Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srneći kalibri

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srneći kalibri
canis aureus
 Sa 6mmRem i Federalovom municijom SP zrna težine 80gr, ne sećam se brzine te municije ali sa +4 na 100 skoro na 250m bez problema muš ali srneća divljač i na 300m i više bila je prilično "razbijena" sa pogotkom u plećku a po rebrima je znala da odnese 50-100m sa manjim oštećenjima na mesu dok u trbušnoj dupljiFrown expozija! Na tim većim daljinama često bez prostrela a na manjim zrno raspadnuto.
Mada da nije bilo problema oko nabavke municije možda bih još uvek imao taj kalibar a ovako ...
Što bi ohotnik rekao "kalibar kao munja"Yes

Hunter forever
 Uclanio sam se ovde na forum da bih ucio i da bih postao pre svega dobar covek,pa i lovac. Zanima me kakav je 223rem. za srndaca znam da je dobar za predatore (lisicu i sakala)??? cekam Vas odgovor... B)

marka Engleski poenter marka

ohotnik

Hunter forever kaže:
Uclanio sam se ovde na forum da bih ucio i da bih postao pre svega dobar covek,pa i lovac. Zanima me kakav je 223rem. za srndaca znam da je dobar za predatore (lisicu i sakala)??? cekam Vas odgovor... B)
Zahteva dobrog strelca i idealne pogotke Takodje cist teren i dobre uslove lova bez vetra.Kalibar samo za dobrog srelca Nebi ti ga preporucio za srnecu divljac Za predatore odlican.

Podunavac
 Slažem se sa ovim što je rekao kolega Ohotnik. Po mom mišljenju 223 Rem. je donja granica za srndaća i bolje je uzeti nešta sa rezervom snage, 243 Win, na primer.
Tri prsta 2Kolce

mihailo
 Ko voli "mekši" kalibar a dovoljan za srndaća,zakonski pokriva i DS moj izbor bi bio 7x57 izbor zrna PPU je 9,10,2 grom,11,4 grama.

Hunter forever
 Drugari hvala na odgovoru. 
marka Engleski poenter marka

petar
 [xhide]Ja sam do sada odstrelio 7 srndaca sa .223, bilo je daljina od 50-200m, imao sam dobre pogotke, jedan od tih od napred u deo izmedju vrata i grudi, jedan u plecku, ali iskosa od nazad, pa je zrno izaslo kroz grudi, a ostalo sve skolski u plecku. Zadovoljan sam dosadasnjim uspehom sa njim, ali sam od prosle godine poceo da koristim 7x64, i mnogo sam se zaljubio u taj kalibar, pa cu cini mi se .223 malo zapostaviti za ovakav lov. Mogu da kazem da je .223 dobar za srnecu divljac, za predatore idealan.B) [/xhide]

Just like old times!

Sniper Hunter
 Upisi su izbrisani jer znate sta kaze zakon o lovu srnece divljaci ?????itanjeitanje 2Preki Sud Admin Power

tomo vrbas
 223 nije los za odstrel srnece divljaci ja ga uspesno koristim,a imam par kolega koji uspesno koriste 222. Mada u vise situacija volim da ponesem 7x64 jer ipak ako je teren prljav i pod bujnom vegetaciom visak energije nije na odmetu cak i ako malo ponese potraga se uvek uspesno zavrsi i za manje iskusne lovce moja je preporuka neki malo jaci kalibar od 223!B)

petar
 [xhide]Zaboravio sam da kazem da i ja znam ljude koji uspesno love srdnaca i sa .222, tako da slobodno, ipak su to kalibri koji su namenjeni toj vrsti lova.B)[/xhide]
Just like old times!

tomo vrbas

Sniper Hunter kaže:
Upisi su izbrisani jer znate sta kaze zakon o lovu srnece divljaci ?????itanjeitanje 2Preki Sud Admin Power
malo smo se nasalili i potpuno vas podrzavam i pozdravljamika za ovo brisanje!

Sniper Hunter
 Jeste sala shvatio sam ali ne moze da ostane na forumu sta ce reci lovci pocetnici lepi saveti mada je u nekim zemljama zakonski dozvoljeno kao npr u Francuskoj u pojedinim delovima gde se zbog nepristupacnosti terena (trska,gustis) dozvoljava i takav nacin lova ali zakon je zakon kod nas nije dozvoljeno iveli 3

ohotnik

Sniper Hunter kaže:
Pa nas kolega je veliki strucnjak i lovac sto smo dosada videli iz njegovih upisa.

canis aureus

ohotnik kaže:

Sniper Hunter kaže:
Pa nas kolega je veliki strucnjak i lovac sto smo dosada videli iz njegovih upisa.

... možda nije trebalo brisati jer mišljenje stručnjaka i iskusnog lovca može da posluži za nauk mlađima, neiskusnima i onima koji bi tek da krenu u vode lovstva!
Nekad i nečija glupost može drugima služiti na znanje!

Lala
 Nema šta, kolega Sniper, imao si dobrog učitelja za posao admina Grin
Svaka čast, kolega!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Izgleda da sam propustio nešta interesantno.Confused A ako ne interesantno onda makar smešno ili glupo, sudeći po upisima.Grin
E sad me izede znatiželja.Histerian
Tri prsta 2Kolce

hamerles
 ja napisem upis da malo podgrejemo temu a vi ga brisete Grin sad neznam za odgovore Bye

huntinggirl1
 ja lovim cal 22-250 odličan, drugi koji često koristim je 5,6x50r

oba veoma precizna, dobri za daleko pucanje, jedini uslov da nema vetra i visokog korova,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

mihailo

huntinggirl1 kaže:
ja lovim cal 22-250 odličan, drugi koji često koristim je 5,6x50r

oba veoma precizna, dobri za daleko pucanje, jedini uslov da nema vetra i visokog korova,

Ako ima vetra preostaje lov na Raanj

huntinggirl1
 pa ja imam još po koji, ali ove ja volim i sa njima lovim, 308w volim, ali za ds, 8x68s je prejak za ovaj lov...
kod mene su se ova dva pokazala odlično,
malo lagano zrno istina ne voli vetar, ali ko ne puca na daleko, ne smeta mu.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stari karabinski kalibri MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 43 09.10.2018. 22:11
Bolesti kod srneće divljači! DIVLJAČ 40 31.12.2017. 01:08
Evropski kalibri ili američki ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 199 28.01.2017. 18:29
Uzgojni odstrel srneće divljači LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 337 27.01.2017. 09:25
Brojnost i trofejnost srneće divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 13.07.2016. 21:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,634 posete www.srbijalov.com