Pomagajte! (u kvaru sam)
|
Indjijanac |
Objavljen 21.02.2012. 21:33
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Scorpion jesi ti čuo za rusku mafiju,nemoj da oni ovo pročitaju,nadrljo si
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 21.02.2012. 21:39
|
Veteran
Upisa: 895
Pristupio: 13.05.2011. 17:39
|
Indjijanac kaže:
Scorpion jesi ti čuo za rusku mafiju,nemoj da oni ovo pročitaju,nadrljo si
neka ih druze neka citaju
Ja sam od onih ljudi ako nesto kupim i za*bem se ne pricam drugima sve najbolje o tome nego kazem kako jeste...
Sluzbene ko vozi te su najbolje na svetu Drugi placa gorivo i odrzavanje lako je njih hvaliti |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 21.02.2012. 22:04
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Scorpion Hunter kaže:
Kelt slazem se sa tobom
Lada Niva:
-Motor i menjac: nikakve razlike na njima nema sve isto kao i na ostalim Ladama. Menjac dobar precizan i izdrzljiv. Motor u klasi sa nasom Zastavom cak su se u nekim slucajevima Z-101 bili bolji od Lade. Ni sa jednim drugim stranim proizvodjacem Ladin motor ne moze da se uporedjuje jer je daleko-daleko nizeg kvaliteta... Na motoru glavna boljka Lanac-Lancanici i Spaneri koji crkavaju veoma brzo pa motor melje kao krunjac za kukuruz svaka zamena fabrickih je sve losijeg i losijeg kvaliteta pa su popravke istog sve cesce i cesce. Motor koji predje preko 100 000 km je premija jer se ostali kvare mnogo pre.
Sto se tice trapova Kugle najlosije na svetu na mnogo Lada ispada u voznji takav kvar moze da izazove katastrofalne posledive.Zadnji silen blokovi cest kvar rezervni deo najlosijeg kvaliteta na svetu i cesto riknjavaju. Dalje pogon ima najlosiji pogon od svih terenskih vozila. Kardani najlosiji na svetu krstovi mnogo brzo stradaju pa skljoca u voznji na svako oduzimanje i dodavanje gasa. Mana zadnjeg diferencijala je da se iskrivi kod prevelikog opterecenja. Mana prednjeg pogona su homokineticki zglobovi crkavanjem samo jednog homokinetickog zgloba ostajete bez pogona ne mozete da se maknete.
Tu je i reduktor najgoreg kvaliteta na svetu koji je cesta boljka na njoj. Na mojoj kad je riknuo u ono vreme platio sam ga 700 maraka-350evra jer je bio onaj prelazni period evro-marka...
Enterijer najgori na svetu. Sedista fabricka gotovo da nema ni jedna jer brzo ispucaju metalni delovi u njima pa ih vlasnici zamenjuju sedistima od drugih automobila.
Vozne karakteristike mnogo teska na volanu pojedini traktori se lkse motaju na volanu d nje. Veoma mali ugao okretanjem volana ima mmnogo mali ugao tockova (ajnslak) pa je istu veoma tesko voziti po gradu... Kocioni sistem uzasan predja kociona klesta skljocaju i na novoj.
Po auto-putu zivi uzas za voznju ko izdrzi za volanom dva sata bez odmora svaka mu cast
Limarija zivi uzas na svojoj dva putakompletno sam je radio.
Sto se tice potrosnje necu ni da komentarisem preterano trosi u odnosu na njenu kubikazu. sto se tice benzinke. Dizelke su neuskladjene sa pogonom koji je od bezinca..
Jedina vrlina Lade Nive su GUME sa kojima izlazi svuda inace stavite na njoj neke druge tockove kao ja na mojoj sto sam imao od Suzuki Samuraja imao sam i siroke gume ma to nema sanse da ide po blatu. Znaci tajna Ladinih terenskih karakteristika su Tagom gume i kratko medjuosovinsko rastojanje a prvenstveno gume. Sa takvim gumama uskim sa velikim hranponima svaki terenac bi svuda izasao. Sve ostalo na Ladi je tesko smece najnizeg kvaliteta za te pare i jeftinije sto rece Kelt ima mnogo bolji dzip...
Malo je predugacko ali nadam se da sam neke stvari objasnio ko je ima sigurno ima neki od navedenih problema...
Mi se ocigledno nismo razumeli, ovde nije bilo reci o tome kakva je niva i kojeg kvaliteta, koje su joj mane i vrline, jednostavno bilo je reci blokadi, ali kad vec pada rec ima ona narodna : " Koliko para toliko muzike "
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 21.02.2012. 22:11
|
Veteran
|
Arnotije slazem se oko blokade ovo je nesto drugo.
Ja sam napisao da Lada nema blokadu diferencijala vec reduktora taj centralni diferencijal je u samom sklopu reduktora nisam zeleo da preciziram i razdvajam jedan sklop koji se kratko i jasno zove reduktor. Jer kad kazes blokada diferencijala onda ljudi pomisle na prednji i zadnji oni sa blokadom blage veze nemaju...
Inace da ne shvatis pogresno slazem se sa onim tvoji upisom koji si prepisao onde nema greske. |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 22.02.2012. 17:14
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Scorpion Hunter kaže:
Ja sam napisao da Lada nema blokadu diferencijala vec reduktora taj centralni diferencijal je u samom sklopu reduktora nisam zeleo da preciziram i razdvajam jedan sklop koji se kratko i jasno zove reduktor. Jer kad kazes blokada diferencijala onda ljudi pomisle na prednji i zadnji oni sa blokadom blage veze nemaju...
Inace da ne shvatis pogresno slazem se sa onim tvoji upisom koji si prepisao onde nema greske.
To sto je u jednom sklopu je tehnicka stvar, svaki proizvodjac ima neko svoje idealno resenje,verovatno jer im je bilo jeftinije ;) nije bitno gde se nalazi vazno je da ona odvaja prednju i zadnju osovinu i da vrsi posao, a i samo ozbiljniji dzipovi imaju blokade prednjeg i zadnjeg diferencijala.
P.S. Inace upis je skinut sa jednog of road sajta davno, i veoma mi se dopao jer je jasno i precizno objasnjeno ko sta radi, da i oni manje tehnicki upuceni mogu da razumeju.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
Scorpion Hunter |
Objavljen 22.02.2012. 19:03
|
Veteran
|
arnotije kaže:
Scorpion Hunter kaže:
Inace da ne shvatis pogresno slazem se sa onim tvoji upisom koji si prepisao onde nema greske.
To sto je u jednom sklopu je tehnicka stvar, svaki proizvodjac ima neko svoje idealno resenje,verovatno jer im je bilo jeftinije ;) nije bitno gde se nalazi vazno je da ona odvaja prednju i zadnju osovinu i da vrsi posao, a i samo ozbiljniji dzipovi imaju blokade prednjeg i zadnjeg diferencijala.
P.S. Inace upis je skinut sa jednog of road sajta davno, i veoma mi se dopao jer je jasno i precizno objasnjeno ko sta radi, da i oni manje tehnicki upuceni mogu da razumeju.
Blokada koju piseduje Lada Niva je stetna po reduktor koji nije ni malo jeftin kvar. Zato je neki vlasnici i izbegavaju |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.02.2012. 18:42
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Menjac za moj Suzuki moze dase nadje od UDINA ka Vilahu i gore ka Svajcarskoj gde ih ljudi voze u vecini slucajeva jer imaju 4x4pogon!!Jer ima neko nekog ko bi mogao ovu informaciju da proveri nekako??? |
|
|
|
olah56 |
Objavljen 27.02.2012. 19:28
|
Mlađi član
Upisa: 35
Pristupio: 18.02.2010. 13:35
|
slavaplana pozdrav
vidim da još nisi nabavio menjač pokušaću da kod priljatelja u mađarskoj vidi dali se može nešto naći. |
|
|
|
Jank |
Objavljen 27.02.2012. 23:17
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
slavaplana kaže:
Menjac za moj Suzuki moze dase nadje od UDINA ka Vilahu i gore ka Svajcarskoj gde ih ljudi voze u vecini slucajeva jer imaju 4x4pogon!!Jer ima neko nekog ko bi mogao ovu informaciju da proveri nekako???
Slavo raspitaj se kod ovih naših švajcaraca možda neko od njih može da ti pomogne, eno svi su se bili okupili u bernu na sajmu lovačke opreme pa možda neko od njih zna neki servis ili otpad gde se to prodaje...B)
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.02.2012. 09:08
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Slavo podaci za tvoj menjač otišli za mađarsku , čim dođe povratna informacije javljam ti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 28.02.2012. 10:24
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
U Madjarskoj ih ima !!! |
|
|
|
kelt |
Objavljen 29.02.2012. 15:55
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
pozdrav svima. POMAGAJTE hitno mi je potrebna Glava za opel vektru 93g, 1,7 dizel, nemac, bez turbine, obican. zvao sam sve otpade koje znam u bgd ali nista. molim sve kolege koji znaju za neki opel otpad da se raspitaju. hvala unapred
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 29.02.2012. 16:26
|
Lovčina
|
Auto otpad na samom ulazu u Kotež, Samo za Opelova vozila kod Žike ima ama baš sve, skinuto sa raznih automobila, možda ima i to što tebi treba, Dok sam vozio Opel samo sam tamo nabavljao delove....Od semafora na Zrenjaninskom putu, levo skretanje za Kotež i na nekih 200 do 300m od semafora sa desne strane...OPELov otpad. Ako nađem Vizit kartu javljam ti broj telefona....
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 29.02.2012. 17:33
|
Lovčina
|
hvala jank. pun pogodak- imaju glavu ziv mi bio brate
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 29.02.2012. 20:37
|
Lovčina
|
kelt kaže:
Kad auto negde stane, to je muka prava,
najgore je kada strada, na motoru glava,
a delova kod nas nema, ne prodaju švabe,
sve što crkne Žika ima, gotovo za džabe.....
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 29.02.2012. 20:41
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Uh kako ćemo sada prepoznati bata Kelta kada mu promene glavu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 29.02.2012. 20:51
|
Lovčina
|
Pa po kačketu sa avatara, isti kelt, ima i pušku....
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 29.02.2012. 22:24
|
Lovčina
|
Jank kaže:
[quote] kelt kaže:
Kad auto negde stane, to je muka prava,
najgore je kada strada, na motoru glava,
a delova kod nas nema, ne prodaju švabe,
sve što crkne Žika ima, gotovo za džabe.....[/quote
hehehehe da mi nije muka zapevo bi s tobom jank, B)inspiracije ti ne nedostaje, svaka cast
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 01.03.2012. 08:08
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Potreban alternator za Citroen Saxo 1.5 dizel 2001.god, tip Valeo sa PK kaisem, u potrazi sam vec 15 dana |
|
|
|
Lala |
Objavljen 01.03.2012. 08:13
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Vlado, kontaktiraj Admina, da te poveže sa jednim majstorom u Svilajncu, koji radi baš alternatore i anlasere, meni je pomogao za alternator, koji nisam uspeo nigde da nadjem.
Ili ako ima neko drugi iz Svilajnca, verovatno će znati o kome se radi.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|