Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
ivanfox |
Objavljen 26.01.2012. 12:15
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 02.06.2011. 15:32
|
Na portalu je izgleda postala ustaljena praksa da rekao bih iskusniji forumaši dosta skreću sa teme i prepucavaju se oko nekih možda i nebitnih stvari i sitnica(izvinte svi na koje se odnosi ali to je činjenično,malo neukusno ali i smešno).Kolega zlatar je presudio sa onom slikom upoređivanja Brede i IŽ-27 nove i tu se nema šta više reći i dodati.Moje mišljenje bi bilo OČUVANA polovna talijanka jer svi znamo kakve su nove ruskinje a o ono o kalibrima 12/76 i 12/osamdeset i je...liga koliko nemam komentara. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.01.2012. 12:33
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|

ta mante se ljudi boksa i ostalog dokazivanja muškosti!!
SKorpiJonu tebra OK ako voliš da te puška "bije" i ako misliš da je "pucanje muški sport" ... ali ne znači da ko ne voli da ga puška "bije" da se plaši, da je slabić, da je manje muško i sl
To je glupost tebra!!
U prošlom upisu sam pisao da ne volim da me puška "šamara i bije" jer nisam ljubitelj sado-mazo ali se ne plašim trzaja i pucao sam sa .375H&H u lovu a da nisam ni osetio trzaj dok na strelištu ... Već rekoh, voleo bih da DS lovim sa 9,3 a da isti trza kao .223 šta ti misliš dal bi to bila prava milina?!?
I sam si, tebra, pisao da voliš 16/70 zbog "elegantnijih" i lakših pušaka u tom kalibru a i samog blažeg trzaja a podjednakog učinka na cilju 
Koliko vidim Vi zemljaci se slažete oko same ove teme "Polovna italijanka ili nova ruskinja" samo što pojedini ne čitate šta ovi drugi pišu pa se ulazi u raspravu bespotrebno
A taj TRZAJ nit je ovde tema kao što nije ni dokaz muškosti ... ko voli nek izvoli, neka ga trzaj "bije" dok mu plombe ne poispadaju!, ko ne voli neka puca sa "anemičnim" puškicama i kalibrima ...
Zato je Bog čoveku i dao mogućnost da sam donosi odluke, mogućnost izbora ...

Brate najo 
ja ni iz Berette ni iz ruskinje čitave sezone ne koristih teže od 32g, uglavnom 28, 30 i u jesenjoj 32g sad ću eventualno pojačati na 36g u lovu predatora iz razloga što imam u zalihama ... a sve u svemu bila baš uspešna sezona što se odstrela tiče 
Najo jel su ti poznate godine proizvodnje tvojih 'talijanki?
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
najic |
Objavljen 26.01.2012. 12:43
|

Član

Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38
|
Bata Canise za 20-eticu znam da je kupljena u prodavnici "87 a za 12 nemam pojma reko bih da je dosta starija ... Spomenuh te na prethodnoj stranici sorry .
Pozdrav druze !!!
22-250, 30-06, 12, 20
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.01.2012. 13:04
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
SKorpiJonu tebra
TOLERANCIJA je odlika razumnog čoveka!!!
Svako ima pravo na svoje mišljenje a mišljenja koliko i dupeta e sad ako ima argumenata da to mišljenje pokaže kao bolje i ispravnije od tuđega ... svaka čast, poštujem!
Često se bude "brz" bez potrebe! Mentalitet il ko bi ga znao ...
Kolega Zlatar je to lepo ispisao i pokazao sliku ... ja sam već ranije komentarisao pa nisam hteo da se ponavljam jer u suštini se potpuno slažem sa napisanim a iz prethodnih mojih upisa svi će videti da sam pre za "polovnu italijanku", ne zato što imam jednu takvu već sam više puta na više tema pisao o svom nezadovoljstvu "novim ruskim" ... a Vi kolegin upis preskočiste i samo u "gard" i
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 26.01.2012. 14:46
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
canis aureus kaže:
SKorpiJonu tebra 
TOLERANCIJA je odlika razumnog čoveka!!! 
Svako ima pravo na svoje mišljenje a mišljenja koliko i dupeta  e sad ako ima argumenata da to mišljenje pokaže kao bolje i ispravnije od tuđega ... svaka čast, poštujem!
Često se bude "brz"  bez potrebe! Mentalitet il ko bi ga znao ...
Kolega Zlatar je to lepo ispisao i pokazao sliku ... ja sam već ranije komentarisao pa nisam hteo da se ponavljam jer u suštini se potpuno slažem sa napisanim a iz prethodnih mojih upisa svi će videti da sam pre za "polovnu italijanku", ne zato što imam jednu takvu već sam više puta na više tema pisao o svom nezadovoljstvu "novim ruskim" ... a Vi kolegin upis preskočiste i samo u "gard" i 
U pravu si tebra istinu zboris  |
|
|
|
270 |
Objavljen 26.01.2012. 18:00
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Obrisan je nepristojan upis!
Ovo nije i neće biti bokserski forumi!
Tri dana odmora!
270 (Banovan 26.01.2012. 18:40) Datum isteka: 29.01.2012. 18:40 Razlog: Preteći upisi na temi NLT!
Srbijalov Admin Tim!*
Ajd sad malo o temi da mi ne brišu post! Između nove italijanke i nove ruskinje nema dileme, cena sve govori! A kad je novo i polovno u pitanju, otvarajte četvoro oči, neke italijanke su bile toliko polovne da ih ja ni na poklon ne bih uzeo, naročito treba obratiti pažnju ako je puška sređivana odnosno polirana, brunirana... ma da se sija ko pasija mooda, ko zna šta sve tu može biti navedenim radovima prikriveno i niko ne može da zna kakav je kvalitet izvedenih radova!
Pozz...! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.01.2012. 18:22
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
270 kaže:
Ajd sad malo o temi da mi ne brišu post! Između nove italijanke i nove ruskinje nema dileme, cena sve govori! A kad je novo i polovno u pitanju, otvarajte četvoro oči, neke italijanke su bile toliko polovne da ih ja ni na poklon ne bih uzeo, naročito treba obratiti pažnju ako je puška sređivana odnosno polirana, brunirana... ma da se sija ko pasija mooda, ko zna šta sve tu može biti navedenim radovima prikriveno i niko ne može da zna kakav je kvalitet izvedenih radova!
Pozz...! 
Napokon jedan trezven i odmeren upis bez preterivanja i mudrovanja. I ja sam ovakvog mišljenja. Svako ko se iole razume u oružje zna da su serijske italijanske puške daleko bolje i kvalitetnije od serijskih ruskih pušaka, a pogotovo ako pod italijanske mislimo na Berettu. Ali kupiti italijansku pušku bez obzira u kakvom je ona stanju je čista glupost. Svaka puška može biti raspucana i uništena bez obzira koliko je bila kvalitetna i skupa dok je bila nova. Ja sam prošle godine mučio muku oko kupovine sačmarice. Tražio sam Berettu ili Super Brno (u obzir bi došla i neka druga italijanka). Sve što sam našao da je bilo u dobrom stanju je bilo precenjeno i preskupo, a ono što je bilo povoljno cenom, bilo je u katasrofalnom stanju. I na kraju sam uzeo novu IŽ-27. I nisam se pokajao. Naravno da ima mana, ali ja do sada nisam našao ni jednu toliko veliku da bi mi zgadila pušku.
O ovome sam već više puta pisao, ali mnogi ljudi čitaju postove a ne shvaćaju ih, ili neće da ih shvate.
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 02.02.2012. 18:46
|

Veteran

Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Podunavac to je zato sto si imao srece da ti se potrefi da ubodes IZ-27 da bude bez nekih mana. Ali sta je sa ovim ljudima kod kojih se nova IZ-27 pokazala gore od zastavine M-80?  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.02.2012. 19:19
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kolega stvarno mi nije jasno o čemu se tu radi. Dali se u Srbiju stvarno uvozi nekakav škart ili su to propusti u završnoj kontroli, ili je reč o nepravilnom rukovanju i održavanju? Ja sa mojom do sada nisam imao problema. Naravno morao sam malo da je razradim, pošto se teško otvarala i zatvarala. To sam više uradio na suvo, a dosta je i ispucala, tako da sad radi dobro. Rastavio sam glavu, očistio i podmazao. Imao sam jedan ejektor malo kriv (levi) ali sam ga skinuo i ispravio. Sve sam ovo radio sam i nisam nosio kod puškara, pošto nije bilo ni potrebe.
|
|
|
|
mpeca |
Objavljen 07.02.2012. 19:39
|

Član

Upisa: 71
Pristupio: 15.11.2011. 21:36
|
Sto se tice IZ27 bilo je propusta u zavrsnoj kontroli i ranije ali ne toliko kao danas.Jedan moj dobar prijatelj ima iz27 kod koje je donja cev nosila pogodak po pravcu ulevo na 35m dobrih 40 cm .Gornja cev je po pravcu bila kako treba.Po visini su bile u redu.
Od novijih sam imao priliku da vidim da kod donje cevi igla zbog lose izbusenog lezista bije kapislu u ivicu tako da opruga nije imala dovoljno energije da preko igle izvrsi njeno opaljenje.I jedna i druga su sredjene ali bilo je dosta posla nepotrebnog....
Dali neko kontrolise prilikom uvoza puske neznam ali mislim dabi trebao.
Ako sam u prilici da nekoga nesto savetujem predlozio bih svakome ko namerava da kupi bilo koje oruzje da neveruje na slepo nijednom proizvodjacu vec da povede proverenog oruzara da on pregleda i da da svoje misljenje pre kupovine ... |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 08.02.2012. 12:03
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Jednom rečju .... |
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 16.10.2012. 20:02
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Ma sta reci ja sam pre za polovnog talijana ako nemam mogucnost za novog ali rusa neka hvala...!!!!
Voganjac
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 22.10.2012. 23:04
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Ja sam uzeo polovnu talijanku,odlicnu, ali treba dobro obratiti paznju na polovne puske.Zato sto su te puske u velikoj vecini mnogo pucale,i relativno im je niska cena u odnosu na nove puske,bolje je ih uzimati nesredjene jer se tada vide ostecenja stvarna.Zbog cene se mnogi zalepe i onda problem.Oprez.....
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 23.10.2012. 16:47
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Kolega iz grupe je nedavno kupio polovnu Rizzinijevu bokericu u kalibru 12/70 sa fiksnim čokovima za 420 evra. Puška je osjetno lakša i od ruske bokerice u kalibru od 16/70 i solidno je očuvana. Izgleda da je odlično prošao.
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 22.12.2014. 22:22
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
S obzirom da ne znam u koju temu bi bilo adekvatno smestiti pitanje, pa ko velim da je najbolje u ovu jer je ovDi bilo pomena:
- kakva su iskustva kupovine u "Balkan Hunteru" i da li je neko u skorije vreme pazario nesto tamo ili zna nekog ko je pazario tamo neku polovnu tandzaru
- analogno tome pitanje i za "Sport" iz Uzica
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
rk |
Objavljen 22.12.2014. 22:39
|

Veteran

Upisa: 515
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Sto se tice balkan huntera, djole, prodavac je vrlo predusretljiv, ali i vest trgovac, ima interesantnih pušaka i uz neko cenkanje moze da se napravi dobra kupovina.
Što se tiče sport perića, ima masa krseva al ponovo može da se nadje i ješto dobro, a pri tom je jeftinije od drugih prodavaca, kao zamerku vidim poprilično neljubazne prodavce, koji pri tom nešto i ne znaju mnogo.
RK
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 22.12.2014. 22:57
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
RK, hvala na informaciji. Gledam sajt "Balkan Huntera" i ima tu lepih tandžarica, e sad u kakom su stanju to je pitanje. Da li im je tamo na Zapadu "izvađena duša" il još imaju "mesa" za par godina lovova, pitanje je sad?
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
Brka bez brkova |
Objavljen 23.12.2014. 00:04
|

Stari član

Upisa: 347
Pristupio: 15.01.2011. 16:10
|
Pre 20ak dana im je stigao kontigent pusaka,gledao sam ih i imalo je dobrih,skoro novih i novih koje su bili izlozbeni eksponati pa su zbog toga dosta jeftinije,a vredi se i cenkati. Kolega je kupio beretu 686special skoro novu. A meni su se svidele 2 nove 686 duzine cevi 67cm,1/4 i 3/4 coka trazio je 1400e,a imalo je par lepih franki i fabarma za 700 do 800e. |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 23.12.2014. 09:00
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ja sam išao u BH pre nekih mesečak dana i jedva me isteraše odande, mislio sam da će čovek da pali gumu da me se kurtališe 
Ima lepih pušaka, ali ima i krševa...Najjeftiniji su mu stari PA poput Brede i onih na foru starih Browninga, sa grbom 
Od bokerica (to sam gledao) povoljne su mu Franchi i stare Berette S55, a ima i lepih retkih pušaka ... uglavnom su poprilično stare jer sve imaju fiksne čokove, retko koja ima selektor paljbe (one sa jednim obaračem) i uglavnom nisu magnum.
Nudio mi je neku Castellani bokericu 12/70 za ~550 EUR, govoreći da je to Beretta 685...i stvarno je ista.
Kontam da je tamo dobra kupovina tek kada stignu puške , posle ostane manje vredna roba... Jer ako je ona ovde 500 E, koliko je bila tamo?! |
|
|
|
rk |
Objavljen 23.12.2014. 13:01
|

Veteran

Upisa: 515
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Pa fora je u tome sto se te puske ne kupuju tamo na komad vec kao ceo kontigent, sve koje su iznad 500e mislim da su i vise nego dobre puske, sad dal moze jeftinije moze, al ipak to je nase trziste.
Mene izjenadjuje da niko od prodavaca nije napravio neki povoljan ugovor sa bankom i mogućnost kreditiranja.
RK
|
|
|