Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
Cvele
 Hunter for ever, to su Ruske puske, koje svojim zavrsnom obradom, kvalitetom i po svemu drugome mogu parirati Italijanskim, Nemackim i ostalim kvalitetnim puskama ! ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

olah56
 pozdrav lovcima

Ja sam isto tako bio u dilemi polovno ili novo,mogu da kažem da sam kupio novu IŽ27 em pre pet godina i da se nisam pokajao.Lala je u pravu da je malo teška ali se može navić na to.

dusanandra
 Misljenja su razlicita ali ako je polovno oruzje u pitanju treba probati pa doneti sud jer je individualno od puske do puske.Prosle godine sam gledao sa drugarima u lovu dve puske,obe iz 80-ih godina proslog veka.Bereta S55 i IZ 12.Obe su fiksnih cokova,dva okidaca i bez ejektora,u savrsenom stanju i kad ih covek pogleda ne bi znao sta da uzme kad bi mu poklanjali.Ta Bereta s55 stara 30-ak godina kada se uporedi i sa novom jako popularnom IZ 27 nema nikakvih prednosti nad njom osim sto je neznatno laksa a u istom su cenovnom razredu.Nova ruska IZ27 ili IZ43 uz nov kundak po merama strelca i malo sminkanje,doterivanje okidanja...kostala bi skoro isto ili malo vise od polovne italijanke a pruzila bi veliko zadovoljstvo u lovu svakom lovcu bez obzira na prohteve.Smile

charuga
 sto kaze moj deda:hvali malo,teraj veliko...
polovna italijanka je za dve klase ispred nove ruskinje...barem je tu sve jasno..hehehe
..............

Hunter forever
 Ok cvele sad mi je jasno.Ma ljudi odgovora na ovo pitanje nema neki misle ovako neki misle onako sve je stvar licnog izbora...Smeko
marka Engleski poenter marka

LU Aleksandrovo

charuga ka?e:
polovna italijanka je za dve klase ispred nove ruskinje...barem je tu sve jasno..hehehe

Ajde majke ti objasni za?to, ako je to tako koliko je onda nemaeka klasa iznad italijanske????

milols_lovac_ostrovac
 Cvele druze moj,ja sam bio u istoj dilemi ko i ti,i kada sam otisao da kupim pusku hteo sam novu rukinju,ali covek u prodavnici mi kaze da su stigle polovne puske iz italije do tri godine stare,(sto je provera u policiji posvedocila),i ja se tako odlucim za ovu moju italijanku,iako sam od prevog dana hteo ruskinju,koju inace poseduje moj otac!!veruj mi ni jednog trena se nisam pokajao,jer je puska za dve klase iznad rusa!a te price koje sam slusao ko zna zasto je italijan prodao,kolko je opalila,!to su budalastine,!setimo se samo pusaka koje smo nasledili od oceva i dedova,kolko je to pucalo godina a ne patrona,pa jos uvek lovimo sa njima!! Tako da moj ti je predlog Italijanka!

LU Aleksandrovo
 Nisam infombirovac al opet ne razumem taj izraz ,,za dve klase,, kako se meri klasa jel ima neki instrument il tabela.

mirko knezevic
 Ljudi da se ne lazemo Italijanske puske su mnoge lepse uradjene od ruskih razlika je velika u zavrsnoj obradi,a i u samoj tezini puske. E sad to sto je polovna mislim da nema neki uticaj jer ne verujem da su italijani napravili za upotrebu do 5 god i to je to. To su isto jake puske sa dobrim celikom koji moze da pootraje doosta dugo... Najbolje je da lepo uzmes dozvolu pare u dzep i odvojis dan za to. Pa udjes u radnju i stavis jednu pored druge novu ruskinju i polovnu italijanku,i onda ubacujes u rame dok ti ne dosadi,pa mozda i popijes kafu negde jebiga da jos malo razmislis i tako negde nadjes svoju logiku koja ti je bolja...Smile

charuga

LU Aleksandrovo kaže:

charuga kaže:

Ajde majke ti objasni zašto, ako je to tako koliko je onda nemačka klasa iznad italijanske????

tema je polovna italijanka ili nova ruskinja!
kad otvoris temu polovna nemica ili nova italijanka dacemo i tu neki komentar...iveli 4
..............

LU Aleksandrovo
 Otprilike tako, italijani su dobri dizajneri a kroz istoriju pokazali da su dobri i oru?ari tu nema dileme, Generalno gledano italijani su poprilieno zastupljeni u svetu sa svim vrstama ma?ina od onih za obradu kamena preko strugova do ?ivaaih ma?ina pa za?to ne bi bili i u oru?arstvu, na kraju cela stara juga je u svoje vreme nosila italijanske mantile a posle farmerice. italijanske pu?ke jesu sigurno kvalitetnije ura?ene i zavr?na obrada im je bolja od ruskih ili na?ih, ergonomski su bolje prilago?ene jednostavno reeeno zapadne zemlje su odavno u tr?i?noj trci. Lieno smatram da je odabir oru?ja ili auta liena stvar pojedinca i njegovih finansijskih moguanosti. a pojam klasa je:

Klasa je pojam koji prilikom opisivanja nekog dru?tva oznaeava hijerahijsku podjelu izme?u pojedinaca i grupa

charuga

LU Aleksandrovo kaže:
Nisam infombirovac al opet ne razumem taj izraz ,,za dve klase,, kako se meri klasa jel ima neki instrument il tabela.

naravno da ima tabela.ti je nemas?
prva kolona,ti vozis mercedesa,wagena,imas parno grejanje,zaposlio si 15 radnika,radis ono sto volis i od toga zivis i pucas sa berettom...cetvrta kolona,tvoj komsija,kum...radi za drugog,drzavu,jedva sastavlja kraj sa krajem,yugo mu ne registrovan,ima IZ i ne ide u lov,jer mu je 10000 puno i ima stap za pecanje na koje ide 4 puta godisnje...e da i on lozi 3 smederevca ko pera lozac jer je loziste malo i ima 3 sobe,pa taman nalozi zadnjeg on mora da lozi prvi...heheh
..............

charuga
 ko nezna sta je dobro,pita sta je skupo..i rusi imaju MC,ali ovde je u pitanju IZ..
..............

LU Aleksandrovo
 da da sve je to taeno samo mislim da sam pojam za dve klase nije primeren pri upore?ivanju oru?ja razlieitih proizvo?aea u ovoj temi, po meni ocenjivalo bi se oru?je u istoj klasi dva ili vi?e proizvo?aea jer se podrazumeva da jedan proizvo?ae proizvodi oru?je raznih klasa.

Igen.

nemeza
 Polovna Italijanka ili nova Ruskinja - lepša, preciznija, bolja tehnička rešenja, bolji materijali...
U jednom ranijem broju Kalibra objavljen je test Ruske puške koji su vršili Italijani, tamo stoji da nikad do tada ni na jednoj pušci nije rađen takav test, nisam shvatio koja je svrha testa ali za nekoliko dana je ispaljeno preko 50.000 patrona pritom kada se cev usija hladili su je potapavši istu u bure sa hladnom vodom i nastavljali pucanje. Za vreme testa nije došlo do kvara oružja, a po završetku testa puška je rasklopljena i urađena kontrola delova i svi su bili ok.
Ovim ne faforizujem Ruske puške u odnosu na Italijanske već samo kažem da je sam naslov teme diskutabilan.

zoranp
 Kvalitet je po meni nesporan i kod jednih i kod drugih..samo je pitanje završne obrade, tu su ipak talijani pedantniji..mora se priznati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

270
 Diskutabilan je i pojam "Polovno"? To je svako oružije koje je predhodno imalo nekog (ili više) vlasnika! Može da označava pušku koja apsolutno nije korišćena ili je ispalila veoma mali broj metaka, zatim pušku koja je na polovini a i onu pred kraj radnog veka po broju ispaljenih metaka odnosno pred generalnim remontom!
Takođe to može biti uredno održavana i čuvana puška kao i ona nikad očišćena odlagana u neko ćoše do naredne sezone!

LU Aleksandrovo
 Ba? tako hteo sam samo da uka?em da je samo klasificiranje na klase po meni pogre?an izraz, nekako kao kad bi rekao dva puta je bolja ova od one.

Kile_
 novo je novo!!
Samo 300 i 4x4

canis aureus
 Novo je novo ali ja ovu moju polovnu ni u ludilu ne bih menjao ni za tri te nove!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srećna nova godina SVAŠTARA 111 03.01.2017. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,034,277 posete www.srbijalov.com