Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
dzudzubajac
 Ne utiče, to je prekršajna kazna a ne krivična
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

pavlepavlaka
 Dobro je, ma treba da idem kod sudiju za prekrsaje posto sam vozio a nemam vozacku pa sam se uplasio da li to ima veze sa oruzjem
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

DamirKS
 Da li zna neko kolika je taksa za registraciju pistolja, 2500 ili 6000 kao za karabin?
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Cvele
 Kao za karabin... Informacija od skora, posto je moj otac kao penzionisani radnik MUP-a "dobio" na poklon neki rashodovani TT, mora da da oko 15k(sudovi, takse, lekarski...) da bi ga preuzeo, tako da mu se to nikako ne isplati.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

pavlepavlaka
 Juce sam potpisao u sup za oruzani list koliko se ceka da izrade oruzani list da li do petak moze to da se zavrsi?

MMilos
 Teško, čeka se više od 5 radnih dana za novi oružni list.
Stari, papirni, se dobijao za 2-3 dana.

Aca S

Kiki34 kaže:

Pozdrav
Kolege molio bih vas za pomoc.Jedan moj drugar zeli da postane nas kolega,odnosno da se pocne baviti lovom.Medjutim postoji jedan problem.Pre par godina osudjen je za krivicno delo iz zakona o oruzju i municiji.Nikada pre toga nije bio osudjivan.Nije siguran hoce li mu biti odobrena nabavna dozvola za kupovinu oruzja.Sta vi mislite o tome?

Malo kasnim ali možda pomogne. Treba konsultovati nekog advokata. Mislim da postoji mogućnost da se, posle određenog vremena od pravosnažnosti presude, napiše molba za brisanje dela iz kaznene evidencije. Pa onda podneti zahtev za nabavku oružja. Vredi pokušati.

bogoljub

Aca S kaže:

Kiki34 kaže:

Pozdrav
Kolege molio bih vas za pomoc.Jedan moj drugar zeli da postane nas kolega,odnosno da se pocne baviti lovom.Medjutim postoji jedan problem.Pre par godina osudjen je za krivicno delo iz zakona o oruzju i municiji.Nikada pre toga nije bio osudjivan.Nije siguran hoce li mu biti odobrena nabavna dozvola za kupovinu oruzja.Sta vi mislite o tome?

Malo kasnim ali možda pomogne. Treba konsultovati nekog advokata. Mislim da postoji mogućnost da se, posle određenog vremena od pravosnažnosti presude, napiše molba za brisanje dela iz kaznene evidencije. Pa onda podneti zahtev za nabavku oružja. Vredi pokušati.

Kažu da je određeni vremenski period 10 godina posle isteka kazne.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

pavlepavlaka
 Sutra idem da vidim za oruzani list registrocao sam pusku pre tacno 12 dana a pre pet dana sam potpisao nesto za oruzani list, sta vi mislite da li ce suttra da stigne oruzani list?

vojkan
 Dali je neko u toku koliko kosta kolekcionarska dozvola?
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

vajsmiler
 Znate li da li može da se proda oružje koje je vojno lice pred odlazak u penziju preko vojske dobilo ili kupilo ? U pitanju je lovački karabin M48, i taj moj prijatelj koji ga ima, koji je vojno lice u penziji, ima za njega neku dozvolu u vidu neke kartice, a nema oružni list.
Zec, lisica, jarebica, divlja patka, prepelica, a i golub, i grlica, i po koja komšinica...

Cvele
 Ne znam koliko kosta kolekcionarska dozvola ali znam da ovo nema smisla uopste... prekjuce je posle dvonedeljne borbe za zivot preminuo jedan(mladji, 43god) kolega lovac, koristio je izmedju ostalog jednu Toz 63, i tu pricamo oni ljudi ne znaju sta ce sa oruzjem ja komentarisem mozda bi bilo lepo da nju odrade kaO trofejno, dodaje jedan kolega lovac i policajac, to im se nikako ne isplati, treba da daju 30.000,00rsd da bi je preveli u trofejno.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

schweps
 Pozdrav kolege planiro sam da kupim pusku i ispunjavam sve uslove samo imam problem jer mi se protiv tate vodi postupak i oduzeto mu svo oruzije pa me interesuje dal bi ja mogo dobiti sad oruzije jer isto nam je prebivaliste?
Lisica

AcaNik
 Промени адресу пребивалишта. Колеги су одузели оружје због оца а мени ду хтели исто јер овај није плаћао алиментацију.

MMilos
 Vrlo lako moze terenska provera da ti ne bude pozitivna.
Drugara su dva puta odbili, jer zivi sa bratom koji je problematican.

Pandur mu je u lice rekao da ne moze da mu da pozitivnu ocenu dok god zivi sa njim...
Jbga...Jos malo nece davati onome ko ima opasno kuce u dvoristu...samo izmisljaju razloge da smanje vroj cevi. :-(

jolee1
 Da li neko moze da mi kaze kako se sada polaze za pusku,kroz sta sve moram da prodjem i koliko bi me kostalo,inace polazem za sacmaru😀
srbijalov

lakistrike95
 Situacija je sledeca, prvo ces morati da zavrsis obuku u rukovanju vatrenim oruzjem, obuka traje 2 dana. Prvog dana je teorijski deo, ispricaju ti o rukovanji i bezbednosti, nakon toga pucas par puta i sutra dolazis na polaganje, pred polaganje ti ispricaju o zakonu i polaze se sa 2-3 usmena pitanja, cena 6 000 dinara.

Sledeci korak je polaganje lovackog ispita, preduslov je zavrsena obuka u rukovanju, lovacki ispit se zavrsi za 4-5h, slusa se predavanje od 3h i nakon toga ide polaganje pismeno, nista tesko, pitalice abc. Cena zavisi gde se polaze, u LSS je cena bila 4000 dinara.

Zatim ides po uverenje iz suda da nisi osudjivan ili da se protiv tebe ne vodi postupak, cena 200 dinara i zavrsava se u roku od pola sata ukoliko ove iz suda ne mrzi da odstampaju odmah nego te posalju kuci i kazu dodji sutra. Uverenje vazi 6 meseci.

Kada si i to zavrsio onda ides po lekarski, cena varira od lokacije, ja sam ga zavrsio u zavodu za zdravstvenu zastitu radnika mupa, lekarski se zavrsi za 3h, cena 3500. Veoma bitna stavka je da ti lekarski vazi mesec dana od datum izdavanja, u roku od tih mesec dana potrudi se da predas zahtev.

Poslednji korak je sa svim tim papirima u stanicu i predavanje zahteva, tu dobijes par papira koje popunis, uplatis 2600 dinara i to je to.

Nakon toga cekas neko vreme, terenska provera ti je obavezna, ne zafrkavati se sa ormarima, dolaze kuci i proveravaju da li imas, sa kim zivis i sta ''selo'' kaze o tebi, ako sve to prodjes dodje ti dozvola na kucnu adresu, imas rok od 6 meseci da kupis oruzje, i kada kupis imas 8 dana da ga registrujes.

Eto to je u nekim kratkim crtama, nadam se da nisam nista izostavio. Smile

jolee1
 Sve mi jasno,hvala Odobreno
srbijalov

Hunter_lovac
 Imam pitanje trebam da podnesem zahtev za oružje ali se pre godinu dana desio incident gde sam bio umešan u grupnoj tuči (nisam se tukao ali bio sam tu pa sam i upleten) priveden sam dao sam izjavu zadržan itd...Na kraju se završilo na tome da je javni tužioc odbacio to gonjenje (kako se to već kaže) i dao mi da uplatim novac u humanitarne svrhe , ne vodim se kao da sam osudjivan i kažnjavan (izvadio sam svu potrebnu dokumentaciju i nigde nema ništa), da li će to da mi utiče na podnet zahtev za dozvolu , nadam se odgovoru pozdrav
*

rk
 Sasvim izvesno hoce, prema tebi je primenjenntakozvani institut odlozenog gonjenja, policija ima u videnciji da je pritiv tebe podneta krivicna prijava, a kao ishod ce biti navedeno da je primenjen navedeni institut. Vodis se u evidenciji primenjenih isntituta odlozenog gonjenja koja se vodi pri Vrhovnom javnom tuzilastvu.
RK

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,374,562 posete www.srbijalov.com