Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Fazana

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Fazana
Lovac sa NLT-om
 Lalo vidis Shock.......to ti je shok,,,,,,,, pa necemo nas 433 da idemo u lov na fazana Grin o boze Histerian
Samo NLT..... B)

nenadx
 Ajde da postavim i ja neku sliku iz lova na fazana. i43.tinypic.com/14y4ehx.jpg
Dobar pogodak

Boban
 U Bacu su bili neki moji drugari,kazu Fazana ima na svaki korak.
Nazalost tada su bili na D.S i tog dana nisu ih ni videli.
Nenadx,lep ulov ali slike su nesto nejasne sta je upitanju neznam.

nenadx
 U pitanju su stare slike,a i smatram da lovci nisu bitni u ovoj prici.Doduse meni jesu,jer eto da kazem posle tog lova sam ulovio jos desetak fazana,a vec nekoliko godina nijednog.Sto se kaze dosta ih je bilo..Ovo je iz jednog pomoravskog lovista,a zuti ker sa slike je obican dodz.Verovali ili ne radio je,markirao je i aportirao kao najbolji pticari,da nepoverujes.
Dobar pogodak

Boban
 Mozda pas ima nekog predaka u krvi da je bio pticar ko ce ga znati,
vazno je da vas je opsluzivao.

Jank

nenadx kaže:
Ovo je iz jednog pomoravskog lovista,a zuti ker sa slike je obican dodz.Verovali ili ne radio je,markirao je i aportirao kao najbolji pticari,da nepoverujes.

Imam i ja mešanku po imenu Sintija, majka joj je Engleski Seter pa je od nje nasledila lovne osobine, markira, sekundira, a u stanju je da prođe kroz najgušću živicu...
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

nenadx
 Jank,ovaj u prvom kolenu nije imao poreklo pticara,mozda ranije pa povukao gene,bar mi je tako receno.Cak mi se cini(nesecam se najbolje)da ima krvi staforda,kako god da je bio je simpaticno ruzan ali je fantasticno radio.Cak smo razgovarali da probamo da mu nastavimo liniju...Tako da necudi i tvoja Sintija,imao sam prilike sretati takve mesance,neki povuku eksterijer,neki radne osobine,ali u daljnjem rasplodu se tesko moze znati kakvi ce potomci biti.Zato je rasa garant nasledjivanja standarda i osobina.
Dobar pogodak

Jank
 nenadx, u potpunosti se slažem sa tvojim mišljenjem, nisam ni ja za neka nova istraživanja ali sam samo naveo da eto i mešanci mogu da budu od koristi. Naravno da nije poželjno voditi u lov mešance.Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Boban
 Dosta ljudi u lov vode razne vrste mesanaca shvatam mozda ljudi nemaju mogucnosti za nekog
pravog kera ili pak vole mesance,ali pojedini nisu svesni kazni koje mogu platiti prilikom kontrole inspektora lovista.
Mnogi vec znaju kakvi su kriterijumi kod pasa u lovu.
Evo jednog dase,petla.
Boban priložio:
dsc04200o.jpg

nenadx
 Natrenutak cu se odlepiti od fazana,mada se vrti i ovo oko njega.Zakon postoji i svakako se treba postovati,dok se nepromeni ili pokaze nesvrsishodan.Ovo je cista teorija sto cu reci.Ako je ker rasan neznaci po automatizmu da je Ok,a neki mesanac bauk za loviste.U pitanju je cini mi se dovodjenje u red svega pa i ovog pitanja.U zapadnim zemljama,gde odavno postoji red,do skora su nazovi mesanci usavrsavani,ukrstalni..pa tek priznati kao rase,u medjuvremenu su lovili sa njima.Verujem da taj proces traje i dalje u pojedinim slucajevima.Ovakvim zakonom se stavila tacka kod nas.Zar neko misli da netreba traziti dalje neku rasu...Moze se reci,pretenciozno.Sta smo mi da razmisljamo na taj nacin i otkud nam pravo na to...Ovo je samo razmisljanje povodom par prethodnih zapazanja.A mislim da moze i red i ......
Dobar pogodak

Lala
 Kako pravila kažu, u lov se mogu voditi samo psi koji su ocenjeni exterijerno i koji su položili IUO (ispit urodjenih osobina). Siguran sam da postoje džukci koji savršeno odradjuju posao u lovu, ker se može lako obučiti na odredjene radnje. Ali, po meni, zamisao ovakvog propisa je da se kroz ocenjivanje filtrira i usavršava rasa, i da daje još bolje potomstvo.
Kazne su zaista drastične, po novom zakonu! Kažnjava se i lovac, a i LU u čijem lovištu bude nadjen takav pas u lovu.

Nisam siguran da možemo sebi, sa ovoliko smanjenim fondom divljači, dozvoliti luxuz da experimentišemo sa psima koji možda jesu, a možda i nisu za lovište. A šta ako neki 'dodž' prikolje srnu u lovu? Ili pojede mladu divljač, kad naleti na nju? Ili mu se otkači feder, pa odjednom nasrne na druge kerove? Ili jurca po lovištu kao muva bez glave...
Ne volim kad u lovu vidim raznorazne kerove, bez papira, bez obuke, koji love samo za sebe, a ne za lovca ili grupu lovaca! Obično se to završi raspravom, da loš ker upropasti lov svima!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 "a zuti ker sa slike je obican dodz.Verovali ili ne radio je,markirao je i aportirao kao najbolji pticari,da nepoverujes"

a i ostalo razmišljanje nenadx-a je na mestuConfused

Ima i odlično ocenjenih pasa i u izgledu i u radu pa znaju da kidišu na drugu divljač! A šta ako neki od njih prikolje srnu u lovu? ili pojede mladu divljač kad naleti na nju? Opravdaće se ocenama?!??
Niko ne voli kad u lovu vidi pse koji love za sebe a ne za lovca ili grupu lovaca i kada ti psi upropaste lov ali nenadx je za žuću naveo ... da ne poveruješ
Nisam za "dodžove" i svakako mora se znati šta se vodi u lov ali sam viđao i ove "odlične" kako kidišu ... upropašćavaju lovni dan!

nenadx
 U princpu se svi slazemo,los ker i dobar ker.Tacnije obucen,dresiran i onaj drugi.Rasni ker je pre svega garancija ocuvanja naslednih osobina koji se potvrdjuje i IUO.Naravno zakon se postuje,ali se i raspravlja o njemu,da bi nam bio bolji.Fazan recimo necita zakon,pa ga mi primenjujemo na njega.Frown
Dobar pogodak

Lala

nenadx kaže:Fazan recimo necita zakon,pa ga mi primenjujemo na njega.Frown

Smile ja sam video fazana i fazana, koji van sezone šećkaju 'ladno ispred ljudi, ne kriju se, ali čim dodje 15. oktobar, kao u zemlju propadnu! Počinjem da sumnjam da ima i pismenih fazana Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Vulpes
 Meni uz lov na srndaca najbolji i naljepsi lov ... Zaista je prelijepo loviti ove fazane. U mom lovistu unosimo veliki broj fazana ali neznam tacno negdje oko 300 .Ima ih puno ali kako kaze lala kad je lovostaj ima ih stotinama ali kad je sezona samo nekoliko kom. 
Dobar pogled.

darkon
 Kod mene fazana ima standardno puno i lov na njega je barem meni prelep.Kod mene ga ima i pre lova,ali i za vreme lova.Zadnjih godina smo unosili u loviste povrsine oko 1500-2000ha po 300 komada,ali mnogo ga vise ima iz prirodne reprodukcije.
Ove godine sam primetio da ga ima za nijansu manje pored Velike Morave,nego u brdskom delu lovista,a poplave su verovatno uzrok toga.

slavko75
 img840.imageshack.us/img840/1883/pa100080.jpg

Uploaded with ImageShack.us

sa proslogodisneg otvora lovne sezonelovac
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Boban
 Slavko,nema lepse od petla ali onog pravog divljaka crvenog
kao zar.

bogoljub
 Kod mene u Gardinovcima u mojoj grupi katastrofa od šest lovaca dva fazanska petla.A meni se desilo da mi je neko od drugova iz druge grupe uzeo petla i zamenuo sa njegovom crnom kokom koja je napucana iz blizine i sva pokidana.Toliko o mojim NE(drugovima).Inace ja sam jedini u lovačkom društvu odstrelio pravog divljaka.

Boban
 Eto sta je narod,pa trebali ste da date toj drugoj grupi i ta dva petla da se ne ispuste u kilazi,kakva sramota i pokvarenost.
Bogoljube pa jel slabo imate divljaci ili je nesto drugo u pitanju
pa ste tako slabo prosli.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,255,231 posete www.srbijalov.com