Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 270 Win.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
270 Win.
DakiNS

kelt kaže:
ma dajte ljudi sta se natezete sa tim amerima Pozdrav
Natežite se sa boljim polovinama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dalibor89
 koju municiju koristite za ovaj kalibar i koje gramaze ? ja sam gledao i samo sam nasao 8,4 i 9,7 a 5,85 i 6,5 nema nijedna prodavnica koju sam zvao.Confused i da pitam na koliko met vam je upucan karabin ?Comp

Podunavac

Dalibor89 kaže:
koju municiju koristite za ovaj kalibar i koje gramaze ? ja sam gledao i samo sam nasao 8,4 i 9,7 a 5,85 i 6,5 nema nijedna prodavnica koju sam zvao.Confused i da pitam na koliko met vam je upucan karabin ?Comp

Kolega naša PPU i pravi municiju u ovome kalibru samo sa te dve težine zrna. A navedenu gramažu od 5,85 i 6,5 grama mislim da niko ni ne pravi. Odakle ti podaci za tako lagano zrno u kalibru 270 Win. ?
Što se tiče upucavanja na kutiji municije bi trebalo da piše na koliko metara ti je nula (idealna daljina upucavanja), pa se toga i pridržavaj. Ako nemaš te podatke najbolje ti je da upucaš +4 cm na sto metara.
Idealna daljina upucavanja za zrno 8,4 grama bi trebala da bude oko 200 metara, a za zrno 9,7 grama oko 180 metara.
Tri prsta 2Kolce

vlada lovac
 Kalibar je steko slavu sa težinom od 8,4g i to je idealna težina za njega, PPU radi metak u toj težini i 9,7g, negde sam čitao da kod PPU municije nešto naopako ide pa se ovaj teži bolje ponaša, a ako nabavljaš stranu municiju imaš veći izbor

Dalibor89

nenadx kaže:
Ovaj veliki malisa izgleda nije dovoljno poznat nasim lovcima pa cu napisati par reci o njemu.Ameri su ga stvorili iskljucivo kao lovni kalibar sa namerom da obori svu njihovu divljac(sem grizlija i bizona,mada je i njih obarao)a sa relativno lakim zrnom 8,4 i 9,7 g.Iako veoma slican 7x64 po merama,razlike su ustvari velike.Da nebih zalazio u istoriju i druge detalje,odmah cu preci na njegove prakticne karakteristike.U svim verzijama karabina(obrtno cepni,poluautomati,prelamace...)se ponasa najujednacenije(balisticke osobine).Odredjena zrna prebacuju 1000 m,sec.brzine te do cilja donosi veliku energiju.Ujednacenost nosenje je izvanredno pa i preko 300 metara obara krupnu divljac.To se moze videti na balistickim tablicama,pa recimo 300wM ima samo 300J vise ali sa padom vecim za 3 cm,pri upucanosti na 180m.Po meni fantastican podatak.Grupisanje pogodaka na 180m nije uzi od 4cm,ali u svim gramazama,razlicitih proizvodjaca,duzine cevi.Trzaj.U poredjenju sa 8x57,30 06,7x64...je dosta slabiji,te spada u izuzetno prijatne tkz.polumeke.Po anketi lista Shooting Times nasao se na drugom mestu po popularnosti,upotrebljivoti...u zadnjih 15 godina,na svetu(u USAje treci).Gramaza zrna je u rasponu od 5,85 do 10,7 gr.U Evropi se dokazao u lovu na jelena i d.svinju a na severu na losa.Mnogi lovci kod nas takodje ga hvale,sto i ja cinim.Pri polasku na svinje bez razmisljanja bih uzeo njega i nikad se nisam pokajao zbog izbora.Moglo bi se jos dosta toga reci o ovom izvanrednom kalibru,ali evo pokrenuta je tema

a za 6.5 znam sigurno da ima, ali ovde ga nigde nema, samo u Nemackoj znam da ima.

Dalibor89

nenadx kaže:
Ovaj veliki malisa izgleda nije dovoljno poznat nasim lovcima pa cu napisati par reci o njemu.Ameri su ga stvorili iskljucivo kao lovni kalibar sa namerom da obori svu njihovu divljac(sem grizlija i bizona,mada je i njih obarao)a sa relativno lakim zrnom 8,4 i 9,7 g.Iako veoma slican 7x64 po merama,razlike su ustvari velike.Da nebih zalazio u istoriju i druge detalje,odmah cu preci na njegove prakticne karakteristike.U svim verzijama karabina(obrtno cepni,poluautomati,prelamace...)se ponasa najujednacenije(balisticke osobine).Odredjena zrna prebacuju 1000 m,sec.brzine te do cilja donosi veliku energiju.Ujednacenost nosenje je izvanredno pa i preko 300 metara obara krupnu divljac.To se moze videti na balistickim tablicama,pa recimo 300wM ima samo 300J vise ali sa padom vecim za 3 cm,pri upucanosti na 180m.Po meni fantastican podatak.Grupisanje pogodaka na 180m nije uzi od 4cm,ali u svim gramazama,razlicitih proizvodjaca,duzine cevi.Trzaj.U poredjenju sa 8x57,30 06,7x64...je dosta slabiji,te spada u izuzetno prijatne tkz.polumeke.Po anketi lista Shooting Times nasao se na drugom mestu po popularnosti,upotrebljivoti...u zadnjih 15 godina,na svetu(u USAje treci).Gramaza zrna je u rasponu od 5,85 do 10,7 gr.U Evropi se dokazao u lovu na jelena i d.svinju a na severu na losa.Mnogi lovci kod nas takodje ga hvale,sto i ja cinim.Pri polasku na svinje bez razmisljanja bih uzeo njega i nikad se nisam pokajao zbog izbora.Moglo bi se jos dosta toga reci o ovom izvanrednom kalibru,ali evo pokrenuta je tema

za 6.5gr znam da ga ima u Nemackoj, a za ovaj od 5.85 neznam gde imaili ga prave uopste u toj gramazi.Confused

canis aureus
 Pošto PPU ne štampa na kutijama i balističku tablicu- valjda zbog uštede na mastilu kao što i oko kapisle više nema one lepe lovačke zelene boje, verovatno opet zbog restrikcije i tako to- najbolje ti je na 100tku +4cm u prebačaj pa da nuliraš na 200tki
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 i42.tinypic.com/2j4cygm.jpg

Confused
Dim

Max011
 citat ...mislim da niko ni ne pravi. Odakle ti podaci za tako lagano zrno u kalibru 270 Win. ?

O da prave se lagana zrna ...

http://impalabull...cts-page-2
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

270
 A može i ovo:
http://lutz-moell...in-KJG.htm

ohotnik
 Lutz Moller je legenda covek koji prkosi svima sa barutnim pritiscima u svojoj municiji i brzini zrna.Simpatican mi je ali koristiti samo u oruzju sa bas jakim i sigurnim bravljenjem.

sheytan
 Drage kolege stroochnjazzi dzebanichari(ja sam geebanichar! Stari), kod kolege videh neke Hirtenberger mechitje, 9.7g, pishe na qtiji NOSLER. El to Partition?
On bi chovek prodao te mechitje, mozda, pa da vidi koji su i vrede li shtogod...
Kaze da su oko '90-og godishta...

Unapred Fala! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

DESPERADOS
 Nesto se nebih lepio za tu mundzu staru 22 godine , u normalnom svetu se mundza cuva u limenim kutijama kao sardina , to jest bez dodira vazduha .
Samim tim se obezbedjuje kapisla koja je pouzdana i naravno suv barut .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

canis aureus
 she imenJacheBye
tebra ako je olovAN vrK kI na SP ondaK je Partition!! U toga doba oniJ sa plastiK još bili u povoje i razmišljanje ...
Oooodličan metak!!
Neznam kakav je u .270Win, kako radi i deluje ali u .30-06 u kom sam ga probav'o je B)
Vrede sigurno!, ako su OK skladišteni(bRez vlagU i sl) ... a za cenu Zbunjen bem li ga... pa 1 bar k'o 2-3 PPUaConfused
iveli 3
Dim

Podunavac

sheytan kaže:
Skladishteni u stanu u munZeju, u ormar, tako da verujem da su besprekorni!

Čiča ako su bili u ormanu, dobro ih ispregledaj, da ih nisu moljci izeli. A možda je u ormanu bilo i naftalina? Onda su verovatno sačuvani.Grin
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Ma ako treba susenje na brzinu , moze da posluzi i .....Oi

Kolega sa ovim se nemoj šaliti ima na forumu mladih ljudi koji bi mogli stradati

Srbijalov Admin Tim

DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DESPERADOS
 Svako pametan i normalan vidi sa se salimo nekoliko postova unazad , a to sta bi neko radio kad bi radio to je pitanje za neke druge prilike.Sve oko nas sto nas okruzuje je opasno na svoj nacin .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Sniper Hunter
 Društvo žalim ali nikakva trgovina i oglasi sa municijom za olučene cevi,pravilo foruma , i nije po zakonu.

ficha007
 Za poštovaoce ovoga kalibra

Jedan moj poznanik ima Zastavin štucaner u ovom kalibru, pa smo malo diskutovali o ovom Ameru.

Puno se prašine diže oko toga da li je ili nije dozvoljen za lov DS...itd. Mene nije nešto posebno interesovao, ali s obzirom da ga čovek nosi u lov na DS reših malo da pogledam zakonske odredbe:

Lepo kaže čl. 77. tač. 1) ZODL

Zabranjeno je loviti:
1) jelena evropskog i divlju svinju, osim podmlatka ovih vrsta, lovačkom municijom kalibra ispod 7 mm i težinom zrna lakšim od 9,0 g;

I tu je po meni jasno i nedvosmisleno naznačeno da je ovaj kalibar dozvoljen za lov DS.

Zakonsko slovo odnosi se na kalibar lovačke municije a ne na kalibar karabina i to su ovde totalno dva različita pojma i tako se moraju posmatrati.

1) kalibar lovačke municije veći je od 7mm
1) kalibar LK ispod 7mm

shodno gore navedenom je ovaj kalibar dozvoljen za lov DS

E sad pitanje je da li je zbog prečnika zrna dovoljan za odstrel krupnijih primeraka DS, jer energije ima sasvim dovoljno...ali o tome je ovde već bilo reči a imamo i stručnjake ( 270, Canis, Podunavac...) koji će reći svoju reč, tako da...kalibar je dozvoljen.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

kempi
 Mad nisam ja pitan ali da odgovorim !! I tekako dovoljan za sve sto oda Srbijom , provereno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,497,079 posete www.srbijalov.com