Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Restauriranje oružja


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Restauriranje oružja
hamerles
 

Podunavac kaže:
Winchester SX 3 se proizvodi od 2006. godine.
Upravo tako B) Puca sa njim Patrik Flanigan na svim takmicenjima dugi niz godinaB)
 
lovostaj
 Možda nije mjesto za ovo ali bilo bi vrlo interesantno složiti ovo a čak ne znam ni što je to:
 
Podunavac
 Kolega ovo je Roth Steyr M1907. Austro-Ugarski službeni pištolj u kalibru 8 mm Steyr.
Tri prsta 2Kolce
 
lovostaj
 

Podunavac kaže:
Kolega ovo je Roth Steyr M1907. Austro-Ugarski službeni pištolj u kalibru 8 mm Steyr.


U svakom slučaju hvala,sjetio sam se da ga uopće imam,sad znam nešto više !
 
VLADE
 ovo je procenjeno na 100 hiljada eura ima potvrdu jedinstvena u svetu 12/12 16/16/20/20i 6.5x57-6.5x57 rad rucni iz ferlacha
VLADE priložio:
1_65.jpg

jankovic vladimir
 
charuga
 moze,poruci je,donecu ti pare...hehehe
sala mala
..............
 
VLADE
 joj sto je puska uz sve ovo i drveni kufer sa crvenom cojom da umres po kundaku je intarzija od zlata vrh
jankovic vladimir
 
Matdragan
 Imam Rusku konbinovanu pusku pa me interesuje dali je moguce da se ista olaksa i malo doradi da ne izgleda onako grubo. Ne koristim opticke nisane jer najcesce lovim u pokrivenom terenu i gustisu, mogu li se prepraviti isti i da se ugrade brzi mehanicki nisani.
Za sve ideje i sugestije zahvaljujem.
 
mpeca
  Oko metalnih delova to jest ocevljenog mehanizma malo moze da se uradi .Jedino mozes ugraditi novu musicu sa fiber vlaknom zastitnik novi . zadnji nisan sa umetnutom trouglastom plocicom od zelene fluorescentne plastike i zameniti kraci i duzi kundak kvalitetnijim od probranog starog oraha.
 
djaga
 s8.postimage.org/eacs3ge81/DSC00352.jpg
s18.postimage.org/jrther8dh/DSC00355.jpg
s17.postimage.org/5cbkfuvbv/DSC00358.jpg

Puska je u kalibru leva cev 12 a desna 16 inace ima oko sto godina i dosad jos nisam cuo da neko ima nesto slicno dilema je u marki jer je znak nejasan ali po konstrukciji i kundaku u komentarima od odredjenih poznavalaca pretpostavljaju se dve firme Merkel i Broving pa ako neko ima neki svoj komentar nebi bilo lose da cujemo
pozdravlja vas bataDjaga novi clan foruma
 
nemeza
 Kolega, molim te slikaj izbliza baskulu puške sa obe strane, odozgo i odozdo i bilo kakav znak ili slovnu i brojčanu oznaku. Mislim da je Belgiska puška koliko može da se vidi, a nainteresantnije na njoj je što su cevi u ta dva kalibra. Pozdrav. Bye
 
270
 Nikad nisam imao prilike ne samo da vidim nego i da čujem za sačmaricu u dva različita kalibra. Prvo što mi je palo u oči (na slikama koje su postavljene na drugoj temi) je strašno tanji zid cevi ležišta desne cevi! Nadam se da nije kalibar 12 nastao prostim razbušivanjem cevi puške koja je orignalno bila sa obe cevi u cal 16!!!
Po konstrukciji me podseća na stare puške na crni barut Francuskih radionica u okolini Liježa! E sad koja radionica je u pitanju može samo da se utvrdi na osnovu natpisa i žigova sa puške ako nisu previše oštećeni!!!
 
djaga
 s7.postimage.org/vr0fw78sn/DSC00360.jpg
s10.postimage.org/4k04labp1/DSC00361.jpg
s15.postimage.org/5bxa3q5g7/DSC00362.jpg
s12.postimage.org/nst2gxnex/DSC00363.jpg
s13.postimage.org/otwixerr7/DSC00364.jpg
s8.postimage.org/y1zbs0xld/DSC00366.jpg

Ovaj komentar o razbusivanju cevi ti je vrlo ambiciozan ali kad pogledas malo bolje u ove slike odustaces od takvog razmisljanja pogotovo na ovu gde su samo cevi a i pusku znam prilicno dugo ja imam 54god a pusku sam dobio od rodjaka koji da je ziv imao bi 92god a i on je dobio odnosno nije kupio novu pa jedino u medjusmeni ako je neko nesto uradio. Inace ona je kod mene oko cetrdeset godina ja je nisam pipnuo mada nebi bilo lose da jos neko pogleda jer vise ljudi vise zna.Puska je na crni barut a zidovi cevi su toliko tanki da me je strah kad je uzimam da se nepolome mada nije tako moze i sada da puca i samo da se ispravim na zadnjoj slici se to sve vidi golim okom ali su cevi okrenute na ledja pa kad se okrenu kako treba leva je 16 a desna 12 i merio sam sublerom cevi i desna je stalno za nekoliko deseti sira mada nije problem i ko je zainteresovan da dodje kod mene i pogleda ako je u blizini.Puska je registrovana
pozdrav od bataDjage 063 8141703
 
nemeza
 Kolega, definitivno je Belgiska (vidi se žig iz Liježa), posle praznika ću postaviti za svaku oznaku pojedinačno (koju mogu da vidim jasno) šta označava, ako ti nije teško slikaj svaku oznaku posebno i stavi da se bolje vidi. Pozdrav. Bye
 
270
 Greškom rekoh Francuskih umesto Belgijskih u predhodnom postu, ali O.K., pogodih da je radionica iz okoline Liježa bez da sam gledao žigove. Sad u malim radionicama je sve moguće naručiti pa i ovakvu kombinaciju mada iskreno sumnjam da je iz radionice ovakva izašla a reći ću i zašto:
1. Debljina cevi cal 16 u ležištu odgovara debljini klasičnoj za ovakvu vrstu pušaka dok je za cal 12 preterano tanka.
2. ne vidim nikakvu asimetriju uizmeđu leve i desne strane glave puške što znači da je rađena za obe cevi u istom kalibru i to naj verovatnije 16 ( ove puške su demi-blok a ne mono-blok odnosno kod njih je cela cev izrađena iz jednog komada a ne posebno ležište na koje se spaja cev) i iz razloga što je to tada bio gotovo jedini i naj popularniji kalibar za ovaj tip pušaka a i zato što bi da je rađena za obe cevi u cal 12 ležišta cevi bila znatno deblja!
3. Jedini način da je i originalno ovako izrađena je da je majstor napasovao cev cal 12 pored cevi cal 16 i na glavu puške za cal 16 što je jedino mogao da uradi smanjujući spoljne gabarite cevi cal 12 da budu što približnije cevi cal 16 čime bi znatno oslabio cev cal 12 ispod granica bezbedne upotrebe a što ni jedan priznat i učen majstor ne bi nikada uradio!!!
4. Ne vidim niti mogu da zamislim ni jedan razlog niti prednost puške koja ima dve cevi a da je jedna u cal 16 a druga u cal. 12 samo uočavam mane ovakve puške, pa sumnjam da je neko bez ikakvog razloga napravio ovako nerazumnu i nepraktičnu kombinaciju. Mada ostavljam mogućnost da je i neki majstor po narudžbi napravio ovakvu kombinaciju ili prosto eksperimentisao, kao i mogućnost da je cev cal 12 neki drugi majstor naknadno ugradio ili jednostavno razbušio!
Viđao sam mnogo pušaka na crni barut i u mojoj porodici je i bila jedna i neke od njih imaju veoma tanak zid cevi na ustima ali u ležištu nije ni jedna bila ovako tanka kao na ovoj pušci ona u cal 12.!
 
tomo vrbas
 Nesto slicni ovome sam pre 10god gledao kod pokojnoga Djordjeta Jezdica mozda jednog od najvecih puskara,on je posedovao pusku ovakve neke konstrukcije sa 16 i 12 cal ali nema sanse da se setim ko je proizvodjac jer sam tada u svojim rukama drzao dosta retkih i skupih pusaka jedino sto znam da je nije on budzio nego ju je takvu kupio i bila je u perfektnom stanju ko i svo njegovo oruzije sto je imao!
 
djaga
 Kontaktirao sam sina od pokojnog cice koji sada ima 64god. i on kaze da je njegov otac pricao kako je on dobio? [ukrao] tu pusku od nekog svabe kod koga je sluzio pre rata mislim na 41god a neznam koliko ste upoznati pre rata su svabe zivele u Indjiji, Novoj pazovi, Rumi itd. On garantuje da puska nije dirana od kako je kod njih jer je njegov otac voleo tu pusku i da je stalno pricao kad je neki razgovor vodjen po pitanju lova: moja belgijanka ovo ili ono.
Sto se tice spoljnog precnika lezista valjda je logicno da budu isti zbog same estetike a o nekom slabljenju nema ni govora jer je crni barut u pitanju mada sam ja pucao i bezdimni iz nje i jos da dodam to je covek koji je klasicni seljak bio i prosto nemogu ni da pomislim da bi u ono vreme njemu i palo tako nesto na pamet jer tih masina jednostavno nije bilo.Kao sto znamo u to vreme kalibar 16 je bio dominantan a posto su se patrone punile u kucnoj varijanti tesko je bilo uopste i doci do drugih caura odnosno kalibra 12 pa zasto bi onda on to radio kad nebi imao metaka sto mene navodi na razmisljanje da je porucilac te puske zahtevao dva razlicita kalibra iz cistog luksuza odnosno napravi mi ono sto niko nema.O nekoj logici odnosno funkcionalnosti je suvisno pricati kada su u pitanju porudzbine a i ko zna sta je porucilac tog trenutka imao na umu.
Gotovo je sigurno da od rata pa naovamo puska nije dirnuta od strane nekih prepravljaca i majstora a jos manje je verovatno da je i pre rata
pozdrav svim diskutantima od bataDjage
 
srpko1
 Kolege imam dve puske koje bih da restauiram, staru jednocevku iz18 kalibar 16 kojoj je spao brunir i lak na kundaku i potkundaku je na pola spao inace cev iznutra je kao nova i nema lufta u glavi a cekering na kundaku i potkundaku se uglacao pa bi i to valjalo ponovo uraditi, kundak mi odgovara i zdrav je pa ga nebih menjao vec samo restauirao.
A druga puska je iz 54 na njoj mora da se rade nov kundak i potkundak luft u glavi nema a brunir je spao i njoj su cevi iznutra iznenadjujuci dobre sobzirom na da je i ona dosta stara puska.
Puske sam nasledio od oca i sa njima sam poceo da lovim i mogu vam reci da iako su to stare Ruske puske da su veoma lepe i kvalitetno uradjene puske, pa bih ja sad da im vrati stari sjaj.

E sad molim sve kolege koje znaju gde je naj bolje da odnesem ove puske na kvalitetnu restauraciju, da mi to i kazu ako neko zna i koliko to kosta .
Pozdraviveli 3
 
Kobac
 Pozdrav svima nisam znao dje da pitam pa evo odje neka admin brise ako nije na pravom mjestu. Zanima me ako je ko voljan da mi napise proces bruniranja oruzja htio bih sam da bruniram moju malokalibarku? Hvala
Lisica
 
Miroslaw
 Kolega za hladno bruniranje kod nas se ne mogu naci adekvatni preparati a za toplo treba odredjena oprema tj kada,kiseline... i td, kada sve to kupis i napravis ima vise da te kosta nego da si odneo pusku kod majstora a da ne pricamo koliko toplo bruniranje moze da bude opasno. Zakljucak, ne isplati se.
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,444
Najnoviji član: Hunternight1

Poslednje vesti
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,526,038 posete www.srbijalov.com