Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 300 win. mag.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
300 win. mag.
Kile_
 da li neko ima ovaj kalibar?
kakav je osecaj pucati iz njega?
udara muski?? Smile
Samo 300 i 4x4

nenadx
 Nemam ga,ali sam pucao vise puta.Muski,nego sta.A i glas mu se cuje muski.
Dobar pogodak

canis aureus
 Nemam ga ni ja a pucao sam više puta na strelištu i jednom u lovu karabinima ovog kalibra.

Neprijatno me je iznenadio jedan Steyr Mannlicher u .300WinMag, na strelištu, jer je bio težine 3,1kg, ručno radjenog prelepog kundaka ali bez amortizera a ja u majci kratkih rukava...(izdražao sam muški i kao da mi nije ništa)
Isti taj SM u toj jedinoj prilici u lovu sa jednim hitcem je odradio posao(doduše nije bilo dalje od 120m) a da nisam ni osetio taj trzaj!

Udara baš pravo muški, a i što nenadx kaže glas mu je muški, dodao bih -ma grmi kao omanji top!

Kile_
 zet od mog ujke ima zastavin stari karabin 300 win mag inace klasican kundak bez amortizera,
i prica mi ujka kada su pucali iz njega,a ince ujka mi je bivsi saobracajac,radi u pogranicnoj a bio je u borbenim operacijama na kosovu,hocu reci imao je dosta dodira sa oruzijem i pucao je iz svakog sa naseg podrucja.
i kaze da je jedan metak opalio i izgubio je volju i zelju da puca ponovo.kaze da bas jako trza i udara.

pa ne znam da li i novi karabini 300 tako jako trzaju.
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 kile_
Sam kalibar .300Win Mag je izuzetno razantan.
Velike brzine, jakog barutnog punjenja što dovodi do jakog trzaja oružja, veće buke, većeg plamena na ustima cevi ali i položenije putanje zrna i lakše mogućnosti odstrela na većim daljinama.

I novi trzaju kao i oni stari!
Pogotovo ako su iste težine, ako su bez gasnih kočnica...

nenadx
 kile ovo shvati kao licno misljenje.300WM je u trenutku mode za magnum punjenja nasao pristalice i kod nas.Realno njegova prava namena je veoma mala za nase uslove,Ali sta je tu je,ako nekome nesmetaju neprijatnosti koje je naveo c.aureus,a pri tom pravi bolji ucinak na vecim daljinama od slicnih standarnih OK.Evo poredjenja vizuelnog sa kalibrima namenjenim za bivola i40.tinypic.com/1zv4mq9.jpg
Dobar pogodak

Cvele
 Ja ovaj poslednji uzimam provereno Grin Salim se naravno, predpostavljam da kad ispalis metak ovog kalibra ruka ti trne posle nekol'ko dana Oi Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Kile_
 znam nenadex kon nas tim kalibrom lovis samo divljeg vepra i jelena evropskog,drugu divljac nemamo za taj kalibar.
ali opet postoje lovci koji ruse taj kodeks,znam iz primjera jednog mog kolegu koji je iza 300win mag pucao srndaca i iz njegove price kaze da je ulazna rana bila malo veca od preznika zrna a izlaznanekih 4cm precnika,a pogodak je bio u vrat.
Samo 300 i 4x4

nenadx
 Vidi ima tu par bitnih stvari.Kodeks je OK,ali i mogucnosti diktiraju realnost.Znaci nemogu svi imati vise kalibara,to je realnost.Zato se i nabavlja oruzje zavisno od potreba.Problem je kada neko nabavi kalibar koji je zvucan,ali za njegove potrebe malo upotrebljiv.Dalje imao sam prilike vise puta gledati na delu 300WM,tako da je primer tvog prijatelja sasvim realan,ja sam cak vise puta trazio prostreljene srndace sa njim.Tu je u pitanju izbor zrna.Znaci prvo izbor odgovarajuceg kalibra,pa odgovarajuceg zrna i vozi...Sve to ima ispisano na forumu,na raznim mestima...
Dobar pogodak

Kile_
 e ljudi danas sam kupio muniziju za moj 300 win mag i izmedju ostalih uzeo sam 10 metaka PPU 12.3g kako prodavac kaze sa besenim zrnom,a zrno je inace siljato e to mi bilo sumnjivo ali sam ipak uzeo (pa ne bi je valjda prodavali da nije lovacki metak?)
evo slike...
Kile_ priložio:
3_16.jpg

Samo 300 i 4x4

nenadx
 Nebi je prodavali,u pravu si to je najverovatnije konstrukcija boat tail.Koristi se za precizna gadjanja na vece daljine,sto je za pohvalu i trebalo bi da odgovara ovom kalibru.Eto nisam znao da su poceli i u 12,3 g da prave.Neznam zasto si uzeo samo 10 metaka u jednoj gramazi i konstrukciji,imaces problema sa preciznoscu,pri promeni zrna....
Dobar pogodak

Kile_
 na kutiji pise oznaka HP BT .imas na sajtu PPU u tabeli stoji taj metak.pa ja se nadam da je za d. svinje odgovarajuci odnosno da pada posle prvog zrna!? pa uzeo sam 3 gramaze zrna cisto da imam a upucacu sa najmanjom od 10g a ove cu kasnije testirati da vidim opadanje mada je vrlo malo,brzina ovog zrna je samo 50m/s sporija od zrna 10g
Samo 300 i 4x4

nenadx
 To je to zrno,a kako ce padati DS zavisice najpre od pogodka,pa dalje....To sto je sporije nemora nista da znaci.Bitan je balans,tj.odnos tezine,konstrukcije i brzine.Recimo da je brze za tu konstrukciju,ko zna kako bi se ponasalo.....Svakako kada upucas na jednu gramazu i konstrukciju,isprobaj ostale,kako se ponasaju
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Kile trebao si uzeti vise municije iste serije i gramaze sto kaze kolega nenadx jer kada upucas onda ne menjas dok ne potrosis ali probaj to ti je iskustvo viseGrin

canis aureus
 to je to zrno?!?
"to" nema veze sa tim zrnom, sa HP BT zrnom!
to je klasično FMJ BT zrno(u tom kalibru od 9,4g), koje je tvrdo kao i svako "humano" FMJ i za lov je ravno nuli!!
prodavci bi sve da prodaju pa im nije verovati u sve što kažu a inače municija sa FMJ zrnima se pojavila u prodaji zbog sve popularnijih takmičenja

nenadx
 Druze,mozda si ti u pravu.Kile me uputi na sajt PPU,i tamo pise HP BT,pa izgleda da i proizvodjaci muljaju.....Treba pogledati malo bolje kakav je vrh,da li je HP ili FMJ
Dobar pogodak

Kile_
 pa ne znam sad ste me zabrinuli,zrno je spicast ali na sredini spica ima rupu duboku kao da je neko burgijom od 1.5mm izbusio rupu kroz zrno...otkud sad znam...a za upucavanje ce biti odlicno Grin
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 ti reče "prodavac kaze sa besenim zrnom,a zrno je inace siljato" a ni na slici se ne vidi ta rupa na špicu ... ako je sa tom rupom onda jeste Hollow Point zrno!
prilično je mekano pa računaj na veća oštećenja na cilju

Kile_

canisaureus kaže:
ti reče "prodavac kaze sa besenim zrnom,a zrno je inace siljato" a ni na slici se ne vidi ta rupa na špicu ... ako je sa tom rupom onda jeste Hollow Point zrno!
prilično je mekano pa računaj na veća oštećenja na cilju

rekao sam BUSENIM a ne besenim,pa ima rupu nisam corav Smile ali na slici se ne vidi.pa nije valja takav majmun da mi proda municiju koja nije za lov a ispred mene otvorio novu kutiu i uzvadio 10 kom.
Samo 300 i 4x4

Lala
 A jesi li proverio kod prodavca, da li ti je prodao metak sa zrnom za leve ili desne žljebove u cevi? Nemoj da pobrkaš slučajno, ako ima malu rupicu zrno, onda je za leve žljebove, pa kad kreneš da upucavaš Nervozan... 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,699,581 posete www.srbijalov.com