Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
Aca Kamenica

kimi kaže:

Imam jednog poznanika ima CZ Malard u kalibru 20 sa dve obarače isto je kupio novu pre cca 10-12 god i služi ga besprekorno. Ispucala je 'vagon' municije. Nisam znao to za huglu pogledaću je svakako...
Što se tiče prodaje novih garantovano se prodaju pa ne čekaju svi valjda iz nasledstva neku cevku... pre će biti da ljudi neće da pišu iz nekog razloga... sve te polovne puške treba dobro pogledati i biti obazriv... dosta je tu nagriženih cevi, luftova koji su posledica relodinga 80-ih i 90-ih kad se barut punio mericom pa još malo preko... svakako bih uzeo u razmatranje tormentaciju starih cevi i pritiske koje ostvaruje nova municija
@Aca Kamenica lep arsenal👍 samo jedna zamerka...pa što čoveče proda iž 12, to je stvarno klasik.
Hvala za lep arsenal,a da smo neka normalnija zemlja bilo bi tu još što šta. IŽ 12 je bila prva puška sa kojom sam počeo da lovim, tražio sam položaru ali tada nije bila nijedna koja bi došla u obzir a ja mlad hoću što pre da kupim pušku jer se bližio početak lovne sezone, u toku sezone primetim da mi nešto ne leži, kad je brzo ubacim u rame uvek je nešto tražim, nameštam, to mi je smetalo, kasnije sam saznao da to nije bio fabrički kundak već ga je neko uradio ko nije bio baš neki majstor, zato sam je prodao. Onda sam dao oglas da kupujem IŽ 54 i posle dugo vremena mi se javi čovek iz Kragujevca od koga sam kupio pušku, onda ostalo redom...

StefanS
 U toj cenovnoj klasi, za možda malo više od 1000 evra se od italijanskih pušaka mogu naći neki modeli FAIR-a i Franchija. Da ja kupujem novu pušku u toj klasi, verovatno bih nešto od toga uzeo u razmatranje. iveli 3

Što se tiče Super Brno puške, mene bi zanimala jedna takva. Već duže vreme merkam i čekam da naiđe neka samo sa sačmenim cevima i koja je u fabričkom stanju, takoreći nova, bez nekih tragova korišćenja i prerada. Namigivanje

Aca Kamenica

StefanS kaže:

U toj cenovnoj klasi, za možda malo više od 1000 evra se od italijanskih pušaka mogu naći neki modeli FAIR-a i Franchija. Da ja kupujem novu pušku u toj klasi, verovatno bih nešto od toga uzeo u razmatranje. iveli 3

Što se tiče Super Brno puške, mene bi zanimala jedna takva. Već duže vreme merkam i čekam da naiđe neka samo sa sačmenim cevima i koja je u fabričkom stanju, takoreći nova, bez nekih tragova korišćenja i prerada. Namigivanje
Već duže vreme viđam na Halo oglasima Super Brno, na slikama izgleda odlično, puška nije daleko u Mladenovcu je, sa srećom kolega !!

StefanS

Aca Kamenica kaže:

StefanS kaže:

Već duže vreme viđam na Halo oglasima Super Brno, na slikama izgleda odlično, puška nije daleko u Mladenovcu je, sa srećom kolega !!

Hvala Vam puno! Ako je to puška na koju mislim, video sam je ali me od nje odbija to što joj je glava hromirana. Zanima me isključivo neka kao nova, da kažem u fabričkom stanju. Verujem da još uvek negde ima da se nađe po neka puška koja nije ni korišćena, samo što tako nešto retko naiđe. Ako neko od kolega sazna da tako nešto ima na prodaju, veoma bih zahvalan bio ako mi jave! iveli 3

kimi
 Ne znam šta vidite u tom super brnu, preteška,preglomazna, prevaziđena. Tehnologija je napredovala upotrebljavaju se novi materijali nema potrebe više za tolikim 'gvožđem'
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Aca Kamenica

kimi kaže:

Ne znam šta vidite u tom super brnu, preteška,preglomazna, prevaziđena. Tehnologija je napredovala upotrebljavaju se novi materijali nema potrebe više za tolikim 'gvožđem'
Super Brno je najkvalitetnija Češka puška, sa 3,25-3,3 kg. nije nešto preteška,lovi se i sa težim puškama od nje,sa cevima dužine 70 cm. nije preglomazna (ako se preglomazno odnosilo na dužinu cevi) a sistem Holland-Holland na bočnim pločama su modifikovali i stavili na samo četiri čivije (to samo neznalice mogu da urade), dvostruki donji ključevi Purdey i takođe dvostruki gornji ključevi Kersten daju tako čvsto bravljenje da je čvršća brava samo na trezoru Narodne Banke.

Planinko011
 Iako sam po naravi zbog godina konzervativac i poklonik celika prihvatam i stav da nije puska nuzno nepokretna imovina koji bi trebalo nasledjivati od dede i loviti sa njom ceo vek jer to ni sada skoro niko ne radi vec te puske se iznose samo kada se zelimo pohvaliti pred vecim brojem lovaca.
Nisam dakle protivnik tih novih legura, malo laksih verzija oruzja pa i plastike koje nije nuzno koristiti duze od 10-15 godina intezivno.
Opet moja je zelja bila posedovanje Super Brna za nastupajuce zrele lovacke dane, pre svega zbog karabinske cevi u vremenu kad se puca zicer, kada sa zadovoljstvom kvaris lov na srndaca i svinju zbog lisice i sakala.
Sticajem okolnosti u ormanu imam Brno Zh 7,57 i jeste teska i bas celicna mada drugar lclan foruma koji ne pise na zalost i koji je jedan od najboljih lovocuvara u zemlji a pucao je dosta i glinene golubove je protivnik kombinacija zbog kratkih cevi i nedovoljne preciznosti po njemu i sacmene i karabinske cevi.
Mada ja mislim da u realnom lovu na krupnu divljac i predatore ipak kombinacija donosi vise prednosti nego sto gubis u pucnju na 200-250m. Mislim da je mozda situacija gora kod sacmenih cevi.

Finnskogen
 Iako sam nisam ljubitelj "plasticnih" kundaka i iako posedujem finu kolekciju oruzja i sam nemam niti jedno sa plasticnim kunakom, ne mogu da ne prihvatim cinjenicu da je plasticni kundak u praksi iz mnogo razloga bolji izbor od drvenog.
Pogotrovo kada je u pitanju oruzje olucenih cevi.

Naravno plastika nikada nece zameniti eleganciju i lepotu vrhunski obradjenog drvenog kundaka ali to je estetika, a ne funkcionalnost.

Jednoga dana, a sam se nadam da taj dan nece skoro doci u nasledje ce mi ostati Super Brno koga iako mi nije potreban necu za svog zivota prodati iz emocialnih razloga, ali to oruzje svakako necu koristiti u lovne svrhe.
Tebi planinko ako je zelja da lovis sa takvim oruzjem kada taj dan nazalost dodje, drage volje cu ga prepisati na tebe da ga koristis , naravno ako kod nekakvog advokata stavimo na papir da mogu da ga prepisem nazad u svoje vlasnistvo ako to situacija bude zahtevala, jedino sto eventualno trazim za uzvrat je da ga pazis kao da je tvoje.

kimi
 Kažu kada čovek uđe u godine polako gubi snagu al dobija na mudrosti. Rekao bih da je tada logičan izbor neka vitka 20-ica od 2 kile i nešto a ne neka 'gvozdena' 12-ica. Tih 700-1000gr može da napravi razliku dal sa slašću da popijem pivo sa drugarima posle lova ili da trčim kući jaučući kako sam se 'rašoljijo' u oranju i ardali i naravno sutradan me nema nigde frkćem i stenjem ko prebijena mačka.
Naravno imam i ja cevke za slikanje al njih nosim samo na šakalijade i parade.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Planinko011
 Prvo, da zabelezim da je danas bio zaista lep ( ribo) lovacki dan iako bez lova u kome smo se Max i ja digli do NS i Futoga i obisli nasa dva drugara Dakija i njegovog Zika juniora.
Poslednji put smo zajedno bili u lovu koji je organizovao Paroski u Kovilju gde se ne zna da li je bio lepsi lov, pauza za dorucak ili trece poluvreme.
Tada se secam da je utisak dana bila za mene koleginica i sestra naseg drugara sa francuskom puskom Darne ( ura!!! konacno sam zapamtio) sa bravljenjem napred- nazad sto je do tada nisam video.
Dzabe je nas drugar mahao novom Beretom jer je pored Darnea izgledala kao kineska igracka.
Tada je na okupu bila stara ekipa Srbijalova i druzenje je i za nas novajlije bilo za pamcenje.

Mozda bi prava stvar bila da se jednom godisnje odredi u nekoj komercijalnoj fazaneriji lov sa nekom kotizacijom za forumase Srbijalova kako bi se produzilo i ucvrstilo nase druzenje na portalu.

Elem, vino i kajsija a bogme i fish na Dunavcu su danas bili vrhunski pa se velicina rogova, smudjeva i fazana se duplirala a devojke iz prica su postajale mladje i pobedjivale u izboru za mis. Lep dan za pamcenje.
Malo mi je smetalo hrkanje Maxa u povratku jer mi nije dao oka trenuti u voznji. A on se jos zali na mene zbog istog.

I onda dodjem kuci i procitam upis kolege Finskogena i budem zatecen. Prvo da se nadam da taj dan nece doci ni za deceniju ako je Super Brno od oca a drugo ne verujem da ce se papirologija liberalizovati skoro kod nas. U svakom slucaju hvala.
Ovo me je podsetilo na mog dragog rodjaka koji je bio vrhunski lovni radnik i vrhunski strelac koji je zavetovao sina da me ponudi delom njihovog imanja ako zelim da izgradim vikendicu u ocevom selu jer se moj otac odrekao imanja u korist brata.
A meni je i danas svaki sat druzenja sa njim ostao u secanju kao da sam gledao najbolju mogucu pozorisnu predstavu ili slusao predavanje nekog nobelovca o zivotu i lovu sto u sustini to i jeste bilo.
Zivot ide dalje, menjaju se pogledi na lov i oruzje ali biologija je nepromenljiva tako da je neizbezno da lovac koji ima 60-70 godina nece ceo dan guslati po blatu i sikari kao omladinac vec ce naci svoju meru uzivanja pa mu tezina puske nece bitiproblem a pogotovo u lovu cekanjem.
Secam se lova na zeca od pre 10tak godina gde smo parkirali svi kola i krenuli do granice lovista u jednom pravcu bar 3 sata hoda pa nazad. U povratku na 500m od kola naidjemo na starinu od bar 75 koji je seo na tronozac i uzivao u danu.
Mi ga pozdravimo uz osmeh i krenemo ka kolima kad posle 50 metara puce puska iza nasih ledja i na nase zaprepascenje stari lovac je odstrelio zeca koji je odskocio kad smo mi prosli a tuda je proslo bar 50 ljudi.
Mi smo toliko bili srecni zbog kolege da smo zaboravili na nas prilicno neuspesan lov i pored predgazenih 6 sati po oranju.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,078 posete www.srbijalov.com