Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
lovac junior
 Blago vama, mi juce nismo ni 1 videli
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

vajsmiler
 I kod mene je bio izuzetno uspešan lov na zeca ove nedelje, cela grupa je bila namirena, jako lep lov, lično ću ga dugo pamtiti.

i63.tinypic.com/ji2rth.jpg
Zec, lisica, jarebica, divlja patka, prepelica, a i golub, i grlica, i po koja komšinica...

schweps
 I ove godine veoma uspesno otvaranje lova na zeca.Zeca jako puno bilo ali isto tako jako dosta i omasaja ali lov se veoma uspesno zavrsi de su svi bili podmireni odstreljeno je 10 zeceva i jedan fazan.A evo nesto i slika iz tog prelepog lova u kojem su ucestvovali gosti i komisija koja je bila na brojanju zeca pored mog malobrojnog lovackog drustva koji broji samo 4clana
www.dodajsliku.com/images/2018/11/09/45347929_728484270844715_153830116336599040_nbea1004a3015631c.jpg
www.dodajsliku.com/images/2018/11/09/45335619_334384340685488_5654639377955946496_n0896ca6b215ff83d.jpg
www.dodajsliku.com/images/2018/11/09/45359115_248734825815682_2869111275546214400_n9130c42cb3e4cdda.jpg
www.dodajsliku.com/images/2018/11/09/45344520_250420575632000_8967798504667742208_ndff874b8a3cdbe9a.jpg
www.dodajsliku.com/images/2018/11/09/45253338_1107170076130810_7041886966723379200_ne768921ace517747.jpg
Lisica

Macvanski lovac
 Treca smena,dezuranje,sreca do 6 ujutru,nisam dugo pisao,pa ajd i ovde da se javim...brojnost zeca se popravlja u poslednjih 1-2 godine,pre toga je bilo nekoliko bas losih godina...evo jedan od prvih aporta mog omladinca

Rodjen da budem lovac

Lala
 Prošla je ovogodišnja sezona lova na zeca, ali vrlo malo ima upisa o tome kakva je situacija sa ovom vrstom divljači?
Da li je posle nekoliko sušnih godina došlo do oporavka zečje populacije? Da li su radjene analize o prirastu zeca i kakvi su rezultati? Da li je zec lovljen u jednom izlasku ili u više izlazaka? Kakvi su utisci lovaca?
Ranijih godina je bilo pitanje prestiža ko će imati priliku da odstreli zeca - da li se nešto promenilo?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Ja ga još nisam video ove godine u Petrovaradinskom lovištu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sasaruma
 Ruma je solidna.Prirastaj 47 procenata.

ssekir75
 ми смо до почетка сезоне на фазана виђали зечеве на чекању. и мале и велике. чак су долазили и јако близу. међутим, одужило се суво време, било је могуће возити 100 на сат по атару, тако да су вероватно фараџије одрадиле своје. не мувам се много увече по атару јер нам још нису стигле гуске и патке, али то мало што сам био, видо сам само пар комада. лисица такође врло мало, за целу сезону видео сам 4-5 комада. јесте да шакала има, али их је било и летос па је било зечева. тако да ми сумња и даље остаје на фараџијама.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

gavra bakos
 Evo završi se i ova sezona lova na zeca ,a da nije bilo ni jednog komentara! Smatram da je brojno stanje sa ovom divljači jako , jako kritično!Mislim na Srem, Bačku i Banat! Po mojim saznanjima od kolega lovaca sa ovih terena broj odstreljenih zečeva je jako mali , a broj viđenih veoma , veoma mali!Da li neko ima izveštaj o pregledu očnih sočiva , molim ga da ga postavi. Šta kažu upravitelji lovišta? Ja sam mišljenja da bi zeca trebalo prestati loviti barem 2 god u Vojvodini!A posle videćemo.Moislim da se ovom problemu ne posvećuje nikakva pažnja u LSV i prozivam ih da se oglase !
gavra bakoš

Lala

gavra bakos kaže:

Evo završi se i ova sezona lova na zeca ,a da nije bilo ni jednog komentara! Smatram da je brojno stanje sa ovom divljači jako , jako kritično!Mislim na Srem, Bačku i Banat! Po mojim saznanjima od kolega lovaca sa ovih terena broj odstreljenih zečeva je jako mali , a broj viđenih veoma , veoma mali!Da li neko ima izveštaj o pregledu očnih sočiva , molim ga da ga postavi. Šta kažu upravitelji lovišta? Ja sam mišljenja da bi zeca trebalo prestati loviti barem 2 god u Vojvodini!A posle videćemo.Moislim da se ovom problemu ne posvećuje nikakva pažnja u LSV i prozivam ih da se oglase !

Nije sjajna situacija sa zecom, osim na par mesta ali to ne menja opšti utisak. Čekaju se još rezultati očnih sočiva, ali sa više mesta sam od lovaca čuo priču da su, po njihovom mišljenju posle lova, dakle vizuelno govoreći, bilo dosta starijih (i krupnijih) zečeva medju odstrelom. To znači da se (daleko bilo) ušlo u matični fond, i da je verovatno malo učešće mladih zečeva u odstrelu.
Još nisu gotova ispitivanja očnih sočiva, treba malo sačekati.
LSV nije korisnik lovišta da bi se oglašavao, možda kao preporuka eventualno. Ali je zato tu ćerka firma Vojvodjanski lovac, koji su upravnici mnogih lovišta, i koji bi mogli i trebali da daju mišljenje struke.
I ja se slažem da bi trebalo zabraniti lov zeca minimum dve godine, još bolje tri, a za to vreme pojačati akcije odstrela šakala i lisica, i medju poljoprivrednicima povesti akciju oko savesnog korišćenja hemije u poljoprivredi. Dakle bez svestrane aktivnosti neće biti rezultata.

mihailo
 Opšti utisak je da situacija u lovstvu Srbije nije sjajna,a i zec je tu negde!!

DakiNS
 Ne zaboravite kakav je bio početak godine baš u vreme kada se kote , kiše i hladno svuda , verujem da je 90% mladunaca
stradalo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Mi smo juce imali lov na zeca odobreno nam je da odstrelimo 90komada.Posto su lovili samo lovci koji su isli proletos na prebrojavanje i pocasni izaslo nas je oko 70 lovaca i lov je bio uspesan lovili smo u dve grupe na dva terena i zeca je bilo bas dosta stim sto je prva grupa lose prosla jer su isli niz vetar i zec im se dizao jako daleko.Oci ce danas biti odnete na analizu i vecinom su bili mladi zecevi.Lovili smo granicni deo atara da nediramo ove blize selu i centralnom delu lovista gde su sitnije manje parcele odnosno privatne.Inace mi zeca nismo lovili vec 6 godina na redukciji predatora smo radili masovno i predatore drzimo pod kontrolom koliko god mozemo ali najveci problem su hemija i velike masine i po meni dve priprem zemljista pred setvu u prolece kada najvise stradaju tek okoceni zecici u oranjima.Pricao sam sa kolegom iz B.Topole oni su kaze imali do pre 3 godine zeca i za lov i za prodaju i onda od jednom katastrofa zeca ni za leka.Kaze slali su zeceve na analizu i utvrdjeno je da Kineski herbicidi uticu na plodnost kod zeceva odnosno postaju jalovi od te hemije. Kad su ih pitali za srnecu divljac kazali su im da su one vece i da na njihovu plodnost ne utice ali imaju kao i svugde povecan broj srnece divljaci sa vidnim tumorima po telu.

Lala
 Dobro, ljudi, poceo je lov na zeca po kalendaru lova, a niko ni rec jednu da napise?
Jeste li otvorili lov, koliko izlazaka planirate? Ima li zeca bar malo vise nego ranijih godina? Vidja li se?

Nadam se da je doslo bar do delimicnog oporavka ove divljaci, nakon perioda u kojem ga je sve manje bilo.

AcaNik
 Јуче отворили на фазана. Дигли неколико зечева. Све неки мали. Одавно их нисмо видели у оволиком броју.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

ssekir75
 И ми отворили фазана, зеца не ловимо ни ове године. Што каже Аца, има их доста и углавном су мали, мада смо у суботу док смо ишли да однесемо храну на хранилиште видли маторца од бар 5-6 кила. Огроман зец, чак вероватније зечица. Прича мој ученик, сад колега ловац, да их је у једном делу атара видео "сила божја". Не идемо често у тај део, јер сем зеца друго и нема, тако да не знам, али немам разлог да му не верујем.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

kimi
 Lu Zemun ove godine planira 2 izlaska na zeca. Hvala bogu ima ga, iskaču na sve strane a po onom što se da videti ima 'matoraca' a boga mi i 'polovnjaka' što znači da je i zadnje ovogodišnje leglo dobro izguralo. Teorija kaže da zec koji se okotio u martu-aprilu stize da se pari vec iste godine u septembru.
Pošto se dosta družim sa lovcima sa sigurnošcu mogu da kazem da zeca u Sremu ima ko salate a pogotovo u Donjem Sremu uprkos ekspanziji šakala. Hteo bih jos da iznesem cinjenicu da se polako menja svest lovaca o znacaju kontrole predatora. Posto lovim u ravnicarkom predelu ocekujem da cemo podmiriti grupu vec do dorucka pod uslovom da ne duva jak vetar. Po pravilu ako je vetar jak bez obzira da li pogon ide uz ili niz vetar zecevi ne ostaju na logi i dizu se na 150-200m sto je za grupu od 12-15 lovaca problem jer mi lovimo iskljicivo potkovicu sa dva isturena krila. Kod mene se ne lovi kruzno jer smatramo da je to satiranje i malo šta može da ostane.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

AcaNik
 Данас код нас дозвољен лов на зеца. Зеца као у најбољим данима Smile Изгледа да се дефинитивно опоравио. Пси су опет показали да без њих лова нема. Док га пас не нађе неће да мрдне.
Одличан лов и сви подмирени код нас.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Voganjac
 Voganj jako lose najbolje da se nelovi uopste vise... 🤔
Srasno........
Voganjac

ssekir75
 код нас их има доста, али се не лове. срећом по мене Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,709,431 posete www.srbijalov.com