Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
Nenad000 |
Objavljen 14.03.2011. 20:49
|

Član

Upisa: 129
Pristupio: 21.01.2011. 10:02
|
interesantno subotom pitaju ides sutra u lov a u nedelju te zove kad ces kuci tacno da covek pomisli
 ,S R B I J A
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 14.03.2011. 21:09
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
canis aureus kaže:
Podunavac kaže:
Kolega uglavnom bi se složio sa prvim delom tvoje izjave. Ali ne mogu da kažem da sam se i u jednu razočarao. Volem žene pa to ti je.
Takođe i ja al' volu i one mene!!

Još ste mladi, pa ne uočavate sve nedostatke, tek kad kod vas počnu da se manifestuju neki nedostaci, shvatite gde ste namestili grešku, pa tako i kod puške kad oslabi vid i oslabi telo onda puška više treba za poštapanje nego za lov, to jest ne treba nikako isto ko i žena.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 14.03.2011. 22:51
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja ??? Lepo ili korisno??? Moje licno misljenje je ( POLOVNA ITALIJANKA ) jer je daleko kvalitetnija od ovih novih Ruskinja B) ... Ruskinje starije Proizvodnje su mnogo kvalitetnije od ovih novih. polovna Italijanka i polovna Ruskinja B) |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 14.03.2011. 23:23
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
hamerlesB)
ima istine u tome mnogo
 |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 15.03.2011. 00:10
|

Lovčina

|
lepo što se raspravlja o polovnoj talijanki i polovnoj ruskinji, loše je što se spominje bereta kao primer, sa jedne strane i ruskinja sa druge strane, koja berata a koja ruskinja, što ne bi u priču ubacili i čehinju, bilo bi veoma zanimljivo diskutovati o babama i žabama. Poznato je da su italijani dobri kreatori al da u svojoj istoriji nakon rima ništa nisu epohalno stvorili, sve ostale nacije su ih u svemu prevazišle, ni ebene ratove po africi sa svojim oružjem nisu mogli da dobiju, avioni su im bili duplo golo, a mornaricu su im u sredozemlju skenjali englezi ko zadnje čamdžije. Da im Hića nije dao ugalj rat bi završili još 41 godine, zemlja plastike, kišnih mantila i bofl farmerica pa tako i svega ostalog, sa zaostalim jugom i procvetalim severom, zanimljivi kao turistička destinacija i nama nekadašnjim jugosima za kupovinu zlata u Darwilu, kafe, upaljača, pakle malbora, ispranih farmerica i svega drugog čega nismo imali a što su italijani pod zvučnim imenom prodavali, čak smo i prvi televizijski program od njih preuzimali, pa tako ne bi mi bili mi i poltroni ako se svog ne bi odrekli a tuđi bofl veličali pa čak i kad je polovan. Novo je novo pa čak i kad ga turci il bugari sklepaju, novo ima i draž kad se kupi, ebeš iznošene gaće pa da ih je nosio i car hajle selasije, novo je novo i ja sam ga kupio, pa takvo je kakvo je, prvi gazda, ej ljudi pa i to ima neko svoje značenje i vrednost, ako ikome neka vrednost i znači nešto, il možda više znači da je ovom puškom lovio neki peti general josipa broza, pa to sad nekome treba nešto posebno da znači. Ebe se nekome za nečiju beretu, ruskinju i dženerala, kad ima svoje i zna svoje da ceni.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 13:25
|

Lovčina

|
Slazem se sa vama u potpunosti LU Aleksandrovo B) . Nisam neki ljubitelj Rusa a jos manje Italijana kao naroda najvise cenim Nemce ali i Amerikanci koriste Beretine proizvode-oruzje. ipak je to prvoklasna fabrika. a sto se tice oruzja Nemacko je najbolje na svetu B) ali ovo je tema polovna Italijanka ili nova Ruskinja ;) |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 13:26
|

Lovčina

|
Canis B) |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 15.03.2011. 13:45
|

Lovčina

|
hamerles kaže:
Slazem se sa vama u potpunosti LU Aleksandrovo B) . Nisam neki ljubitelj Rusa a jos manje Italijana kao naroda najvise cenim Nemce ali i Amerikanci koriste Beretine proizvode-oruzje. ipak je to prvoklasna fabrika. a sto se tice oruzja Nemacko je najbolje na svetu B) ali ovo je tema polovna Italijanka ili nova Ruskinja ;)
Nisam ovo napisao da bi veličao ruse, i potpuno si u pravu gde su nemci, kad se zna da su upravo oni zasnovali kompletnu proizvodnju oružja u americi, najnaoružanijoj naciji na svetu. Nema sumnje da je bereta renomirani proizvođač oružja sa širokom lepezom svojih proizvoda a da je rusija mnogoljudna zemlja koja nije videla potrebu da toliko finišira stvari koliko potrebu da proizvede tu ogdromnu količinu i da to oružje bude funkcionalno pri svim uslovima, O zastavi bi mogao da kažem samo da ne valja ne bi se njeni poluproizvodi tražili po svetu, ja lično imam antipatije prema zastavinoj bokerici ali po pitanjima tehničkih rešenja, posebno natezači i sistem čekića koji ostaju zalepljeni za igle pa se dešavaju česti lomovi a moja supruga nije imala snagu da je otvori jer je zaista potrebna velika sila na polugi za otvaranje da bi se to učinilo.
Zanimljivo je da ruske puške sa ruskim tolerancijama sasvim dobro obavljaju svoj posao, ako neko ima prilike neka proba kao kauboj da otvori IŽ27 i jednim trzajem ruke će uspeti i da je zatvori, može li to tetka bereta da odradi. Svakako da ovaj primer kaubojštine nema svrhe u lovu ali ima svrhe da puška sa takozvanim enormnim tolerancijama skoro besprekorno radi.
Imao sam prilike da pucam i beretom jednog lepog toplog dana kada sam iskrvavio svo rame od potkova na kundaku, izvrsno urađeno nema da puška sklizne iz ramena samo treba nositi i prsluk sa kožom opšivenim ramenom ili ići isključivo zimi u lov.
Mislite li da je mojoj supruzi bilo važno koju sam joj pušku kupio, možda bi da je mogla da bira boju izabrala rozu, bilo je bitno da sa njom može da barata, koliko je još lovaca poput nje, koji ne znaju ni zašto su se učlanili u lovce, al ko o automobilima znaju da pričaju sve samo il imaju krš il uopšte nemaju auto. Oni koji imaju mercedes il porše ćute i teraju.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 14:04
|

Lovčina

|
Slazem se sa tobom LU Aleksandrovo B) moj rodjeni brat poseduje rusku iz18 proizvedena je 1965 godine i radi kao sat nema nista protiv Ruskih pusaka cak sta vise vilim ih.ali starije proizvodnje ove nove mi se bas posebno ne svidjaju. Ja posedujem zastavin hamerles 12/70 iz koga je ispaljeno na hiljade patrona nosio ga je deda-otac pa ja tako da nemam nista ni protiv zastavinih pusaka sem bokerice jer je moj brat od tetke kupio novu i kao nova je htela po nekada sama da opali tada sam ih omrznuo ne marim ocima da ih vidim. ali ne volim ni ove zastavine sacmarice novije proizvodnje pogotovo16/70 mnogo jadno napravljena da je to zalosno mnogi moji drugari je poseduju jer je tada kada su ih kupovali nova bila oko 150evra mnogo losa puska. dok moj tast ima zastavinu 16/70 radjenu za izvoz ko zna iz koje godine prilicno stara ali je puskica exstra milina da je uzmes u ruke. i posle mozda 40 godina neprekidnog koriscenja u lovu radi kao sat B) malo smo skrenuli sa teme ali nije strasno  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.03.2011. 14:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Moj jedan drugar ima beretu sa sve neki pozlatama, ima čovek para pa je izabrao, ali iskreno govoreći što se tiče estetike tu talijanima nema ravnih.Merkam često onu njegovu bokericu šesnaesticu pa me sve podseća na vitku manekenku, jedino njegova manekenka i pored vitke linije i lepote zna i da kuva i pere i decu vaspitava
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 15:28
|

Lovčina

|
Dobre su i Ruskinje i Italijanke ;) ako ne mislimo na puske  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.03.2011. 15:32
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
hamerles kaže:
Dobre su i Ruskinje i Italijanke ;) ako ne mislimo na puske  Provereno to ti garantujem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 15.03.2011. 15:48
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Hehehe, izmedju ruskinje i italijanke biram Suhl
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 15:54
|

Lovčina

|
Lala kaže:
Hehehe, izmedju ruskinje i italijanke biram Suhl  Takodje B) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2011. 16:15
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
LU Aleksandrovo kaže:
lepo što se raspravlja o polovnoj talijanki i polovnoj ruskinji, loše je što se spominje bereta kao primer, sa jedne strane i ruskinja sa druge strane, koja berata a koja ruskinja, što ne bi u priču ubacili i čehinju, bilo bi veoma zanimljivo diskutovati o babama i žabama. Poznato je da su italijani dobri kreatori al da u svojoj istoriji nakon rima ništa nisu epohalno stvorili, sve ostale nacije su ih u svemu prevazišle, ni ebene ratove po africi sa svojim oružjem nisu mogli da dobiju, avioni su im bili duplo golo, a mornaricu su im u sredozemlju skenjali englezi ko zadnje čamdžije. Da im Hića nije dao ugalj rat bi završili još 41 godine, zemlja plastike, kišnih mantila i bofl farmerica pa tako i svega ostalog, sa zaostalim jugom i procvetalim severom, zanimljivi kao turistička destinacija i nama nekadašnjim jugosima za kupovinu zlata u Darwilu, kafe, upaljača, pakle malbora, ispranih farmerica i svega drugog čega nismo imali a što su italijani pod zvučnim imenom prodavali, čak smo i prvi televizijski program od njih preuzimali, pa tako ne bi mi bili mi i poltroni ako se svog ne bi odrekli a tuđi bofl veličali pa čak i kad je polovan. Novo je novo pa čak i kad ga turci il bugari sklepaju, novo ima i draž kad se kupi, ebeš iznošene gaće pa da ih je nosio i car hajle selasije, novo je novo i ja sam ga kupio, pa takvo je kakvo je, prvi gazda, ej ljudi pa i to ima neko svoje značenje i vrednost, ako ikome neka vrednost i znači nešto, il možda više znači da je ovom puškom lovio neki peti general josipa broza, pa to sad nekome treba nešto posebno da znači. Ebe se nekome za nečiju beretu, ruskinju i dženerala, kad ima svoje i zna svoje da ceni.
Kolega slažem se skoro sa svim što si napisao. Talijani su stvarno drlog nacija i od starog Rima stvarno nisu ništa veliko postigli i napravili. Ali Beretta je pojam za sačmarice i po kvaliteti i po dizajnu. Ne tvrdim da nema kvalitetnijih i lepših, ali u svakoj cenovnoj klasi Beretta ima po neki biser. A nije tu samo Beretta, nego i Franchi, Benelli, Fausti Stafano, Caesar Guerini, Emilio Rizzini i još poneki. A prave i dobra kola.

|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2011. 16:36
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
LU Aleksandrovo kaže:
hamerles kaže:
Slazem se sa vama u potpunosti LU Aleksandrovo B) . Nisam neki ljubitelj Rusa a jos manje Italijana kao naroda najvise cenim Nemce ali i Amerikanci koriste Beretine proizvode-oruzje. ipak je to prvoklasna fabrika. a sto se tice oruzja Nemacko je najbolje na svetu B) ali ovo je tema polovna Italijanka ili nova Ruskinja ;)
Nisam ovo napisao da bi veličao ruse, i potpuno si u pravu gde su nemci, kad se zna da su upravo oni zasnovali kompletnu proizvodnju oružja u americi, najnaoružanijoj naciji na svetu.
Ne mogu a da ne prokomentarišem i kolegu Hamerlesa i Aleksandrovo. Politički ne smem da se upuštam u diskusiju na izjavu o Rusima i Nemcima jer ako se zapalim ima da me Lala banuje ko vola u kupusu.
Nemci stvarno imaju kvalitetno oružje i lovačko i vojno, ali reći da su naj bolji na svetu je ipak malo preterano. Gde su onda Englezi u toj priči o lovačkom oružju?
Što se tiče Amerikanaca ili sam ja nešta pogrešno shvatio ili se kolega Aleksandrovo pogrešno izrazio. Kako su to i kada Nemci zasnovali kompletnu proizvodnju oružja u Americi? Amerikanci imaju dugu tradiciju proizvodnje oružja koja se poprilično razlikuje od evropske. I njihovo je oružje kvalitetno, ali oni prvenstveno gledaju upotrebnu vrednost i ne preteruju sa izborom drveta, gravurom i sličnim stvarima koje ne utiču na preciznost i upotrebljivost oružja. Zato je i dosta jeftinije od evropskog. Kod njih su pumparice i poluatomati zastupljenije od položara i bokerica. Kombinirke i ekspres puške skoro da ni nemaju. Dosta koriste lever action puške polužnog sistema, pa čak i u revolverskim kalibrima za lov. Naklonjeni su magnum kalibrima i kod karabine i kod sačmarica. Ne vidim stvarno kakve to sličnosti ima sa Nemcima? Nemci prave aristokratsko, skupo, i ušminkano oružje u tradicionalno svojim kalibrima (premda su prihvatili i mnoge američke).
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 16:47
|

Lovčina

|
MOZE I RUSKINJA I ITALIJANKA (AKO JE ZGODNA) B) |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 15.03.2011. 17:23
|

Lovčina

|
Za podunavca.
Bio sam štur pa nisam objasnio najbolje na šta sam mislio. Nemački kolonisti su doneli jake konje u ameriku i pionirska kola pa i oružarstvo, normalno koje je krenulo upravo onakvim putem koji si opisao, osnova oružarstva počev od prvih oružja u SAD svodi se na umeće nemačkih puškara ni slučajno na ircima i englezima, posebno što su ovi drugi vrlo rano ustrojili ko može da ima oružje a ko ne, lovstvo je bilo predodređeno plemićima a oni drugi koji su se drznuli da to pipnu završavali su u robijašnici, zatim kao emigranti u ameriku i na kraju dobar deo njih je učestvovao u stvaranju australije, kao izgnani kažnjenici.
O nemcima se samo može reći da su veoma dobri konstruktori i praktičari i tu podunavac ne delim tvoje mišljenje da su veliki aristokrati, to je više odlika engleza, nemci su mnogo veći praktičari dok su francuzi eksperimentalna govna, veoma napredni ali uvek osim sveta, to se vidi iz FA-MAS puške prve koja je serijski urađena po sistemu ,,balpap,,. Ko kaže da Francuzi nemaju dobro lovačko oružje, ili ti nemci ili englezi koji su zaista pioniri u lovačkom oružju, pa ko je sjebo celu afriku ako ne oni.
Ajs se vratimo na amere, na megalomanski narod koji čak ni u lovu nema tradiciju, kulturu, niti bilo kakve kodekse, jedino je novac merilo, ubi uništi i istrebi, njima i nije mnogo bitno ni sa čim love, ni da li je kundak od plastike ili bukovine, ili plemenitog oraha, jednostavno oni nemaju kulturu, a ko je lovio sa talijanima samo grlice na primer isto je mogao videti kakav je to pristup lovu i odstreljenoj divljači. Izvinjavam se italijanima samo u slučaju da mi dokumentuju da kod nas u lov dolaze psihološki ludaci kojima je lov u italiji zabranjen, ono što oni kod nas rade zove se masakr ili odstrel iz koristi, koji mi tolerišemo zbog ebenih novaca, ni jednog lovca iz Srbije nisam video da i približno njima ima strast za odstrelom. O drugarstvu, klopi, i ostalom što čini lov ne bi da pričam.
|
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 15.03.2011. 19:25
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Ja sam se vec odlucio,fasciniran sam tom beretom.Ona je sredjena tako da se sija cela.Kad budem isao sledeci put kod druga slikacu.
 Engleski poenter 
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 15.03.2011. 19:38
|

Lovčina

|
Bravo kolega pravi izbor, nema šta, al pre nego kupiš polovnu Beretu vidi šta ima od polovnih GEBRUDEL MERKEL SUHL na spram kojih je bereta ipak malo dete, nemoj samo posle da te grize savest, kad se neko u lovu pojavi sa švabicom a ti sa talijankom a cena bila ista.
|
|
|