Proteklog vikenda sam bio na čekanju u nasem lovištu(ld Vojvodina Čurug) Lu Žabalj.
Sedeo sam na jednoj čeki koja je udaljena oko 70 metara od rupa koje se nalaze u bregu, u jednom momentu sam video da nesto izlazi iz rupe, uzmem dvogled i vidim nesto, nije lisica i nije sakal, dobro sam ga zapamtio,čupave usi,crno sivo,niske noge,rep .. .,kad sam pričao u povratku kući sa kolegama nismo znali šta je? dođem kući i pretražujem net, i setim se da to nije možda Rakunopas, nadjem slike na netu od njega, i pomislim to je to, 100% je bio Rakunopas!
"Sine, ostavi već jednom Azru na miru i slušaj kakvu sam životinju neki dan vidio. U svoj vijek nisam vidio nešto slično. Poslala me tvoja mater po neko kolje za paradajz, ja usječem, ubacim u "Jugu" i krenem kući. Otprilike neđe na onom putu više naše njive, đe je Milan zimus puca' na lisicu stoji nešto i pije vodu iz lokve. Ja prilazim autom bliže, ono me opazi i zamače u šumicu. Takvo nešto nikad nisam vidio."
"Da nije dabar?"
"Kakav crni dabar?! Čini mi se da je smeđe boje, ima usku njušku, a široku glavu, a rep ki ... ne znam kako da ti objasnim."
"Ki u vidre?"
"Ma nije baš. Kitnjast nekako, nije ki u lisice, ni po dužini, ni po obliku."
"Ima li bijelog na glavi?"
"Brzo je zamaklo, ali skoro da sam siguran da nema."
"Liči li na rakuna?"
"Otkud ja znam kako izgleda rakun?! Toga nema kod nas."
"Može biti da je rakunopas."
"Šta reče?"
"Rakunopas."
"Pi... ti materina i tebi, i njemu. Ti se sprdaš, a ja ti ozbiljno pričam."
"Pa i ja tebi ozbiljno kažem. Čita' sam da toga zna biti i ođe."
"e?"
"Nisam siguran. Ima ga jako rijetko, mislim da se pojavljivalo dolje u Južnoj ili Istočnoj Srbiji. Spada u predatore, može se loviti tokom cijele godine."
"U štetočine?"
"Tako kažu, samo ga je rijetkost viditi, a kamoli uloviti. Zaboravio sam ti reći da je zimus jedna grupa Bosanaca što love na terenu uz Drinu ulovila jednog šakala. Ako ga ima kod njih, vjerovatno ga ima i ođe."
" Ej, vas dvojica, manite se priče i svežite već jednom ono štene. Eno mi opet juri kokoši. Vi i vaši psi ... "
sve češće se čuje priča da je u okolini Fruške gore ,pa i na samoj planini vidjena neka čudna životinja koja najviše po opisu liči na rakunopsa.Da li je stvarno vidjen ?Da li ako je to rakunopas može da se desi da dodje do naglog povećanja brojnosti u narednom periodu?
Veterinari nemaju predstavu o kojem stvorenju je reč, a lokalni lovci misle se da je čudna kreatura zapravo mutacija nekoliko vrsta - hijene, lisice, rakuna i psa
Radnici na jednoj stočnoj farmi u Belorusiji usmrtili su misterioznu životinju koja je napadala krave i telad, ujedajući ih za noge. Veterinari nemaju predstavu o kojem stvorenju je reč, a lokalni lovci misle se da je čudna kreatura zapravo mutacija nekoliko vrsta − hijene, lisice, rakuna i psa!
Prema rečima lokalaca, pored ubijenog primerka u okolini farme viđena su još dva primerka te nepoznate vrste. Lovci koji su ubili misterioznu životinju vode polemiku o kojoj se vrsti radi.Dok neki smatraju da je reč o mutaciji, glavni veterinar smatra da nije reč ni o kakvoj senzaciji i namerava da spali ubijenu životinju. Prema njegovim rečima, verovatno je reč orakunolikom psu.
Sličnu nepoznatu vrstu ubili su lovci u Ukrajini ranije ove godine. Dok su meštani gde je usmrćena životinja raspredali priče o tome da je reč o čupakabri, mitskom stvorenju koje sisa krv stoki, veterinari su ustanovili da je reč o rakunolikom psu.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?