Kolega,pogledaj po netu ima instrukcija kako treba duvati u vabilicu i sam sam se mucio dugo,treba mnogo vezbanja da bi se dobio pravi zvuk...ako sve bude po planu (finansijski ) pocetkom februara narucujem ovu
....a od vabilice za patke mozete napraviti i za predatore,samo je rasklopite i koristite deo sa "perom",naravno treba pronaci mesto gde stisnuti pero da bi zvucala kako treba
Za drvenu ne znam,moguce da je bolja,a crna,plasticna je losa,pogotovo kad pogledas cenu,za skoro iste pare ima mnogo kvalitetnija,koja vernije oponasa zvuk patke.
Stigla vabilica "Duck Commander Camo Max" narucio u prosli ponedeljak,danas stigla.Ceo januar je bila na akciji, kostala 20 dolara i kad sam ja imao pare vise nije,35 dolara prodajna cena i jos postarina i sve sto ide uz to izadje skuplje od vabilice,ali kada sam je probao,zaboravio sam na trosak,vredi svaku paru i ne zalim uopste,sve vabilice koje mogu da se nadju u Srbiji ne mogu da pariraju ovoj.Vec sam savladao osnove koriscenja vabilice i danas cim sam je probao,to je to,zvuk je odlican,ostaje da uvezbam neke finese koje nisam mogao sa domacim,prezadovoljan sam
"Od kad se druzim sa vama umetnicima, navukao sam se naalkohol"
Zamolio bih kolege da mi odaju malu tajnu velikih majstora iliti
raspored duvanja..
Koliko normalno bi trebali trajati vremenski intervali izvodjenja zvuka i pauze kod vabljenja predatora?
Kolege, da li je zabranjeno koristiti elektronsku vabalicu za predatore? Ako se nastavi ovakva ekspanzija sakala uskoro ce biti jedini u sremskim lovistima, a verovatno i sire.
Drugar bi mogao da mi donese iz Amerike IcoTec 300 uz pomoc kog se tamo love kojoti. Ne znam da li bi ,,radilo" sa sakalima i da li bih imao problema s lovocuvarem..? Inace, ta vabilica ne moze da vabi prepelice, srndaca i sl... Jedine opcije su predatori.
Kako moze lovnik da kaze da moze ako je zakon decidan da elektronske vabilice nisu dozvoljene odnosno da su zabranjene?Sta sad tebi lovnik koji kao funkcija ni ne postoji bilo nekada davno odobro koristenje i dodju neki zeleni nahvataju te sa elektronskom vabilicom u ataru kako lovis zovnu policiju ona dodje i oduzme ti oruzije jer se to smatra krivolovom! I sta ces onda oce ti taj pametni i famozni lovnik vratiti oruzije i spasiti provlacenja po novinama kako je u tom i tom lovistu uhvacen lovac taj i taj u krivolovu dok je lovio lisice i sakale ne dozvoljenim sredstvima to jest elektronskom vabilicom?Ako vec ocete da krsite zakon onda cutite ne hvalite se tako su se mnog hvalili i sa vabilicama za prepelice pa sta sada imamo da nam zeleni iskacu u toku lova iz raznog zbunja jeli treba to isto da dozivimo i sa lovom na predatore da dok si na cekanju da ti se oni sunjaju oko ceke trazeci elektronske vabilice?Pamet u glavu i lovite lepo i pametno kao i do sada bez mnogo pompe!
Mladi momci su skloni da otkrivaju toplu vodu i misle da je sva pamet njihova.
Radi se samo o teoriji krugova znanja. Sto manje znanje to vise ne uvidjas da nista ne znas. Ali takav sam bio i ja.
Elem, mislim da bi trebalo traziti u tom novom Zakonu o divljaci i lovstvu upotrebu elektronskih vabilica u lovu na predatore.
Predatora sve vise a lovaca sve manje i to je to. Zar treba da nekog iz Ministarstva ubedjujemo da razmnozavanje predatora donosi velike stete ne divljaci a i da je opasno za coveka?
Ako bi sta to pomoglo.
Vidim da Skandinavci koriste vabilice (a i prigusivace) a kao poznato je da su oni i pomalo Svabe dostigli najvise standarde u tim "civilizacijskim" normama i humanom drustvu pa zasto ne prekopiramo od nekog ko zna?
Sva pomagala koja su u nasem zakonu o lovstvu "zabranjena" ironicno zabranjena jer se naveliko koriste i vabilice za prepelice i nocni nisani sve je veca i veca ponuda istih...prigusivace jos nisam video na delu jer nisam siguran mislim da za njih bi krivicno gonili...a ne bih bio iznenadjen da ih nema u upotrebi.
Nije pitanje samog kuraza i prkosenja zakonu jer smo na tome nadaleko poznati i sami sebi kopamo jamu vec godinama unazad vec i pitanje da li mozemo sami sebe disciplinujemo i znamo sta hocemo od lovca i nas samih.
Ako znamo da treba odstreliti 3 ili 5 prepelica po lovcu ili jednog srndaca ili divlju svinju,nazime vepra,prigusivac da nema buke i ne uznemiravamo prirodu i sve ove sprave upotrebimo kako bi lov a ne lovokradja bila efikasnija necemo morati da lazemo sami sebe da li je upitanju lov na srndaca ili na stetoticine.Kaskamo vec decenijama lazuci same sebe sa veoma retkim primerima modernih ili ti bolje modernizovanih lovackih udruzenja koja su u stanju da edukuju barem mladje clanove za neka buduca vremena.Upotreba vabilica bile one elektronske ili ne treba doprineti uspesnijem lovu, lovu napominjem a ne krivolovu!!!
Elem ono sto je takodje interesantno u jednom lovu gostujuci prosle godine avgusta meseca u grupi lovaca svi su se hvalili kako su obezbedili nove snimke oglasavanja srndaca i srna kao i lanadai.Moje pitanje je bilo da li su zaboravili da je mobilni telefon takodje elektricni uredjaj i da bi kao takav zabranjen za upotrebu u lovu.Odgovor kratak i jasan a i uvek isti vec na zalost godinama, decenijama...Ko te pita idemo u lov.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?