Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zastava M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zastava M70
AJDUK
 Gosn,Tomo sve je tacno sto ste napisali.Ali evo vam primer radite za minimalac mozda im i kasni plata i mi ocekujemo kvalitet.Nema kvaliteta bez zadovoljnog radnika i da voli svoj poso.Otiso pre par godina u prodavnici gde je fabrika pitam za karabin prodavac sedi pije kafu, kaze eno ti tamo gomila kutija pa gledaj.To je taj ebeni stav nas, nista mi nismo zaostajali za svetskim brendovima ali su dosli neki tatini sinovi da budu guzne muve na funkciji zato smo i tu gde jesmo.

krilas
 Pozdrav svim kolegama. Iskreno, meni Zastava M70 vrsi posao, kao jedinu manu ( i to za one lovce koji ne koriste ON) vidim vrlo nepregledan mehanicki nisan. Imam nameru da uskoro nabavim jos jedan karabin M70 koji bi koristio bas tako, bez ON. Postoji li neko resenje za to? Odnosno , moze li se promeniti ?
Siroma

7x57
 Фирма Optik arms из БиХ производи нишане за Заставу са фибер оптичким влакном, мушицу и задњи нишан. По мерама су Заставе, тако да се само замене. Њихове, иначе одличне, монтаже могу да се нађу по београдским ловачким радњама, негде сам видео и нишане, па се распитај.
Draško

rk
 Zastava karabini su odlicni, posebno u odredjenim kalibrima. Posebno se izdvajaju oni malo starije proizvodnje.
Mana je ergonomija kundaka, kocnica koja ne koci iglu nisani koji u ostalom i tebe nerviraju.
Tolerancije, zavrsna obrada, ceoni zazor… al to je vec vise od komada do komada. Resenje problema nisana je relativno jednostavno kupis neke druge. Kod nas lepe nisane radi Nesa iz paracina. Rusan isto.
RK

krilas
 Pa lovim sa njima evo vise od 40 godina, pa smo se srodili. Ko je Nesa iz Paracina ? Ova ideja sa optckim prednjim i zadnjim nisanom mi se jako dopada, pogotovu sto je buduci karabin predvidjen za gadjana do 100-120 m. Moracu da pogledam sajt te firme iz BiH. Mada ako bi dobio jos koju indikaciju, bilo bi jos lepse. Hvala.
Siroma

7x57
 Нешу потражи на ndeltacustom.com
Draško

krilas
 Aaa, nisam znao da se zove Nesa, a i na sajtu, nema nikakvih mehanickih nisana. Pozvao sam ga telefonom i obecao da mi posalje fotografije kako to izgleda.
Siroma

rk
 Ako ti ne posalje ubrzo podseti ga za koji danGrin. Salu na stranu lepo to radi. Jedino kao i sa svim majstorima treba malo zivaca da docekas da se uradi.
RK

rk
 Licno bih nabavio neki zastavin karabin u kalibru 7x57,308,8x57,9,3x62, moze 30-06 skratio cev na 51-56cm stavio jednu stelujucu obaracu, stavio dobre nisane i uzivao… neki korektan kudak, po mogustvu beding i imao super pusku za to sto planiras.
RK

Planinko011
 Iako imam i dva Stayera nikako ne bih manisao Zastavu i sada ne mogu da prezalim sto zbog lenjosti ne uzeh od komsije novu, jos zamascenu zastavu u cal .308 koju sam mogao da utegnem da mi sluzi kao drugi ili cak vodeci karabin u kombinovanom lovu na svinje, srndaca i predatore.
Komsija mi ga je nudio i za 100e (kad mogu da mu dam) ali ja mu nadjoh kupca za 150e jer me mrzelo da jurim papirologiju za tada cetvrti karabin.

Ali sa nekom srednjom optikom sa crvenom tackom i balistickim turetom, plus da stavim skrivac plamena tj kompezator trzaja to bi bila violina.
Plus bih mogao bih da se odreknem dva karabina u lal 30-06 i .243win i to da ulozim u neki clips on termovizijski okular koji bi koristio za predatore i jutarnje osmatranje kao monokular u lovu na srndaca.

rk
 Ne treba “manisati” zastavu imam ih nekoliko u raznim kalibrima medjutim da bi bila kako treba treba dosta vremena, truda a bogami i novca.
Mene je svako sredjivanje Zastave izaslo, na cenu zastave koju sam placao po razlicitim cenama, jos od 500-1000 pri cemu ne mislim na graviranje i neke iskljucivo estetske stvari.
RK

7x57
 Ево једног кандидата за сређивање. Ради се о карабину Застава модел 67, негде сам прочитао да се тако звао, пре стандардизације на М70. Наиме сандук и затварач су М24/48 дужине, 6 мм краћи од М98 система на којем је базиран М70. Потпуно је ловачка изведба, сандук није изрезан за потискивање муниције палцем, нити има изрез за пуњење оквирима. Све у свему исти М70, само краће акције и затварача. Калибар? 7х57, наравно.
Већ сам му заменио обараче са једним штелујућим и упасовао монтажу. Урадио сам бединг на постојећем кундаку и успешно га користим у лову већ годинама. Толико ми се свиђа да ми Застава .30-06 углавном одмара у сефу.
Међутим има места за дорађивање. Извлакач је претврд, ударач није пасент на иглу, полуга кочнице је лабава, па не кочи затварач и уопште је потребно једно пасовање акције. И наравно нов кундак, да замени свињска леђа.
Ето проблематике, па молим за савете и контакте.
Draško

rk
 Iskreno nikada nisam cuo za Zastavin karabin Model 67, ono sto me vise buni je da je u pitanju lovna akcija sa kracim sandukom od M70. Znam za M69 koji ima nesto drugaciji izgled sanduka.
No svakako odlican kalibar i nije ni cudo sto te je “kupio” i sto 30-06 sve vise stoji…

Sad nisam bas najbolje razumeo kocnica je na spojnici kao leptir kocnica ili imas “lovnu” kocnicu?
Isto tako u cemu se vidi to da nije udarac “pasent”.
Svakako svi ovi zahvati su za nekog pismenog puskara i tu dolazimo do problema, gde ga naci kolko cekati, kolko sve to kosta pri tom ne mislim samo na njegovu uslugu, ono sto cesto zaboravimo u toj kalkukaciji je kolko kosta svaki odlazak kod tih majstora put, vreme…

Sto se kundaka tice ima par nekih majstra koji se pojaljuju u zadnje vreme sa lepim kundacima, ja bi izdvojio Melodiju oni su iz loznice ako me secanje dobro sluzi imas ih na instagramu, Bozidar Aleksic…

Na kraju bitna stvar pre nego sto odnesete nekom od njih oruzje proverite da li su isti ovlasceni za prepravke oruzja u suprotnom mozete da imate ozbiljan problem.
RK

7x57
 Otvorili smo mnogo pitanja. O razvoju Zastavinih karabina sam davno čitao. Bilo je tu nekoliko modela pre konačnog M70. O tome ću drugom prilikom. Inače te lovačke karabine kraće akcije sam sretao, svi su bili 8x57 ili 7x57. Izgledaju identično kasnijim M70, lovna kočnica, poklopac dna magacina koji se otvara polugom iz branika obarača i sl. Svi su imali kundak tipa svinjska leđa, a čekiranje je specifično. Sa onim radlama sa preskakanjem, nemci ga zovu škotsko.

Najbolje da okačim slike, nego ne umem da ih smanjim za slanje, pa ako može pomoć.

Kočnica je lovna, standardna. Takva je i bila dok je bio okidač sa šnelerom, a i sada kada sam ga zamenio novim zastavinim štelujućim. E sad, stigao je iz fabrike feleričan. Poluga kočnice mora da, kada se aktivira, koči i zatvarač. Međutim usled lufta u samoj polugi, prilikom potezanja ručice zatvarača poluga malo potone niz kućište okidača i oslobodi zatvarač.

Udarač bi trebao da je taman prema udarnoj igli. Kada se stavi na iglu bez opruge trebao bi da je skoro tesan. Inače se pod pritiskom opruge krivi na gore, da tako kažem, nije u osi sa zatvaračem. I tada dolazi do tzv. dvostrukog poteza prilikom odbravljivanja ručicom zatvarača. Ručica ide lepo na gore, a kada dođe skoro do kraja, kada treba da zapne udarnu iglu, tu zastane i potreban je dodatni napor da se to lepo odradi. Nekome to ne smeta, ali ko oseti rad lepo upasovanog zatvarača na Zastavi to ne može da podnese.
Draško

7x57
 Podelio sam post da ne bude predugačak. Ja samo želim Zastavu kakva je morala da izađe iz fabrike, ali sa boljim kundakom. Mislim da bih mogao lako da otklonim navedene nedostatke prostom zamenom delova, izvlakača, udarača i poluge kočnice, možda i u fabričkom servisu.

Pogledao sam šta sam na natu našao o servisu Melodija iz Loznice. Ima jako zanimljivih radova, a i na spisku su ovlašćenih radionica. Svratiću kada budem prolazio tim krajem.

Ili da jednostavno kupim Mauser M18 Pure ili Sabatti Saphire To su jedina dva karabina u meni prihvatljivom cenovnom rangu, a da se prave u 7x57.
Draško

rk
 Ovo sto si napisao za kocnicu posto si promenio okidanjenu zastavi ja bih se onratio njima da to rese, ili pal da stavis neko novo okidanje sa ispravnom kocnicom, drugo zamenio bi spojnicu sa kocnicom na njoj i to bih stavio u zastavi i oni tom prilikom menjaju i idarac i sve to zajedno napasuju…

Sto se tice kupovine M18 ili Sabatija sad je to neka ponovo potpuno drugacija prica. Mene ni jedan ni drugi nesto ne odusevljavaju pre bih se opredelio za Bergaru ili tikku, haenel…
RK

7x57
 Ma da, pravac Zastava. Nisu moji zahtevi ništa komplikovani. Imaju onu kočnicu udarne igle sa modela 808, pa kad se malo spolja zaobli lepo bi legla. U pravu si.

Jedan moj kolega lovac stalno govori, moramo jedni drugima da dajemo savete i mišljenja o oružju, mnogo smo realniji nego kad sami sebi fantaziramo.
Draško

rk

7x57 kaže:

Ma da, pravac Zastava. Nisu moji zahtevi ništa komplikovani. Imaju onu kočnicu udarne igle sa modela 808, pa kad se malo spolja zaobli lepo bi legla. U pravu si.

Jedan moj kolega lovac stalno govori, moramo jedni drugima da dajemo savete i mišljenja o oružju, mnogo smo realniji nego kad sami sebi fantaziramo.

Slazem se sa obe konstatacije.
RK

7x57
 https://www.limun.../142141813
Draško

krilas
 Evo novosti. Kupi sam nov set mehanickih nisana Optik arms , sa fiberima, iiii ... sa dve vrste municije pogadja nisko. Sa PPU veoma nisko nekih 12cm a sa RWS nekih 4-5 centimetara. Zadnji nisan podignut na maksimum i dalje nisko. Kalibar 9,3x62. SP18,5 grama i DK 14,5 grama.
Siroma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Crvena Zastava - Puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 375 13.09.2016. 15:02
Bokerica M80 Crvena Zastava LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 79 04.11.2013. 08:02
Zastava M24 (Kraljevina Jugoslavije) KARABINI 4 22.01.2011. 13:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,360,441 posete www.srbijalov.com