https://www.youtu...e=youtu.be https://www.youtu...e=youtu.be
Мислим да кад би присуствовала одстрелу неке животиње то би највише показало да ли је или није за лов. Ово су неки снимци тек након што појури веверицу у парку
Ето из Вашег искуства кажите да ли има потенцијал :-)
Izgleda da postoji još uvek lovački nagon, probaj se dogovoriti sa nekim kolegom da odeš na neki poligon za obuku pasa , pa ćeš znati , šta da radiš dalje , a do tada možeš malo vežbati aport sa psom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
AcaNik kaže:
са 10 месеци може да иде у лов без испита.
Treba prvo buduci kolega malo da ide u lov bez kuceta(ako vec nije isao), da bi video od drugih lovaca kako se lovi sa kerom, pa da ga dovodi u poslusnost na nekom poligonu gde ima divljaci.
Pa tek tako utrenirani (i jedan i drugi) mogu ici u lov kao setaci/pripravnici, a kasnije i sa puskom, jer covek koji ne zna kako se vodi ker u lovistu, sa hiperaktivnim neutreniranim psom ce napraviti haos i upropastiti lov svim ostalim ucesnicima u lovu....
Не знам зашто се овде изражава чуђење што је женка стерилисана, ал' ајде добро... Штавише, у лову ће бити још боља, али баш ме занима контра аргумент.
Томаш, слажем се са Вама, међутим није да баш имам неког пријатеља који би могао да ме одведе на те полигоне и сл.
Има родовник и чипована је.
Rogi_NS kaže:
Не знам зашто се овде изражава чуђење што је женка стерилисана, ал' ајде добро... Штавише, у лову ће бити још боља, али баш ме занима контра аргумент.
Томаш, слажем се са Вама, међутим није да баш имам неког пријатеља који би могао да ме одведе на те полигоне и сл.
Istinski zaljubljenici u pse, a posebno u lovacke, trude se da produze liniju koja radi, ponajvise zbog sebe...pa tako ostave stene ili dva za sebe i druge kolege iz grupe, najcesce kao poklon, takodje i za prijatelje lovce, neretko forumase
Ovde ima mnogo primera gde kolege pre poklone kolegi stene nego li uzmu 150 eur od nekog nepznatog kupca za rasno stene, pa i trosak rodovnika i pocetne troskove vakcinacije i odgoja otpisu, jer znaju kome stene ide(pravom lovcu, i zivece za njega), a i steta je kada se lovna linija ne produzi,
To je poseban slucaj sa vasim primerkom, jer po vasim snimcima to deluje da je stene sa temperamentom i izuzetnim urodjenim osobinama(i ako tu treba jos puno rada, ali ima za pocetak sve sto treba), a takve linije se neguju kod lovaca, za razliku od ljudi koje drze ljubimace(znaci pse a ne kerove), koji samo treba da su lepi i umiljati, tako da...nemojte se cuditi sto vas osudjuju sto je streilisana, nama su ovde prioritet lovni kerovi, a ne psi ljubimci....jer mi se bavimo lovom, a ne izlozbama (u glavnom je tako)
Drugo,
Vi buduci kolega,
U koliko zelite istinski da se bavite lovom, ja sam spreman da pomognem prvenstveno Vama, da Vas pozovem kod mene u lov, naravno bez kera, a kasnije kada kupite pistaljku da vas odvedem na nas poligon i pomognem Vam u obuci vaseg kera, ukoliko on zaista bude ker, a ne samo kucni ljubimac...
Jel moze?
Komsije smo takoreci....nije vam daleko samo preko mosta
Za poligon ce imati divljaci i iskusnog (ne bas), ali utreniranog kera slicnog temperamenta, jedino se ne sme pucati tu....
Ja Vam se nudim da pomognem, kao sto je meni pomogao jedan Admin sa ovog foruma, pa sada ja imam kera a ne dzukelu (on zna ko je )
Rogi_NS kaže:
Istinski zaljubljenici u pse, a posebno u lovacke, trude se da produze liniju koja radi, ponajvise zbog sebe...pa tako ostave stene ili dva za sebe i druge kolege iz grupe, najcesce kao poklon, takodje i za prijatelje lovce, neretko forumase
Ovde ima mnogo primera gde kolege pre poklone kolegi stene nego li uzmu 150 eur od nekog nepznatog kupca za rasno stene, pa i trosak rodovnika i pocetne troskove vakcinacije i odgoja otpisu, jer znaju kome stene ide(pravom lovcu, i zivece za njega), a i steta je kada se lovna linija ne produzi,
To je poseban slucaj sa vasim primerkom, jer po vasim snimcima to deluje da je stene sa temperamentom i izuzetnim urodjenim osobinama(i ako tu treba jos puno rada, ali ima za pocetak sve sto treba), a takve linije se neguju kod lovaca, za razliku od ljudi koje drze ljubimace(znaci pse a ne kerove), koji samo treba da su lepi i umiljati, tako da...nemojte se cuditi sto vas osudjuju sto je streilisana, nama su ovde prioritet lovni kerovi, a ne psi ljubimci....jer mi se bavimo lovom, a ne izlozbama (u glavnom je tako)
Drugo,
Vi buduci kolega,
U koliko zelite istinski da se bavite lovom, ja sam spreman da pomognem prvenstveno Vama, da Vas pozovem kod mene u lov, naravno bez kera, a kasnije kada kupite pistaljku da vas odvedem na nas poligon i pomognem Vam u obuci vaseg kera, ukoliko on zaista bude ker, a ne samo kucni ljubimac...
Jel moze?
Komsije smo takoreci....nije vam daleko samo preko mosta
Za poligon ce imati divljaci i iskusnog (ne bas), ali utreniranog kera slicnog temperamenta, jedino se ne sme pucati tu....
Ja Vam se nudim da pomognem, kao sto je meni pomogao jedan Admin sa ovog foruma, pa sada ja imam kera a ne dzukelu (on zna ko je )
Evo na sajtu KSS pravilnik o radu pasa goniča koji je usvojen 09.10.2018
Koga interesuje IUO i utakmice ovde je sve napisano
Klik na pravilnik goniči
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?