Odavanje poslednje počasti ulovu
|
zoranp |
Objavljen 07.12.2010. 20:21
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
canisaureus kaže:
-citat koji mi je drugar poslao znajući da se prilično slažem sa napisanim
iiiiiiiiiii ????????
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 07.12.2010. 20:25
|

Lovčina

|
Ma kao što reko to čovek ima u sebi ili nema....nevredi sa nekim ljudima pričati o lovstvu kao celini... šakal samo piskaraj ja više ovde zalaziti neću...a kad budeš saznao za neku našu srpsku odaju počasti divljači ti javi, do tada živ ti meni bio BRATE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.12.2010. 20:30
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Eto, sad imamo situaciju, da obadva cenjena člana u isti momenat demonstrativno napuštaju forum. I nikom od ovog cirkusa neće biti bolje: ni zoranup, ni canisaureusu, ni meni, ni forumu... Svi u gubitku!
A da li neko zna uopšte oko čega su se zakačili? Mislim da ni oni sami ne znaju tačno. Oko načina odavanja počasti divljači? Teško! Pre će biti da je u pitanju 'kratak fitilj'.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 07.12.2010. 20:33
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Citat:
sniperu
od pre 10-12god pa do danas?!
-zašto onda na to jahanje ne gledaš kao na tradiciju, običaj, počast?!Grin(da li je i kolega sa foruma kome je avatar(sličica u levom gornjem uglu) jahaći na DS iz tvog kraja?-ako jeste pa to je onda tamo prava tradicijaGrin) Kraj Citata.
Kada sam rekao 10 -12 godina mislio sam za sliku i neki tada nisu ni oruzije imali nego su dosli kada su culi da je odstreljena velika DS nisam licno ucestvovao da bih znao detalje slike sam video na fejsu pre oko godinu dana pa sam ih prepoznao kada ih je neko postavio na forum a o kom to kolegi i avataru je rec?Nisam video da neko jase na svinji ni na kakvom avataru?Reci konkretno na koga mislis. A ne vidim po cemu si zakljucio da je to u mom kraju tradicija objasni to kako i po cemu si zakljucio?
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 07.12.2010. 20:36
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
šta iiiiii????
zaključi sam iz razgovora pošto ti je to vrlina!
a to što imaš u sebi meni ni najmanje nije potrebno!
ničim te nisam uvredio niti napao da bi ti tako burno odreagovao! pročitaj više puta i videćeš(možda)
a za to BRATE već ti rekoh .... pametan i živ bio i dobar pogled |
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.12.2010. 20:40
|

Moderator

|
Dobro, stvarno spusti tenzije, C.A.
Kačenje za reči časkom predje u hvatanje za gušu. A niko neće biti pametniji od toga, niti će se bolje osećati.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 07.12.2010. 21:28
|

Moderator

|
Kolega canisaureus i ja smo resili nesporazum na PP i sada je sve okB)
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 07.12.2010. 21:39
|

Moderator

|
Valjda će i zoranp i c.a. to isto da urade, nadam se.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 07.12.2010. 21:47
|

Moderator

|
I ja se nadam mada nisam sve shvatio najbolje jer si Lalo obrisao dok sam ja pisao moj post ali nema veze bitno je da se problemi rese i diskusija krene na lovacku stranuB)
|
|
|
|
petar |
Objavljen 07.12.2010. 22:41
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Mi lovci bi trebalo da smo trpeljivi i miroljubivi, da izbegavamo konflikte itd...
Just like old times!
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 07.12.2010. 23:40
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Nisam pratio celu diskusiju, a nešto je i obrisano, ali znam da je zoranp veliki ljubitelj divljači i lova po kodeksu, i možda ga je nešto povredilo u diskusiji "šakala" o divljači.
Administratori su u pravu - ne treba oko toga dizati veliku dževu.
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali treba da bude spreman i da neko sa tim mišljenjem ne slaže.
I na kraju, drugovi u lovu se mogu birati, pa će svako od nas naći sebi sličnog i sebi sličnih shvatanja i sa njim uživati u lovu.
Zorane, ti i ja zajedno u lov uvek!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Nex357 |
Objavljen 08.12.2010. 01:04
|

Veteran

Upisa: 521
Pristupio: 13.10.2010. 22:15
|
Za mene je odavanje poslednje pocasti ulovu licna stvar svakog lovca i on treba da je intepretira i sprovodi shodno svojoj lovackoj i ljudskoj etici , jer odavanje pocasti oslikava respekt koji lovac ima ili nema prema divljaci ...
ne kazem da sad treba da se drze govori i parade ili da mi to neko prepise kako a i ne svakoj zivuljci ,nego divljaci koja odgovara mom poimanju "plemenite" divljaci ..
kad sam odstrelio svog prvog velikog jelena dvanastoperca , kad sam mu prisao, sam od sebe sam skinuo sesir , potapsao ga vratu i popricao malo s njim(kao: bio si dobar brate, al ja sam danas bio malo bolji itd ne secam se bas tacno ali tako) , stavio sam mu grancicu na ranu i par vlati trave u usta i bas sam se osecao ko lovac i da tako trebaB),i drago mi je sto sam ga ispostovao jer visi u mom predsoblju vec desetak godina i jos mi nije pao na glavu  |
|
|
|
nenadx |
Objavljen 08.12.2010. 01:09
|

Moderator

Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Nadam se da je ova epizoda dobro zavrsena.
Postovani kolega Joe,pregedao sam upisi i zaista pojedini delovi nagovestavaju polemiku,pa cu zaobici taj vid konverzacije.Inace,mislim da se razumemo.Pozdrav.
Dobar pogodak
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 08.12.2010. 06:54
|

Lovčina

|
Kolega Sremac normalno da ćemo se družiti u lovu kad god imamo prilike ..
Po ovoj temi nebih više raspravljao ni ovako ni na PP.. :uF
Bitno mi je da postoje ljudi kao npr. Nex 357 koji eto isto nije za neku strogu formu i prilično je liberalniji u tom pristupu nego recimo ja, ali čovek ipak oseća i nestidi se toga da prizna da poštuje divljač ...lovci moraju znati pre nego što opale i jedan metak da je divljač srž lovstva, i ništa drugo ...hoću reći ko razumio,a ko ne .... onaj ko se predstavlja kao lovac MORA voliti i poštovati divljač kako živu tako i odstreljenu, bez takvog pristupa nikada niko nemože biti iskonski Lovac LJUBITELJ PRIRODE ....i žao mi je što se toliki otpor pruža prema bilo čemu što bi lov učinilo uzvišenijim, plemenitijim da nekažem kulturnijim od onog ajmo sad ubiti, pa udri u kafani do zore...može i to treće poluvreme, ali reda mora biti, a opet se onda tu nameće sama po sebi i neka forma...koja eto neodgovara nekima... i to je to što sam imao reći na ovu temu... pozdrav svima
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 08.12.2010. 07:20
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Rešeno!!!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 17.04.2011. 19:59
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
to bi bila i obaveza posle izvrsenog lova, al kao to izvesti kad kulture lovacke nemamo, npr. u 9 godina lova imali smo jednu zajednicku fotografiju i tu smo odali posle. pocast divljaci, inace nepada vecini napamet da to radimo jer ako se otvore ranci... mozda se i neki medjed nadje, a nema ga u lgo... |
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 30.04.2011. 21:35
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
ovo sam pronasao na netu
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 30.04.2011. 21:37
|

Veteran

Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
i ovu takodje
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 30.04.2011. 22:30
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Prva slika je stvarno fantazija. I ja sam je već video. Ali ova druga slika izgleda kao novinarski izveštaj o ptičjoj gripi.
|
|
|
|
vuk71 |
Objavljen 04.05.2011. 21:55
|

Veteran

Upisa: 584
Pristupio: 18.11.2010. 10:13
|
kod nas definitivno se slabo postuje odavanje pocasti odstreljenoj divljaci... ajd ta kultura nas stvarno ubi, u jednom lovu u Hrvatskoj nakon lova divljac slozena i zapaljena vatra i naravno od nas gostiju sedmorica nas je bilo cak petorica prolazi preko divljac da dodje do bolje fotografije ili do vina...mogu zamisliti kakav smo utisak ostavili.. |
|
|