Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lada Niva

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lada Niva
petar
 [xhide]Bas sam to hteo da pitam, jer sam ljubitelj dizel motora, benzince ne volim...kako to ide sa Nivom dizelom...Hmmm
A ja mislim da postoje noviji modeli, dizelasi, fabricki, ali je Euro 3 motor...ako se ne varam...Hmmm Confused[/xhide]
Just like old times!

zexxx
 na to i misleo neki drugi motor cuo da moze ali sve zavisi kakav je u praksi?pa zato i pitam...znaci generalka je najbolje resenje,ja sam pre delove iz kg uzimao kazu da su ruski....hvala na odgovoru i savetu...
samo smireno.....Grin

hamerles

petar kaže:
[xhide]Bas sam to hteo da pitam, jer sam ljubitelj dizel motora, benzince ne volim...kako to ide sa Nivom dizelom...Hmmm
A ja mislim da postoje noviji modeli, dizelasi, fabricki, ali je Euro 3 motor...ako se ne varam...Hmmm Confused[/xhide]
Petre postoji serija sa dizel motorom 1.9 u pitanju su peugeot motori... Peugeot diesel motor je kvalitetan samo je mala serija takvih lada uvezena kod nasBye

petar
 [xhide]Aha, pa eto, cuo sam nesto, ali nisam bio siguran...B)

A koliko kosta procedura ugradnje motora iz Golfa ''dvojke'' dizela, kako si rekao Hamerles, u Nivu? Hmmm [/xhide]
Just like old times!

DakiNS
 Nisam mehanicar ali mi se cini mnogo yajezancije i para za malo vajde
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

petar
 [xhide]Ispasce verovatno da je ''skuplja pita od tepsije'', ali informacija je uvek dobro dosla...Hmmm[/xhide]
Just like old times!

slavaplana
 Da li je bolje kupiti fiat pandu 4x4 ili nivu???/Ja se dvoumim panda 2003 je oko 5000eura kao i lada!!!

DakiNS

slavaplana kaže:
Da li je bolje kupiti fiat pandu 4x4 ili nivu???/Ja se dvoumim panda 2003 je oko 5000eura kao i lada!!!
Slavo kod nas u Ns se na veliko uvoze polovne pande i cena je duplo manja
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

hamerles
 Dobar dizel motor sa papirima od golfa II nema ispod 300-400 evra plus procedura oko ubacivanja pravi se dodatna distanc ploca izmedju zvona menjaca ladinog i golfovog motora... drugi nosaci motora i jos mnogo toga... Veoma skup proces... Slavo to su verovatno novije pande 2005,6,7 godiste 5000 evra inace 2000to godiste krece se od 2000 d0 2500 tu negde u zavisnosti od stanja.... Panda je mnogo ekonomicniji i bolji auto i jeste 4x4 ali dzabe to kad nema blokadu i reduktor kao Lada niva... Panda je dobra za sneg i led u normalnim uslovima voznje... Ali niva je za teren rodjena...

bela

hamerles kaže:
Dobar dizel motor sa papirima od golfa II nema ispod 300-400 evra plus procedura oko ubacivanja pravi se dodatna distanc ploca izmedju zvona menjaca ladinog i golfovog motora... drugi nosaci motora i jos mnogo toga... Veoma skup proces... Slavo to su verovatno novije pande 2005,6,7 godiste 5000 evra inace 2000to godiste krece se od 2000 d0 2500 tu negde u zavisnosti od stanja.... Panda je mnogo ekonomicniji i bolji auto i jeste 4x4 ali dzabe to kad nema blokadu i reduktor kao Lada niva... Panda je dobra za sneg i led u normalnim uslovima voznje... Ali niva je za teren rodjena...

motor kao motor je potrošna roba. sad kad sam registrovao auto u novoj saobraćajnoj i nema broj motora no ipak treba se raspitati .
vižlan i terier

tomo vrbas
 Motor od golfa 2 je slab za nivu jedino GTD,ali sto kaze Hamerles dok se sve odradi izadje to skupo.Kod nas je jedan lovac imao u nivi golfov motor 1,6D ma vece s..nje nisam vozio spora,troma na gasu zlo,bez 1,8 ili 1,9D nevredi raditi prepravku.A jedan kolega ima nivu ali sa Fiat regatinim dizel motorom njemu su u Temerinu izlili novo zvono menjaca da bude kao original tako da mu nije trebala medju ploca ta niva nije losa, jaka dosta startna i ziva na gasu e jedino neznam kolika joj je kubikaza da li 1,7 ili 1,9D i potrosnja joj je od 6-7l zavisi od uslova voznje!

petar
 [xhide]Ma dizel je zakon, vidite kakve su ove cene goriva, ja vozim dizela, i uvek cu ga voziti, benzince ne volem, a posto je prepravka Nive sa Gofovim dizel motorom skupa, onda Niva kod mene otpada kao solucija...Sad[/xhide]
Just like old times!

nenad_franc

bela kaže:

hamerles kaže:

motor kao motor je potrošna roba. sad kad sam registrovao auto u novoj saobraćajnoj i nema broj motora no ipak treba se raspitati .

bez obzira sto broj motora nije upisan u saobracajnu,upisan je u registracioni list i u bazi podataka u sup! tako da nista od menjanja motora! ja sam se vec raspitao kod ovih sto registruju kola!

hamerles

petar kaže:
[xhide]Ma dizel je zakon, vidite kakve su ove cene goriva, ja vozim dizela, i uvek cu ga voziti, benzince ne volem, a posto je prepravka Nive sa Gofovim dizel motorom skupa, onda Niva kod mene otpada kao solucija...Sad[/xhide]
Tako je Petre B) i ja vozim samo dizele... Ako trazis Ladu Nivu onda potrazi sa PEUGEOT 1.9 diesel motorom, sa njim se fabricki proizvodi...

Tomo u pravu si sto se tice ubacivanja motoraB) Ima tih regata i od 2.5TD idu kao nevreme.. Sad zavisi koji su oni ubacili...

Motor nije kod nas rezervni deo na svakom tehnickom prvo njega gledaju isto kao za GAS sto je pre utiskivan u saobracajnu a sada ga nema to ne znaci da ne treba atest za GAS nego se uz saobracajnu nosi poseban papir o atestiranju gasa... Tesko cemo mi stici evropu po mnogo cemu pa i po motoru kao rezervnom delu u automobilu.... Mnogo ce vode proteci dunavom do tada...

Podunavac
 Jedan moj poznanik je od moje jedinice 1995. godine kupio slupani policijski kombi Mitsubishi L 300 sa mašinom 2,5 dizel. Reče da mu treba mašina za Ladu Nivu. Ne znam dali ju je ikada stavio u Ladu, ali ako jeste sigurno je bila zmaj, pošto sam ja takav kombi vozio (sa 12 sedišta) i išao je odlično. Za terenska vozila su dizel mašine mnogo pogodnije zbog veće izdržljivosti, većeg obrtnog momenta i manje obrtaja, a i manje potrošnje. Lada sa dizel mašinom je odličan terenac. A što se tiče mašina u hrvatskoj, ko hoće može da je menja svaki dan, samo mora da bude iste kubikaže i konjskih snaga. Nema nigde broj mašine upisan i smatra se potrošnim delom auta.
Tri prsta 2Kolce

zexxx
 e to pezo 309 samo nikako da se setim...hamerles znaci te lade su dobre sa tim motorom cuo sam da im neki prenos strada kao ne moze da trpi opterecenje?sad to su price...
samo smireno.....Grin

hamerles
 Zexxx druze lada je sklona kvarovima bez obzira koji motore nosi... Riknjavanje reduktora desava se i sa onim 1.6 motorom,nema pravila... Ali sa ovom sto nosi Peugeot motor bar znas da imas kvalitetan motor u njoj koji se retko kvari i prelazi 500 000 ladno.....

zexxx
 ok.kolega znaci pezo odgovara hvala na savetu...
samo smireno.....Grin

lovdzij@
 Kod mene ima par komada niva sa golfovim motorima 1.6 dizel obican.Nisu nesto brze i to,ali idu po terenu solidno i trose 6 litara dizela.Ima malo posla da se to odradi ali ja mislim da se isplati ko mnogo vozi po terenu.Mora se i uraditi atest na tehnickom zato sto se stavlja motor od drugog proizvodjaca.To sam se raspitao zato sta sam i ja nabavio motor od golfa da ubacim u nivu.Najbolje bi bilo da se nadje motor od audia 80 1.9 dti ali su mnogo skupi a para nikad dostaConfused
Lovicu sa gonicima,dok je veka i sveta.I tackaPas

vuk71
 hamerles koliko je dobro ugraditi od golfa ll dizel u nivu, gubi li na performansama koje i ovako nisu ekstra... rece mi drugar da je podosta sporija i na asfaltu i na terenu...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,186,383 posete www.srbijalov.com