Koliko su dobri zastavini karabini toliko su lose sacmare.
Zato je ipak bolji izbor Ruska puska , i naravno ko sta voli.
Ali opet i uvek bar za sada Rus pre Turcina .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
Apsolutno. Iako moram da priznam da sam video par komada Turkinja koje su prilicno dobro izgledale. skidani su, zaista vrhunski modeli, sa odlicnim mehanizmima, od H&H do Prudeya. Lep rad, gravure sve kako treba. Jedino sto nisam siguran oko primenjenih materijala i to me nekako odbija od pomsli da nabavim tako nesto. Ikada ...
Apsolutno. Iako moram da priznam da sam video par komada Turkinja koje su prilicno dobro izgledale. skidani su, zaista vrhunski modeli, sa odlicnim mehanizmima, od H&H do Prudeya. Lep rad, gravure sve kako treba. Jedino sto nisam siguran oko primenjenih materijala i to me nekako odbija od pomsli da nabavim tako nesto. Ikada ...
Kolega , upravo to je ono sto svakog odbija od Turkinja .... materijali od kojih su izradjene .
Ali vreme ce pokazati da li vrede ili ne , za sada se drze mada im je servis katastrofalan ( nema rez delova )
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
Prave turci i kvalitetno oružje, ali se ono prodaje po bogatijim zemljama. Kod nas ide ono najjeftinije, pa proporcionalno tome i najlošije. Imaju turci takvih komada oružja da ti pamet stane, al je i cena jaka. Premda su informacije sa terena kontradiktorne. Jedni hvale turske puške a drugi ih kude.
Podunavac kaže:
Prave turci i kvalitetno oružje, ali se ono prodaje po bogatijim zemljama. Kod nas ide ono najjeftinije, pa proporcionalno tome i najlošije. Imaju turci takvih komada oružja da ti pamet stane, al je i cena jaka. Premda su informacije sa terena kontradiktorne. Jedni hvale turske puške a drugi ih kude.
B)Kolega potpuno si u pravu.I turci konja za trku imaju.Imaju oni odlicnog oruzja u ciji kvalitet niko nemoze da sumnja A takodje i dosta komada sa rucnim radovima koji kostaju papreno i na vrhunskom nivou su Takodje dosta svetskih oruzarskih imena pravi svoje oruzje kod njih pod svojim imenom.Ali ono sto se uvozi kod nas su veliko serijski modeli nize cenovne vrednosti i kvaliteta.
Nikad mi nece biti jasno kako neko moze da ocenjuje kvalitet puske, ako istu takvu uopste ne poseduje. Citam sve ovo i nacitah se gluposti i gluposti...Od ideje da turski PA imaju plasticne delove pa do price da se matirane(peskarene) cevi grebu cim prodjes kroz trnje, cak sam od jednog lovca cuo pricu da je on negde cuo kako je neko ispalio iz turskog PA federal magnum neki patron i puska mu se odma raspala Smesno kolko hoces. I interesanta stvar je to sto turske puske kude svi oni koji ih nemaju, a svi koji ih imaju se javljaju i vise ili manje su zadovoljni njima. Ne razumem Vas kako komentariste sve ovo ali bez argumenata vec samorekla-kazala. Pa jade da pricamo o automobilima po Vama je tenka najbolje prevozno sredstvo. Svuda moze da prodje. Limarija mu je ekstra, ali razmislite dali je ustvari tako... Sve mane koje ste naveli kod turskih pusaka(nezna,mora redovno da se cisti,lako se izgrebe...) pa ima i beneli a kosta par hiljada eura i dosta ljudi ga kupuje...Pa jer to znaci da su svi oni ludi sto ne uzmu rusa. Pa nisi ludi jer nece da voze tenk, nego hoce da uzivaju u lepom sportskom automobilu i to je to... Kvari se sve, moderna proizvodnja je okrenuta ka manjem kvalitetu a vecem obrtu, kako bi se firme iscupale i iz ove ekonomske krize. Pa zamislite vi kad bi kinezi proizvodili svu robu ekstra kvaliteta i za par godina podmirili bi svet i sta se desava... Proizvodjacko-Potrosacko drustvo dolazi u krizu...
Ja necu nista ni da komentarisem na ovu temu,jednom sam krenuo da se ubedjujem nije na dobro ispalo,tako da preporucujem svakom mladom lovcu i pocetniku da ne cita ove savete nego nek lepo po sopstvenom izboru kupi pusku koja mu se svidja.
donet kaže:
Nikad mi nece biti jasno kako neko moze da ocenjuje kvalitet puske, ako istu takvu uopste ne poseduje. Citam sve ovo i nacitah se gluposti i gluposti...Od ideje da turski PA imaju plasticne delove pa do price da se matirane(peskarene) cevi grebu cim prodjes kroz trnje, cak sam od jednog lovca cuo pricu da je on negde cuo kako je neko ispalio iz turskog PA federal magnum neki patron i puska mu se odma raspala Smesno kolko hoces. I interesanta stvar je to sto turske puske kude svi oni koji ih nemaju, a svi koji ih imaju se javljaju i vise ili manje su zadovoljni njima. Ne razumem Vas kako komentariste sve ovo ali bez argumenata vec samorekla-kazala. Pa jade da pricamo o automobilima po Vama je tenka najbolje prevozno sredstvo. Svuda moze da prodje. Limarija mu je ekstra, ali razmislite dali je ustvari tako... Sve mane koje ste naveli kod turskih pusaka(nezna,mora redovno da se cisti,lako se izgrebe...) pa ima i beneli a kosta par hiljada eura i dosta ljudi ga kupuje...Pa jer to znaci da su svi oni ludi sto ne uzmu rusa. Pa nisi ludi jer nece da voze tenk, nego hoce da uzivaju u lepom sportskom automobilu i to je to... Kvari se sve, moderna proizvodnja je okrenuta ka manjem kvalitetu a vecem obrtu, kako bi se firme iscupale i iz ove ekonomske krize. Pa zamislite vi kad bi kinezi proizvodili svu robu ekstra kvaliteta i za par godina podmirili bi svet i sta se desava... Proizvodjacko-Potrosacko drustvo dolazi u krizu...
Kolega slazem se sa tobom u potpunosti
Ali gde nadje Ruske puske da kudis sad ce svi da te napadaju One su ovde najbolje na svetu
donet kaže:
Kolega slazem se sa tobom u potpunosti
Ali gde nadje Ruske puske da kudis sad ce svi da te napadaju One su ovde najbolje na svetu
Apsolutno se slazem.
Niko me nikada nece ubediti da su jedino ruske puske dobre. Ima tu svakojakih nelogicnosti koje se pišu.
NPR neko je na ovoj temi davno napisao da su sa 153kom za 5 dana ispalili 50.000 metaka!!!!
Momci, malo matematike. 60x60x24 je 86400 sec x 5 dana je 432000 sekundi/50.000 je 8.64 sekunde po metku. E sad ovako dajte tu pusku koja ce to da izgura i ja cu bre cev da izglodjem.
Kod oruzija su stvari jednostavne. Materijali, rucni rad i preciznost.
No, dobre su ruske puske za cifru koliko kostaju i to je to, ali nista vise.
Ma ne pije vodu. 5 dana neprestano. Ma nema teorije. Znaci svojim ocima da vidim pa onda. Ovako neki video u kome ima 3 punjenja i praznjenja sa po 8 metka i odma cevka u vodu. Ih bre Shay pa ne ide to tako.
Ja bre kad odem na Kovilovo da pucam malo golubove posle 5 ili 6 serija moram da pazim sta radim sa cevkom jer je vreeeela!!!!
Strelci se smenjuju, pooška ista, i to je to... Džebana je 28gE trap, nije lovna. Imao sam negdi .pdf na žabarskom, iz njiovog nekog tčasopisa, ako hoćeš, mogu da ti potražim... B)
Kolega sva svetska oruzarska imena od kojih su mnogi bili pozvani da daju svoje oruzje na test ali su oni odbili. Su vrlo pomno pratili celokupan test a sa njima i oruzejni casopisi iz celog sveta koji su preneli celokupan test u svojim casopisima.Svi su oni kon****ncija
i cekali su neki kvar da test nebi uspeo Ali njega nije bilo i svi su se pohvalno na kraju testa izrazili o pomenutom modelu.I samo da dodam da vecina proizvodjaca testira svoje modele sa 5000 ispaljenih patrona A vrlo retki kao Peraci ili Aya sa 10000.
Test je sigurno verodostojan. Što reče kolega Ohotnik mnogi su autoriteti iz sveta oružarstva bili prisutni na testu, i nije bilo nikakve muljaže. Test su prenele mnoge svetske novine koje se bave oružjem i ja sam ga lično čitao i na engleskom i na srpskom jeziku. Tom prilikom su pozvani svi proizvođači oružja da ponove ovaj (ovakav) test, ali se do danas još niko nije odazvao. I ova puška sa kojom je vršen test je izabrana nasumičnim izborom iz velikoserijske produkcije, bez ikakvih prerada, dorada ili pojačavanja delova.
evo turkinje od mog burazera ima je vec 5-6 godina neznam tacno ,nije imo nikakvih problema sa njom do prosle godine u maju kad je se zenio zakovala mu dok je skido jabuku ,tj. pukla mu igla
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?