Problemi sa dozvolom za nabavku oružja
|
duka92 |
Objavljen 08.10.2010. 12:31
|

Član

Upisa: 81
Pristupio: 03.12.2009. 18:41
|
Dobra dan dobio sam juce dozvolu za nabvku oruzija i u njoj pise da mogu da nabavim sam bokericu i dodjem kuci i zove me jedan deda stari lovac i oce njegovu pusku da mi pokloni .Imam problem zato sto je ona hamerlez i sad neznam kako to da sredim u dozvoli pise samo bokerica ,a ja bih tu hamerlez da prepisem na mene mozeli neki savet neko da mi da?? |
|
|
|
Jastreb |
Objavljen 08.10.2010. 12:34
|

Član

Upisa: 83
Pristupio: 04.02.2010. 03:27
|
Kako može u dozvoli da ti piše bokerica? Normalno je da piše lovačka puška... pa koju god nabavio, samo je registruješ...
da nisi ti naveo u zahtevu da želiš bokericu??? Pa oni prepisali...? |
|
|
|
darkon |
Objavljen 08.10.2010. 14:34
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
U dozvoli bi trebalo da pise puska sa neolucenim cevimaa,a ne bokerica,polozara,poluautomat...
Verovatno je doslo do greske,pri pisanju dozvole.
Raspitaj se kod nadleznih,koji su ti izdali dozvolu. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.10.2010. 17:44
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Svašta, pa od kad se u dozvoli piše položaj cevi puške? Darkon i Jastreb su u pravu, to nije dobro napisano, idi da ti isprave i napišu nabavnu dozvolu kako treba, ovo je glupost.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
duka92 |
Objavljen 08.10.2010. 18:08
|

Član

|
Nisam trazio bokericu. Posto nisam znao koju pusku da uzmem reko sam samo da hocu da kupim pusku sacmaricu i to je to valjda su oni to dodali nemam pojma moram zvati sup u ponedeljak da vidim sta se desava i dali cu ucpeti da nesto iskobinujem da prepisem ovu pusku od tog dede nemam pojma a sledece nedelje lov pocinje a ja bez puske  |
|
|
|
duka92 |
Objavljen 08.10.2010. 18:16
|

Član

|
Lala -ja stvarno neznam ja nisam naveo koji kalibar model puske ocu ja sam samo napisao da hocu da kupim pusku sa neolucenim cevima i to sam podvrdio u supu kod nadlezne osobe i kada sam dosao u sup pise da sam trazio pusku bokericu nije bitno kojeg kalibra iako nisam trazio i kazem toj zeni ona mi kaze pa nek ti prva puska bude bokerica .Taj deda oce da mi prepise pusku jer je star i ko zna koliko dugo ce da zivi i sad neznam sta da radim ??Pitao sam tu zenu u supu ona mi kaze da samo bokericu mogu da uzmem ,a eto dobijam na poklon polozaru joj kakve sam ja srec K....e stvarno neznam sta da radim?? |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 08.10.2010. 18:44
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ej Srbrijo medju sljivama!!!pa to samo kod nas u sup-u moze da se desi ali nije cudo imao sam prilike da covek sa bereta pumparicom da mu u oruzanom listu upisu crvena zastava a ja kad sam registrovao kombinovanu zaboravili iza 7x57 da upisu R ja zatrazim da pravilno upisu kalibar odgovor je bio pa zar ne vidis da smo ti upisali i to onako odsecno a ja im kazem da je pogresno pa im objasnim da su to 2 kalibra i da ako ostane bez R onda to ne odgovara za moju pusku i onda stavise o. list ponovo u masinu jedno R i sad je ok
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.10.2010. 19:06
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Čitam i ne verujem!!
u zakonu nema bokerica, hamerleski, petlara, orozara, položara i sl, već olučene, neolučene, kombinovane, ....
uzimaj ti tu sa položenim cevima i nosi na registraciju a oni nek je odbiju ako imaju po kom osnovu!!, pa će sami sebi uskočiti u stomak-sigurno!
A ta gospođa koja ti je sve to tako lepo objasnila SIGURNO neće ni znati da to nije bokerica kad doneseš na registraciju |
|
|
|
duka92 |
Objavljen 08.10.2010. 19:17
|

Član

|
jao stvarno neznam moram zvati sup da sve proverim da nesto iskombinujem u nedelju pocinje lov ja bez puske a imam sve i dozvolu za nabavku i dozvolu za rukovanje oruziem ama bas sve i sad mi ovo predstavlja problem ufff.... |
|
|
|
arsa |
Objavljen 08.10.2010. 19:24
|

Veteran

Upisa: 605
Pristupio: 06.03.2010. 18:11
|
Nema sta da neznas i da razmisljas. Canisaureus ti je lepo rekao sta da radis a ako bude problema i neko te u SUP-u cima, idemo pravo kod Ministra DACICA.
Joca i Luka
|
|
|
|
Jastreb |
Objavljen 08.10.2010. 19:29
|

Član

|
OBAVEZNO uzmi to i idi u SUP da registrujes... trazi napismeno potvrdu da nece da registruju, ako kazu da nece!!!
i idi negde skeniraj to Odobrenje za nabavku i okaci na internet... |
|
|
|
kriva cevka |
Objavljen 08.10.2010. 19:37
|

Član

Upisa: 155
Pristupio: 26.05.2010. 16:16
|
kolega idi u sup i trazi osobu koj je glavna za registraciju oruzija i sa njim razgovara.mani se salterusa koje nemaju pojma o oruziju ili bilo cemu drugom vezano za oruzije.to su ti isfrustrirane gospodje kojima smeta sve u vezi posla.kao sto su ti kolege rekla vec ranije u odobrenju ne moze da pise koji model oruzija vec samo vrsta (olucene ,ne olucene cevi)a u zahtevu za registraciju se upisuje model i ostalo.ako ti prave problem uzmi taj papir i idi kod komandira policije u toj stanici,a za sve sto ne zele da ti daju trazi napismeno. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 08.10.2010. 19:56
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
sta covek ovde sve nece da procita
ako nije tajna koji sup je u pitanju?
inace meni pise lovacka puska i na drugoj lovacki karabin. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.10.2010. 20:00
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
duka92 kaže:
Lala -ja stvarno neznam ja nisam naveo koji kalibar model puske ocu ja sam samo napisao da hocu da kupim pusku sa neolucenim cevima i to sam podvrdio u supu kod nadlezne osobe i kada sam dosao u sup pise da sam trazio pusku bokericu nije bitno kojeg kalibra iako nisam trazio i kazem toj zeni ona mi kaze pa nek ti prva puska bude bokerica .Taj deda oce da mi prepise pusku jer je star i ko zna koliko dugo ce da zivi i sad neznam sta da radim ??Pitao sam tu zenu u supu ona mi kaze da samo bokericu mogu da uzmem ,a eto dobijam na poklon polozaru joj kakve sam ja srec K....e stvarno neznam sta da radim??
Sve lepše od lepšeg!?! Žena na šalteru ti odredjuje kakvu pušku ćeš ti da kupiš svojim parama? Samo bokericu i nijednu drugu?!? Koji je to SUP, u kom gradu? Dakle, dozvola za nabavku oružja sa neolučenim cevima ne može da odredjuje kalibar, niti položaj cevi, niti da li je dvocevka, kiplauf ili poluautomat. To je stvar izbora kupca, koji uzima ono oružje koje odgovara klasifikaciji iz nabavne dozvole, bira kalibar i tip mehanizma. Šta se tiče nekog u SUP, koju marku i koji model oružja sa neolučenim cevima ćeš ti da kupiš? Čoveče, što nisi odmah tražio da ti to isprave? A da nema kojim slučajem ta gospodja u SUP, nekog poznanika ili rodjaka, koji baš slučajno eto prodaje bokericu? Srbija, brale!!!
Nemoj dozvoliti da prve budalu od tebe! A bilo bi vrlo interesantno, što reče Jastreb, da skeniraš, pa da okačimo tu glupost ovde na forum.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 08.10.2010. 20:11
|

Lovčina

|
duka92,nemoj da se brines,oni moraju da ti odrade to,posto je njihova greska 100%.
Kolege su ti lepo rekle,odes u sup sa polozarom i tim dedom,posto on treba da odjavi oruzje,ako nije i moraju da ti daju papire.
|
|
|
|
Jastreb |
Objavljen 08.10.2010. 20:37
|

Član

|
hahahaha... nemoj pogreshno da te shvate... nije bas pametno da deda sa polozarom upada u SUP  |
|
|
|
darkon |
Objavljen 08.10.2010. 21:38
|

Lovčina

|
Nema sta pogresno da se shvati,ako je sve po propisu.
Puska u fotrolu,deda kao vlasnik puske,duka92 kao buduci vlasnik i nece biti problema. |
|
|
|
Hunter milos |
Objavljen 09.10.2010. 01:22
|

Član

Upisa: 61
Pristupio: 21.03.2010. 00:12
|
Kao sto polažes za rukovanje ,,lov.pukom'' i ,,lov.karabinom'' tako i dobijas dozvolu za nabavku oruzja!!!Ali me nista ne cudi stvarno,one tamo gospodje sto rade vazno da su nokti izlakirani i da je kafica u šoljici a za ostalo cemo lako....
Ja sam za nabavku čekao 7 meseci.Čekao ja čekao i nikako da stigne,odem ja posle 3-4 meseca a ona gospodja mi kaze ,,pa mi smo vas zahtem izgubili'' i bole je uvce za mene!!!Odem ja posle 2 meseca kaze ona meni pa predmet se radi!Kao da nas 10 svaki dan podnosimo zahtev za nabavku oruzja!!! Eeeeeeeeee i sta mislite sta je bilo,morao da zovnem jednu ženu da ona baci pogled kako napreduje moj slučaj i za 10-15 dana imao sam odobrenje!!!
Iiiiiiiiii tu baksuz nije prestao da me bije!!Odem da kupim pusku u jednu (da ne imenujem) prodavnicu!Isao sam sa namerom da uzmem 8x57.Prodavac mi predlozio jedan ZASTAVIN karabin koji je inace zaplenjen pa se prodaje!Uzimao ga ja u ruke,uzimao cale i ja reko uzecu ovaj!!!Ispisao meni onaj prodavac odbrenje za nabavku,sve lepo... Ćale moj bezveze se zagledao u cev,prebrisao malo kad ono CELA cev bila istackana sa rdjom!A oni likovi uzeli i namastili cev i celu pusku da ne mozes provaliti!!!E sad je problem sta sa odobrenjem kad je vec ispisano...??????? E sva sreca pa sam u roku od dva dana dobio novo odobrenje!!! |
|
|
|
duka92 |
Objavljen 09.10.2010. 09:03
|

Član

|
Hvala vam svima na odgovorima i na savetima u ponedeljak idem da prepisem pusku i da sredim to nadam se da ce sve da bude dobro .Nebih zeleo da spominjem sup koji je zbog mene licno kad se sve zavrsi i kad sve obavim skeniracu vam dozvolu za nabavku da vidite .Hteo sam ovo da podelim sa vama i da napomenem mladim kolegama lovcima kad uzimaju svoju prvu pusku nek paze sta rade i nek citaju sve da se posle nebi iznenadili  |
|
|
|
Predator |
Objavljen 10.10.2010. 16:23
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Da i ja dam svoj komentar povodom ove teme, jer sam nedavno prošao kroz ovo sve. Kad sam podnosio zahtjev za nabavku lovače puške, od prijatne gospođe koja tu radi sam bio upitan kakvu pušku planiram da nabavim (sa koliko cijevi, koji kalibar, sa položenim ili bok cijevima i sl.). Rekao sam joj da joj na to pitanje ne mogu odgovoriti, jer ne znam tačno kakva je ponuda i šta će iskrsnuti. Jedino sam sigurno znao da će to biti puška sa dvije cijevi i (čini mi se da sam i ovo rekao) najvjerovatnije bokerica. Ako sam dobro shvatio, ona je rekla da tako mora da napiše u zahtjevu, a da to nije toliko bitno kad se nabavlja puška. Kad sam dobio odobrenje na njemu je pisalo "2 cevi, bok". Imao sam sreću da sam kupio upravo ovakvu pušku, ali mislim da mi ne bi pravili problem ni da sam donio pušku sa položenim cijevima. Očigledno je da se sad traži i taj podatak u zahtjevu za nabavku, ali mislim da je to što kažu "pro forme", jer kad mi odobre nabavku lovačke puške ista je stvar da li je ona sa horizontalno ili vertikalno postavljenim cijevima. Možda je to uvedeno zbog sve češćih lovačkih pušaka kod nas, poluautomatskih petometki i pumparica, koje se mogu (zlo)upotrebiti kao u filmovima (npr. za zaštitu imovine ili slične svrhe). Time bi vjerovatno vršili detaljniju provjeru ako su takve puške u pitanju. To mi jedino pada na pamet.
Lično mislim da nećeš imati problema sa tom hameles puškom, a ako ih budeš imao, mirno traži da pričaš sa nadređenim te gospođe i objasni mu situaciju.
|
|
|