Malo ne razumem pitanje .... Ali hajde.
Prvo nemoj da poredimo vozilo koje ima regularne zimske ili gume sa malo jačom sarom i vozilo koje ima tzv kramponke. To je neuporedivo. Iste gume pa da vidimo ....
Drugo, to sto vozilo ide po snegu, ... Super ... Ali ce ici i reno 4 ... Teren je nesto drugo, ... To su nagibi, prelasci nagiba, prevoji, voda!!! ... Lomljava na kamenju, pesak!!! blato !!! kako se vozilo ponasa na uzduznom nagibu, poprecnom nagibu, koliki ugao promene fizicki moze da predje ...
E sad neko ce da kaze a sta ce mi sve to ... Pa odgovor je jasan ... To je teren.
I jos nesto, ne postoji terenac kog ne mozes da zaglavis.
Meni se desavalo da sa letnjim gumama po suvom prodjem takve prepreke da mozak stane i da se po malo mokrom i ravnom, u ritu, zaglavim i da se jedva izvucem uz ljuljanje i gurkanje ... Prema tome, off Road je ... Dosta i do auta, prenosa, visine ... uopste performansi vozila, .... ali jako mnogo i do guma.
Nismo se razumeli, oba auta su vožena po terenu,tj planini( šumskim putevima,kojima se preko godine vuku drva tzv. dzemsovima)sa nagibom, znači nije voženo po ravnici. Istina je da je min prednost zbog guma bila na strani G, ali i na Jeepu su bili veoma dobre gume. Ovo je moje neko zapaženje i lično iskustvo...i naravno da je daleko od ozbiljnih testova koje sprovode sami proizvođači. I ja lično ne zbog ovoga gore navedenog prvo bih uzeo G ...
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
Ne znam za nove, nisam vozio .... a niti sam se vozio
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
U samurajceta se lepo napakuje 1.3 gti iz swifta ili 1.6 iz vitare, gibnjevi ili ti lisnate opruge zamene obicnim oprugama i malo boljim amortizerima pa da vidite kako samurajce ne trucka toliko, a sto ide pa to je sramota A prepakivanje motora se obavi za dan, samo se resi bregasta ako je bilo elektronsko palenje na swiftu i vozi
Zasto? Ko voli i kome treba to i nije neki problem, sve osim zamene orpuga sam uradio na mom i jos me nigde nije ostavi, prolazio sam i gde su se veci i jaci ostajali.
Darkolovac, kada dodje do tih prepakivanja, promena, itd.. Onda to nije to. Bar meni. Volim da je sve fabricki, sredjeno i original.
Stojkuki, slazem se sa tobom da nema terenca bez reduktora i blokade. Po meni je najbolji terenac Lada Niva, i Defender ali samo kraca verzija sa 3 vrata. Medjutim ako nekome treba auto koji ce lepo zavrsiti posao u gradu i posluziti i na terenu, kao meni npr. uz to nemam ja toliki dzep da kupim, registrujem i pojim dva automobila, s tim da mi terenac nije preko potreban, sa njim se odvezem do sela, i odatle krecem pesice u loviste.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?