Infektivna bolest,prirodno staniste u ustima srna,jelena,d,svinja.Divljac najcesce oboleva kada ozledi desni.Tada se bakterija useli u divljac i napada kost vilice,od nje ide dalje ka mozgu i rogovima.Rezultat je smrt,ali pre toga najneobicniji obik rogovlja. Ovaj trofej je rekorder Francuske a analizom je utvrdjeno da su rezultat ove bolesti.
Verovatno je tretiran necim,jer ima masu.Postavicu sliku obolelih,ali recimo uobicajene mase.Inace zarazeni se mogu na prvi pogled utvrditi i kao sto se na slici vidi,nakon obrade lobanje.Iznad zuba se vide male supljine,to su kanali kojima te bakterije setaju i penju se ka mozgu i rogovlju Slika mislim da nije starija od dve ili tri godine,mogu proveriti,ali mi je bilo nebitno jer sam prikupljao detalje za bolest,koja je svakako interesantna.
Evo i crteza kako izgledaju rogovi srndaca obolelih od ove bolesti.Dobro ce doci u slucaju da neko vidi ili odstreli nesto slicno.
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!