Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vuk

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vuk
DamirKS

Podunavac kaže:

Sremac75 kaže:
Па Ранчер је БИО (бар тако каже, мада Hmmm ), али ме није обавестио..... Opameti se

Bio jeste. Video sam slike na facebook-u. I to mi se čini da je bio tamo 2-3 dana. Dok je stigao i na bazenima da se kupa. Zna čovek da uživa, a ne ko nas dvojica.Trt Milojka

Podunavac koliko sam ja cuo, lovci iz Vojvodine su bili 3 dana. U subotu se lovio vuk, vepar i nazime, a u nedelje su napomenuli vepar i nazime samo, lovio se neki drugi teren. I cena je bila sa smestajem i svim ostalim... mislim 6100 dinara. Pozdrav Smile
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Cvele

bogoljub kaže:

Cvele kaže:

DamirKS kaže:
Nekoliko slika sa lovacke manifestacije "HAJKA NA JASTREBACKOG VUKA".
Lov je bio uspesan odstreljeni su vuk i vucica.
Kolega koji je tog dana imao najvise srece
www.dodaj.rs/f/2p/1D/15raAfsD/103881337707828829688699.jpg
www.dodaj.rs/f/2X/TQ/3mwXO46o/151036676977851306930612.jpg
Moja ekipa
www.dodaj.rs/f/1z/2c/1zs38S7q/109438847697785464026362.jpg

Je l' on odstrelio oba vuka?

Bogoljube, trebao si da mu "zapalis" Grin nista nije daleko kad' se lepo nanisani Grin

Cvele ipak je to jako daleko za sačmaricu a kolega koji je imao karabin nije hteo da puca jer je na toj strani bilo učesnika u hajci.
A dvojica kolega jedan iz Gardinovaca a drugi iz Česterega su imali bliski susret na 30 metara ali su kasno reagovali i propustili priliku koja se retko pruža u lovačkoj karijeri.

Mislio sam da si nosio karabin, za pucanje na.te daljine sacmarom ne treba trositi reci, moja greska Zum a i taj kolega je bio u pravu ako je "iza" vuka bilo lovaca onda naravno da ni ne sme da puca Smile momci koji su zakasnili mora da im je puska bila na ramenu k'o o klin zakacena Grin a vuk je strasno stvorenje krece se kao senka Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Za vikend sam ga imao na nišanu. Dva komada su nas vitlala desetinama kilometara, dođosmo kući u 21h. Jaooo Ugledao sam ga na stotinak metara, došao mi je na pedesetak, ali gustiš je bio veliki, nisam imao čistu metu i odustao sam od pucanja, a on promenio pravac i otišao svojim putem. Srešćemo se drugi put. Ne treba vući obarač po svaku cenu... No no no Izuzetna životinja!

Na takvim velikim hajkama, nema ni L od lova, ali u Ribarskoj banji, Vranju pa i Blacu, vredi otići, uvek se vuk bar vidi, a videti njega bez da on vidi vas je ogroman uspeh. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DamirKS
 Jedan veoma lep i poucan tekst.
www.dodaj.rs/f/u/ln/4xfiGWPi/image.jpg
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

nidzamotocross
 Odobreno B) ika

Već je bio na temi ''Da li je vuk još uvek štetočina''. Odobreno

Leo 3
 https://www.faceb...mp;theater

nidzamotocross
 Ovako je nastradao i moj terijer, koji je bio svega 20 metara od kuće, sa još dva psa pored njega, s tim što je on bio najdalji od kuće. Impozantan je način na koji je to uradio, ovo je skraćeni klip, pre toga se vidi kako obilazi par puta kućicu, pa tek onda dolazi blizu, ispituje psa i kada vidi da je sve kako treba, završava posao i odlazi.

Samo me čudi da uđe ovoliko u naselje. Confused

Leo 3
 Ја сам погледао,проследио овде али још увек сам под утиском.
Свашта ће још снимити ове сигурносне камере.

nenadx
 Zanimljiv snimak...,ali osvrnuo bih se na onaj tekst koji je postavio DamirKS.
Živimo u specifičnim vremenima, kada je prepočljivo neprihvatati sve zdravo za gotovo, ma kako lepo upakovano….Nezalazeći u analize vrednosti ovog teksta on na prvu loptu može da pokrene tzv. sentimentalno - humana osećanja, ali u ovom slučaju nevidim njegovu diferencijaciju od epsko - lirskih, turbo – folk, predizborno političarskih…poenja, koja pre svega imaju za cilj odvlačenja pažnje od suštine ….
Zver je naša reč - pojam koja predstavlja vrste iz reda kopnenih mesoždera ( carnivore ). Pojam Carnivore je sastavljen od dve reči, a u prevodu sa latinskog znači - carne ( meso ) i vorare ( da proždiru ), pa se kod nas ovaj red prevodi kao mesožderi. Englezi ih nazivaju predatori – ( grabljivice, hvatači plena ), ali pri tom se tu podrazumevaju i ptice, ribe, što nije dovoljno za bogatstvo jezika….Precizni Nemci su raniji naziv Raubtier, koji ima isto značenje kao predator, zamenili prikladnijim pojmom - Beutegreifer, koji označava kopnene mesoždere….Tako da eto mi ( gle čuda ) imamo naziv za ovde obrađenu grupu naših mesoždera. O prikladnosti pojma je bespredmetno razgovarati jer nije opisan…., opisno bi bilo prim : koljači…., ili nedaj Bože monstrumi ( kako ovu reč možete naći u prevodiocima : beast) isl, te bi mogli o tome raspravljati. Ko je i kada tu reč iskoristio za opis ljudi koji imaju te atribute neznam, ali je verovatno arhaična i primerena tom vremenu. U novije vreme žargonski se pojam zver / zverka koristi i za poredjenje sa važnom, dominantnom, snažnom agilnom osobom….,ali i ubicom….Vuk za razliku od bajki, ubija i pripadnike svoje vrste, i zbog teritorije, te prenosno prevlasti….., tako da bi smo mi kao vrsta mogli sebe poistovetiti sa zverima, ili što bi rekli da smo slični po nekim osobinama, ali ne jednosmerno.
Dobar pogodak

AcaNik
 И наравно плаћеници нису дуго чекали Sad
http://www.petici..._na_vukove

sheytan

ika
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AcaNik
 Тако су и они са препелицама почели Sad

Него треба размислити да се на форум не може ући без логовања а нови чланови да докажу да су ловци. Као на Риболовцима.

nenadx
 Gospoda zaštitnici i njihovi fanovi su izgubila kompas..,da neupotrebim težu reć.Sem hrpe proizvoljnih I netačnih informacija na koje je ukazao I postavio Aca Nik http://www.petici... sada koriste neverovatnu količinu besa mržnje I poziva na linč preko društvenih mreža Link : https://www.faceb...274694894/ . , a možete naći ovakve upise :
• Zoran Arsic Ma treba njih I njihove porodice pobiti pa da osete sta znaci kada ubijaju te jadne zivotinje te ludake treba pobiti I one koji su ima dali oruzije Cenzurisanoni zakon svakom olosu daju oruzani list propali zakon korupcija prevaranti olos potplacena9 • February 18 at 10:55pm
o 4 Replies • 5 hours ago
Almir Begic Dace Bog da i oni zavrse na necijoj haubi. Nadam se5
• Ленка Ђокић SMRT LOVCIMA!!!3 • 13 hours ago
• Zoran Arsic Papic bolje bi ti bilo da se zoves papucar, Cenzurisano jedno I ti si isti kalup kao I milos vas treba pobiti izrodi jedni I vas I one koji takvim olosima ubicama sadistima I nemam jos tako lepih reci da vas opisem vas svi zajedno treba po kratkom postupku Cenzurisanoo vam pas mater djubrad jedna2 • 6 hours ago
• Zoran Arsic O kojim lovcima pricate ljudi to su sadisti Cenzurisanom im majku djubradsku ja bi njih pobio ko muve ta usrana Cenzurisano izrodi ljucki nemam tako ruzne reci kako bih opisao te gnjide a I oni koji daju dozvole oruzane za pare to jest miti I njih treba zatvoriti2 • 15 hours ago
o 1 Reply
Aleksandra Jankovic ...a ja vam zelim duuugu i holnu smrt. Previse su vam ruke.okrvavljene da biste otisli u miru. Ja ne mogu da verujem da takvi "ljudi" postoje. I da se ponovim...dzaba vam sve kad su muda malena...1 • 7 hours ago
• Natalija Nataly najtezi oblici kompleksa , i tvoja ce deca ovako stradati, neki bolesnik, kao ti, ce ih vec negde naci...kako radis tako se i vrati
Albert Ebrahimzadeh That's way Serbia can't be part of the EU! most of those people are primitive slavish savages!! shame on you retarded brainless people !

Svetlana Sanea Treba i te lovce loviti,shoot to kill
3 hours ago

Nadam se da će neko od nadležnih državnih organa reagovati,ako se nevaram ovo su pozivi na ubijanje ljudi......
Aco lično mislim da ih treba pustiti da kažu šta misle,jer po ovim upisima su to pokazali.
Dobar pogodak

Acke
 Ovi ljudi su mentalno i emotivno oštećeni..

Država treba da uvede lekarske preglede kao uslov za članstvo u pojedinim NVO.

AcaNik
 Боље би било да ми имамо савез какав треба па да лепо поднесе тужбу против оваквих. Али ето немамо.

Podunavac
 Е свашта. Ја сам мислио да се ови зелени окупљају само због пара (донација и фондова) или из моде. Али њима стварно нешта фали. Овакву мржњу према ловцима и њиховим породицама нормалан човек не може да схвати. Волео би да сретнем уживо некога од ових хероја па да мало разменимо "аргументе". Или неку од ових фригидних женетина, можда би им се нашло лека. Толико има добротворних организација које помажу деци, инвалидима и избеглицама, па би им било паметније да своју енергију усмере у том правцу. А ловце нек пусте на миру да раде ово што раде већ вековима, и још нису истребили дивљач.
, niti će.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Sa FB stranice ORPAK-a.

OBAVEŠTENjE!!!
Nakon apelovanja da se zaustavi „hajka na vuka“ koja je zakazana 21.02.2015. godine u Velikom Šiljegovcu, jutros je predsednica ORPAK-a Lela Bucek razgovarala sa predsednikom LU Kruševac Vladimirom Kostićem i nagovešteno je da hajke neće biti već ručak koji označava završetak lovne sezone. Danas je i izvršena inspekcijska kontrola u prostorijama LU Kruševac i od ove godine treba da krene projekat „Monitoring vuka u lovištu Rasina“ koji će trajati godinu dana radi utvrđivanja brojčanog stanja vukova na teritoriji Rasinskog okruga u zavisnosti od statistike znaće se u budućnosti da li je vuk strogo zaštićena vrsta u našim krajevima. Nažalost kao što svi znamo da je lov Zakonom dozvoljen, na mnoge stvari nećemo moći da odreagujemo, ali uvek ćemo moći da reagujemo protiv osoba koje muče i zlostavljaju životinje – pa i one divlje, reagovaćemo kao i do sada na nezakonite radnje, radnje koje predstavljaju Krivična dela i strogo su kažnjive, kao što je jamarenje, ubijanje strogo zaštićenih vrsta, ubijanje i lovljenje pasa i mačaka.... stavljanje zamki i narušavanje prirodnog staništa divljih životinja. Ovog puta se svima zahvaljujemo na podršci, kao i Ministru Bratislavu Gašiću koji se odazvao iako je van zemlje.

PEZ
 Kod mene na jugu postoji jedna izreka "Magare se yebe dok je u blatu!" e pa namagarčiše nas zeleni, samo se bojim da je ovo tek početak. U blato nas uvedoše razni doktori, ujedinitelji i ko zna ko sve ne i sad dok nas trpaju svakojake barabe oni broje naše pare i smeju nam se u lice.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

ssekir75
 не знам колико сам пута рекао, и поновићу: док се вук држи планине и јури тамо срне и дивље свиње, или шта већ до'вати, ствар је у реду. оног момента кад крене на домаћу стоку он ПОСТАЈЕ ШТЕТОЧИНА и ту нема шта даље да се расправља. да ли је пренамножен? негде јесте, негде није. решења су два, "почистити двориште" где је пренамножен, или похватати и раселити одређени број.

"зелени" и "вегУни" су најблаже речено СЕКТЕ. и по броју, и по размишљању, и по начину рада и комуникације са неистомишљеницима. и као такве их треба и третирати.Angry
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

nidzamotocross
 Hajka koju su zeleni ''zabranili'' uspešno je održana u Velikom Šiljegovcu. Bravo

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,701,434 posete www.srbijalov.com