Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov lukom

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov lukom
Igor
 Sta reci......

petar
 Pa znam da sam nesto citao na ovoj temi, a sada nisam mogao da nadjem, pa zato.

Zanima me nesto sto je pisalo, u vezi sa lovistima u Srbiji u kojima sme da se lovi ovim oruzjem, pisalo je da moraju biti ogradjena i sada me zanima kolika im sme biti maksimalna povrsina, to je isto pisalo ali sam zaboravio...Confused
Just like old times!

Sniper Hunter
 Jos da nam dozvole pa da krenemoB)

Boban
 Lepo je loviti sa lukom zasto da ne,gledao sam par snimaka kako love Patke i Zeceve i mogu vam reci da je ekstra samo treba pogoditi.srbijalov

petar
 Krajnje je sportski i lovacki, viteski pre svega, divljac ima sansu.

Kolika bese povrsina Admine na kojima sme da se lovi lukom kod nas? Smile
Just like old times!

Sniper Hunter
 http://www.youtub...0FZvlsK9e4

Evo ovde se sve objasnjava u vezi lova lukom i strelom

petar
 Dobar video Sniper Hunter, mada mi se ne svidja to sto koriste silnu hemiju da sakriju miris, jer je divljaci njuh glavno oruzje, ako joj to oduzmes cime ce se boriti protiv tebe? Confused
Just like old times!

petar
 [xhide]http://www.youtube.com/watch?v=-M-b4-...re=related

Lov na fazana lukom i strelom, izuzetno tezak lov, mala meta koja se veoma brzo krece...B)[/xhide]
Ovako je bolje petre!
Srbijalov
Admin Tim!

Just like old times!

Podunavac
 Pa ovaj je tip kao Robin Hood, svaka mu čast.
Tri prsta 2Kolce

Neca92
 Sve se slazem sa vama, sve je to super i lepo! Sportski je, i divljac ima sansu, kao sto kazete, ali mi se nikako ne svidja sto se divljac prilikom pogodka mnogo muci! Sad Bar ova krupnija! Ne gotivim taj nacin lova samo iz tog razloga!
http://www.youtub...CpJvxB0hok
Pogledajte ovaj snimak i videcete o cemu pricam! Ponavljam, sitna divljac je nesto drugo, ali za krupnu je lov lukom samo mucenje jer smrt ne nastupa brzo...to je neko moje misljenje! Cry Sad
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Cvele
 Samo jedan covek u Srbiji ima dozvolu za lov lukom, to je Hadzipavlovic, verovatno ga znate, visok suv covek s' bradicom, cuva jazavicare... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Neca92
 a zasto samo on? Hmmm

Cvele
 E to vec ne bi' znao da ti kazem...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Neca92
 Cudno.... Hmmm Confused

Kile_
 nisam ja za ovu vrstu lova.pocev od kamuflase,morac ceo da se zamaskiras ustakas u neku rupu,drvo zbun Smile) moras cak i maskirna sociva da stavis Grin zatim divljac mora da ti bude od 30 do 50m da bi imao priliku da gadjas..onaj koji kaze da bi pogodio na 100m laze,na tu daljinu profesionalci promasuju.zatim i ta divljac jadna ni jedna ne padne na mesto,nego uhvate sprint i tako ranjene se bore da prezive (kad ovako pocnem da pisem bude mi i zao) i cekas pola sata u steku da bi divljac pala,zatim pravis krvav trag itd itd...a ta vrsta lova bi bila teska kod nas jer divljac nije tako naivna i sumnjam da bi neko uspeo tako da s ekamuflira da divljac prodje pored njega.ko na snimcima iz amerike,gde lovca puste u loviste u kome niko nikad nije opalio metak gde se lovi iskljucivo lukom i strelom tu divljac nije preplasena i sto kaze sojic "cirko,pa on kad je trezan ce da ti jede iz ruke" Smile)
Samo 300 i 4x4

Neca92

kile_ kaže:
nisam ja za ovu vrstu lova.pocev od kamuflase,morac ceo da se zamaskiras ustakas u neku rupu,drvo zbun Smile) moras cak i maskirna sociva da stavis Grin zatim divljac mora da ti bude od 30 do 50m da bi imao priliku da gadjas..onaj koji kaze da bi pogodio na 100m laze,na tu daljinu profesionalci promasuju.zatim i ta divljac jadna ni jedna ne padne na mesto,nego uhvate sprint i tako ranjene se bore da prezive (kad ovako pocnem da pisem bude mi i zao) i cekas pola sata u steku da bi divljac pala,zatim pravis krvav trag itd itd...a ta vrsta lova bi bila teska kod nas jer divljac nije tako naivna i sumnjam da bi neko uspeo tako da s ekamuflira da divljac prodje pored njega.ko na snimcima iz amerike,gde lovca puste u loviste u kome niko nikad nije opalio metak gde se lovi iskljucivo lukom i strelom tu divljac nije preplasena i sto kaze sojic "cirko,pa on kad je trezan ce da ti jede iz ruke" Smile)

Odobravam Aplauz Bravo 2 Aplauz Bravo 2 B)

petar
 [xhide]U Srbiji je koliko ja znam dozvoljen lov lukom u ogradjenim lovistima povrsine do 1000ha, tako da to nije neki problem, samo izdvojiti novac za ovaj izuzetno lep i zahtevan nacin lova. Sto se tice mucenja divljaci, u pravu ste maximalno, ali isto toliko koliko se muci, divljac ima sanse i da ne bude pogodjena, pre svega sto je gadjanje lukom mnogo teze nego gadjanje puskom i potrebno je da divljac pridje izuzetno blizu. Sve u svemu jedan sportski, prelep nacin lova, koji bih voleo da probam, a sve vise mislim da cu imati priliku...B)[/xhide]
Just like old times!

Neca92
 Mene uopste ne privlaci, i uopste nebi voleo da lovim na taj nacin... No no no Naravno, ukusi su razliciti i o tome ne treba raspravljati! Smile Bye

Podunavac
 Voleo bi i to da probam, premda sam ljubitelj vatrenog oružja. Smatram ovakav način lova viteškim, pošto je divljači data mnogo veća šansa za preživljavanje.
Tri prsta 2Kolce

slavko75
 ja sam vec ugovorio sa drugarom da probamo i trzim da kupim luk ,video sam vec par komada samo se sad raspitujem koji da kupim pacemo na prolece de probamo kako ta vrsta lova funkcionise
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,883 posete www.srbijalov.com