Vala ja kad bi imao i jednu i drugu ne bih ni pomisljao da ovo radim sa puskom,sto mi jednom rekao kapetan u vojsci pusku i zenu ne das nikome,a volis ih podjednako... Tako da bila ruska ili italijanska ili turska ovo kod mene ne bi nikad dozivela... Mislim svaka cast rusima nema sta jako izdrzljivo mocno... Al nije puska zasluzila ovo ma koja bila...
Vidim da mnogi koji ''navijaju'' za polovnu italijanku kao jedan od glavnih razloga navode estetiku, zavrsnu liniju i navodno da bolje lezi!
Moj savet ti je da kupis novu ruskinju, sredis je (uradis joj novi kundak i podkundak) i imas pusku za ceo zivot! (nova ruskinja + sredjivanje = 600eura , opet jeftinije od polovne italijanke, a dobices i lepsu, i pusku koja ce ti sigurno bolje lezati od bilo koje italijanke, a da ne govorim o tome sto ces imati neunistiv top! Posle toga, za nekih 2,3 godine, uzmes jedan karabin 30-06 i to ti je to! Nista ti vise ne treba! Sa te dve puske mozes da lovis bas svu nasu divljac! To ti je moj savet, a ti lepo razmotri sta ces, i kako ces...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
ama ljudi kao sto bi reko kolega ,zamislite ruskinju okrugla,da ne kazemo debela sa maramom na glavi i motikom u ruci jos i plava,dok sa druge strane jedna vitka ,tanka italijanka ma ih ne da se ni uprediti
Ja posedujem i lovim DS, patke, guske sa poluautomatom TOZ 87 sa kojim sam prezadovoljan i imam izvanredne uspehe sa ovom puskom.
Za lov prepelica , fazanske divljaci i na lovno kinoloskim kupovima koristim Beretu S55 za koju pusku mogu da kazam da je izuzetna.
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
Nenad000 kaže:
ama ljudi kao sto bi reko kolega ,zamislite ruskinju okrugla,da ne kazemo debela sa maramom na glavi i motikom u ruci jos i plava,dok sa druge strane jedna vitka ,tanka italijanka ma ih ne da se ni uprediti
Kolega, molim te, nemoj mesati babe i zabe!
Ako vec zelis tako da gledas, posmatraj to ovako:
Ta Rsukinja koja je (nova) mlada, okrugla, debela, plava, sa maramom na glavi i motikom u ruci, moze i te kako da se sredi!!! Moze i da smrsa, da baci maramu, da se ofarba a moze i da baci motiku! A onda i te kako moze da bude i lepsa, i vitkija od te tvoje ''starice'' italijanke!
Moram ti reci da ti komentar i nema bas nekog smisla, ali OK ako ti tako gledas na te stvari!
Ja nisam protiv ruskog oružja. I ja imam ruskinju i zadovoljan sam sa njom. Ni talijanke nisu sve ekstra puške i tamo ima različitih klasa po ceni i kvaliteti. Ali Beretta je ekstra puška koja po kvaliteti izrade, materijala i finiša može da zadovolji sve parametre i zahteve. I da imam para za Berettu sigurno bi je kupio pre bilo koje ruskinje (mislim na novo oružje). E sad dolazimo do teme: nova ruskinja ili polovna talijanka? Ja sam ipak kupio novu ruskinju, pošto za te pare nisam mogao da nađem talijanku očuvanu onako kako sam ja to zamislio, a pogotovo ne sa dodacima koje imam na IŽ-ovki.
Nenad000 kaže:
Ta Rsukinja koja je (nova) mlada, okrugla, debela, plava, sa maramom na glavi i motikom u ruci, moze i te kako da se sredi!!! Moze i da smrsa, da baci maramu, da se ofarba a moze i da baci motiku! A onda i te kako moze da bude i lepsa, i vitkija od te tvoje ''starice'' italijanke!
Moram ti reci da ti komentar i nema bas nekog smisla, ali OK ako ti tako gledas na te stvari!
Neca92
lepo je što imaš svoje mišljenje o nečemu koje si stekao učeći od "iskusnijih" koji su to nešto probali(u ovom slučaju pol.italijanku ili nov.ruskinju), koristili te i stekli svoje mišljenje, ili još bolje ako si i sam imao mogućnosti i priliku da to isprobaš pa na taj način doneseš pravi sud tj mišljenje ...
... pa me interesuje koliko si dugo koristio i jednu i drugu pa možeš sa pravim znanjem(iz prakse) da preporučiš ili eventualno da oceniš šta je bolje?!?
Jer, očigledno je da se ne slažeš sa mišljenjima drugih kolega koji su imali priliku da "ih" koriste obe, što smatram za najbolju ocenu, preporuku, pohvalu ili kud, što si i sam naveo u svom postu.
Lično koristim obe, i polovnu italijanku i ruskinju! Ruskinje(više komada -IŽ27 16/70, IŽ27 12/70, IŽ58M 12/70, TOZ34 12/70, TOZ57T1C 12/70, TOZ63 16/70 -neke imao a neke još uvek imam i koristim) koristim 15godina a italijanku poslednjih 5 i mislim da je to dovoljno vremena da steknem iskustvo iz prakse i da mogu da "ocenjujem"!
Ne osporavam izdržljivost ruskog oružja, čak šta više hvalim ga kad god mi se ukaže prilika a i da ne mislim da valja ne bih ga imao i koristio, ALI da je bolje, lepše, funkcionalnije, izdržljivije ... ili u bilo čemu bolje od italijanskog to NIJE ma koliko ga ja voleo ili bilo ko od Vas!! E sad, od polovnog italijanskog ... pitanje je koliko je to polovno očuvano , ispravno. Već sam naveo da ovu moju polovnu italijanku ne bih dao za tri nove ruskinje i iza toga i dalje stojim!!, iako sam je polovnu kupio bila je u extra očuvanom stanju i nije skoro ni korišćena tako da ... a pogotovo i iz razloga što ovo novo rusko više nije ni blizu kvaliteta onog starog ruskog!!
... i što se tiče izdržljivosti italijanskog oružja!?! Pa i toga ima po you tube pa pronađite a ja iz iskustva znam da ne zaostaje za ruskim ni najmanje pa i da je u prednosti nad istim! Bilo bi i čudno za tu cenu da to ime(Beretta, F.Stefano, A.Zoli, Benelli, Franchi ...) ne opravda svoj kvalitet!!
A o lepoti je suvišno išta reći!!
Slažem se sa tvojim mišljenjem o "doterivanju" ruskog da izgleda ... pa bar kao fabrički završeno a ne polufabrikant ali mnogo više treba nego što misliš(i para, i vremena, i truda, i znanja ...) a da na kraju ipak ne bude kao ovo fabričko jer ovo je rađeno da bude B) a ovo rusko da služi za te pare
(kad bi uporedili ruski MC sa bilo kojim italijanskim ono bi bilo rame uz rame pa od nekih i na dosta višem nivou ali ovo jeftino rusko ...)
Nenad000 kaže:
Neca92
lepo je što imaš svoje mišljenje o nečemu koje si stekao učeći od "iskusnijih" koji su to nešto probali(u ovom slučaju pol.italijanku ili nov.ruskinju), koristili te i stekli svoje mišljenje, ili još bolje ako si i sam imao mogućnosti i priliku da to isprobaš pa na taj način doneseš pravi sud tj mišljenje ...
... pa me interesuje koliko si dugo koristio i jednu i drugu pa možeš sa pravim znanjem(iz prakse) da preporučiš ili eventualno da oceniš šta je bolje?!?
Jer, očigledno je da se ne slažeš sa mišljenjima drugih kolega koji su imali priliku da "ih" koriste obe, što smatram za najbolju ocenu, preporuku, pohvalu ili kud, što si i sam naveo u svom postu.
Lično koristim obe, i polovnu italijanku i ruskinju! Ruskinje(više komada -IŽ27 16/70, IŽ27 12/70, IŽ58M 12/70, TOZ34 12/70, TOZ57T1C 12/70, TOZ63 16/70 -neke imao a neke još uvek imam i koristim) koristim 15godina a italijanku poslednjih 5 i mislim da je to dovoljno vremena da steknem iskustvo iz prakse i da mogu da "ocenjujem"!
Ne osporavam izdržljivost ruskog oružja, čak šta više hvalim ga kad god mi se ukaže prilika a i da ne mislim da valja ne bih ga imao i koristio, ALI da je bolje, lepše, funkcionalnije, izdržljivije ... ili u bilo čemu bolje od italijanskog to NIJE ma koliko ga ja voleo ili bilo ko od Vas!! E sad, od polovnog italijanskog ... pitanje je koliko je to polovno očuvano , ispravno. Već sam naveo da ovu moju polovnu italijanku ne bih dao za tri nove ruskinje i iza toga i dalje stojim!!, iako sam je polovnu kupio bila je u extra očuvanom stanju i nije skoro ni korišćena tako da ... a pogotovo i iz razloga što ovo novo rusko više nije ni blizu kvaliteta onog starog ruskog!!
... i što se tiče izdržljivosti italijanskog oružja!?! Pa i toga ima po you tube pa pronađite a ja iz iskustva znam da ne zaostaje za ruskim ni najmanje pa i da je u prednosti nad istim! Bilo bi i čudno za tu cenu da to ime(Beretta, F.Stefano, A.Zoli, Benelli, Franchi ...) ne opravda svoj kvalitet!!
A o lepoti je suvišno išta reći!!
Slažem se sa tvojim mišljenjem o "doterivanju" ruskog da izgleda ... pa bar kao fabrički završeno a ne polufabrikant ali mnogo više treba nego što misliš(i para, i vremena, i truda, i znanja ...) a da na kraju ipak ne bude kao ovo fabričko jer ovo je rađeno da bude B) a ovo rusko da služi za te pare
(kad bi uporedili ruski MC sa bilo kojim italijanskim ono bi bilo rame uz rame pa od nekih i na dosta višem nivou ali ovo jeftino rusko ...)
... tako da babe i žabe ...
Sakale, pazi ovako... Mislim da si preozbiljno shvatio moj post... Valjda svi na forumu imamo pravo na svoje misljnje, bilo ono pogresno ili ispravno? Ili se mozda varam?! Po tvom postu zakljucujem da mi mladi i ''neiskusni'' nebi trebali da komentarisemo nista na ovom forumu?! Ja npr, ikad nisam imao prilike da pucam na DS ili na srndaca, je l' to znaci da ne smem da kometarisem u temam vezanim za njih jer nemam uopste iskustva?!
E, sad, da pocnem sa odgovorima na tvoja pitanja! IZ27 (jeftino rusko oruzje) sam koristio jednu celu lovnu sezonu (a nadam se da cu jos bar 5,6), i nemam negativnih iskustva sa njim, pa sam zato i preporucio Cveletu! Ne vidim tu nista lose!
Ja ni jednog trenutka nisam rekao da je italijansko oruzje lose! Samo sam dao svoje misljenje da kupi ruskinju i da je preuredi (to ce mu izaci jeftinije od polovne italijanke)! Ni jednog trenutka nisam omalovazavao italijansko oruzje pa da postavljas ovakve postove kao da sam ja klinac koji ne zna bas nista... Mislim da nema potrebe za ovim, mezes da mi das neki koristan savet kao mladjem lovcu, a ne da omalovazavas na ovaj nacin...
Zaboravih da napisem! Kada sam rekao da ne mesa ''babe i zabe'', mislio sam da ne moze da uporedjuje poreklo oruzja po zenama koje su iz tih zemalja! Ti to ocigledno nisi razumeo...
Ima i ona stara poslovica ,, u Mandusic Vuka svaka je puska ubojita ,,
O ukusima ne treba polemisati vec o prakticnom iskustvu iz lova. kao sto kaze Canis aureus
Naravno Neco svako ima svoje misljenje B)
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja? To je tema! Da li to znaci da na ovoj temi moze da kometarise samo onaj ko je koristio obe, jer ako je koristio samo jednu od njih, znaci da ne zna dovoljno i da nije kompetentan da ocenjuje sta je u ovom slucaju bolje! Posedujem jeftino rusko oruzje IZ27, lovio sam sa njim jednu lovnu sezonu, nemam negativnih iskustva sa njom pa sam je zato preporucio kolegi Cveletu! Izneo sam svoje misljenje i preporucio sta da uzme! Da li sam uradio nesto lose?! Da li je neophodno da lovim sa puskom 5 godina da bi je nekom preporucio? Da li sam ja jednog trenutka reko nesto lose za italijansko oruzje?! Nisam!!! Ne vidim razlog da Canis onoliko omalovazava, kao da sam ja balavac koji nema veze sa vezom!!
Ok "pazim"!!
ali ne vidim gde sam te omalovažio u mom postu koji si citirao?!? A još manje da sam ti negde uskratio pravo na komentar ili, Bože sačuvaj, na mišljenje! Nemam prava na to a i da imam sigurno to ne bih radio!
Nego, možda si ti nešto preozbiljno shvatio!?
Pročitaj ponovo pa vidi da li si dobro shvatio jer nisam te uvredio niti omalovažio a prvi si spominjao "babe i žabe" pa mi se učinilo da "pričaš" iz konkretnog iskustva a to što mogu ja ili bilo ko da ti da neki savet ... pa i kolega Nenad000 je izneo svoje mišljenje a ti na to ...
Ali 'ajde IZVINJAVAM SE tebi kao mladjem lovcu pošto si shvatio to kako jesi jer takođe ne vidim neku potrebu za "ovim" ali pored mog posta obrati pažnju i na svoje postove!
-dugo i uspešno neka te služi tvoja ruskinja a u skorije vreme i da pazariš NOVU italijanku a ona neka te služi kako ti hoćeš!!
Mislim da ce ovo biti dovoljno...
Kolega Cvele, molim te, poslusaj kolegu Canisa (ili jos nekog ko je koristio obe od ove dve puske) sta da izaberes u ovom slucaju, jer bilo ko drugi ko nije koristio obe, nije dovoljno kompetentan da ti da pravi savet....
Hvala kolega Canis, daj boze!!!
Neco92 pa ne vidim tu toliko toga lošeg što te toliko povredilo! Mislio sam da si imao mogućnost obe da isprobaš pa ...
Ne moraš da koristiš 5 god. pušku da bi uvideo njene dobre i loše strane, dovoljno je da ih zajedno poneseš na strelište(i kutiju dve municije) i tamo uporediš.
A i to što kažeš o kompetentnosti!?!
-što bi naš narod rekNo "ne kudi konja kog' nisi uzjahao";)
Hvala kolega Canis, daj boze!!! Živeli 3
Daće Bog
Bobane
jednom sam na strelištu "isprobao" S-100 koja je u vlasništvu jednog mog drugara i mogu ti reći da je sasvim dobra puškaB)(po mom nekompetentnom mišljenju koje "stvorih" na jednom druženju sa S-100 na strelištu, iz raznih predstavljanja iste po raznim literaturama ...) još kad se uzme u obzir njena povoljnija cena B)
Da volim PA sačmarice bila bi mi jedna od favorita
Pa i ne kudim konja koga nisam jahao! Pogledaj moje postove u ovoj temi, ni jedan, ali ni jedan negativan komentar za italijansko oruzje nisam napisao!
Canis, druze moj, molim te da se ovde nasa ''raspravka'' zavrsi! To je nesto poslednje sto zelim na ovom predobrom forumu! Ziv ti meni bio!
Ima jedna Beogradska firma koja uvozi polovne puške i zadnje 2 godine ima štand na sajmu lova i ribolova u Novom Sadu LORIST. Ne znam kako se zove firma, možda zna neko od kolega, ali ko planira da kupi polovnu pušku treba da ode tamo da pogleda. Oružje je u dobrom stanju, pojedini komadi u odličnom a cene su fer u odnosu na ponuđeno.
A hteo bi nešta da kažem i o ruskim ženama. Ko smatra da su ruskinje debele žene sa marama i motikama, grdno se vara. Ruskinje su jako lepe žene, a i od naše su fele i po slavjanstvu i po pravoslavlju.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?