Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7,62x39

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7,62x39
-ANUBIS-
 [xhide]Da li neko zna tacne podatke za maximalan domet zrna 7,62*39 I koja maksimalna daljina na koje zrno moze da nanese povrede[/xhide]

miki sniper
 ja sam lovio sa ovim kalibrom 3 god.jer nisam imao drugi,isao sam i na srnecu divljac i na DS i padali su i jedni i drugi bez problema samo je bitno dobro pogoditi kod svinje glava ili vrat.
za srnecu divljac i predatore jos uvijek koristim PAP jer se meni pokazala sasvim dovoljno jakom a i naucio sam na nju,nekako mi lezi.
a za svinje koristim M76.

sheytan
 Imash li ti neshto shto nema veze s vojsq? Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

miki sniper
 upravu si obe puske su namjenite za vojsku,ali zakon je takav da se sa njima moze loviti,a ja jednostavno volim takvo oruzje.
obadvije su prepraljene u magacin staje 5 metaka.iveli 3

miki sniper
 Imam jos CZ M70 bokericu 12 ,karabin CZ M70 8x57,Blaser R93 i Njemacki karabin K98.

Podunavac

miki sniper kaže:
upravu si obe puske su namjenite za vojsku,ali zakon je takav da se sa njima moze loviti,a ja jednostavno volim takvo oruzje.

Kolega metak kalibra 7,62x39 ne ispunjava zakonski propisane norme za lov DS. A lovački kodeks kaže da se divljač ne gađa u glavu.
Inače za lov srneće divljači i predatora solidan metak, premda mu je mana veliki pad na daljinama preko 150 m.
Tri prsta 2Kolce

miki sniper
 Kodmene u LD je dozvoljeno na DS sa tim kalibrom i dok je tako ja cu ga koristiti,kad se to promjeni postovacu.
Sto se tice gadjanja u glavu mislio sam iza uha,ne direkt u glavuSmile
A i moj najcesci lov je planinski u Kozari tako da najcesca daljina gadjanja je od 30 do 150 max.

Podunavac
 Kolega ako si iz BIH onda možda i jeste dozvoljen, stvarno nebi znao. Ali mora da bude dozvoljen na nivou države a ne na nivou LU-a ili LD-a. U Srbiji i Hrvatskoj ovaj kalibar ne zadovoljava zakonske norme za odstrel DS. Realno za veće primerke DS je prilično anemičan i neadekvatan. A što se tiče fizionomije divljači uši još uvek stoje na glavi, a ne na plećki.Grin Ne zameri nisam mogao da izdržim, morao sam malo i da se našalim.Bye
Tri prsta 2Kolce

sheytan

miki sniper kaže:

Ma, shalim se, nemam lichno nishta protiv tih pushaka! Odobreno

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

car2
 Pozdrav kolege malo da se ukljucim ,posto imam PAP i lovim sa njom dugo i mnogo sa njom odstrelio.
Ali 7,62x39 za svinju je slab tesko pada divljac u vatri, nemozes svaki put gadjati iz uva ili vrat, desavalo se pogodim u lopaticu pada i ustaje i bega,
Taj kal sa municijom koja je kod nas PPU ili BELOT slabo ce vam vajda biti za svinju,treba tvrdje zrno ali kod nas takve municije nema
E kad bi bilo dozvoljeno punjenje karabinske municije,druga prica bi bila Tri prsta 2

miki sniper
 ali zato M76puc pucRaanj

Scorpion Hunter
 Da li se jos uvek moze loviti DS sa 7,62x39? Da li je bilo nekakvih izmena u zakonu?

AcaNik
 у Србији може сигурно!

canis aureus
 Spomenuo se na temi "karabinska municija" ... pa bih voleo da čujem iskustva iz lova sa ovom municijom.
Hvala unapred iveli 4
canis aureus priložio/e:
img_20200308_132559_copy_1329x1295.jpg img_20200308_132951_copy_960x837.jpg

The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arli
 Od ppu sp bolji sigurnoSmile Ne znam stari igman u tom kalibru kakav li je bioHmmm

clico2

arli kaže:

Od ppu sp bolji sigurnoSmile Ne znam stari igman u tom kalibru kakav li je bioHmmm
canis aureus ova municija je bolja 100% od PPUa zato sto je pucam vec deceniju i jos malo ostalo na zalihama kod mene. Ona je: Suvenir Makedonski Brod i 125 greina ili ti 8,1g. za razliku od PPU koji je 123greina ili ti 7,9 g. Pri samoj vizuelnoj uporedbi bice ti logicno i sve jasno! Razlika u izgledu je a da ne pominjem u pucanju u Metu i sam sabir pogodaka.img6.uploadhouse.com/fileuploads/28241/282418965e3a2dfdf8f3c5e2c994b62c2ed4285a.jpg

canis aureus
 Koristio sam SUVENIR na strelištu i pokazao mi se kao vrlo precizan! PPU sprn nisam toliko koristio jer je bio neprecizniji a i pravio je često zastoje prilikom uvođenja metka u cev(AP i PAP). Stari IGMAN sp je bio precizan, ocena 4 Smile
U lovu mi se ARSENAL dobro pokazao ali u svega par odstrela srneće divljači i nekoliko šakala i lisica, tako da me interesuju iskustva iz lova jer su moja nedovoljna Confused
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arli
 I ja nestrpljivo čekam besedu iz prve rukeSmile

Grom
 Lovio sam papovkom solidno. Sam kalibar dobar ali ipak nedovoljan za velike svinje ili malo dalje. Ovako na bliže uz dobar pogodak prolazi. Od svih metaka u tom kalibru, baš taj Suvenir mi se pokazao najbolje. I kod pogotka u lopaticu na bliže nije se raspadao i odvajao kao PPU RN, kod njega je redovito da olovo napusti košuljicu, jedino ako je iza plećke po mekom onda prolazi. Kod nas je punjenje dozvoljeno pa se nadam napraviti nešto bolje. Sierra ima zrno od 9,7g baš za to.
Grom

clico2
 img1.uploadhouse.com/fileuploads/28243/282436317d885a51d272135e9c490fa723202743.jpgimg4.uploadhouse.com/fileuploads/28243/2824363494651c4f2a80a215d715092e8c06637f.jpgNa fotografijama Levo je PPU Soft Point 123greina-7,9g. Vizuelno pogledajte sto se tice PAP. sam prihvat ubacivanje iz Magacina u Cev sa ovom oblinom dali je logicno da ce lako da se ubaci ili ce da glavi o prelazni deo ? Sem toga i Zrno je u Disbalansu da je za razliku od Suvenira za mene i po meni O... Desni Metak je Suvenir Makedonski Brod 125 greina ili 8,1 g.Imao sam 5. kutija i pucalo se i ni jedan nije omanuo za razliku neopaljenja kao PPU!Uporediti ova dva metka u Meti na 75 ili i na 100 metara je razlika velika .PPU zna da bude grupacija i do 20cm. pa sam po tome i zakljucio da je Suvenirov metak koji je bio u Meti na distanci od7-9cm na 75 i 100 metara pucano izuzetan...Kroz price raznih Kolega sam slusao da su sumnje bile usmerene i na losu cev i jos neke logicnosti , kao i da usta cevi ostecena i svasta nesto?Iz mog iskustva znam da je PPUov Metak puno losiji od ovog iz Makedonije a pucao sam i Vojnu Streljacku Municiju tada tih davnih godina jer ovaj MiniMauzer posedujem od 1995 godine pa sada vi vidite koliko je u proseku ispucano?Geco metak nisam pucao jer nisam imao a hteo bih probati bas da vidim kolika je razlika ako neko ima iskustva sa drugom municiom zelio bih da napise ja sam ovim MiniMauzerom prezadovoljan i pored Srnece i Crne Divljaci i Predatora koje sam odstrelio ovih decenija ja sam prezadovoljan i za pogon u mom Homolju gde i lovim Crnu Divljac ja sam prezadovoljan. Pored njega imam i ZH Brno 324 16-7x57r ali mi je ova moja Igrackica prirasla i na njemu imam Tasco Wold 3-9x40 sa Tunelskim nosacima , Mobilnim gde se Optika izuzetno lako skida sa Karabina . To je za pocetak moj ekspoze sto se tice PPU i Suvenir a.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kalibar 223 vs 7,62x39 iskustva i mišljenja MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 20 27.06.2013. 13:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,786,045 posete www.srbijalov.com