Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pernati predatori (svraka, vrana, jastreb itd)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pernati predatori (svraka, vrana, jastreb itd)
petar

Podunavac kaže:

petar kaže:
[xhide]http://www.youtube.com/watch?v=txN0X-...xN0X-DWKPQ

Interesantan video na ovu temu...B)[/xhide]

Petre interesantno. Lepo ih ovaj momak slaže. Ali mi se ne sviđa što puca i na drvetu, smatram da nije sportski.

Slazem se kolega da nije sportski, ni ja ih ne bi pucao na stajanju sigurno...Ne-ne Sad
Just like old times!

Jank
 Lepo ih je navukao na ovu prepariranu Sovu, dobro je i malo mrcinište na koje se ostave iznutrice posle klanja pilića a dovoljno je okačiti i prvu ulovljenu svraku a onda navale radoznale na desetine....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Momci, dužnost mi je da vas obavestim o ovom dopisu/članku, koji je uputio naš član EKO NADZOR.
Pažljivo pročitajte, da ne bude nekih problema posle, ni za ovaj portal, a ni za članove foruma!

Evo dopisa, koji je upućen 20.03.:

''Skrećemo pažnju
Lovačkim Udruženjima , od kojih neka još nagrađuju odstrel Sive vrane i Svrake a što je u suprotnosti sa važećom zakonskom regulativom tj

P R A V I L N I K -om
O IZMENAMA PRAVILNIKA O PROGLAŠAVANJU LOVOSTAJEM
ZAŠTIĆENIH VRSTA DIVLJAČI, TRAJANJU LOVNE SEZONE NA
LOVOSTAJEM ZAŠTIĆENE VRSTE DIVLJAČI U OTVORENIM I
OGRAENIM LOVIŠTIMA, OGRAENIM DELOVIMA LOVIŠTA I
POLIGONIMA ZA LOV DIVLJAČI, KAO I MERAMA ZAŠTITE I
REGULISANJA BROJNOSTI POPULACIJA TRAJNO ZAŠTIĆENIH I
LOVOSTAJEM ZAŠTIĆENIH VRSTA DIVLJAČI

Gde se u skladu sa istim tj Prilogom II Pravilnika Siva vrana i Svraka stavljaju pod zakonom zaštićene vrste .
Takođe bismo preporučili Administratoru da ne postavlja komentare i slike kojima se propagira kršenje zakona u ovoj oblasti i daju materijali delu nevladinog sektora za kampanju protiv lovaca ,lovstva i Lovačkih udruženja.''

Prema tome, razumeli smo se. Slike i pisanje, samo u okviru zakona. Desetak postova sam obrisao, pazite šta pišete i kakve slike kačite!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Stvarno ne vidim svrhu ovoga? U Hrvatskoj za sivu vranu i svraku nema lovostaja, osim kad sedi na jajima i dok hrani mladunčad. Zašto su ovo u Srbiji zaštićene vrste?
Tri prsta 2Kolce

gavra bakos

Lala kaže:
Momci, dužnost mi je da vas obavestim o ovom dopisu/članku, koji je uputio naš član EKO NADZOR.
Pažljivo pročitajte, da ne bude nekih problema posle, ni za ovaj portal, a ni za članove foruma!

''Skrećemo pažnju
Lovačkim Udruženjima , od kojih neka još nagrađuju odstrel Sive vrane i Svrake a što je u suprotnosti sa važećom zakonskom regulativom tj

P R A V I L N I K -om

Gde se u skladu sa istim tj Prilogom II Pravilnika Siva vrana i Svraka stavljaju pod zakonom zaštićene vrste .
Takođe bismo preporučili Administratoru da ne postavlja komentare i slike kojima se propagira kršenje zakona u ovoj oblasti i daju materijali delu nevladinog sektora za kampanju protiv lovaca ,lovstva i Lovačkih udruženja.''

Prema tome, razumeli smo se. Slike i pisanje, samo u okviru zakona. Desetak postova sam obrisao, pazite šta pišete i kakve slike kačite!

gavra bakoš

gavra bakos
 U Pravilniku o izmenama ...... ( sgrs br.91/10 od 03.12.2010.) koji se pominje nisam našao Prilog II. Tamo nema nikakkvog priloga samo se menjaju trajanje lovne sezone na krmaču i lov divljih svinja . dajte mi taj pravilnik gde piše da su Siva vrana i Svraka zaštićene vrste.
gavra bakoš

Lala
 Za EKO NADZOR: administratori ne postavljaju slike i upise, to rade članovi sami. Ako administratori naidju na neki upis ili sliku koji je van okvira propisa, naravno da će reagovati. Nemoguće je kontrolisati sve teme na forumu, i sve članove koji postavljaju upise i slike. Svako odgovara za svoje postupke, a administratori rade onoliko koliko mogu da postignu.
Za članove foruma: još jednom vas upozoravam, da pazite šta pišete. Ovaj portal do sada nije imao problema sa 'zelenima' i drugim organizacijama, kao što ni članovi foruma nisu imali tih problema, vezano za pisanje ovde. Hoćemo da tako i ostane.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Dalibor89
 pa ako ce biti nekih sranja u vezi pisanja onda niko nece pisati nista na ovom sajtu. nerazumem kakvi to ljudi mogu doneti zakon da se stetocina(predator ) koji nanosi stetu stavi da se ne lovi nego da se stavi u zasticenu vrstu... Cenzurisano!!!! SadB3SaN

duskodugousko
 Evo jednog pernatog lovca.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

petar
 [xhide]http://www.youtube.com/watch?v=k9kaoI...ideo_title

Interesantan video iz Norveske, vrlo slican prethodnom, ali oslusnite koje vabilice koriste...B)[/xhide]
Just like old times!

nidzamotocross
 Petre, a ovo na 1:07 da nije gavran..? Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

petar
 [xhide]Nisam obratio paznju, moguce...Confused[/xhide]
Just like old times!

nidzamotocross
 Mom drugu je deda iz Amerike doneo garnituru od 30 razlicitih(za raznu divljac) vabilica, i ima i za cavke i vrane, vrlo su zanimljive, i imaju dobar efekat... ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

petar
 [xhide]Pa sta cekate, u atar i da se proba sto pre...B) Grin[/xhide]
Just like old times!

SAVKE

Lala kaže:

''Skrećemo pažnju

P R A V I L N I K -om

JEL OVAJ ZAKON JOS NA SNAZI?
menjam zenu od 36 za DVE od 18 godina

lazarNKD
 svraka, siva vrana, jastreb kokosar, pas lutalica, macka skitnica! nekada se nagradjivalo, a sad se kaznjava. zbog zakona koje predlazu budale, a izglasavaju raznorazne neznalice! sramota!!! jadna li je ova drzava!

PEZ
 Kolege pre nekoliko godina sam procitao, da li u ZOV-u,Lovackim novinama,nebitno,jedan zanimljiv tekst u kome se izmedju ostalog kaze da se na osnovu ispitivanja koja su sprovedena u Nemackoj a u cilju sagledavanja posledica pesticida,dlakavih i pernatih grabljivica na zecju populaciju pogotovo u vreme reprodukcije tj.na mladim zecicima.
Da sad ne lupam i iznosim neistine jer sam konkretne podatke zaboravio ali se lepo secam da su ti nemacki lovci,biolozi ili naucni radnici, sta li su vec, dosli do zakljucka da od svraka i sivih vrana strada vise zecica nego od svih drugih stetocina ukljucujuci i pesticide,sta ostaje od mladih jarebica i fazana ostaje da se priupitamo,pogotovo sad kad su ove ptice stavljene pod zastitu tj.ne tretiraju se kao stetocine.Naravno da sam protiv toga da se bezobzirno unistavaju ove ptice,ma koliko bile stetne,ali sam misljenja da je potrebno naci resenje da budu i "vuci siti i ovce na broju".

SAVKE
 NE znam kako kod vas ali kod mene svraka ima kao nekada cvoraka, na svakom cosku ih vidis, cak i po gradu su pocela da se gnjezde, sto je za njih bas cudno.
kao da znaju da su zasticene
menjam zenu od 36 za DVE od 18 godina

DakiNS
 Znaju kolega znaju. Po tome što ih niko ne proganja. nekada su seljaci želeći da oteraju svrake odstreljenu svraku vezali za visok štap ili drvo da rasteruje ostale i delovalo je jer je svraka poprilično pametna ptica. A što se tiče gradova , tu im je hrana na izvolte. Živim u prigradskom naselju i verujte sem svraka i vrana retko vidim vrapca a pored mene ima voćnjak 2 ha, nema ptica pevačica pobiše ih otrovi kojima se prska voće, za celu zimu na hranilici za ptice gde je okačen komadić slanine ni jednom nije došla sjenica a znam da im je bilo gusto. Jedino navrate vrapci da pokupe one semenke koje redovno stavljam u hranilicu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zeljkox
 Kod mene u LU kruzi prica kako je ministar odobrio lov svrake i sive vrane. Bila je i prica o postojanju nek cifre, koliko jedinki je moguce odstreliti. Ne znam sta ce biti od toga ali na netu nesto ne vidim da se svraka negde lovi.. Confused

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,048,613 posete www.srbijalov.com