Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
mirko knezevic
 Lalo i to je moguce,dobiti dozvolu za nosenje oruzja...Grin znam coveka koji kad ga pita policija dali imate nesto od oruzja,lepo kaze da imam pistolj kod sebe,jel imate dozvolu za nosenje gospodine,naravno izvolite na uvid...Grin

fox
 Ohotnik,mislim da smo iz istog grada... Ja to nisam cuo da idu u kontrolu ,a iskreno i prvi put cujem da su priliikom zahteva za oruzje uzimali staro.. zanima me da li su ti ljudi dobili objasnjennje zasto im je oduzeto oruzje??? Jer ipak moraju da ti obrazloze.. A sto se tice komsija pa dovoljno je da te ispljuje na sav glas kako pravis probleme ovo ono iako to ne radis i sl,pa je neces ni dobiti.. Glavu o zid ja kad sma podneo zahtev rekao sam : ako budu otisli kod komsija ,ja pusku necu dobiti,znajuci ih kakvi su Trt Milojka ... ali sam imao srece pa su bili kod mene i ja sma popricao sa njima i onda kod jednog mog dobrog prijatelja kod koga su isto isli n aproveru pa je sve proslo bez problema srbijalov

Podunavac

Lala kaže:
Podunavac, i najbolji zakon se može obesmisliti, ako se izigrava u praksi. Nije problem u zakonu, nego u onima koji treba da ga sprovode.
Ima na celom Balkanu ljudi sa PTSP i raznim drugim dijagnozama, a imaju oružje.
Ono što je kod nas dobro, jeste da je skoro nemoguće dobiti dozvolu za nošenje oružja. A nelegalno nošenje ne znam koliko se efikasno kontroliše.

Lalo znam da je problem u onima koji ga provode, ali dokle? Svi oće u evropu a niko ne poštuje postavljene kriterije.
Što se tiče toga da je dobro što niko nema dozvolu za nošenje tu se sa tobom ne slažem. Taj zakon ide na ruku kriminalcima pošto znaju da je pošten svet nenaružan pa su u samom startu u prednosti. Sada kidišu na koga god hoće i gde hoće bez straha da će im neko uzvratiti istom merom. A kriminalci i tako nose oružje bez ikakve dozvole, tako da smatram da je ovaj zakon čist promašaj. A što se tiče kontrole ilegalnog oružja to je nemoguća misija.
Tri prsta 2Kolce

slavaplana
 Zakon jasno kaze ko moze da dobije dozvolu za nosenje oruzja i koji su to uslovi !Nedaj boze kad bi svi nosili za pojasom po pistolj kao sto se to nekad moglo!Bili bi gori od divljeg zapada !!ovoliko nezadovoljstvo u narodu bi se resavalo po skracenom postupku i mislim da je ovako bolje!!U supu se moze podneti zahtev za izdavanje dozvole za nosenje koji mora biti toliko opravdan i potvdjen od strane supa da samo neke kategotije ispunjavaju ove uslove !!Sudije, postari,po proceni oupa, lica koji ma se javno preti,javne licnosti,poslanici,bivsi supovci itd...

Podunavac
 Nedavno sam o ovoj temi razgovarao sa rođakom koji je nakada bio pripadnik DB-a, a koji je sada šef obezbeđenja jednog bogatog i čuvenog privatnika u Srbiji. On i njegovi ljudi nemaju oružje. Kaže da je dobiti dozvolu za nošenje oružja u Srbiji ravno dobitku na lotu, a svako odobrenje potpisuje lično ministar. Mnogi bivši policajci nemaju pravo nošenja oružja, što je čista glupost pod uslovom da nisu izbačeni iz službe zbog povrede radne discipline ili počinjenja krivičnog dela. I sam sam bio policajac ukupno 8 godina, prvo u MUP-u Krajine, a posle u MUP-u Hrvatske. Dao sam otkaz svojom voljom 2001. godine, posedujem više komada oružja ali imam dozvolu za nošenje samo prilikom lova i transporta do strelišta (kao član streljačkog društva). Nemam pravo nošenja oružja u svojem slobodnom vremenu i na javnom mestu. Smatram da je ovaj zakon čista glupost. Nekada smo imali pravo nošenja oružja svi koji smo imali dozvole, ali se ne sećam da je bilo pucnjave sa legalnim oružjem.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Smatram da je stariji zakon po kome smo mogli nositi kratkocevno oruzije bio bolji ,bilo je manje kriminala jer su kriminalci znali da je narod naoruzan a i nije bilo bas pucnjave tek tako po neki metak na svadbama i oko nove god,Bozica i tako nista manje nego sada ali je bilo mnogo bezbednije.

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
Smatram da je stariji zakon po kome smo mogli nositi kratkocevno oruzije bio bolji ,bilo je manje kriminala jer su kriminalci znali da je narod naoruzan a i nije bilo bas pucnjave tek tako po neki metak na svadbama i oko nove god,Bozica i tako nista manje nego sada ali je bilo mnogo bezbednije.

B)Bravo 2Aplauz Danas pošten čovek može samo da se izvini kriminalcima što u trenutku pljačke nije imao više para u novčaniku, nego se samo obrukao.Stidljiv
Tri prsta 2Kolce

petar
 [xhide]Ne kazu dzabe za nas Srbe: "Srbi su narod koji se retko kupa, voli alkohol i ORUZJE!" Grin[/xhide]
Just like old times!

270
 Za nošenje oružija smatram da je dobro zakonski urađeno! Kad su ljudi naoružani i mali povod i čarka mogu da dovedu do tragedije!
Što se tiče sadašnjeg zakona u delu koji se odnosi na nabavku oružija mislim da je davno prevaziđen a i krajnje nejasan i konfuzan odnosno bez jasno definisanih pravila ko i pod kojim uslovima može i ne može da dobije dozvolu za nabavku oružija! Takođe daje velika ovlašćenja MUP-u (komandiru PS ili načelniku PU) da zahtev za nabavku oružija svojim diskrecionim pravom može da odbije bez obrazloženja što može i nažalost često bude od istih i zloupotrebljeno!

Podunavac

petar kaže:
[xhide]Ne kazu dzabe za nas Srbe: "Srbi su narod koji se retko kupa, voli alkohol i ORUZJE!" Grin[/xhide]

[xhide]Pa sad... ako ništa drugo bar se kupamo u alkoholu.iveliiveli 3iveli 4iveli 2[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Kad neko odluči da ubije nekoga otići će kući po oružje, ili će to da izvrši sa nožem, ciglom, flašom, kocem od tarabe ili već nekim drugim priručnim sredstvom, ne treba mu za to baš pištolj sa dozvolom za nošenje. A i kod izvršenja krivičnih dela sa legalnim oružjem lakše je proveriti osumnjičena lica i dokazati delo nego kod nelegalnog oružja, tako da je kontrola oružja daleko bolja, a restriktivnim zakonima se postiže kontra efekat.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic

slavaplana kaže:
Zakon jasno kaze ko moze da dobije dozvolu za nosenje oruzja i koji su to uslovi !Nedaj boze kad bi svi nosili za pojasom po pistolj kao sto se to nekad moglo!Bili bi gori od divljeg zapada !!ovoliko nezadovoljstvo u narodu bi se resavalo po skracenom postupku i mislim da je ovako bolje!!U supu se moze podneti zahtev za izdavanje dozvole za nosenje koji mora biti toliko opravdan i potvdjen od strane supa da samo neke kategotije ispunjavaju ove uslove !!Sudije, postari,po proceni oupa, lica koji ma se javno preti,javne licnosti,poslanici,bivsi supovci itd...

I poneka civilna lica Slavo....Smile

mirko knezevic
 Podunavac je sto posto u pravu,ako si resio da nekog nedaj boze ubijes ne treba ti pistolj sa dozvolom za nosenje,taraba kuhinjski noz i ostale prirucne alatke mogu odlicno da posluze...

jamar
 Kad zakoni ne uzimaju u obzir stvarno stanje: lovac sam blizu 30 godina. Menjao sam razlicite puske i karabine. Naravno, u svoje vreme sluzio vojni rok a i bez moje volje bio i na ratistu gde sam imao zaduzeno vojnicko oruzje sa ,,pravom,, municijom a i pomalo pucao. Trenutno posedujem lovacku pusku i lovacki karabin. Zelim da kupim pusku za pucanje gl.golubova i kada sam hteo da podnesem zahtev za nabavku oruzja u SUP-u mi rekose da moram da idem na obuku za rukovanje oruzjem pa kad polozim...itd itd. Ko ce me nauciti ono sto za predhodnih 30 godina nisam?! I da kazem da nisam nikoga sem predmetne divljaci, upucao a smatram da sam veoma aktivan lovac sa zapazenim ucinkom u lovstvu u mom drustvu i udruzenju...

Pravilo foruma je da se predstavimo u temi predvidjenoj za to "Predstavite se"
Ovo je druga opomena posle sledi banovanje!
Srbijalov Admin Tim!

Rade kamenorezac

kile_ kaže:
Pa dobro Rade 0sve zavisi kod mene u streljani obuku vrsci bicsi Kapetan za specijalne operacije Mica Vukelic covek koji koji poznaje oruzije u duzu sto se kaze,ja sam za svako oruzije posebno polagao tako da sam do sada tri puta slusao njevogo predavanje i naucio sto sta.A nisi u pravu sto se tice komsije ako te jedan komsija ne voli iz razloga sto tvoje drvo zaklanja njevom pogled kroz prozor on ti tu ne moze nauditi sto se tice oduzimanja tvog oruzija od strane OUP-a ili ne dobijanja dozvole za nabavku oruzija.ali ako si sa njim na krv i noz + si mu pretio to je druga stvar ili vodite neki krivicni postupak to je druga stvar.
A Ameriku ja ne bih u opste spominjao jer to je drugi sistem to je Precednicka drzava, i oni su svet ispred nas,nesto sto mi nazalost neemo nikad ni biti.A to pupunjavanje formulara nisi u pravu imam prijatelja zemljaka koji sada zivi tamo i kaze da je komplikovan prosec nabavke oruzija sto se tice dokumentacije.
Da neces mozda da se kandidujes na sledecim izborima pa pricas kako je kod nas sve idealno? Ne kazem ja da je zakon los nego da bar polovina ljudi nisu isli na obuku za oruzje,vec su dosli do potvrde na...Sto se tice nabavke oruzja u Americi sve sto sam napisao je bas tako lakse je tamo doci do legalnog oruzja nego kod nas do mobilnog telefona na preplatu,stric i brat tamo imaju oruzje veruj mi da ceo vod naoruzaju.A da brat ovde nije mogao da dobije dozvolu jer nije sluzio vojni rok,a kako ce nadalje jel vise niko nece dobiti dozvolu posto vojske nema?Sto sam napisao da oreuzje mogu da ti oduznu kad hoce evo jednog slucaja jednom coveku smetao lavez kerova posvadja se sa komsijom i prijavi ga da mu je pretio,policija po prijavi dodje oduzne mu pusku i da li mislite da mu je stvarno ovaj pretio oruzjem koga je to vise briga osim onog sto je ostao bez puske a lovac 20 i kusur godina.I na kraju ubedi me da i kod nas nije precednicka drzava ili drzava jednog coveka vec20 god.Slazem se da Americi ine samo njoj vec svom normalnom svetu nemozemo ni da pridjemo a kamoli da zivimo tako.
SAMO TERIJERPas

Podunavac
 Sve što Rade reče je tačno. Mi vlasnici legalnog oružja moramo da se sklanjamo sa puta svakavim budalama i da ćutimo prznicama da ne bi ostali bez oružja po kratkom postupku. Svaka budala može u današnje vreme da nas prijavi da smo mu pretili, a dok ne dokažeš suprotno ode oružje. I ako uopšte uspeš da dokažeš da nisi ništa kriv.
Tri prsta 2Kolce

draza
 Izgleda kod nas je od sup-a do sup-a drugacije ili su ti sluzbenici
neupuceni valjda je zakon jedan i svi ga se moraju pridrzavati .
ali kako ovde citam svako zakon interpretira kako mu odgovara , pa onaj u supu kaze nisi clan lu 3 godine nemoze ili nisi bio u vjsci ili bilo koji od nekih razloga samo da te odbije jer mu mozda nisi simpatican a za to nema nikakvu zakonsku osnovu. po meni tim takvim pamrtnjakovicima treba odstampati zakon i odredjene pasuse podvuci crvenim flomasterom pa da vidimo sta ce onda imisliti

ohotnik
 Koga odbiju za odobrenje za nabavku neka slobodno napise zalbu ima rok nisam siguran da li je osam ili petnest dana koja ide na resavanje u Beograd i dosta je slucajeva da im je odobrena nabavna dozvola iz Beograda gde se sve tamo resava prilikom zalbe.Ovo je za Beogradsku oblast neznam kako je za druge oblasti verovatno ide u regionalne centre Novi sad Nis,Valjevo i ostale

Rade kamenorezac
 Po pravilu kadija te tuzi kadija te sudi!Preki Sud
SAMO TERIJERPas

ohotnik
 Slazem se sa tobom Ali mozda postoji opet neko malo pismeniji nego u lokalnim policijskim stanicama koji citam ovde na forumu traze da si lovac sluzio vojsku i druge gluposti

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,478,005 posete www.srbijalov.com