Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Beretta


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Beretta
clico2
 StefanS - Zastava je sklapala, ima utisno zavodi zastava. trazio sam ne bi li saznao godinu proizvodnje ali nisam uspeo da nadjem... nema automatsku kocnicu. mislim da jeste predost automatskog kocenja. rado bih prepravio.
Hvala Upravo tako uslikaj i postavi ovde na forum pa cemo utvrditi koje godine je proizvedena , ja sam imao sa originalnim Italijanskim cevima a za Kocnicu mozemo resiti nikakav problem nije.Odobreno
 
lovac93
 Zanima me mišljenje drugih članova. Pre nekako u lovu sam pucao municiju Rc4 caccia oro 35 g iz puške s55. Nakon opaljivanja nisam mogao da preklopim pušku. Uspeo sam ali pri upotrebi jače sile, tačnije pomoći jednog kolege gde smo obojica morali da povučemo cevi na dole. Šta se desilo? Da li ima neke veze pritisak koji se ostvaruje prilikom pucanja? U specifikaciji municije sam našao da je municija 650 bar.
 
arli
 Na njihovom sajtu je 680bara...Ako je bilo lepo vreme računaj još neki preko bar... Izbegavaj RC da pucaš u toplijem periodu,baš je neudoban.
 
kolega_LOVEc
 12/70 ne bi trebalo da ima problem sa municijom do 740 bari, a čak i da se ispalio magnum ne bi trebalo da se bilo šta desi jer za žig oružje mora da ispali odredjeni broj patrona od 960 bari pritiska.
Ako je bilo do patrona trebalo bi da se oseti razlika u trzaju koji dolazi uz pojačani pritisak.
Nije logično izbegavati komercijalni metak koji ima žigove cip-a i radi se po standardu.
Vim vi repellere licet
 
lovac93
 Nakon tog opaljivanja nisam više hteo da pucam. Moram proveriti jos koji put pa ću znati da li je to bio samo taj jedan patron problem ili je inače takva serija municije. Da bilo je poprilično toplo. Nije mi se to dešavalo ranije nikada pa me začudilo zbog čega se desilo. Rc je dobra municija, uzeo sam je malo za promenu. Pucao sam do sada rottweil.
 
Finnskogen
 Ako ne gresim S55 je testirana i odobrena na samo 650 bara, iako to znaci da ce verovatno izdrzati i pritiske vece od toga. S55 je izasla iz proizvodnje 71 ili tako nesto sto znaci da je verovatno dobro razradjena.
Uzevsi u obzir da je puska ispucala odredjenu kolicinu municije tokom godina svog zivota ja bih pre svega proverio da li su kljucevi u redu. Proveri stiftove na kljucu ako su oni u redu ono sto je mnogo verovatnije i najverovarnije i jeste problem jeste da su se od upotrebe izlizali ejektori, tako da ako municija ima malo veci pritisak i manje dance, caura preskoci preko ejektora tako da se dance nalazi izmedju ejektora i glave. Sto drugim recima znaci da ejektor pri prelamanju puske nema mesta da se vrati u nazad jer je blokiran dancem ispucane caure i treba mu odredjena sila da "preskoci " nazad kako bi se puska prelomila.
Ako nisu te dve stvari u pitanju jedino sto jos preostaje jeste da je pukla igla, puska pri takvom defektu moze i dalje da funkcionise naocigled ispravno jer delovi igle udaraju jedan u drugi i aktiviraju kapislu ali se kod prelamanja puske igla se nece povuci nazad i na taj nacin smeta kada se puska prelama. Ako je zadnje u pitanju na cauri ce ostati zagreban trag igle. U svakom slucaju pusku treba pregledati jer bez obzira na sve do opisanog problema nece doci ako je sve u redu sa oruzjem.
 
lovac93
 Bio me je strah da se nisu slučajno naduvale cevi. Mada je sve u redu što se tiče njih. Stariji je model puške i sigurno ima i toga da ne podnosi više od 650 bara. Puška je bila kod puškara na kompletnom servisu do pre mesec i po dana tako da je sređeno sve što je činilo neki problem. Moram proveriti još neke detalje pa ću znati.
Hvala vam mnogo na objašnjenju.
 
Finnskogen
 Nema na cemu, kao sto sam rekao iako nisam u potpunosti siguran mislim da je testirana na 650bara sto naravno ne znaci da ne izdrzava vece pritiske vec da nije atestirana na vise.
Licno mislim da je problem u ejektorima i to je prva stvar koju bih proverio, oni ce na izgled funkcionirati sasvim normalno, ali ce vam se sa vremena na vreme desavati ista stvar pogotovo ako pucate municiju koja ima veci pritisak i manje dance.
Najjednostavnije resenje je u stvari i najjeftinije, koristi municiju sa kvalitetnim dancem koja nema velike pritiske

Ako si u nedoumici i ne mozes da pronadjes informaciju o pritisku municije koju koristis, nekakav indikator pri odabiru treba da predstavlja manja gramaza i manja brzina = manji pritisak ( kada su u pitanju olovne patrone ) Do povecanja gramaze ili brzine dolazi se stvaranjem veceg potiska kojim se olovo isteruje van cevi
 
kolega_LOVEc
 Ja kad sam pomenuo pritiske, govorio sam o zahtevima CIP-a za cevi u kalibru 12/70.
Standard je dosta dugo u upotrebi i nema razloga da neko ko stavlja žigove članova i potpisnika standarda ne pravi svoje oružje po tom standardu.
Proizvodjači daju svoje preporuke zbog dugovečnosti i pravilne upotrebe a ne zbog fizičkih osobina materijala i tehničkih manjkavosti koje ne ispunjavaju tražen kvalitet.
Ovo napisah kao mišljenje da je malo verovatno da fabrički metak(u normalnim uslovima) napravi pritisak koji će trenutno oštetiti oružje.
Problemi obično nastanu dugotrajnom upotrebom(zloupotrebom) ili nekom tehničkom greškom u proizvodnji na nekom primerku oružja.
Vim vi repellere licet
 
Finnskogen
 Zvuci logicno, kao sto sam rekao nisam siguran. Razlog zbog cega sam pomenuo da je puska testirana na samo 650bara jeste sto sam nedavno citao diskusiju na jednom skandinavskom forumu gde je tema bila Beretta i gde je jedan veoma cenjen i poznat skandinavski puskar komentarisao, igrom slucaja, bas taj model ali u sasvim drugom kontekstu ( upotreba ne olovne municije i potisci koji se stvaraju kod takve municije ) i izneo navedini podatak, sto naravno ne mora biti tacno ali uzevsi u obzir njegov reneome i reputaciju ne mora nuzno biti niti pogresno
 
kolega_LOVEc
 Slažem se naravno, ne zagovaram upotrebu neadekvatne municije i eksploatisanje bilo kog oružja sa pritiscima bližim tormentaciji od preporuke stručnjaka koji su dizajnirali oružje.
Vim vi repellere licet
 
ssekir75
 финац, може ли укратко шта је тај пушкар рекао везано за неоловну сачму?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
lovac93
 Bili ste u pravu ipak je puka udarna igla i ona pravi dalji problem.
Da li postoji negde da se nabavi originalna igla ili se mora praviti?
 
Finnskogen
 Lovac93 - licno zaista ne znam gde u Srbiji moze da se dodje do rezervne igle, sigurno ima drugih na forumu koji to mnogo bolje znaju.

ssekir75 - on je rekao puno toga , duga je diskusija. Ovde je jedno vreme upotreba olovne municije za glatke cevi bila zabranjena pa je potom ponovo dopustena sa tim da zabrana i dalje stoji za streljane i lov u "vlaznim podrucjima" ne mogu da nadjem adekvatnu rec na Srpskom. tako da je tema posiroka. ima li nesto sto te posebno zanima ili ?
 
ssekir75
 водена станишта, мочварно подручје итд, није битно, схватио сам.

интересује ме његово мишљење како се показала, шта се може пуцати из старих пушака и тако то. значи његово мишљење, не шта кажу продавци. из искуства више верујем пушкарима него продавцима, мада и њих треба сејати на ситно сито.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Finnskogen
 uh...... kompleksno, "beretta" nije adevatna tema za tako kompleksu diskusiju, ako mozes ajde otvori novu diskusiju na temu "ne olovna municija za neolucene cevi" pa mozemo vise o tome
 
ssekir75
 https://www.srbij...wstart=100

може овде да не отаврамо сто тема
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer
 
Voganjac
 Da se pohvalim kupio sam Berettu Odobrenopoluautomat A400 Xplor 12/76 ispunila mi se zelja bogu hvalaSmile........!!!!!!!!
Voganjac
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beretta ES 100 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 148 12.10.2013. 12:42
Browning Cynergy pro sport & Beretta 686 E sport LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 37 02.11.2012. 21:30
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,214,170 posete www.srbijalov.com