Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako se boriti protiv KRPELJA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako se boriti protiv KRPELJA
Acke
 I ja koristim Neostomosan.

Koliko znam služi za čišćenje, ali ga ja koristim i kao preventivu, 'fajtajući' psa pre izvođenja. Ovo sam prošle godine počeo da radim na preporuku vlasnice pet šopa u kom pazarim i mogu reći da funkcioniše.

Miloše, mislim da ide ona ampula od 5 ml na 1 litar vode.

MMilos
 Moguće.
Ja ga svakako stavljam na pola flaše od 2l, al sam mislio da ide na 1.5l, tj da stavljam malo jaču dozu, da pre pocrka gamad Smile

Brka bez brkova
 Ektanon je jos bolji a jeftiniji ispadne

AcaNik
 Никад довољно опреза!
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/10440736_10204755725554624_5578348779691641680_n_zpsvopbhirc.jpg

Macvanski lovac
 Sta je sa zubalom ovog psa Shock
Rodjen da budem lovac

AcaNik
 Није то мој пас да не буде забуне.

milenko0609
 Pa da osvezimo temu
KRPELJA JE OPET U IZOBILJU OVE JESENI.
Danas sam poskidao po dva komada sa kuje i muzijaka? Izgleda slabo pomaze ektanol ili konfidor ili su ove gamadi poceli biti rezistentni na iste?
Ostaje mi da ih pratim preko ociju keveAngry
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Boban-KG
 Kupio sam Bajerovu ogrlicu protiv krpelja i buva za retrivera ali sam primetio da je posuta nekim belim prahom pa me zanima smem li dozvoliti deci da se igraju sa psom koji ima takvu ogrlicu.Hvala
Manje vina,manje vinaiveli 3

Boban-KG
 [quote]DakiNS kaže:

Na sajtu pišu da su pločice tretirane skalarnim talasima! malo sam pretraživao i evo šta sam našao:

Sta su skalarni talasi?
Skalarni elektromagnetni talasi bi trebali biti longitudinalni elektromagnetni talasi. Postoji samo malo "problemčić" - što takvi talasi ne postoje Smile)

Naravno, zašto bi to smetalo jogi letačima i sličnima da njima objašnjavaju razne efekte.

U principu nastaju superpozicijom dva suprotna obična talasa, koji se pokrate, i ne ostane im više transverzalna komponenta, ali eto nešto ostane i nastavi da putuje Smile) Zanimljivo, nema šta Smile

po ovome to je prodaja magle i šarena laža za ovce.
Skalar je velicina definisana samo vrednoscu a ne i pravcem i smerom.Talas mora imati i pravac i smer definisan na razlicite nacine.I on dobija svojstvo vektora.Proucavanjem raznih vrsta talasa su se bavili mnogi nasi i strani naucnici a matematicki model jos uvek nije u potunosti definisan.Zna se da se sabiraju(superponiraju) u odredjeni slucajevima i recimo da posmatramo moreske talase koordinisanjem moze nastati poznati ,,CUNAMI``Korisno i stetno dejstvo elektromagnetnih talasa jos uvek nije potpuno superponirano.Koristnost je u medicini ali niko nezna njihove stetne osobine.Frekvencije talasa su vrlo bitne bez obzira o kojim se talasima radi.Bez frekvencije nema ni talasa.

Boban-KG
 Ade Daki sada mi daj savet da li da dozvolim deci da se igraju sa psom koji ima Bajerovu ogrlicu.

kaludra
 za mog labradora koristim bajerovu foresto ogrlicu
klinci do sad nisu imali nikakvih kontraindikacija
naravno
pranje ruku kad zavrse igranje

DakiNS
 Iako godinama ne koristim ogrlice , one ne smeju biti otrovne kako za pse tako i za ljude. Mislim da se deca slobodno mogu igrati sa psom , a svejedno posle moraju preti ruke sa ili bez ogrlice. da je drugačije ne bi bio dozvoljen uvoz ili bi išao pod opasne materije , i bila bi kontrolisana prodaja , sa jasnom naznakom na pakovanju da je otrovna.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Boban-KG
 Hvala sad mi je lakse.

lovac junior
 pozdrav kolege Smile posto je stiglo prolece,a sezona krpelja odavno pocela,a ovih gamadi ima kao nikada do sad.BAr kod mene.PA me zanima kako se vi borite sa njima?Neki savet ili preporuka koji preparati su najbolji i od kojih proizvodjaca.Ampule,poslastice za pse,ogrlice,sprejevi...Hvala Smile
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

kaludra
 samo bayer ampule i ogrlice
sve ostalo je sarena laza za lovce.
ovde ne govovorinm o industriskim preparatima za zivinu i goveda]

AcaNik
 Шта год да му ставиш и даље је обавезно прегледати пса када дођеш кући са њим!
Мој пас добија неку ампулицу сваког месеца против крпеља и за сада сам више него задовољан са тиме.
Огрлица не долази у обзир.

kaludra
 probaj foresto od bayera,
prvi put nisam bio zadovoljan zato sto sam mu nasao krpelaj ispod oka
ali je ogrlica bila kratko na njemu.
koristim je u kombinaciji sa bayerovom ampulom.
dva puta sam ga vracao iz mrtvih zbog piroplazmoze i to zbog nabedjenih preparata frontlajna i kojekakvih ogrlica .

lovac junior
 Aco,koja je to ampula?I ja sam kupio ogrlicu i nisam nesto zadovoljan...
Elmermarkafazan

AcaNik
 Мој је имао фронтлајн прошле године када га је заразио крпељ. Више то ђубре неће код нас!
Огрлица не долази у обзир јер спава код мене у кревету. Друго у лову се завлачи свукуда. Редовно се покваси. Прве сезоне се закачио огрлицом у неко растиње и није могао сам да се ослободи. Пошто је такав само је ћутао, није се чуо. Морао сам ножем да одсечем огрлицу да бих га ослободио. То ми не треба никако!
Не знам како се зове, могу да питам следеће недеље. Кошта 600рсд.

lovac junior
 ja sam danas kupio isto neke ampule ide 2 ml na psa iymedju 15 i 30 kg stavlja se izmedju plecki i kod repa.Tek sam stavio i ne ynam jos da li funkcionise.Narucio sam iz Beograda ogrlicu Bajerovu,pa cu kombinovati...da li neko ima iskustva sa ovim poslasticama za pse?U radnji mi ova zena ishvalila,samo sto traju kratko
Elmermarkafazan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Borba protiv KRIVOLOVA! PROPISI O LOVU 365 06.11.2018. 03:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,496,845 posete www.srbijalov.com