Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 22-250

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
22-250
Zlatar
 Druže nema veze što smo off,ovde uglavnom pišu svi koji nisu ni probali ovaj kalibar.
Nego htedoh da ti ukažem na razliku u veličini čaure 223 "mala" i 22-250 koja je "velika" bliža čauri 308.Znači nije isto nositi u rancu 300kom 223 bez rezerve nigde, to je 20 kutija po 15kom+BK komplet koji se nosi u prsluku ili nositi 300kom 7.62x54r.Tako je bilo u mojoj jedinici onoj iz avatara;). To hoću da ti uporedim,zašto bi i bio u vojnoj upotrebi kalibar koji je nijansu potentniji od 223 a gabarita kao 308,valjda smo se razumeli.

Prednost 5.56 u odnosu na 7.62x39 je u preciznosti,može se više municije poneti,ispaliti,dok je ovaj drugi u prednosti što je manje osetljiv na prepreke,veće energije,težine zrna i moj omiljeni.Svaki ima svoju namenu,prednosti i mane,da postoji jedan najbolji kalibar samo bi se taj koristio.
Neću više o ovome,nije tema.
Meni bode oči izjava da valja 22-250 koristio bi ga NATO,pa ne koriste ni ostale 22,6.5,270win,9.3, 375........

Scorpion Hunter

Zlatar kaže:
Druže nema veze što smo off,ovde uglavnom pišu svi koji nisu ni probali ovaj kalibar.
Nego htedoh da ti ukažem na razliku u veličini čaure 223 "mala" i 22-250 koja je "velika" bliža čauri 308.Znači nije isto nositi u rancu 300kom 223 bez rezerve nigde, to je 20 kutija po 15kom+BK komplet koji se nosi u prsluku ili nositi 300kom 7.62x54r.Tako je bilo u mojoj jedinici onoj iz avatara;). To hoću da ti uporedim,zašto bi i bio u vojnoj upotrebi kalibar koji je nijansu potentniji od 223 a gabarita kao 308,valjda smo se razumeli.

Prednost 5.56 u odnosu na 7.62x39 je u preciznosti,može se više municije poneti,ispaliti,dok je ovaj drugi u prednosti što je manje osetljiv na prepreke,veće energije,težine zrna i moj omiljeni.Svaki ima svoju namenu,prednosti i mane,da postoji jedan najbolji kalibar samo bi se taj koristio.
Neću više o ovome,nije tema.
Meni bode oči izjava da valja 22-250 koristio bi ga NATO,pa ne koriste ni ostale 22,6.5,270win,9.3, 375........

Izjava za 22-250 da je toliko dobar koristio bi ga NATO je napisana da bi malo potpalili diskusiju;) nije pisana zlonamerno...

Nisam bio 63 p.brigada
Kod mene u 37-moj motorizovanoj brigadi borbene prsluke koje smo nosili imali su na grudima 4 dzepa za 4 okvira kapaciteta 30 metaka po okviru kalibra mog omiljenog 7,62x39 to je 120metaka u borbenom prsluku i peti okvir onaj u pusci 30Metaka to je ukupno 150.. Tako je bar kod mene bilo iveli 3

Zlatar
 iveli živeli drug!!
Ja sam pomislio da si neki obožavatelj tekovina NATO pakta..

Srećna Nova godina svima i Dobar pogled u Novoj sa svakim kalibrom Harmonika

neca90
 A sta ustvari znace oznake 22 250?Pretpostavljam da 22 znaci da je zrno precnika 0,22 inca,a 1 inc je 25,4 mm,pa 25,4x0,22=5,5,sto bi trebalo da znaci da je zrno precnika 5,5 mm?Jel sam u pravu?A sta onda znaci ona brojka 250?

Zlatar
 Sve su to kalibri 22" ili ti 224" odatle oznaka 22 a 250 je od oznake metka od kog je prvobitno nastao.To je .250-3000 Savage ili .250 Savage nastao 1915 .god. zrna 6,6mm koje je imalo brzinu 3000 ft/s (910 m/s).Sužavanjem vrata čaure na 224" dobijen je 22-250,tako ga krstili

neca90
 Razumeo,hvala na odgovoruB)

sheytan
 Nemam vremena ni dživatza da listam celu temu, al ništa ne beše od onog natjecanja izmedju koleze 270 i onog iz Padinjaka? Prošlo 2 jahre od tada??? Pa, nije ni Tamnava preko sveta? Možda bi još neko putzo? Ja bih! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

SUMO
 Ako ce kolega 270 da se natice kao i sa pogotkom u pluca, onda ce biti veselo.
Izazove shvatam kao druzenja, upoznavanja i razbijanja predrasuda, losih prica i slicno. Nikako kao dokazivanje i ja sam nabolji, jos ima i to da objavite na forumu
Ti mozes da budes oficijelni fotograf, ali da ne prodajes slike forumasima posle, pa jos da ti ja budem kriv sto sam ti to napomenuo.

canis aureus
 ... imam ja fotoaparat (ma ću pozajmim jedan) i slike kod mene po 200kinti za forumaše a za druge 225kinti .....Siroma.... a nek se takmičU ovi š'o 'oću ...Dim
Grin
... na kolegu 270 ulažem jednu Črvenu(10jura) ... aj sad Izvolte
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan

SUMO kaže:
Ako ce kolega 270 da se natice kao i sa pogotkom u pluca, onda ce biti veselo.
Izazove shvatam kao druzenja, upoznavanja i razbijanja predrasuda, losih prica i slicno. Nikako kao dokazivanje i ja sam nabolji, jos ima i to da objavite na forumu
Ti mozes da budes oficijelni fotograf, ali da ne prodajes slike forumasima posle, pa jos da ti ja budem kriv sto sam ti to napomenuo.

Hvala ti što si mi dopoostio! Kiss

El bi ti pucao s tu tvoju bučnu igračq? Grin Eno, i Sanja prodava jedan skockan levoruki, kao lootka, a šta je razlog - Confused ...

Qj ima konjtakt u Kopovi? Mene interesuje samo 200m i više, ovo ispod ič ne ebavam! Stari
El bi moglo u neq subotu, nedelju, ako bi bilo X učesnika? (neka kažedu koliki im je X, tipa X>=10 i sl... Odobreno )

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

SUMO
 U nedelju je CACIB u BG.
Samo napred na 200.
Canice, znaci li to da ako 270 izgubi, onda mi dodjes 2 crvene?Grin

Djavolcicu, sta ti znaci bucna pucaljka? Na koju tacno mislis?

Max011
 Svake godine pred lov srndaca u Cvetovcu na strelistu Tamnava u organizaciji NAOSa odrzava se takmicenje u lovnom streljastvu LOVAC NA CRTI pa ko voli nek izvoli. Prosle godine pucalo se 100 i 150 m ... organizacija je solidna ima malo propusta organizatora armosfera je dobra pasulj nije los kotizacija nije visoka. Sve u svemu prava prilika da se isucu dzeferdari ...ika ako me secanje ne vara prosle godine prskalica 22-250 uze prvo mesto
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 Mene interesuje forumashko oqpljane i putzkaranje, tako da... ika

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Max011
 ono jest more i to al neko treba da povuce jaram na kolima ika
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

SUMO
 Uvek bilo. Mi pucamo i druzimo se standardno.

Maxe, otkud toooo da pobedi prskaljka??

sheytan
 ^ Neje pobedIla prskaljka, neg strelatz! Stari

A kad pričamo o LOVU SRNEĆE DIVLJAČI, i dalje sam mišljenja da je u pitanju SRANJE NEVIENO, tj. verovatno najgori izbor iz Zastavinog asortimana! Trt Milojka Jedino možda u varijanti m70, mada ga litčno ne bih uzneo nikad...

QJ SE JOŠ MEĆE NA SPISQ S PRETHODNU STRANU??? Ajd da ponovim, uz modifikazziju:

.... tchlan/itza foruma ...............daljina na kojoj bi putzkao/la

1. Sheytan .................................. 5m - 305m

2. ....

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

SUMO
 Sad mi jos reci argumentovano zasto je sranje nevidjeno i koliko si ti licno odstrelio srndaca sa 22-250 ili koliko si video odstrela sa istim?

sheytan
 Da li moram da odstreljujem sa SVAKIM qliberom, da bih imao stav o njemu??? ika

Ima ovde na temi svašta nešto, šta god bih napisao, već je pomenuto, verujem...

OŠ NA SPISAK, BRE??? Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

SUMO
 Naravno.
Zamisli ja kazem 30-06 je nevidjeno sranje. Recimo.
Ja ti kazem da nije, a za spisak, ako Max bude nosio tetki lek, Caslav hteo da proveri svoju pucaljku, eto i mene.

sheytan

SUMO kaže:
za spisak, ako Max bude nosio tetki lek, Caslav hteo da proveri svoju pucaljku, eto i mene.

Ihaaaj... Znači, teško...

OK, vidim da od ovoga neće biti ništa... Cry Ako sam u krivu, tj. bidne interesenata, možda ne bi bilo lošo da se otvori nova tema? iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,699,646 posete www.srbijalov.com