Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
petar |
Objavljen 13.03.2011. 01:43
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Podunavac potpuno si u pravu.B) Ima nas dosta pliceg dzepa, sta cemo, nemamo para, a volimo lov, moramo se pirlagoditi, covek se pruza koliko mu je pokrivac dugacak....B)[/xhide]
Just like old times!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.03.2011. 12:06
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Tačno tako Petre. Nervira me samo to što se naše i Rusko oružje stalno nešto podcenjuje i omalovažava. Zastavine i Ruske puške imaju istu upotrebnu vrednost kao i skupe zapadne puške. Mnogi na zapadu imaju Ruske puške u svojim kolekcijama ili isključivo njih i dobre su im. I Zastavini karabini se odlično prodaju u americi i nemačkoj i ostatku sveta, jedini se mi stalno nešta žalimo i bunimo. Ja već 20 godina lovim sa Zastavinim i Ruskim oružjem i nemam zamerke, čak šta više za tu cenu su odlični. Voleo bi i ja da si mogu priuštiti novu Berettu, ali znam da sa njom ne bi ništa bolje gađao i lovio nego sa Ruskinjom, nego čisto iz estetskih razloga.
|
|
|
|
Nenad000 |
Objavljen 13.03.2011. 19:53
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 21.01.2011. 10:02
|
Podunavac kaže:
Tačno tako Petre. Nervira me samo to što se naše i Rusko oružje stalno nešto podcenjuje i omalovažava. Zastavine i Ruske puške imaju istu upotrebnu vrednost kao i skupe zapadne puške. Mnogi na zapadu imaju Ruske puške u svojim kolekcijama ili isključivo njih i dobre su im. I Zastavini karabini se odlično prodaju u americi i nemačkoj i ostatku sveta, jedini se mi stalno nešta žalimo i bunimo. Ja već 20 godina lovim sa Zastavinim i Ruskim oružjem i nemam zamerke, čak šta više za tu cenu su odlični. Voleo bi i ja da si mogu priuštiti novu Berettu, ali znam da sa njom ne bi ništa bolje gađao i lovio nego sa Ruskinjom, nego čisto iz estetskih razloga.
pa podunavac pisao si i sam da oni jednostavno zbog konkurencije rade puske takve kakve jesu,njihova cenovna razlika bi trebala samo po sebi da odredi razliku u kvalitetu.Niko ne kaze da su one toliko lose, recimo da su idalne puske za lovce pocetnike i ovde ,a ima ih stvarno jeftinih da ne kazemo dzabe.I ovde je mozda ista prica ko ima para naravno skupjla puska mada imas i ovih jeftinih koliko oces.Zastavin karabion polovan se prodaje za oko 600 i nije da je bas jeftin za razliku od ostalih, imas i puno jeftinijih .Ali ga nema mnogo zasto !e to je pitanje
 ,S R B I J A
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.03.2011. 20:51
|

Lovčina

|
Jeste razlika u završnoj obradi, kvalitetu drveta i drugim sitnicama. Ali nema razlike u upotrebnoj vrednosti. Ruske i Zastavine puške jednako dobro odstreljuju divljač kao i zapadne skupe puške. Zastavine cevi i sanduke sa zatvaračima kupuju mnoge poznatije firme, dorađuju i prodaju pod svojim imenom po 3-4 puta većim cenama. Koliko bi neke druge skuplje puške izdržale godina upotrebe kod nekih naših lovaca koji love a ne čiste oružje? Pojedini lovci svoje IŽ-ovke i Toz-ovke u 30 godina lovačkog staža nisu očistili više od 10-ak puta. A i ta tvrdnja da su Zastavine i Ruske puške samo za početnike mi nije jasna. Šta fali da stariji i iskusniji lovci love ovim oružjem? Zastavino i Rusko oružje može da se vidi u rukama profesionalnih lovaca širom sveta, jedino je nama početničko.
|
|
|
|
Nenad000 |
Objavljen 13.03.2011. 21:24
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 21.01.2011. 10:02
|
 Podunavac kaže:
Jeste razlika u završnoj obradi, kvalitetu drveta i drugim sitnicama. Ali nema razlike u upotrebnoj vrednosti. Ruske i Zastavine puške jednako dobro odstreljuju divljač kao i zapadne skupe puške. Zastavine cevi i sanduke sa zatvaračima kupuju mnoge poznatije firme, dorađuju i prodaju pod svojim imenom po 3-4 puta većim cenama. Koliko bi neke druge skuplje puške izdržale godina upotrebe kod nekih naših lovaca koji love a ne čiste oružje? Pojedini lovci svoje IŽ-ovke i Toz-ovke u 30 godina lovačkog staža nisu očistili više od 10-ak puta. A i ta tvrdnja da su Zastavine i Ruske puške samo za početnike mi nije jasna. Šta fali da stariji i iskusniji lovci love ovim oružjem? Zastavino i Rusko oružje može da se vidi u rukama profesionalnih lovaca širom sveta, jedino je nama početničko.
zato sto se pored puske ,kupis i orman pribor za ciscenje ,metke i td. za nekih 1000 ,moras jednostavno imati i ono sto zakon kaze,ajd sad ne ocisti ti zastavu odma posle lova sutra dan je puna rdje bas ne kazem ja da nisu dobre ja sam isto vlasnik i ruskog i naseg srpskog imas i recimo ruskih pusaka u odlicnoj zavrsnoj obradi skoro sam video jednog pamet da ti stane,ali letos recimo sam imao peh da nismo mogli da jeednostavno otvorimo rusku kombinovanu,Svedskoj recimo imaju samo hvale prema m70,koriste i nasu p.partizan municiju nece niko da ti je nesto pohvali specijalno ali za ono koliko kosta je sasvim zadovoljavajuca.Ja cu inace kupiti jos jedan zastavin karabin za sada ,ili rusku kiplauf ali to ne znaci dav su bas za pohvalu
 ,S R B I J A
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.03.2011. 23:48
|

Lovčina

|
Ne znam iz prve ruke kako izgleda kad se oružje ne čisti. Ja moje očistim čak i ako sam ga samo nosio a nisam ni pucao. Kako Srpsko tako i Rusko i Talijansko (imam Beretta pištolj). Ali znam lovce koji imaju Ruske puške koje čiste jednom na kraju sezone ili ih prebrišu ako im padnu negde u blato, ali su još još uvek u funkciji a ni izvana se ne vidi na njima da su neodržavane. Možemo da budemo srećni što u ovako lošoj ekonomskoj situaciji možemo da kupimo lovačko oružje po toj ceni, a te kvalitete. Jer da nema Zastave i Rusa, većina bi slabo pucala. Osim možda kada se najedemo pasulja. I zato ne treba da kritikujemo ono što imamo i što je naše, a ko može da si priušti nešta bolje, blago njemu.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 09:45
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Velika većina nas su prosečni i ispod proseka lovci, tako manje više i održavaju svoje oružje, tako oružje u principu većina i ima, znam neke lovce koji su dali velike pare za svoje lepotice i etikete, a nisu postigli baš nikakav uspeh, ljudi su sujetni, pa što bi mi lovci bili drugačiji, daleko od toga da puške renomiranih proizvođača nisu tehnički i ergonomski bolje urađene pa i bolje upakovane, ali u samom lovu to i nije neka naročita prednost, za puvanje i šepurenje svakako da jeste, dovoljno je pogledati profesionalna takmičenja u trapu i videti sa kojim puškama oni postižu fantastične rezultate.
Evo jednog malog primera egzebicionizma svetskog prvaka Patrick Flanigana, mislim da bi taj puco i sa vodovodnom cevi ako treba.
http://www.youtube.com/watch?v=iiq2b8...re=related
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 14.03.2011. 09:55
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ma ovaj je lud bre... Za ovog ne postoji puska iz koje ne moze da puca i da pogadja... Samo izgleda da mu trebaju ovi PA sa vecim magacinom vidis da baca po punu saku golubova,kako stize ovo da pogodi sve alal mu vera...
Srbija do Tokija!

|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 10:09
|

Lovčina

|
Ne znam koliko je takva puška i balansirana, vidiš ispod koliki je magacin, i koliko je teška sa tolikom džabanom, a nije ništa posebno od puške, bar se poluautomati rade skroz mašinski, gurneš gvožđe i drvo i na kraju ispadne puška, nema tu nikakvog upasivanja niti lemljenja cevi. Ipak je oko i ljubav prema lovu osnovni uspeh za dobre rezultate, a i čoveku nekako milije kad prosečnom puškom i prosečnim metkom postigne uspešan pogodak, i na to niko nemože da mu prebaci, e ti imaš super pušku, i ja bi da sam imao istu, i već takve priče. Ne kaže se džabe, U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.03.2011. 12:18
|

Lovčina

|
To je ono o čemu ja govorim, upotrebna vrednost. Normalno da za vrhunske sportske rezultate treba skupa i kvalitetna puška, ali za lov su Ruske i naše puške sasvim solidne pa čak i više od toga. Na primer IŽ 27 ima interseptore (presretače) serijski ugrađene na svim svojim modelima bez obzira na cenu, a to nemaju neke mnogo skuplje i provikanije puške.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.03.2011. 13:26
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mi smo baš čudan narod uvek nam je tuđe .ovno slađe od vlastitog. Igrom slučaja sam moju Suhlovku malte ne dobio na poklon i to je najveći razlog što nemam zastavinu iako sam imao i ispoklanjao. Realno gledajući prosečnog lovca , koliko patrona ispali u sezoni pa naše puške su uglavnom neizraubovane, jedini je problem kod ljudi koji su aktivniji od prosečnog lovca ukoliko nije oružije statusni simbol
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 14.03.2011. 13:38
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Ja ipak mislim da su italijanske puske mnogo bolje nego ruske,i ipak bi se odlucio da kupim italijansku polovnu,nego novu rusku... jer ima Bokericu Beretinu S-55 12-cu,koju sam nasledio od pokojnog dede...Nema tih para za koje bi je prodao  |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 13:46
|

Lovčina

|
Ja lično imam TOZ-ovu orozaru a žena IŽ 27, u početku sam imao winchesterovu pumparicu 20G sa ležištem od 76mm i srećno sam je zamenio za ovu TOZ-ovu, kad sam ženi kupovao pušku nisam namestio grešku, lepo lovim i pucam golubove sa obe, mada mi ženina ponekad više odgovara, zbog pouzdanosti kočionog mehanizma nego petlara, ali to samo kada lovim pored suvih kanala veoma strmi koje često moram prelaziti zbog zaraslosti u trnjine, pa ako sam zapeo petla kojim slučajem moram ga otpuštati što zimi kad se smrznu ruke nije baš naj jednostavnije. Na IŽ 27 nema zamerke sa moje strane, možda joj je samo malo slbija strana nežno usađen kundak, što se ipak ispoljava samo pri jako grubim manipulacijama puškom, kad na primer neko sedne u vozilu na nju, ali ne verujem da su na to i mnogo skuplje puške imunije.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.03.2011. 15:04
|

Lovčina

|
strahinja kaže:
Ja ipak mislim da su italijanske puske mnogo bolje nego ruske,i ipak bi se odlucio da kupim italijansku polovnu,nego novu rusku... jer ima Bokericu Beretinu S-55 12-cu,koju sam nasledio od pokojnog dede...Nema tih para za koje bi je prodao 
Kolega ne čitaš redom postove pa si izvukao pogrešan zaključak. Pogledaj moj upis na 6. strani ove teme. Normalno da je jedna Beretta bolja ne samo od ruskih pušaka, nego i od većine svetskih provikanih firmi. Ali nisu ni sve talijanske puške vrhunske. A nisu ni sve ruske jeftine. I Rusi prave skupe i kvalitetne puške kao što je MC, koje ni po čemu ne zaostaju za zapadnom konkurencijom. I za mene je Beretta vrh kod sačmarica, ali nisam toga mišljenja da za staru, izrađenu i neodržavanu pušku treba dati mnogo para samo zbog značke (imena). Ja sam prošle godine gledao polovne Beretta puške i nisam našao ništa. Ili su bile preskupe ili su bile u lošem stanju. Na kraju sam kupio novu IŽ 27 i nimalo se ne kajem.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 14.03.2011. 15:35
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Ja kad budem kupovao oruzje ako naidjem na neko dobro polovno italijansko onda uzimam,a ako nenadjem onda cu svakako uzeti novu ruskinju.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 14.03.2011. 17:03
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Malo pre sam isao kod druga i video njegovu beretu.Definitivno sam odlucio da ce moja prva puska biti polovna italijanka.Uporedio sam je sa puskom njegovog ova koja je iz27.Ima velike razlike u izgledu,beretta je lepse uradjena spolja,ima lepse gravure,laksa je,bolje mi lezi na ramenu.Puska kao dusa. BERETTa-za onog ko ima mogucnost
 Engleski poenter 
|
|
|
|
strahinja |
Objavljen 14.03.2011. 18:29
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Hunter forever neces pogresiti u odabiru budi siguran...BERETTa-za onog ko ima mogucnost a i ovo stoji,znam samo da mi je deda pricao kada je kupovao tu pusku da je mora da uzme kredit da bi je kupio,ali to se sada malo izmenilo... |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 19:55
|

Lovčina

|
Puške su ti ko žene, onu koju bi hteo, ne možeš da dobiješ, od onih koje možeš, koju god da izabereš biće dobra, al ćeš se na kraju uvek u sve razočarati.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 14.03.2011. 19:58
|

Lovčina

|
Kolega uglavnom bi se složio sa prvim delom tvoje izjave. Ali ne mogu da kažem da sam se i u jednu razočarao. Volem žene pa to ti je.
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 20:27
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Podunavac kaže:
Kolega uglavnom bi se složio sa prvim delom tvoje izjave. Ali ne mogu da kažem da sam se i u jednu razočarao. Volem žene pa to ti je.
Takođe i ja al' volu i one mene!!
 |
|
|