Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomat - Rus ili Turčin?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomat - Rus ili Turčin?
Podunavac

slavko75 kaže:
i40.tinypic.com/29vecea.jpgi43.tinypic.com/b89x6q.jpg

evo turkinje od mog burazera ima je vec 5-6 godina neznam tacno ,nije imo nikakvih problema sa njom do prosle godine u maju kad je se zenio zakovala mu dok je skido jabuku ,tj. pukla mu igla

E to druže nije bio mehanički kvar na oružju. Nego upozorenje od strane neke više sile da ne srlja u propast.Grin
Tri prsta 2Kolce

slavko75

Podunavac kaže:

slavko75 kaže:
i40.tinypic.com/29vecea.jpgi43.tinypic.com/b89x6q.jpg

evo turkinje od mog burazera ima je vec 5-6 godina neznam tacno ,nije imo nikakvih problema sa njom do prosle godine u maju kad je se zenio zakovala mu dok je skido jabuku ,tj. pukla mu igla

E to druže nije bio mehanički kvar na oružju. Nego upozorenje od strane neke više sile da ne srlja u propast.Grin

xaxaxaxax ta ti je dobra,to mi nije palo na pamet moram mu tu preneti Smeko
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

stojkuki
 Idalje hmmmmmm ....

Cvele
 To je Huglu 701 Smile takvu hocu da kupim.. Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavko75

Cvele kaže:
To je Huglu 701 Smile takvu hocu da kupim.. Smile

u sustini skroz solidna puska na oko mnogo lepsa od ruske i nije glomazna ,koristio sam i ruskinju isto dobra puska sve je stvar ukusa ,po kvalitetu po meni su iste

Cvele
 Jer se dosta oseca razlika u tezini, i uopste kakav je osecaj, mislim kako lezi u odnosu na MP153? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavko75
 na osnovu na rusa mnogo je pogodnija, sad sto se tice tezine mozda je za nijansu laksa

canis aureus

stojkuki kaže:
Idalje hmmmmmm ....

http://www.youtub...xAkDP-Zeck

Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mpeca
 Sto se tice ruskeMP153 mogu da kazem da je napravljena od odlicnog materijala cevi su tvrdo hromirane isto tako i vitalni delovi zatvaraca jedino imam zamerku na resenje za osiguranje rucice zatvaracai onemogucavanje njenog ispadanja tokom lova koje je cesto i retki su oni koji nisu bar jednom u toku lova ostali bez rucice i morali da se snalaze .Rucica vec u startu ima luft a osigurana je malom kuglicom od lezaja koju potiskuje oprugica. Imali su i boljih resenja mogli su da na zatvaracu dodaju plocicu koja moze da se slobodno krece napred nazad a koja ima otvor kroz koji rucica prolazi tek kada se poklope otvori i na plocici i na zatvaracu slicno resenje imaFRANCHI 500special.
Sledeca zamerka je da se u prodaji nadje i neka sto baca i to dosta pogodak u stranu do sada sam video desetak koje na 100m bace rotwel ili miraz i to pretezno u levu stranu i do 50 cm.
Ono sto me je posebno odusevilo je to da je jedan moj poznanik [Miladin]u lovu sa banjcem i sa Tonijem prvim rotwelom ranio svinju drugi mu je zatajio a zrno je poslo iz lezista[ taman da moze da u leziste stane sledeci metak ] Opalio je i isterao iz cevi oba zrna i sa obadva pogodio ranjenu svinju na nekoliko metara ispred sebe. Zakacio je pusku na granu i sacekao kolege.neprimetivsi da se cev nadula i da je sina razletovana posla uvis par santimetra.Nije popustilo nista drugo.Tako su i dosli kod mene da se pozale ......

Podunavac
 Ovo sa zrnima mi nije najjasnije. Ali evo jedan podatak koji obara ovu tvrdnju, ako sam je ja dobro shvatio. Da je metak opalio, a zrno se pomerilo u cevi samo toliko da može u nju da uđe sledeći metak, onda ne bi došlo da repetiranja i ubacivanja sledećag metka u cev. Zato što barutni gasovi uopšte nebi stigli do gasnog cilindra, pošto je otvor za odvod barutnih gasova pri kraju gasnog cilindra. Ili se nismo dobro razumeli ili ova priča ne pije vode.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Mozda je rucno repetirao i ubacio novi metak .Pa tek sa novim isterao sve napolje a mozda problem bio u coku pa je cok sprecio metak da izadje i samim tim se cev nadula od opterecenja.
Mislim da je to najpre problem .... cok..
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Scorpion Hunter
 Kako rece kolega pucao je rotwel breneke takvo zrno moze da se puca i iz punog coka jer je suplje iznutra a i sa strane ima zlebove koji bas zato sluze da se deformisu u uskom coku... Jedno se Kugle od punog izlivenog olova pucaju iz cilindar cokova... Ceo slucaj je diskutabilan...

zec
 IMAO JE SRECA STA SE CEV SAMO PODUO MOGO BI I DA PRSNE PA DA SE ZAVRSI I FATALNO ZA LOVAC.CEV IZ KOI SE PUCA MORA BITI CIST (DA NEMA NIKAKVI PREPREKA) A TO STO JE KUGLA ZAGLAVILA TO SE DESILO ZBOG NEISPRAVNO BARUTNO PUNENJE (VLAGA) ALI TU JE KRIV LOVAC ZA DA ZAGLAVI ZRNO SILA PUCNJA PATRONA NIJE SILAN ON SAMO PRSNE SA SLABIM ZVUKOM .A KOD PA NE SME SE OKIDZC POVUCE PONOVO AKO SE OVO DESI JER KUGLA ZAGLAVI A BARUTNI GASOVI SU DOVOLJNI DA VRATE ZATVARAC U ZADNOJ POLOZAJ I UBACI NOVI METAK.DOKAZANO JE DA CAK CEV KOI JE POTOPE I U VODI I IZ NJEGA SE OPALI ON SE PODUVA . A ISTO TAKO ZA SVI PUSAKA SA GLATKIM CEVOM STA IMAJU PROMENLIVI COKOVA IZ NIM SE NE PUCA KUGA OSIM AKO NE POSEDZUJE COK NAMENJEN ZA TO

Kolega pisanje velikim slovima celog posta nije poželjno na forumu ,jer se smatra vikanjem.
Srbijalov Admin Tim!

Dalibor89
 ma u svemu tome nije to do puske kolega, sve je to do coveka.B) a za tu rucicu na zatvaracu meni jos nije nikad ispala, a prolazio sam kroz neznam sta i kakvo granje, i ispalio vec neznam koliko metaka i metaka, i radi kao singerica;) mozda je on naleteo u radnji na neku skart pa zato, neznam sta bi moglo biti drugo.Hmmm

canis aureus

Dalibor89 kaže:
ma u svemu tome nije to do puske kolega, sve je to do coveka.B) a za tu rucicu na zatvaracu meni jos nije nikad ispala, a prolazio sam kroz neznam sta i kakvo granje, i ispalio vec neznam koliko metaka i metaka, i radi kao singerica;) mozda je on naleteo u radnji na neku skart pa zato, neznam sta bi moglo biti drugo.Hmmm

ondaK malo mLogo ima tak'ijeh škartova jer prodaja tijeh ručica ide ka da je alva u pitanjeConfused
a po rečima majstora-puškara mnoštvo vlasnika se žalilo na taj problem sa spadanjem i gubljenjem ručice ...Yes

pre će da bidNe da ti imaš škart pušku jer radi kao singericaiveli 3
Dim

Dalibor89
 nema veze mozda i moja skart. ali znam da radi i rastura. a to za singericu sta da ti kazem canis kad nekontas.Smeko bez uvredeB)

canis aureus
 heehehee
znam šta je singerica i da je taj rad pohvalanB)
naravno bez uvrede ali baš stvarno nisi uspeo da razumešConfused
iveli 3
Dim

Scorpion Hunter
 U svakoj prodavnici zadnjih godinu dana u kojoj sam gledao MP-153 nije moglo da prodje a da mu ne nadjem bar jednu ozbiljniju manu i fabricku gresku...
Prvo: Kriva nisanska sina... Gde ces vecu sramotu za jednu pusku nego da osnovna stvar kao sto je nisanska sina ne valja...
Drugo: Rucica za repertiranje ispada cena joj je po prodavnicama koliko se secam negde oko 300din i prodaje se kao Alva sto rece Canis B) Neki su vec poceli sami da ih proizvode jer ih gube redovno...
Trece: Brunir nikakav Sad osim CAMO varijanti...

Ujedno sam gledao i turske PA na kojima nema ovakvih zamerki. koji su lepsi 1000000 puta. NA turskim PA su cevi tormentovane na 1350bara a kod rusa na 900 bara. Sem zaljenja kupaca na jednu seriju Hatsan Eskorta na ostalim Turcima nije bilo reklamacija...

DESPERADOS
 Huglu se pokazao dobro , ostali kako koji .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

zec

zec kaže:
IMAO JE SRECA STA SE CEV SAMO PODUO MOGO BI I DA PRSNE PA DA SE ZAVRSI I FATALNO ZA LOVAC.CEV IZ KOI SE PUCA MORA BITI CIST (DA NEMA NIKAKVI PREPREKA) A TO STO JE KUGLA ZAGLAVILA TO SE DESILO ZBOG NEISPRAVNO BARUTNO PUNENJE (VLAGA) ALI TU JE KRIV LOVAC ZA DA ZAGLAVI ZRNO SILA PUCNJA PATRONA NIJE SILAN ON SAMO PRSNE SA SLABIM ZVUKOM .A KOD PA NE SME SE OKIDZC POVUCE PONOVO AKO SE OVO DESI JER KUGLA ZAGLAVI A BARUTNI GASOVI SU DOVOLJNI DA VRATE ZATVARAC U ZADNOJ POLOZAJ I UBACI NOVI METAK.DOKAZANO JE DA CAK CEV KOI JE POTOPE I U VODI I IZ NJEGA SE OPALI ON SE PODUVA . A ISTO TAKO ZA SVI PUSAKA SA GLATKIM CEVOM STA IMAJU PROMENLIVI COKOVA IZ NIM SE NE PUCA KUGA OSIM AKO NE POSEDZUJE COK NAMENJEN ZA TO

Kolega pisanje velikim slovima celog posta nije poželjno na forumu ,jer se smatra vikanjem.
Srbijalov Admin Tim!

ja se izvinjavam zbog veliki slovima nije mi bila cel da vicem jer nisam ni viko nisam znao za ovo pravilo jos jednom se izinjavam kolegama

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Turski poluautomat Armsan A612 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 99 05.03.2017. 23:09
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,892,330 posete www.srbijalov.com