Pa ako u clanu 11 stoji : " Smatraju se gasno, startno i signalno oruzje", onda to otklanja svaku sumnju. E sad, u ovom drugom clanu treba da stoji : "Osim onog iz kategorije A i C ", pa onda treba da stoji zarez, " i konvertibilno oruzje" ! Da ima zareza, kao sto ga nema, onda ne bi ni bilo zabune, ali s obzirom na cinjenicu da se pod 11 jasno kaze da se pod konvertibilnim oruzjem smatra gasno, startno i signalno oruzje, onda je to ipak to, ja bar mislim...
Tako ti je to kad zakone pisu " doktori " sa privatnih fakulteta, tu su zarezi, tacke, uzvicnici, itd., apstraktna kategorija!
Pa,zavisi koliki se kontingent uvozi,što veći to manje cene.A pošto je kod nas to praktično neizvodljivo pa tako pištolji kod nas koštaju duplo više nego preko bare
canis aureus kaže:
ccc ... šta napravi od utoke!? ... pa ko će ti je sad sastaviti
Hromiranje radi izgleda?
Једним делом и због изгледа. Купио сам је половну и имала је мало тачкица од рђе на навлаци и цеви, а мене је то страшно нервирало. Пошто сам већ одлучио да је средим онда ми је милије хромирање од брунирања. ЦЗ 99 ми је одавно хромиран и веома сам задовољан са њим. А наће се валда већ неки мајстор да је састави. Ако ништа друго нек буде пумпа за воду.
Za taj problem tačkica i jeste bolje rešenje hromiranje jer se nanosi deblji sloj i bolje će pokriti dok bruniranje je u dosta tanjem sloju pa bi se moralo više skidati materijala(šmirglati) da se kasnije ne bi videle tačkice ...
A šta planiraš sa ramom?
(viđao sam lepe Beretice sa roze ramom(u pink boji) valjda za devojčice ... a eto ti ideje ako si projevropski-širokija s'vatanja te da bidneš u fazonu )
Оштећења на раму и цеви су минимална, па не верујем да би се после полирања и брунирања уопште видела. Али са хромом сам миран за убудуће, са мање пажње и грубљом манипулацијом. Рам је алуминијумски и остаће црн. Можда некад касније скинем фарбу са њега и мало га исполирам, али за сада остаје овакав јер је фарба на њему у добром стању.
Розе боју баш и не би. Нисам љубитељ ових напредних ликова европских схватања. Али идеја о раму у боји и није лоша. Можда би му црвена добро стајала? Морам да попричам са неким од мајстора који раде елоксирање алуминијума.
Розе боју баш и не би. Нисам љубитељ ових напредних ликова европских схватања. .
Pa cini mi se zemara da su oni vise nazadni nego napredni.Mada kad malo bolje razmislim,u tim njihovim igricama neki su nishandzije a neki furundzije
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?