Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
MMilos |
Objavljen 23.12.2014. 15:52
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Može da se cenka s njim...
Nudio mi je neku Berettu ispod istaknute cene.
Čak postoji i opcija rezervacije određene tandžare na dva meseca uz kaparu dok ne stigne papir. Mada reče da ne vrća pare ako odgovor iz SUP-a ne bude positive, što i nije baš prijatno za znati ...
A ta priča da je kupljeno na gomilu pa je jeftinije i ne pije vodu, jer opet se postavlja pitanja koliko je taj tamo plaćao svaku ponaosob kad mu se to isplati...
Mada, da može da se iskopa nešto da valja, sigurno da može, samo treba otići odmah čim stignu, sa hartijom i parama... |
|
|
|
rk |
Objavljen 23.12.2014. 18:02
|

Veteran

Upisa: 515
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Nema sta da pije il ne pije vodu, one su kupljene djuture to je sigurno. Sto se tice kolke su cene tamo problem je sto ji tamo nije lako prodati pusku, tako da je to razlog sto se kupuju po nizoj ceni. Neke od pusaka su potpuno nove. Ponovo kupiti, novu berettu 686 kod uvoznika znaci dati najmanje jedno 1800€, tako da kupovina za 1200-1300, a moze i da se spusti je daleko isplatljivija. Kao jos jednu prednos ovakvog masovnog uvoza je obaranje nerealnih cena koje su prisutne na našem trzistu.
RK
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 17.01.2015. 14:42
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 25.10.2014. 17:29
|
Pozdrav za sve kolege, citajuci teme i prateci forum nisam primjetio da je negdje spomenuta italijanska puska Rizzini Emilio, zanima me zna li neko nesto o vojoj pusci ja sam je nasao u oglasima i cini se ok, e sad ako neko nesto zna... Pisite.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 17.01.2015. 18:02
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Sta drugo reci nego da su dobre, odmah iza Berete, negde u rangu sa Marocchi i ostalih u toj klasi. Sta si konkretno nasao, koji model, posalji link |
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 17.01.2015. 18:36
|

Član

|
Evo kolega vlado, link http://www.pik.ba...zi-emilio/ oko 400 evra.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 17.01.2015. 20:15
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ima jedan moj poznanik emilio rizini-ja. On i tata pucaju golubove sa njom a on čak puca i ligu tako da mogu izneti samo reči hvale.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 17.01.2015. 20:26
|

Stari član

|
Ima je moj drugar u cal 20/76.
Ista ovakva...bombona od puške.
Ne mogu da verujem koliko je jeftino...E što nema ovde ovako nešto  |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 17.01.2015. 20:29
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ ??? Shto se tiche Ringe-ovog linka, to su one "velikoserijske" italijanke, kojih ima u vishe "brendova". Nishta specijalno, stare su cca. 25g... To je, po meni, plafon cena, za tako neshto...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 17.01.2015. 20:34
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Deluje mi malo ofucano, kundak dosta izubijan, bar sa slika koliko mogu da vidim, mada i nije bas najbolje slikana niti su slike kvalitetne. Istom takvom sam lovio nekoliko puta pozajmljivajuci je od prijatelja, dosta lepo lezi i dobro izbalansirana, selektor joj je na kocnici i ima mogucnost odabira cevi pomeranjem levo-desno bez obzira dali je ukocena ili odkocena, druga igla se aktivira po inerciji nakon opaljenja prvim metkom, stariji je model i 12/70 u pitanju, ako je u dobrom stanju cena nije velika, kod nas su nesto malo skuplje |
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 17.01.2015. 23:36
|

Član

|
U sustini nisam pristalica polovnih pusaka, ali pisao sam vec negdje kod nas je rijetkost naci polovne talijanke, i inace dobru pusku ovaj link koji sam okacio je link glavnog sajta za oglasavanje u cijeloj BIH ukjucujuci u Republiku Srpsku iz koje dolazim, u kategoriji vanjski sportovi-lov-oruzije vidjecete da je jako los izbor oruzija a vecina novih pusaka se bazira na tursko oruzije, kojeg za sad nisam ljubitelj.
Sve mi se cini da ce biti 1150evra za novi FAIR.. ili nesto slicno manjeg cjenovnog ranga, fair je kod nas najjeftiniji od italijanskog oruzija.
Pozdrav i hvala kolege na procjeni, ova puska zahtjeva bruniranje, hromiranje sredjivanje kundaka, neisplativo...
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.01.2015. 23:54
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Kolega 1150 evra za F.A.I.R. pušku je čista otimačina. Puška F.A.I.R. model Premier je u HR bila 800-850 evra.
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 18.01.2015. 00:01
|

Član

|
E ovako kolega Podunavac tvoje i misljenje od par forumasa izuzetno cijenim jer citajuci upise vidim da ste ljudi od struke i zanata. Evo sva ponuda oruzija koje mi je dostupno bez turkinja. LINK http://www.jacimo...ovacko.php pa budi pametan.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 18.01.2015. 00:02
|

Član

|
Ovim visoko cijenim nebih volio nikog da podcjelnjujem ali ipak neki su za nijansu bolji.... Bez ljutnje....
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 18.01.2015. 09:44
|

Stari član

|
ringe357 kaže:
U sustini nisam pristalica polovnih pusaka, ali pisao sam vec negdje kod nas je rijetkost naci polovne talijanke, i inace dobru pusku ovaj link koji sam okacio je link glavnog sajta za oglasavanje u cijeloj BIH ukjucujuci u Republiku Srpsku iz koje dolazim, u kategoriji vanjski sportovi-lov-oruzije vidjecete da je jako los izbor oruzija a vecina novih pusaka se bazira na tursko oruzije, kojeg za sad nisam ljubitelj.
Sve mi se cini da ce biti 1150evra za novi FAIR.. ili nesto slicno manjeg cjenovnog ranga, fair je kod nas najjeftiniji od italijanskog oruzija.
Pozdrav i hvala kolege na procjeni, ova puska zahtjeva bruniranje, hromiranje sredjivanje kundaka, neisplativo...
Pa za 400€ ne može biti nova...
Ako su sve mane kozmetika, bolje ona (ako je celična glava) nego nova sa ALU baskulom... |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.01.2015. 10:20
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
ringe357 kaže:
E ovako kolega Podunavac tvoje i misljenje od par forumasa izuzetno cijenim jer citajuci upise vidim da ste ljudi od struke i zanata. Evo sva ponuda oruzija koje mi je dostupno bez turkinja. LINK http://www.jacimo...ovacko.php pa budi pametan.
Kolega ako je tako i ako imaš te pare onda kupi tu F.A.I.R. pušku i uživaj. Solidne su kvalitete, a ergonomski dobro urađene, kao i lepe na oko. Prošle godine sam gledao jednu model Premier u kalibru 20/76 mag. i veoma mi se svidela. Nisam je kupio jedino zbog toga što sam hteo položaru. A sada se kajem što nisam.
Ovo kod tebe joj je cena kao i u ostatku zapadne Evrope. U HR je bila stvarno povoljna cena, ali su iz nekog razloga prestali da ih uvoze (nažalost).
|
|
|
|
ringe357 |
Objavljen 19.01.2015. 12:03
|

Član

|
Hvala kolega podunavac, ostalo mi je jos da provjerim na koliko daju garanciju, ako sve bude kako valja znam sta cu, u krajnjem slucaju ruskinje su tu za njih bar znam da imaju servis i sve sto ide uz to, jos jednom kolege hvala na savjetima.
 Tandrčak Badžo
|
|
|
|
Milanjv |
Objavljen 18.10.2015. 23:41
|

Pripravnik

Upisa: 4
Pristupio: 15.10.2015. 18:53
|
Pozdrav,
Nalazim se u procesu donošenja odluke o kupovini prve lovačke puške. Pročitao sam temu od početka (kao i još nekoliko drugih po pitanju izbora puške) i dosta toga mi je jasnije, ali dosta toga mi tek sada nije jasno Vidim da tema traje više godina i da ljudi i sa velikim iskustvom tokom vremena menjaju stav (na osnovu novog iskustva), tako da nisam siguran šta je sve od ranije napisanog i dalje aktuelno, pa ću postaviti ponovo pitanje o izboru ruske ili italijanske puške (turske neću).
Što se tiče budžeta, sada bih mogao da potrošim 600-1000e, odnosno voleo bih da potrošim do 600e , a ako je neophodno (ili pravi značajnu razliku) mogao bih da potrošim do 1000e. Planiram da uskoro nabavim i karabin, tako da sve što sada više potrošim - znači ili da mi ostaje manje za dobru optiku ili duže štednje dok ne kupim karabin. To mi ostavlja sledeće opcije:
Polovna italijanska bokerica (npr. gledao sam u BalkanHunteru Berettu 686 S ili nešto slično za 800-1000e)
Novi IŽ27 koji je oko 500-550e, tako da mi ostaje 500e za optiku
Više bih voleo dvocevku, ali s obzirom da mi je prihvatljiva cena za novi italijanski proizvod, kao treću opciju bih mogao da razmotrim PA (npr Bernardelli, Franchi ili Benelli u raponu 700-900e)
Cenio bih vaša mišljenja na ovu temu.
"Biti bolji od drugih ljudi nije vrlina. Vrlina je biti bolji od nekadašnjeg sebe." Hemingvej
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 19.10.2015. 08:52
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Bio sam u sličnoj situaciji, pa ću ti napisati kakva su moja iskustva a ti izvedi zaključak 
Karabin:
Prvo sam hteo da kupim nov karabin, da znam da je puška bila redovno čišćena i održavana od starta. Međutim, kako je cena novog zastavinog karabina od 48.000 din pa na gore, kada se doda neka krštena optika (konkretno bezecovao sam leupold vx I i redfield revolution) od 300 eur, pa montaža i majstor, izađe se na solidnih 800 eur bez problema. Postojala je i varijanta da uzmem karabin i pozajmim zrakovu optiku dok ne kupim bolju, ali ne volim takve stvari da pozajmljujem...
Tu sam skontao da je možda bolje uzeti sve polovno u kompletu.
Po oglasima cene su vrlo raznolike, možeš uzeti nekorišćen 8x57 od vojnih penzionera od 150-170 eur pa na gore. Problem je što su takve puške još uvek namašćene i ne mogu se isprobati, nego uzmeš pa šta ti Bog da...
POlovnih karabina u malo egzotičnijim kalibrima (znači ne-8x57 ) imaš od 250 eur na gore, u zavisnosti od stanja i dodatne opreme (kofer, municija,...).
Onda na to dodaj novu optiku i montažu...
Karabin sa solidnom optikom u kompletu možeš uzeti za 400-500 eur. Kad kažem solidna optika, mislim na neko zvučno ime, malo stariji datum proizvodnje i sasvim solidan kvalitet. Imaš i nešto skuplje varijante, od 800+ eura gde ide neki swarovski.
Ja sam na kraju pazario 30-06 sa zeiss diatalom 6x42 i nisam se pokajao zbog toga. Za te pare nisam mogao ni nov karabin da uzmem 
Što se lovačke puške tiče, ja imam zastavinu položaru u kalibru 16 i mislim da "obična" lovačka puška u potpunosti radi posao, naročito za mladog lovca. A cena je vrlo popularna, polovna ide za 150 eur.
Najbitnije pitanje u celoj priči je šta ćeš loviti, ako će srndać i divlja svinja da budu par izlazaka godišnje, možda je bolje bataliti karabin za prvo vreme i uzeti kvalitetniju sačmaru. A ako već imaš priliku da češće izlaziš i na lisicu i još ponešto, onda ima rezona uzeti i karabin.
Ako već imaš pare, izvadi dozvole i čekaj dobru priliku. To je najbolji savet. Sigurno će dosta ljudi pred stupanje na snagu novog zakona prodavati oružje...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
Carp |
Objavljen 19.10.2015. 11:11
|

Pripravnik

Upisa: 2
Pristupio: 06.10.2015. 22:45
|
Slazem se sa kolegom za ono sto je rekao za polovno oruzije. Jeftinije je a kvalitetnije u istoj ceni novog. Naravno,ne bi trebao kupovati sam,trebas povesti nekog u koga imas poverenja i koji ce dobro proceniti pusku.
Izbegavao bih polovne italijanke,posebno iz BH jer je velika vecina ispalila municije koliko ces ti ispaliti za 10 i vise godina lova. Na sajmu sam par pusaka video da se totalno razlikuju potkundak i kundak(izmedju ostalog). Prodavac rece da se to tako praci i prodaje. Mozda gresim ali ne verujem u tu pricu. |
|
|
|
kimi |
Objavljen 19.10.2015. 11:17
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Imenjače za 1000 evra uzmi nov Marocchi first, ako si već rešio da daš toliko para.
Evo ti sad jedan praktičan savet. Nađi nekog lovca, ako nemaš koga javi mi se na pp pa ću ja ići sa tobom, otiđi negde na strelište pa probaj pušku od tog nekog.
Šta hoću da ti kažem...džaba ti puška od 100 evra kao i ona od 1000 ako ti ne leži. Znači ne kupuj pušku dok ne "legneš" na nju. Ima tu još detalja, finesa koje bitno utiču na odstrel, na samopouzdanje. Na primer, dal jedna ili dve obarače, dal jače ili slabije čokirane cevi, kakvi su tereni gde ćeš loviti, bokerica ili položara itd...
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|