Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Grom" iz Užica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Grom" iz Užica
canis aureus
 Grom u malo lošijem izdanju Confused
-prva slika
i39.tinypic.com/155lzxe.jpg
i40.tinypic.com/2h51t75.jpg
i39.tinypic.com/e6vn9w.jpg

a na druge dve radi poređenja- skuplji, renomiraniji, reklamiraniji, ... RWS EVO i Winchester Failsafe Yes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ...
u kalibru 8x57IS, Grom 12g težine sa +4cm na 100m na 200m ima pad od nepunih 20cm ....tU.a
Ni Sellier&Bellot koji je jedan od "najmekših" nema toliki pad ni u jednoj svojoj elaboraciji Confused
U poređenju sa RWS TIGom, 12,8g, koji ima pad na 200m 6cm ... pa to je 3x više!!!
Razočaravajuće Hmmm
Dim

darkon
 Zaista mnooooooogo.
Razmišljao sam da probam "Grom" u kalibru 30-06, ali se sve "plašim" da neće biti uspešan, kao SP od 9,7g... Confused

canis aureus
 Neznam dal bijade Kettnerov katalog za 2011. gde sam video podatak pa ako neko ima taj katalog neka pogleda.
Nisam obratio pažnju na .30-06 jer sam bio u žurbi pa bacih pogled samo na 8cu i pomalo se razočarah Confused ali mislim da svakako ima veći pad od lakšeg SP 9,7g .... e sad, ako imaš u planu lov DS sa čeke valjalo bi da oprobaš Groma jer verujem da bi pored veće težine, zbog svoje "tvrdoće" i kontrolisanog deformisanja Grom dao bolji rezultat na tako tvrdoj divljači kao što je DS.
Najbolje je probati Yes jer tablice su tablice
Dim

Podunavac

canis aureus kaže:
...
u kalibru 8x57IS, Grom 12g težine sa +4cm na 100m na 200m ima pad od nepunih 20cm ....tU.a
Ni Sellier&Bellot koji je jedan od "najmekših" nema toliki pad ni u jednoj svojoj elaboraciji Confused
U poređenju sa RWS TIGom, 12,8g, koji ima pad na 200m 6cm ... pa to je 3x više!!!
Razočaravajuće Hmmm

Zbunjen Premda PPU ne daje podatke za pad zrna na određenim daljinama, a Grom nisam imao prilike da lično testiram, ipak mi je podatak o padu 20 cm na 200 m u kalibru 8x57 IS preteran.Confused
Što se tiče RWS-a, pad na 200 m je 6 cm, dok je na 250m 19,6 cm. Teoretski bi Grom sa svojih 12 grama trebao da ima manji ili bar isti pad kao i RWS sa svojih 12,8 grama težine, napominjem teoretski.
Tri prsta 2Kolce

darkon

canis aureus kaže:
Neznam dal bijade Kettnerov katalog za 2011. gde sam video podatak pa ako neko ima taj katalog neka pogleda.
Nisam obratio pažnju na .30-06 jer sam bio u žurbi pa bacih pogled samo na 8cu i pomalo se razočarah Confused ali mislim da svakako ima veći pad od lakšeg SP 9,7g .... e sad, ako imaš u planu lov DS sa čeke valjalo bi da oprobaš Groma jer verujem da bi pored veće težine, zbog svoje "tvrdoće" i kontrolisanog deformisanja Grom dao bolji rezultat na tako tvrdoj divljači kao što je DS.
Najbolje je probati Yes jer tablice su tablice

Baš tako, najbolje je probati.
30-06 je mahom zadužen za srndaća i usput neku lisicu i šakala, gde SP svakako odrađuje...
Međutim, nisam sreo nikog ko lovi "GROM- om" srndaća u ovom kalibru, pa me zaista zanima kako bi se pokazao.

nemeza
 Kettnerov katalog za 2011

i40.tinypic.com/k0hx13.jpg

Pozdrav. Bye

makhunter
 Zdravo prijatelji mogu reci sve najbolje o zrnu Grom u kalibru 8x57js,ove zime odstrelio sam medveda teskog oko 400 kg pogodak u visoku plecku ukoso i zrno je uradilo prostrelnii kanal preko 500 mm i zrno sam nasao u zadnjem delu,deformacija je isto kao na reklamnom spotu slikacu zrno i sliku cu podeliti sa vama uskoro.

canis aureus
 nemeza druže zahvaljujem ika
iako mi se činilo da sam vidIJo da je taj pad na 200m 18-19cm eto koliko ov' mogu videti 16cm je u pitanju što opet nije malo a ni blizu ovim navedenim ...
Ih Jaooo pa .30-06 je odličan po ovoj tabeli Confused

makhunterIndjijanac
pa lepo ja kažem a neki još ne veruju Confused
"The best of the World all game caliber 8x57IS"
Bravo
Dim

canis aureus

nemeza kaže:

i40.tinypic.com/k0hx13.jpg

...
nešto sad gledam ovu tabelu ... sve mi se čini da ovo pojma nema KoTuKoga
sad sam pogledao za Groma u 7x64 i uporedio sa Gromom u 7x57R ... pogledajte tu "smejuriju" -još će miljenik mog druga nemeze stvarno da bude No.1 HaHaHa
Dim

nemeza
 Ne da bude, već je No.1. Pozdrav. Bye

tomo vrbas
 Po ovoj tablici 223 ima najbolje balisticke osobineHmmm

sheytan
 Pisalo i na tarabi svashta... A ja bio mlad i neuqsan... Cry

ROFL

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 she tebra, ti biJo mlad i neuqsan ali nemeza je mlad k'o rosa u podne a još veruje u ...Jaooo
e to je svashtaYes

ROFL

-biće taj tvoj No.1 kada se proširi u struku za 1mm i skine sa sebe Round te postane 8x57IS Grin
Byeiveli 3
Dim

sheytan
 ^ Grin

A shto se tiche tog tvog k'o Nemezin, samo deblji, mogu samo da kazem:

http://www.youtub...-M#t=3003s

ROFL

Inache, nema metka dok Amer ne napravi, a qrabeena - dok Finac! Stari Grin

(a balistichke tablice - dok binSr... Smeko)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 U ovoj tablici su švabe napravili grešku. Za kalibar 8x57 IS nisu ispravni podaci, nego su oni od kalibra 8 mm Mauser koji je slabije punjen za puške starijeg sistema Mauser. Razlika između ova dva metka je oko 20 %.
Evo uspoređenje PPU municije za ova dav kalibra:
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

sheytan kaže:

Inache, nema metka dok Amer ne napravi, a qrabeena - dok Finac!

Jaooo
grešiš tebra, ovaj, mLogo grešiš Stari
Nemačka medecina je No.1 -Mauser M98 u 8x57IS i Bog da te vidi YesConfused a sve ostalo je izmišljanje tople vodeStari....Grin
-mada sadE mi na metPa pade i drug Ilija Č. ... "koji je to auto bolji od Moskviča" Zbunjen .... i ta ruska medecina je pre ovija tvoi ameri i njima slični Smeko
ZivioRodjo
Dim

canis aureus

Podunavac kaže:
U ovoj tablici su švabe napravili grešku. Za kalibar 8x57 IS nisu ispravni podaci, nego su oni od kalibra 8 mm Mauser koji je slabije punjen za puške starijeg sistema Mauser. Razlika između ova dva metka je oko 20 %.
Evo uspoređenje PPU municije za ova dav kalibra:

U onoj tabeli iz Kettner-a nema oznake Mauser već IS pa dovodi do zabune a o toj problematiKi sam već pisao, gde se po našim prodavnicama oba metka prodaju kao "isti" i onda se na meti dešavaju takvi podbačaji i prebačaji ...Shock
Sa 750m/s početne brzine, koliko ima i SP 12,7g u 8x57IS, verujem da na lovnim daljinama(200-pa i 300m) ima bolju putanju od težeg SP ili je bar približno ista
Dim

sheytan

canis aureus kaže:

sheytan kaže:

Inache, nema metka dok Amer ne napravi, a qrabeena - dok Finac!

Jaooo
grešiš tebra, ovaj, mLogo grešiš Stari
Nemačka medecina je No.1 -Mauser M98 u 8x57IS i Bog da te vidi YesConfused a sve ostalo je izmišljanje tople vodeStari....Grin
-mada sadE mi na metPa pade i drug Ilija Č. ... "koji je to auto bolji od Moskviča" Zbunjen .... i ta ruska medecina je pre ovija tvoi ameri i njima slični Smeko
ZivioRodjo

"Ja sam svoje rekao, drukčije - NE PRISTAJEM! Stari "

Grin

A da ne pominjem neke tvoje postove di hoćeš da pridružiš arsenalu qrabeen u nekEm seqndarnom kalibru, čak beše i USA podrijetla... Grin

Ali, da budem iskren, ja volEm SVE, po sistemu: "Majko, koji sam ti frajer - SVE mi se cure svidjaju!" Dim

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

canis aureus
 Hmmm
da, daa ...
.243Win možda ... a zanimljiv je i amer, .270Win Yes možda bi ga trebao oprobati Confused
pre sam za "probao bih dosta cura a da ih ženim ... to već jednom uradEo i vid'o da znam pa ... i tako to"Dim
iveli 3
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
Grom Hunter sačmena municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 56 30.12.2019. 12:15
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,777,608 posete www.srbijalov.com