Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Profesionalni lovočuvar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Profesionalni lovočuvar
boskom

Lala kaže:
Ne razumem ovu rečenicu, naročito onaj deo da je 'sama Vojvodina zapravo Vojvodina'? Šta si hteo da kažeš, u kom smislu?
Ne mora da bude šumarska struka, može i veterinarski tehničar. A to ima u Poljoprivrednoj školi u Futogu, taj smer.

Nisam mislio nista lose vec jesnostavno mislim da se ljudi ne bi opredeljivali za taj smer tek tako. Za lovocuvara po zakonu, ne moze veterinarski tehnicar. Ili ja nisam procitao kako treba ali ako se dobro secam, sumarska skola, tehnicar za gazdovanje lovistima i tehnicar za gazdovanje sumama.

Jel zna neko sta i kako dalje kad se zavrsi skola? Koji je dalji proces do lovocuvarskog sertifikata?

Sto se tice otvaranja tema na propisi o lovu, podforumu. Pa, u admin panelu idi na taj podforum i namesti da i obicni korisnici mogu da otvaraju teme. Trenutno ti je na 'read only' predpostavljam.
Vidi sliku:
http://img822.imageshack.us/img822/25...righte.png

Lala

Jank kaže:
Lalo hvala ti sto si me prozvao verovatno greskom ali ja nisam trazio otvaranje nove teme....ne stizem i ovo sve da procitam a i naocare me nesto zezaju sto bi rekao nened_fr mislim nisam ih jos nabavio a godine pritisle druze moj generacijo....Frown

Izvini, Jank, moja greska!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Boskom, probaj sada da otvoris novu temu, jedna stvar nije bila dobro namestena, trebalo bi da radi sada.

boskom
 Da, sad se moze otvoriti..

Hunter forever
 A jel ima neka visa skola ili fakultet lovstva?
marka Engleski poenter marka

Cvele
 Srednja poljoprivredna skola ti je za lovocuvara ;) a moze i sumarksa...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nenad_franc

Hunter for ever kaže:
A jel ima neka visa skola ili fakultet lovstva?

ima peti stepen-specijalista za lovstvo! a dal ima smer na fakultetu,stvarno ne znam!

Hunter forever
 Znam za to,ali mislim da ima i fakultet lovstva pa da proverim.Ja sam mislio da upisem sredju sumarsku a kasnije taj fakultet.Hvala na informacijama,mozda sam i ja dobio pogresne informacije.Smeko

nenad_franc

Hunter for ever kaže:
Znam za to,ali mislim da ima i fakultet lovstva pa da proverim.Ja sam mislio da upisem sredju sumarsku a kasnije taj fakultet.Smeko

sada je otvoren smer u srednjoj skoli,lovocuvar i ribocuvar(tako nesto)! to u moje vreme nije bilo Smile

Hunter forever
 Stvarno neznam ima jos vremena pa cu razmisliti.Smile

Limun
 Pa ovih dana se kod mene provlači neka priča da i taj lovočuvarski ispit neki može da smuvaju i da postanu lovočuvari iako to nebi nikako smelo da se desi,jer kad su krivolovci mogli da sačuvaju lovište od ravnih sebi. I zbog toga sam sve bliži odluci da pušku okačim o klin zauvek!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

nina
 Sredna sumarska skola lll i lV stepen imaju kao obavezan strucni predmet lovstvo i koriste istu knjigu kao i lovci staziste izdanu od lovackog saveza. Razlika je u tome sto lll stepen traje tri godine i to su radnici u sumi (drvosece) a lV stepen cetiri godine to su tehnicari (poslovodje , lugari ) kako ko zove . Sumarski fakultet ima vise grana a jedna jeod tih grana je i lovstvo .

Zlocko
 Procitao sam neke od upisa,i trudim se da pomognem...
Srednja sumarka skola u vojvodini nema kolko ja znam,ali ima smer sumarski tehnicr,i tehnicr za lovstvo i ribastvo u Grafickoj skoli mileva maric ajnstajn,koju ja pohadjam,ali sumarski sme je 4-ti stepen....
O lovstvu smo ucili u 3 godini,a mislim da cemo i u 4-toj,insam siguran,kad pocne skolska godina mogu da vam preciznije kazem...

Indjijanac
 kad smo već kod predmeta ,dali neko zna jel postoji predmet šumarstvo?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

gpavlic
 Sad ima izmjena u nastavnim programima šumarskih škola. Sarajevu ima III stepen: Šumar- čuvar šuma i lovišta, koji imaju u trečoj godini Lovstvo-lovna divljač; Lovstvo-gazdovanje lovištem; te praktično: dlakava i pernata divljač, uzgoj divljači, zaštita divljaći, lovno tehnički obijekti te lovačko oružje i lovački psi. Tehničari lovstvo proučavaju temeljitije kroz III i IV godinu.

Zlocko
 E vidis gpavlic sve sam ja to ucio sto si ti nave u 3-coj godini za sumarskog tehnicara,a u prve dve godine se nista od toga nije pominjalo,nit imalo veze sa lovom....

Indjijanac

Indjijanac kaže:
kad smo već kod predmeta ,dali neko zna jel postoji predmet šumarstvo?

Confused

Lala
 Koliko ja znam, u Srbiji su akreditovane samo dve srednje škole koje se priznaju prilikom licenciranja za lovočuvara u Lovačkoj komori, i to srednja škola u Kraljevu i srednja škola u Sr. Mitrovici.

Zlocko
 Znaci Lalp po tvom,ja nemogu da budem lovocuvar? Sad

Indjijanac
 Što se tiče zvanja šumarski tehničar i slično,ima i tumačenje da se ne priznaju kursevi jer je zvanje stečeno bez nastavnog programa koji je potreban za to zvanje.
Medjutim,statut Lovačke komore Srbije kaže u svom III poglavlju,član 9 ko sve može biti član komore a samim tim i polagati ispit za licencu,naravno ukoliko je školovan po nastavnom planu i programu
http://www.lovack...akti/akti1

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o lovočuvarskoj službi! PROPISI O LOVU 26 21.06.2012. 18:06
Pravilnik o lovočuvarskoj službi PROPISI O LOVU 190 06.05.2011. 10:50
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,374,574 posete www.srbijalov.com