Nikko optic
|
Coyot |
Objavljen 20.01.2011. 21:56
|
Član
Upisa: 153
Pristupio: 08.04.2010. 04:56
|
Cvele ne se sekiras dok radi kako valja.U koju klasu spada uopste nije bitno,vazno je da si ti zadovoljan sa njom!!! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 20.01.2011. 22:05
|
Lovčina
Upisa: 3206
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Pitam cisto onako, informativno
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 21.01.2011. 00:12
|
Stari član
Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
Cvele nemo* da se uzbudjavas,svako moze da ti prica ko sta hoce{cast izuzecima tj.starijim lovcima iskusnim u svemu}nemoj da ti prica svako ja sam imao isto to,moj prijajatelj ima nije zadovoljan,lose je,da ti kazem sto ljudi sto cudi,ja imam 32god.pa neznam da kazem nista a kamoli dodje onaj od 20 leta pa ce da mi soli pamet JA kada sam imao 20leta oni su vukli serpe po dvoristu ne po ulici,jer nisu mama i tata smeli da ih puste napolje.Eno sta su mi pisali za optiku SUUTER,a da kazemo za te pare trebe probati nikad se nezna mozda ispadne bolja o bilo koje petostruke skuplje.Mene je Vojkan zvao iz Dsseldorfa i potvrdio mi da je razgovarao sa ljudima i da je siguran da se optika sklapa u Nemackoj i on ima 3-9x56 na 8x57js i zadovoljan je,a sto je jeftina to je samo sto fabrika nema ime,nema renome i trziste i mora da se probije a swarovski i moze da pravi cenu prema potraznji sto se vise trazi veca cena.Ja sam zvao u snajperu kad su mi rekli 1500 pa na gore eur. ide cena swarovskog to ja mislim da je za nase uslove preVise.Tako da uzimaj to za 100tinak eur i ne razmisljlaj mi smo sirotinja za 1500eur.da bacimo a 100tinak eur, bile ne bile,ja sam resio uzecu onaj Suuter 1.5-7x50 za 90eur.eno i ti si mi rekao pa koliko tera,i ljudi koji ga imaju ispucali 100tinak metaka pa za sada drzi, tih 100tinak metaka u sumi mogu ta poteraju godinama da se ispucaju, a ne uzmes swarovskog das 1500eur potrcis za svinjom sapletes se i padnes udaris na kamen i odose 1500eur. u P.... Materinu ovako ko ga Je..,jer ni taj swarovski nije nemoguc da istrpi bilo kake udarce,da je kvallitet mnogo veci to stoji,jer je i F-117 bijo nevidljiv pa ga nas trocevac obori je...,znaci svako ima slabu tacku samo nemoj da je pogodis.Eno sta mi je Sniper Hunter rekao:Ma pucaj dok traje i nek je bal a posle zameni i gotovo srecna kupovina:i to je rekao covek od 40tak godina koji ima 20tak god. lovackog staza a ne godine zivota.SLUSAJ STARIJEG AL* NE IDI PO NJEGA.Mozda sam malo oduzijo al* je... ma u svakom slucaju SRECNA kupovina.B)
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 21.01.2011. 12:02
|
Admin
Upisa: 4114
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... šerpe, lonci, poklopci ...
Cvele pa ti si taj nišan već kupio! Sad muka je samo tvoja al za nisku cenu nema toliko brige jer nije to ona optika od 1500e pa kad padneš na kamen i sl ... ovako baciš tu pa onda na drugu baciš još 100-150eur i tako u nedogled ali nebitno. Samo neka ona tebe služi i da ti budeš zadovoljan a što drugi kažu to "mačku o rep" pa iako kažu dobronamerno jer može da bid'e da sole pamet!
Zašto li narod kaže: "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"?!?
Evo ti primer sa kolegom aca81 kako je i koliko ga je služio opt.nišan u toj ili sl cenovnoj kategoriji! A to nisu priče rekla-kazala već je aca81 to iskusio i prošao pa svoju muku izneo ovde! ...
Niko ovde nije preporučivao niti upoređivao Swarovski sa ... jer to nije nikako moguće, ni po kvalitetu na prvom mestu a i bilo bi glupo preporučivati nešto što je 10x skuplje od onoga zašta se može izdvojiti ALI preporučiti neki Bushnell ili Leupold koji je malo skuplji ili i duplo skuplji ali nebrojeno puta bolji i kvalitetniji proizvod to onda nije niti zlonamerno niti soljenje pameti kao što neki misle!
Ne razumem zašto neki pitaju druge ovde za mišljenje(predlog, preporuku, ...) a kada im se to što drugi misle o tome ne svidi onda smatraju to zlonamernim, neznanjem, soljenjem pameti od tih koji su izneli svoje mišljenje!? Ako misliš da su svi zlonamerni onda nikoga nemoj ni da pitaš već veruj samo sebi!
Ako ćeš 100tinjak metaka da pucaš po šumi i na divljač onda ćeš ih prilično dugo imati. Koliko su nam puna lovišta sigurno nekih 10tak godina si miran sa tih 100 metaka! A da li treba samo da pucaš po šumi i na divljač to je sasvim nešto drugo i to pokazuje kakav si lovac uopšte. Eto ja lično od 5 metaka 3 ispucam na metu a sa ova 2 sam siguran kad odem u lov da ću odstreliti tu divljač na što manju njenu muku i patnju!!! I kada bi se i drugi tako odnosili prema svom lovstvovanju, divljači, drugim lovcima i oružju nebi toliko divljači bilo ranjavano i umiralo u teškim mukama pa da se čak ista često i ne pronađe, a da ne pričamo o bezbednosti drugih lovaca u tom lovu("kum ubio kuma" i sl), E onda bi im tih 100 metaka bilo malo i za godinu!
A ko je kada "vukao šerpe", kuda i po čemu to nije ni najmanje bitno kao ni ko koliko ima godina ako taj neko ima znanje, želju da nauči i mentalne mogućnosti za to! Ima mnogo mladih koji znaju mnogo mnogo više nego neki stariji pa?! Tako da su ove šerpe više spomenute kao omalovažavanje nekih ili bar njihovog mišljenja a tome ne bi trebalo da je mesto ovde pogotovo ako "ja imam 32god.pa neznam da kazem nista ..."
Nego, neka kupuje ko šta hoće a ako ne veruje drugima koje pita za mišljenje onda neka ne pita a nikako još da i omalovažava!
Ja i dalje tvrdim i slažem se sa petrom da je i Leupold(bilo koji model) i Bushnell(Trophy,Legend ...) mnogo bolji izbor za malo više para(nikako 1500e) a ko neće da veruje slobodno neka misli da sam zlonameran!
-ništa nisam napisao da bih nekoga uvredio niti se iz napisanog vidi neka namera za uvredu tako da se niko ne bi trebao ni pronaći uvređen! Samo nemojte mladima ili onima koji su ne upućeni dovoljno da dajete pogrešne savete i da ih dovodite u zabludu ili još veće neznanje, svojim neznanjem!, kako na ovoj tako i na drugim temama.
... i nemoj da neko još i poveruje da je F117 oboren od strane trocevca jer to nije tačno 1000%! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 21.01.2011. 15:25
|
Lovčina
|
Ja mislim da nikoga nisam omalovazio, ako jesam podsetite me na to ? jos nesto, Aco, Nikko modela ima i od 1000e, tako da mozda nije on na nasem trzistu, ali na drugim trzistima je verovatno... ja sam optiku kupio, i nadam se da ce sluziti, pa cemo videti kako i koliko.... pozdrav! ;)
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 21.01.2011. 19:15
|
Stari član
Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
Canis aureus izvini ako si ovo shvatio licno uopste nisam mislio na tebe i molim te nemoj da se ljutis,hteo sam da navedem primer npr.Sniper Hunter kaze kad covek ima 43god. ima sigurno vise god.lovackog staza od pojedinih sto imaju godine zivota i sada da kazemo da taj covek nezna nista to bih bilo sramota i glupo makar za moje shvatanje neznam za druge.Jer sam hteo da kazem da taj covek te u necemu podrzi ili kaze nesto a onaj sto moze sin da mu bude udara kontru i podsmeva se nije to slucaj samo u ovoj temi,ako mlao propatis shvatices o kome pricam,e te stvari mene strasno neviraju.To je jedini problem.Opet izvini ako si me pogresno razumeo da se to nekim delom odnosilo na tebe,tebi svaka cast i u onoj prici mi nisi pao na pamet kamoli da te spomenem.Pozdrav.
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.01.2011. 21:45
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
O optikama je već dosta puta pisano i svako ko imalo prati šta se ovde piše i potrudi se da izvuče nekakve zaključke je to do sada mogao. Tvrdim da je Bushnell iz serije Trophy najbolji izbor za lovce plićeg džepa. Najjeftiniji model iz ove serije košta 15500 dinara (3-9x40). Za manje od ovoga ne može da se kupi optika koja je dovoljno kvalitetna da izdrži sve što se od nje očekuje. Mnogi prvo kupe optiku pa tek onda pitaju. Kada dobiju odgovor koji im se ne sviđa onda se ljute. Bolje je ne imati optiku pa pucati preko mehaničkih nišana i biti svestan mogućnosti pogotka, nego imati lošu optiku i sa njom promašivati i ranjavati divljač. Greške se skupo plaćaju i ne treba srljati grlom u jagode. |
|
|
|
270 |
Objavljen 21.01.2011. 22:07
|
Veteran
Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Podunavac slažem se sa tobom da kod nas ( na žalost ) nema jeftinije a kvalitetnije optike (mada je njen kvalitet naj niži prihvatljivi za one lovce koji u proseku ne pucaju mnogo i ne jačim kalibrima od srednjih a takvih je kod nas naj više ). Ali ja je iz principa nikad ne bih po ovoj ceni kupio jer ne želim da plaćam oko 150 eura nešto što u Americi u maloprodaji košta oko 75 dolara! Realna cena ove optike kod nas ne bi trebala da bude preko 100 eura! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 21.01.2011. 22:13
|
Lovčina
|
270, koje optike Bushnella ili Nikka ? Na svim sajtovima koje sam otvarao i gledao a i na kutiji optike pise da je Japanska optika sklapana u Nemackoj... sad ce vecina da kaze ,,i na tarabi pise...'' ali nema veze, moguce, ja sam je kupio, pa cemo videti ;)
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 21.01.2011. 22:26
|
Lovčina
|
270 mi smo ovde trgovcima najbolja divljač za dranje, odraše nam kožu sa leđa. Ja sam malo gledao na internetu i našao da Trophy XLT 3-9x40 košta 112 $, a Elite 3200 3-10x40 189$. Još kad usporedimo njihov standard sa našim, tamo su džaba. |
|
|
|
270 |
Objavljen 21.01.2011. 22:47
|
Veteran
|
Cvele u pitanju je Bushnell ali važi i za tvoju optiku! evo jednog generalnog saveta! Prošetaj malo po sajtovima kao što su npr. Optics Planet ili Cabelas i pri izboru optike ne kupuj ništa što je tamo ispod 170 dolara i ne možeš da pogrešiš! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 00:17
|
Lovčina
|
Danas sam našao nešta u šta sam jedva poverovao svojim očima. U Americi Caiss Conqest 3-9x40 za samo 400 $. Da su kod nas ovakve cene gde bi nam bio kraj. |
|
|
|
petar |
Objavljen 23.01.2011. 00:21
|
Lovčina
Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Jedan lik je kod nas bio pre dve godine, donosio je i nudio nam polovne, novije generacije, ali kao nove optike Zeiss, za 150-200 evra, naime, radilo se o kradenim optikama iz inostranstva, tako da je jako mali broj ljudi to pazario, ali da je cena mala, a kvalitet zagarantovan, to je sigurno...B)
Just like old times!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 00:27
|
Lovčina
|
Zato Petre ne pitaš za poreklo robe, za te pare kupiš i ćutiš. To se zove kupovina u dobroj nameri, ako nisi znao da je ukradena ne možeš ni da odgovaraš. A i neće švaba da se petlja sa optikom od 1000 evra i da je traži preko Interpola, ne traže ni ukradena kola za 30000 kad je kod njih sve osigurano. Sledeći put kad ti neko ponudi kupi i uživaj, ili ako nećeš javi meni ja ću. Nisi je brate ti ukrao pa da se sramiš. |
|
|
|
petar |
Objavljen 23.01.2011. 01:16
|
Lovčina
Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Ne znam, jednostavno mi nesto ne da da je kupim, jer znam da je ukradena, da ne znam, bilo bi bolje, sta je tu je...
Sto kazes i da je traze, nema kako da je nadju, nije ona obelezena kao oruzje recimo, nema tih serijskih brojeva, nije ni kao auto sa silnom elektronikom, ne vidim nacin kako da je nadje soim da je vidi, i tada ne verujem da moze da je prepozna, ali eto, jednostavno ne radim to i ne mogu...
Just like old times!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 23.01.2011. 15:39
|
Lovčina
|
Da je ukradena Petre od nekog našeg lovca ne bi reč rekao, ali od švabe šta te briga. Je li švabu bilo briga kada su nam državu razbijali, je li ga bilo briga kada su nas bombardovali, kada su nam banke kupovali i sirotinju otimali, dok su nam kuće gorele i deca plakala? Nije ga bilo briga sigurno, još je mislio i da smo to zaslužili, jer nam još nisu oprostili sramotu i poraze koje smo im naneli u 1. i 2. Svetskom ratu. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 23.01.2011. 20:01
|
Admin
Upisa: 4114
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Podunavac kaže:
Zato Petre ne pitaš za poreklo robe, za te pare kupiš i ćutiš. To se zove kupovina u dobroj nameri, ako nisi znao da je ukradena ne možeš ni da odgovaraš. A i neće švaba da se petlja sa optikom od 1000 evra i da je traži preko Interpola, ne traže ni ukradena kola za 30000 kad je kod njih sve osigurano. Sledeći put kad ti neko ponudi kupi i uživaj, ili ako nećeš javi meni ja ću. Nisi je brate ti ukrao pa da se sramiš.
Kad bude "robe", Petre javljaj i meni!!
a švaba nek' dođe pa će mu je vratim, možda
... a Nikko je opt.nišan koji je svojim neizostavnim postojanjem na "našem tržištu" i u našim lovištima uspeo da uspostavi sasvim nove dimenzije, vidike, ... (pošto je tema da kažemo nešto i o tome) |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 15.05.2011. 15:40
|
Lovčina
|
http://www.nikkos...efault.htm Evo njihovog sajta... koga interesuje moze da pogleda... pa neka prodiskutuje malo...
|
|
|
|
270 |
Objavljen 15.05.2011. 16:56
|
Veteran
|
Cvele, evo adrese proizvođača tvoje optike!
Nikko Stirling International
Trading (Shanghai) Co.,Ltd.
Room25F, Lucky Mansion
Shangcheng Road 660
Pudong, Shanghai
200120 China
Jeste dizajnirana u Japanu (kao i mnogo šta drugo) ali vidi se mesto proizvodnje što meni baš ne uliva poverenje!
Pre neki dan upoređivali smo dva Bushnell Trophy montiranih na 270W i 30-06 oba kupljena kod zvaničnih distributera od kojih je jedan proizveden na Filipinima (kupljen početkom prošle godine) a jedan u Kini (kupljen početkom ove) razlika je kao dupe i oko naravno u korist Filipinskog! Zato menjaj ti to dok je još novo! A prilikom sledeće nabavke beži od Kineskih i Korejskih proizvoda!
Moj ti je savet nabavka Sarajevskog "Zrak"! Meni je saranio 3 karabina koliko je čvrst a slika ne zaostaje za "Zeiss", a cena malte ne kao ove Kineske igračke! |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 15.05.2011. 18:15
|
Lovčina
|
Vidis, to nisam primetio na sajtu... ali ipak necu da je menjam... hocu da vidim koliko ce da izdrzi ;) a slika je po meni veoma dobra i cista...
|
|
|