Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
canis aureus

Podunavac kaže:
Ima jedna Beogradska firma koja uvozi polovne puške i zadnje 2 godine ima štand na sajmu lova i ribolova u Novom Sadu LORIST. Ne znam kako se zove firma, možda zna neko od kolega, ali ko planira da kupi polovnu pušku treba da ode tamo da pogleda. Oružje je u dobrom stanju, pojedini komadi u odličnom a cene su fer u odnosu na ponuđeno.

Podunavac družeBye
Balkan Hunter se zvala ta prodavnica u 27.marta u BG a sad je ime promenjeno i ne znam kako je ... a imali su stvarno odličnih italijanki po korektnim cenama! Dosađivao sam im mesec dana da pazarim jednu Berettu "a la horizontale" ali bila je kaparisanaCry a lik se nije pojavljivao 5-6meseci ... a bila je kao nova!, očuvana, reparirane prelepe drvenarije finiširane uljem, bez vidljivih znakova upotrebe ... eeh kad se setimOi

Podunavac
 CanisBravo 2 to je ta firma. Imali su stvarno velik izbor polovnih pušaka, a naj interesantnija je bila jedna položara rađene za desnorukog strelca koji nišani levim okom. Jesi li video možda tu pušku?
Tri prsta 2Kolce

LU Aleksandrovo
 Ajd opiši i objasni u čemu je fazon, veoma zanimljivo prvi put čujem za ovakvu izvedbu, verovatno se radi o kundaku.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

canis aureus
 Da, video sam! Interesantna i nesvakidašnja. Mislim da je kasnije bila i u nekim novinama slika te puške.
Uh, video sam i vlasnika te puške, naš čovek, čiča a desno oko mu "oštećeno" ali voli lov -svaka mu čast! Nisam baš shvatio da li je ta puška bila na prodaju ili je samo pokaznaConfused jer rekoše da sve ima svoju cenu a čiča se na to samo nasmejao

Podunavac

LU Aleksandrovo kaže:
Ajd opiši i objasni u čemu je fazon, veoma zanimljivo prvi put čujem za ovakvu izvedbu, verovatno se radi o kundaku.

Da kundak je u pitanju. Skroz je uvijen u levo, tako da kad staviš pušku u desno rame nišanska šina ti bude ispred levog oka.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... kundak je bio "savijen" i mogu reći da je lepo "ulegao" u rame i da se prilično lako mogao nišan naneti na cilj levim okom iako sam dešnjak ali trebalo bi vremena i vremena da se naviknem! Verovatno bih se pre odlučio da koristim pušku iz levog zgiba ramena ali ...

mirko knezevic
 E ljudi sta vam je sta se svadjate oko pusaka,ma svaka bre puca samo dobro nanisani,ruske su dobre italijanske isto nemacke ceske koliko ih ima samo na ovom svetu. Spremis pare kad je kupujes pogledas dve tri pet u krajnjem slucaju stavis jednu pored druge pa vidis koju najvise gotivis i kupis je... Ako ti se bas ne svidi kasnije,jbg mislis da si se zajebao predaj opet za dozvolu pa uzmu neku drugu.
E jos samo ovo da kazem,dobro je rusko oruzje nema sta,ali jel se to samo meni cini ili je po meni mnogo lepsa ona stara IZ 27E sto na njoj pise Made in USSR od ovih 27 novije proizvodnje...Confused Nekako mi je na staroj lepsi podkundak i sklesnija mi je.

Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

najic
 Citam zadnje postove i moracu teska srca da se slozim sa canisom ..treba dosta iskustva da bi se dao sud o necemu ali raznovrsnog !! Jasno je meni da generalno ljudi ovde vole rusko oruzje koje je nesumnjivo extra ..... Ali uvek ima ali iz27 iz 2010 godine nije ni prineti iz-u od pre 20g a kamoli iz12 koji je komplet replika b-25.
Opet ali sadasnji rusi blago receno nisu ni prineti polovnim a kamoli nekoj beretti , imao sam prilike da se igram sa mc-7 a da lovim sa mc-5 20g e to je vrh oruzarstva a rus..
Dakle netreba padati u vatru oko misljenja , svakako iznosite ga jasno i glasno ali i drugi imaju pravo na isto.
Moje misljenje je nadjite nekog starog i iskusnog lovca i zamolite ga da vam pomogne u izboru ja sam tako ucinio pre vise godina i vlasnik sam divne berette .. moj glas za polovno ali kvalitetno !!

Podunavac
 Evo sasvim slučajno nađoh sliku prodavnice Balkan Huntera iz Beograda koja uvozi polovne puške iz Italije, a o kojoj se ovde pisalo. Ovo je samo deo oružja koje je bilo ponuđeno na sajmu lova i ribolova LORIST u Novom Sadu.
Podunavac priložio:
balkan.jpg

Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Nazalost bivsi Balkan Hunter a sada oruzarnica Hunter ne uvozi vise polovno oruzje.Rekli su mi da su njihovi dobavljaci iz inostranstva zakazali.Mislim da je ostalo jos par komada uglavnom u kalibru 12,mozda vredi pogledati.

Hunter forever
 Kad sam video ovu sliku sto je stavio podunavac nije mi bilo lako.Pa ljudi moji ja kad budem isao da kupim pusku necu moci da se odlucim.
marka Engleski poenter marka

canis aureus
 uuhh, kako mi je bilo dok sam svaku sa slike "studirao" i zagledaoFrown
sati su leteliBrzo se vraćam
kakvih je odličnih pušaka tu moglo da se pazari ... pogotovo položaraFrown
Bravo 2

Podunavac
 I ja sam se napasao. Stvarno je bio odličan izbor a cene povoljne. Za svačiji ukus i džep je bilo po nešta.
Tri prsta 2Kolce

270
 Ne bi da vam kvarim raspoloženje kolege ali i ja sam gledao te puške na njihovom štandu i sa sigurnošću vam mogu reći da su se 90% njih naročito onih sa povoljnijim cenama ohohooooooo naradile!
Tačno je da su još uvek utegnute ali pitanje je koliko će još dugo biti?
Lično moje mišljenje je da su već izdržale 70%-90% svog radnog veka do generalnog remonta!
Mada većina lovaca za ceo svoj vek neće da ispali ni 10% patrona koliko one mogu da izdrže pa ko malo puca i voli lepu pušku eto prilike za povoljnu kupovinu!

Podunavac
 Kolega 270 bilo je tamo izrađenih pušaka ali ti ga pretera sa 90 %. Neki su primerci bili odlično očuvani i malo korišteni. Ali ako uzmemo u obzir kolike se pare traže preko oglasa za polovne puške zapadne proizvodnje u Balkan Hunteru su sve cene bile povoljne.
Tri prsta 2Kolce

270
 Nisam mogao da pogledam sve izložene puške, ali za one koje su me interesovale i za koje je cena bila povoljna stojim iza onoga što sam napisao!
Kod nas su cene polovnih pušaka koje se prodaju preko oglasa više nego nerealne ali njih diktiraju cene uvoznika novih pušaka koje su još nerealnije!
Po meni izuzetak je firma "Capriolo" za asortiman koji ona uvozi!
Ne bih hteo nikoga da reklamiram ali ljudi su stvarno najkorektniji sa cenama, konkretno kada sam kupovao ja sam kod njih karabin firme čiji su oni zastupnici i koji u zemlji u kojoj se proizvodi košta 1250 eura platio 1400eura!
Kod drugih uvoznika karabini koji u Evropi staju od 800-1000eura prodaju se za više od 1500 eura!!!

Podunavac
 Možda si kolega bio pred zatvaranje sajma kada je već dobar deo bio rasprodan. Ja sam dve godine za redom detaljno pregledao puške i bilo je odlično očuvanih. Cene oružja jesu nerealne kad svako gleda da odere krajnjeg korisnika. Država nabija dadžbine a trgovci marže.Tako je i u Hrvatskoj. Ovde carina 7%, PDV 22% i posebni porez na luksuz 30%. A sve kumulativno. Na kraju dažbine državi izađu 68,2%. Zastavin karabin M70 ovde košta 5500 kuna, što je 743 evra. Valda ćemo i mi lovci imati neke koristi od ulaska u EU? Ako nas opet nečim ne za..bu.
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Mislim da će ponuda polovnog oružja biti poprilična, u narednih godinu-dve. Već sada, koliko ja znam, cene padaju, i ne prodaje se baš lako neka cevka, osim ako nije baš povoljno, a očuvano.
Razlozi su jasni: kriza, poskupljenje lova, odustajanje jednog broja ljudi od lova, dosta ljudi ima više pušaka, iz nekog sretnijeg vremena, pa rasprodaju višak, pa onda neka šuškanja oko poreza na lovačko oružje (mada to još niko nije zvanično pomenuo, video sam ovde da je neko pominjao), a dosta oružja je po nekom osnovu oduzeto vlasnicima, pa imaju rok da ga prodaju.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Hunter forever
 NIje lako,nikako nije lako izabrati pusku.
marka Engleski poenter marka

Podunavac
 Ma lako je kad se ima para. Svako zna šta voli i šta mu se sviđa. Teško je napraviti kompromis između želja i mogućnosti. Ali za sve lovce plićeg džepa tu su braća Rusi da nas naoružaju kvalitetnim i izdržljivim oružjem povoljne cene. A tu je i naša Zastava koja prvi solidno oružje sa odličnim omerom uloženo-dobijeno.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srećna nova godina SVAŠTARA 111 03.01.2017. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,175,390 posete www.srbijalov.com