Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
|
zoranp |
Objavljen 10.01.2011. 22:39
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Hvala kolege!!! Biće još priča i to onoih pravih lovačkih ,a volio bih i ja vaše malo da čitam!!! ..canis treba semeringa uvek B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 11.01.2011. 00:21
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Bejbe
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Lovac iz Vrbova |
Objavljen 11.01.2011. 17:30
|
Stari član
Upisa: 275
Pristupio: 17.12.2010. 19:33
|
B):uF |
|
|
|
Jank |
Objavljen 16.01.2011. 22:28
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Kada završim priču sa podmlatkarima prelazim na ovu temu da pišemo o lepoti lova....prirode i seoskog života......B)
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 17.01.2011. 22:02
|
Lovčina
Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Zoranp lepa ali tuzna prica.Veoma mi je zao zbog tvog rikija.
Engleski poenter
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 19.01.2011. 18:13
|
Veteran
Upisa: 620
Pristupio: 23.10.2010. 02:02
|
Ukljuci se imenjace Jank, cekamo tvoje price na ovoj temi!
Pravo u centar!
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.01.2011. 18:39
|
Lovčina
|
Tako je Imenjače, pošto smo se ispevali a treba u nedelju da lovimo ŠAKALA kod Slave evo kako se to radi u Medveđi.....
LOVAČKA PRIČA
Vuk je bio čest gost po oborima i torovima u mom kraju. Zato je svako domaćinstvo težilo da nabavi što boljeg psa čuvara, nebi li se odbranili od ove napasti. U Valića kraju, malom zaseoku pored reke Jablanice živelo je nekoliko porodica. Sin Drage Valića, negde iz Beogradu doneo je svom ocu štene vučjaka, da čuva kuću i stočno blago.Međutim ispostavilo se da je dobio mešanca vučjaka i haskija, lepog pametnog i miroljubivog psa koji nije hteo ni da laje. Takvi psi nisu za psa čuvara pa ga je Draga pustio da slobodno šeta po kraju.
Četvrtkom je u varoši pijačni dan. Svaki četvrtak u kalendaru je crveno slovo, poslovi se završavaju do deset sati a onda svi odlaze u varoš na pijac. Toga dana se trguje, kupuje i prodaje, curice se nakinđure pa šetaju po glavnoj ulici, rađaju se nove ljubavi a lovci..Lovci se okupljaju oko lovačkog doma. U Lovcu, malom lovačkom restoranu se nešto i popije, prepričavaju se lovačke priče i anegdote..Tu je moj ujak saznao da se u Valića kraju pojavila lisica. Već duže vreme obilazi seoske kokošinjce u Valića potoku. Za nedelju je ujakova grupa dogovorila sastanak nebi li došli glave toj lukavoj liji. Soske, stari iskusni lovac na lisice i vukove se opremio i sa svojim goničima krenuo uz reku do Valića potoka. Goniči pregaziše reku i krenuše u pretraživanje terena a Soske polako obalom reke ide prema zbornom mestu. Najednom ugleda kako se prema njemu približava neka zver, možda je vuk i on brzo zauze zaklon iza jedne podebele topole. Brzo napuni svoju sašmaru četvorkom, otkoči je i čeka nebi li ustanovio šta je. Životinja se polako približavala, najednom jutarnju tišinu prelomi snažan pucanj. Zver se samo stropošta i tu završi svoju životnu karijeru. Soske veseo zbog svog iznenadnog lovačkog uspeha, zgrabi ulov za zadnje noge uvuče ga u guste kupine pa natrag kući po kolica kako bi vredan trofej doneo do lovačkog doma. Zaboravio je na lisicu i družinu koja ga čeka, žurio je da se što pre pohvali trofejom a kroz glavu mu se vrzmala novčana nagrada i poeni za ulovljenog vuka. Sa njim je odmah pošao i njegov sin Miki, veselo je Soske prepričavao susret sa opasnom zverkom. Kad tamo, ....Pa ovo nije vuk, promrmlja njegov sin Miki, ovo je šakal, ti si tata ulovio šakala. I šakal je velika zverka. Utovariše ga u kolica pa pravac Lovački dom..Usput su zastajkivali i hvalili se komšijama i poznanicima kako su ulovili šakala.Buljuk dece je trčkarao za njima nebi li videli retku zver.A pred lovačkim domom mali vašar. Okupili se prolaznici i radoznali da vide neobičnog i nepoznatog predatora. Znali su šta je vuk ali ovako nešto nisu videli. Čekao se veterinar da zauvek odgonetne ovu enigmu. Veterinar je došao, zagledao se u nepoznatu zver i na kraju progovorioOvo nije vuk a nije ni Šakal, ovo je pas mešanac Drage Valića, nedavno sam ga vakcinisao..Nastade opšti smeh i larma a Soske zgrabi ona kolica za njim i njegov sin pored malog mosta nestadoše sa lica mesta...
NARAVOUČENIJE
Pre nego što povučeš obarač dobro osmotri CILJ....ha ha ha....
|
|
|
|
bela |
Objavljen 19.01.2011. 19:04
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
ja sam skoro prošao sa škotskim ovčarem (lesikom)nedaleko od sela sedeli smo nekoliko nas .iz mraka odjednom proniče nešto jako liči na lisicu ja digao pušku nanišanio samo što nisam opalio kad naiđe još jedan veći ,u sebi kažem sebi bravo majstore sad ćeš dve lije jednim metkom samo da se približe prošle dve tri sekunde kad onaj veći zalajao bem ti sunce samo što nisam opalio
bio sam ubeđen da su lisice. suteadan sam sreo gazdu tih kerova ja mu ispričam šta sam doživeo
i on se trgno od tad nije puštao kerove uveče sami da šetaju .
naravučenije :neveruj očima to što vide je ono što ti hoćeš da vidiš
vižlan i terier
|
|
|
|
zoran-amsterdam |
Objavljen 19.01.2011. 19:15
|
Član
Upisa: 82
Pristupio: 04.08.2010. 19:26
|
Imenjace...extra prica.....Pogotovo ova druga kako si dosao do Rikija...Nadam se da ce ovo biti dobar stimulans da se bacimo svi ''coporativno'' na pisanje dogadjaja i lovackih prica'jer svako od nas ima tako nesto dozivljeno!Pozdrav za sve kolege sa sajta!!! |
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.01.2011. 19:15
|
Lovčina
|
Bravo bela oko vara....lovačko oko...ili prevelika želja....
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 19.01.2011. 19:23
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Zoranp i Jank svaka čast!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 19.01.2011. 19:56
|
Veteran
|
Bravo Bela!B)
Bravo Jank, lepa prica!
Zao mi je samo tog mesanca!
Pravo u centar!
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 19.01.2011. 20:02
|
Lovčina
Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
E ove price su dobre,al nemojte ove tuzne jbg rastuze mnogo coveka... |
|
|
|
Browningbar |
Objavljen 19.01.2011. 20:19
|
Veteran
|
Ako neko ima slabo srce imenjace, moze da rikne, posle ces ga ti nositi na dusi!
Pravo u centar!
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.01.2011. 20:32
|
Lovčina
|
Dugo posle ovog događaja lovac o kome sam pisao bio je predmet zajebancije....kad god bi prolazio, lokalni besposličari bi mu dovikivali..."Evo ga šakal...evo ga šakal" a on okrene glavu na drugu stranu i beži....
|
|
|
|
Zex |
Objavljen 19.01.2011. 20:57
|
Član
Upisa: 149
Pristupio: 02.06.2010. 18:07
|
He he,podseti me ova prica sa vucjakom na jedan moj dozivljaj.Pre 8 godina je to bilo,kasna jesen nedelja lep topao dan za to doba godine-uslovi idealni za lov ali ljudi iz moje grupe svi umorni od gradjevine i sinocne pijanke odustase od izlaska.Ja sta cu reko idem sam u pirs posto nemam kera pa sta mi bog da.Krecem od kuce i usput pravim plan(ako se necuju motorne testere idem u sumu duboko u loviste gde se nalazi par lepih proplanaka a ako ih cujem onda cu da se motam po polju) idem ja i sve tiho mirno-reko odlicno na onim proplancima osecam de ce mi nesto naici.Stizem do prvog cekam jedno 30 min,nista se ne cuje.Odlazim do drugog sedam na neki kamen na ivici proplanka iza nekog drveta i osmatram,kad posle jedno 15 min cujem zbog suvog opalog lisca kako nesto nailazi iz sume pravo na proplanak,dignem ja pusku i cekam da promoli glavu.Kad na moje zaprepascenje izlazi ne vuk nego vucina na 80 metara,srce pocinje da udara kao ludo od uzbudjenja-prolece mi kroz glavu misao koji sam ja srecnik da prve lovne sezone odstrelim vuka i to kapitalni primerak.Ide pravo ka meni polako nogu pred nogu-samo da me ne primeti posto je jos daleko,u cevima cetvorka i PP reko prvo cu ga cetvorkom pa ako krene da bezi PP-om.Dok prilazi ja ga posmatram al nesto mi je cudan(vuka sam video samo u zooloskom vrtu i na televizoru) ma reko mora da je vuk sta ce ker u ovoj sumetini a nije lovacki.Prilazi na 50 metara skrece i namesta se na bok,to je to nisanim i u trenutku kada sam hteo da povucem obarac cujem neke glasove na traktorskom putu koji je 200 metara nize od mene,vuk(ker)poce veselo da mase repom i krenu prma njima-tada sam shvatio da je to u stvari ker koji neverovatno lici na vuka/uh malo je falilo pomislim se u sebi stotinke su bile u pitanju.Sidjem do puta da vidim koji su kad ono covek iz mog(dedinog) sela posao sa sinom da provere da im nije neko krao drva.Sin mu je iz Beograda pa poveo i kera sa sobom da ga seta po prirodi,inace ker je mesanac vucjaka i jos neke rase nemogu da se setim koje i strasno lici na vuka.Reko ljudi nemojte se zajebavati da vodite takvog kera da luta sam po sumi i to jos u nedelju skenjace ga neko.Inace to su veoma preki ljudi da sam ga ubio prebili bi me ko macku. Eto toliko za sad od mene, a bice jos. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 19.01.2011. 21:05
|
Lovčina
|
Evo još jednog pisca, biće zanimljivo kada kolege lovci otvore dušu...
Lepa priča kolega...samo nastavi....
|
|
|
|
bela |
Objavljen 19.01.2011. 21:08
|
Veteran
|
dobro si pročao zex moglo je tu da bude svašta .a sve u svemu dobra pouka pucaj samo kad si sasvim siguran !
vižlan i terier
|
|
|
|
bela |
Objavljen 19.01.2011. 21:10
|
Veteran
|
neko je morao da krene da ostalo ide samo od sebe.....
vižlan i terier
|
|
|
|
neca90 |
Objavljen 19.01.2011. 21:35
|
Veteran
Upisa: 531
Pristupio: 02.10.2010. 18:30
|
Ma to sa kerovima i nije tako strasno...Znam za pricu koja se desila u mom kraju pre mozda nekih 15-ak godina.Jedan covek cija je kuca zadnja u selu,radio nesto tamo po dvoristu,a inace voli da popije,i sad normalno,kako se pretera u picu,tako moze da se desi coveku da neke stvari pogresno vidi.Pogleda on prema sumi-ma nesto se pomera...Sta je sad to???Pogleda on malo bolje,to nesto ima rogove!!!Misli se onal nije srndacMa jok,nije,srndac ima manje rogove,a ovo je bas veliko,i po rogovima i po telesnoj konstituciji...Eureka!!!Ovo je taj evropski jelen za koga seoske klupodere "garantuju"da su ga vidjale po polju(ne znam samo kad kad iz prodavnice ne izbijaju,al ajde)!!!Sad ce on da ubije jelena,a posto je to na nekih mozda 50-ak metara od kuce,za cas ce ga sakrije...Dohvati on 16-icu,al od silnog uzbudjenja ne uzme PP-jku,vec verovatno 6-icu ili 8-icu.Prikrade se on,sve po pravilu i kako treba,i sa ne znam koje udaljenosti opali jedan metak,pa drugi...Samo se zaculo bolno "muuuu"i psovke i kletve babe koja je tu cuvala govedu:"U usta ti se s.... nistacka,sto u tvu kravu ne pucas,no si naso u mou sirotinju da gadjas" i tako dalje,sve poredu,pocev od cukundede pa na ovamoKrava je srecom,prosla bez nekih tezih povreda,jer je gadjana relativno sitnom sacmom,al je zato ovaj strelac platio naknadu stete.Al ima tu jedna druga stvar:On je tu kravu gadjao sa ne znam ni ja koliko metara 40-50 mozda...i da na toj daljini ne shvati da nisani u kravu... |
|
|