Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
Lovac sa NLT-om
 Brzi jel ova puska u sredini dole pumparica ili petometka??

brzi
 to je pumparica i to neka kineska. Taj drugar je nosio prošle sezone i na kraju je poklonio nekome

Cvele
 Ja i ovaj decko na dzipu smo pripravnici ;)
Cvele priložio:
1_15.jpg

srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Cvele
 Evo i ulova Smile
Cvele priložio:
2_7.jpg

rokvic
 e jos da i to zabrane.... sta da lovimo,na leto ,,,,srdace.a? za svaki lov na srndaca mi treba 200e,i to za skart,pa odakle nisam ja ministar u vladi....ama ljudi treba da se skupimo i zakupimo neko zemljiste i ogradimo,i unesemo divljac koju mi hocemo,pa kad kazu ne moze,to da se lovi,... a mi kazemo ....gospodo ovo je privatan posed izvolite napustiti ga ODMAH....

nenadx
 Pa neznam dovoljno zakon,ali znam da se u nekim zemljama ta fora koristi.Tretira se kao farmski uzgoj,pa nepodleze zakonima o lovu.Sto se tice prepelica i Italijani su ih razbijali...Prilikom seobe najveci broj preleti preko sredozemnog mora.To ih toliko zamori jer nisu za dug let pa ih na severu Afrike hvataju rukama.Tako da ustvari najveci broj strada upravo tamo.Naravno da to nije neko opravdanje za nekontrolisan lov i kod nas i u Evropi,ali ni zabranu lova.
Dobar pogodak

rokvic
 ma po meni je ok...smanjiti br, prepelica za odstrel...staviti neki limit...npr...grupa o 5 lovaca neka odstreli 50 kom..svako ima po deset i to je sasvim uredu...mada se ovo bas i ne moze primenjivatina na sve terene jer ih nema na svim terenima u podjednakon broju... videcemo sta ce nadlezni odluciti....bice sta mora biti...

Boban
 Pa kod vecine lovaca bas taj lov na Prepelice je najpopularniji.
Rodjo i ja nisam za to da se ukida lov na njih ali ako tako dodje odluka, stacemo moramo postovati.

milave
 Na jednom forumu sam procitao da zabrana pocinje 2011.Informacija je navodno potekla od Aleksandra Pantelica.Iskreno se nadam da je dezinformacija ali....!

nenadx
 Pa svasta se pise,videcemo.a lepa je ta kokica i39.tinypic.com/1zqzfyb.jpg
Dobar pogodak

Boban
 Kao i vecina lovaca tako i ja obozavam lov na Prepelice,koka je vrlo lepa i interesantna za lov.
Svi pricaju o toj zabrani na Prepelice,ostaje nam da cekamo i vidimo sta je tacno i sta je prava istina.

Cvele
 Ma lov na prepelice je jedan od najlepsih lovova(pored ostalih na ptice Grin) bilo bi' mnogo glupo ukinuti ga tU.a

Kile_
 ma kakva crna zabrana to je cista glupa dezinformacija.prepelica ima na milion,to su ptice selice,kod nas se vode kao prolazna divljac, i zakonom nigde nisu zasticene.
Samo 300 i 4x4

Boban
 Kile daj boze da nece da ukinu nebih ni ja voleo ali u mnogim zemnjama
su ukinute za lov i jos uvek ih ukidaju.
Ko zna sta ce biti,cekamo pa cemo videti.

nenadx
 Pa obrni okreni,sve je povezano.Pa i ovo sto si rekao sa prepelicama.Prepelice kao ptica selica se drugacije tretira.Prosto receno ona je zajednicka evropska,pa brinu o njoj.Mi smo i u ovom slucaju losi momci,pa cemo dobiti packe,a LU ce biti opet prikazana kao neodgovorna....rulja.Opet to nekome odgovara.Za ovu cenu koju si rekao,neznam kome odgovara,ko tu vidi ekonomiju,ali to ionako na ovaj ili onaj nacin placaju pravi lovci ni krivi ni duzni.Rekao bih svasta ali se suzdrzavam............
Dobar pogodak

Cvele
 Ljudi ostalo je jos 2 meseca do pocetka sezone lova na ovu nasu najmanju poljsku koku Smile Jel' kupujete municiju, i koju, ili mozda cekate poslednji trenutak ? Grin

Lala
 Čika Lala se već obezbedio sa RC 2, zaliha ima za omanji rat da vodim Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Lalo, kol'ko si placao ? Smile i koja je to milimetraza Grin

Lala
 Sačma je RC 2,4 mm, trap. Imam i nešto od 2,0 mm skeet Nobel sport, pa čak i nekoliko kutija od 1,7 mm Smile.
Najviše volim ovu trap, može bez problema i na malo dalje da se gadja, pa pustim da malo ode, dok ne pucam. Ta municija ne razbije prepelicu, pošto je manje kuglica u snopu. Sa tom patronom pucam i glinene golubove.
O ceni ne bih, nije isto kad kupuješ jednu kutiju ili nekoliko kartona.
Jedan savet: kad kupuješ municiju za prepelice, najbolje je da se dogovoriš sa par tvojih kolega, pa da zajedno kupite municiju, koliko kome treba. Onda jedan ode u radnju i kupi odjednom više, pa može da dobije popust, ako je veća količina u pitanju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Lalo, ne znam koja je to municija, ali predpostavljam da je dobra cim je RC, moj cale je prosle god koristio Fiocchi Tordo 1,7mm, jako dobar metak, kazu da nije ni skeet ni trap, vec pravi za prepelicu, ne razbija je uopste Smile Inace hvala na savetu ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,795,955 posete www.srbijalov.com