Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Češka kombinacija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Češka kombinacija
Joe the hunter

nidzamotocross kaže:
Odavno smo Van teme a ja vecito rasplamsavam teme. Grin Mogla bi i tema misterija nidzine puske. Smean

Salu na stranu. Aparat mi trenutno nije tu, sestra odnela na docek, jebiga. A telefonom se nista ne vidi. Slikacu pa cu postaviti sliku. Nije nikakav problem. Meni je deda ispricao ovo sto ja vama sada pricam, tako da moguce da i ja nesto gresim. i ja se razumem u oruzje ko MArica u onu stvar. Smeko

Nazad na temu

Sad sam malo gledao po ceskim saitovima i nasao da se medju gomilom oznaka za CZ 301 nalaze i cevi 103 pravljene izmedju 1957 i 1968 i to su trap cevi.stvarno zbunjujuce ali sve je moguce.

PEZ
 Opet odosmo van teme ali Sniperu u pravu si, ajd sto je sa pojacanim pritiscima OK to ce kombi izdrzati ali je problem duzina, odnosno onih 6mm viska, nazalost desavaju se takve stvari kod nas, ljudi da li iz neznanja ili ko zna cega pucaju iz puske sve sto stane u lezista.

Nidzo ne odnosi se upis direktno na tebe!
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Sniper Hunter
 Nisam znao da se zh 301 pravio sa ležištem 76???Prvi put to čujem !Frown

PEZ

nidzamotocross kaže:
Zbog greske u pisanju nastade pometnja. Ja se izvinjavam, prevideo sam gresku, cev kombinacije je 12/76 a cevi obicne su 12/70. Odobreno

Smeko
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Joe the hunter

Sniper Hunter kaže:

Takodje prvi put cujem za ZH cevi da su 12/76 ali ko ce ga znati i sta kolega meris pise na cevima koji su kalibar a i kako je uspeo da ih uveze iz svajcarske kad je zabranjen uvoz oruzja i delova oruzja za fizicka lica.Mozda preko neke firme ili....?

Joe the hunter

Joe the hunter kaže:

Sniper Hunter kaže:

Takodje prvi put cujem za ZH cevi da su 12/76 ali ko ce ga znati i sta kolega meris pise na cevima koji su kalibar a i kako je uspeo da ih uveze iz svajcarske kad je zabranjen uvoz oruzja i delova oruzja za fizicka lica.Mozda preko neke firme ili....?

Evo podataka za sve cevi u serijama 100, 200, 300

Vrstevnci m s určitou dvkou nostalgie jist potvrd, že zbran ady ZH ns se stdavmi pocity provzely našm mysliveckm mldm, takže se pokusm alespo telegraficky (i když jsem ZH nikdy nevlastnil) :
Asi zsadn snahou vzniku bylo pro tehdejš myslivce pi nedostatku zbran vytvoit soustavu, kter by umožovala použit rznch hlavn.Proto se vyrbla do r.1960 s takovmi vlemi, aby bylo možno použvat dokupovan hlavn bez nutnosti dolcovn.Tyto vle ale u ady myslivc nenachzely pochopen, proto vrobce zavedl pozdji již takov opaten, aby bylo nutn již provdt odborn a pesn dolcovn hlavn.
Prvn ada 100 se vyrbly od roku 1957, ada 200 od roku 1966, ada 300 od roku 1969 - dle označen bylo možno rozpoznat použit, nap. :
ZH 101, 201, 301 - loveck hlavn 12/70 lovacke glavne
ZH 102, 202, 302 - skeetov hlavn 12/70 SKEET glavne
ZH 103, 203, 303 - bateriov hlavn 12/70 TRAP glavne
ZH 104, 204, 304 - kulobrokov hlavn 12/70 a 7x57 R kombinovane glavne
ZH 205, 305 - kulobrokov hlavn 12/70 a 5,6x52 R kombinovane glavne
ZH 306 - kulobrokov hlavn 12/70 a 5,6x50 R Mag. kombi. glavne
ZH 121, 221, 321 - loveck hlavn 16/70 Lovacke glavne
ZH 124, 224, 324 - kulobrokov hlavn 16/70 a 7x57 R komb. glavne

Znaci serija 100 se radila od 1957 -1966 , serija 200 od 66-69 a serija 300 od 69 do prestanka proizvodnje 1997

nidzamotocross
 Jutros jedva docekah caleta da se probudi da ga izbombardujem pitanjima.

Puska je ZH301, sa originalnim obicnim cevima 12/70 - 12/70, a kombinovane cevi naime nisu originalne, one su radjene za amere naime za pusku ZH103 (valjda) a onda su preradjene da se uklope u ovu pusku. Jedan puskar kod kojeg je nosio cevi, rekao mu je da su "iskljucivo radjene za Americko, tada isplativo trziste, ali da se od tih pusaka nijedna ne sme prodavati u Evropi zbog nekih nerasciscenih razloga izmedju tada Cehoslovacke i Amerike,oko trzista oruzja. Naime radjene su i obicne cevi za takve puske u kalibru 12/76, a sve to kao odgovor na rusko oruzje magnum kalibra koje je radjeno za Americko trziste a ameri su i te kako leteli za magnumom."

Cim budem mogao postavicu sliku. Cevi kao cevi se ne razlikuju toliko, ali ima par razlika, posto mi prvi komsija ima obicne kombinovane cevi 12/70-7x57R.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Joe the hunter

nidzamotocross kaže:
Jutros jedva docekah caleta da se probudi da ga izbombardujem pitanjima.

Puska je ZH301, sa originalnim obicnim cevima 12/70 - 12/70, a kombinovane cevi naime nisu originalne, one su radjene za amere naime za pusku ZH103 (valjda) a onda su preradjene da se uklope u ovu pusku. Jedan puskar kod kojeg je nosio cevi, rekao mu je da su "iskljucivo radjene za Americko, tada isplativo trziste, ali da se od tih pusaka nijedna ne sme prodavati u Evropi zbog nekih nerasciscenih razloga izmedju tada Cehoslovacke i Amerike,oko trzista oruzja. Naime radjene su i obicne cevi za takve puske u kalibru 12/76, a sve to kao odgovor na rusko oruzje magnum kalibra koje je radjeno za Americko trziste a ameri su i te kako leteli za magnumom."

Cim budem mogao postavicu sliku. Cevi kao cevi se ne razlikuju toliko, ali ima par razlika, posto mi prvi komsija ima obicne kombinovane cevi 12/70-7x57R.

Kolega nebih da ti pruvrecim mada mi cela prica zvuci cudno.Kakva radnja u svajcarskoj koja prodaje cevi samo za Ameriku.Ako obratis paznju na moj post gde su dati fabricki podaci za serije cevi videces da su cevi 103, 203, 303 iskljucivo TRAP. Na saitovima Ceska Zbrojovka USA nigde nema podataka da su ikada te puske prodavane u americi.Pogotovo sto je serija 103 radjena 50-60 tih godina proslog veka i tada sigurno cesi nisu radili magnum a i kod americkog oruzja u tom periodu nije radjeno mnogo u magnum kalibru.Voleo bih da vidim fotografiju cevi kao i oznaka na cevi sve ostalo je u domenu traca.dobar pogled

Joe the hunter
 Odozgo na dole cev serija 103 TRAP, Serija 102 SKIT, serija ZH 321 16/16

I ispravka u ranijim postovima ZH puske su prestale da se proizvode 1990 stim da su se jos prodavale do 1997 (zaostala produkcija)

nidzamotocross
 Mozda je i tako, ja znam jedva nesto malo o bilo kakvom oruzju.

A aparat mi nije tu. Cim stignem postavicu slike. Odobreno

nemeza
 Oznake kombinacija kalibara cevi za modele ZH.
i53.tinypic.com/2u8ys03.jpg
Pozdrav.

Joe the hunter

nemeza kaže:
Oznake kombinacija kalibara cevi za modele ZH.
i53.tinypic.com/2u8ys03.jpg
Pozdrav.

Tako je kolega ali to je samo za seriju 300 koja je jedino kod nas i uvozena.

nemeza
 301 lovne (polu čok i čok)
302 skit (cilindri)
303 trap (pun čok i pun čok)

Serija 100 i 200 na navedene u prethodnom postu menjaj prvu cifru ostalo je isto.

Za ZH nikad nisu rađene cevi u magnum kalibru 76.

nemeza
 P.S. Mislim da u seriji 100 i 200 nisu rađene sve kombinacije.

Joe the hunter

nemeza kaže:
P.S. Mislim da u seriji 100 i 200 nisu rađene sve kombinacije.

Tako je u pravu si inace te kombinacije specijalno dvokuglarske cevi su radjene za Nemacku firmu Frankonija koja je bila nahveci diler ceskog oruzja za zapadnu evropu

Podunavac

nemeza kaže:
301 lovne (polu čok i čok)
302 skit (cilindri)
303 trap (pun čok i pun čok)

Serija 100 i 200 na navedene u prethodnom postu menjaj prvu cifru ostalo je isto.

Za ZH nikad nisu rađene cevi u magnum kalibru 76.

Kolega mislim da su lovne cevi na ZH serije 300 rađene sa punim čokom obe. I na 301 i na 321.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Evo mene da razotkrijem sumnju. Cevi su 12/70. Moja greska je sto sam uzeo kombinovane cevi od modela BO 802 (ako sam dobro napisao), koja je od komsije koji ima taj model koji je u kalibru 12/76 - 7x65R i koja je bila kod nas da bi je cale probao da vidi da li postoji nacin da se upasuje na nasu pusku inace model ZH 301.

Ma vidim ja cevi mi se nesto mnogo razlikuju.

Cale se malopre vratio iz lova i slatko mi se ismejao, citajuci postove. A deda mi je ispricao pricu za BO 802, jer sam mu ja odneo cevi i pitao ga da mi kaze par reci o njima. Zbunise oni mene a jos vise sam zbunio ja vas. Ja sam pa toliko sigurao da nece on da puca magnum iz puske, sve misleci da je leziste 76mm, kad ono, cale gresi. Neki "veliki" lovac koji je godinama lovio kombinacijom, rekao mu je da je na stotine magnum patrona ispucao. Ono jeste i cale toliko ali kao sto rece Joe the Hunter imao je ludu srecu a kvalitetnu pusku.. Nervozan

[xhide] Sto se tice oznake na cevima, bas sam se zainteresovao i pitao komsiju. A on mi rece "mutne radnje". Verovatno je nesto bilo u pitanju uvoza.. ali time ne bih da se bavim.. [/xhide]

Opet se izvinjavam kolegama Podunavcu,Sniperu,Pezu,Joe the Hunter, Canisu, a i ostalima koji su se dali na razmisljanje. Oni su dokazali svoje znanje o oruzju, a ja svoje neznanje. Ali mlad sam jos uvek, malo tvrdoglav, ali ima vremena naucicu i ja nesto. Grin

iveli 3 kolege.

nidzamotocross
 Cevi su ovakve. Odobreno
nidzamotocross priložio:
bo_802.png

Sniper Hunter
 Komšiluk ti je nidžo pun" kombinacija " Grin da si ti nama živ i zdrav,ljudski je grešiti ,ali sledeći put dooobro pogledaj i razmisli o čemu pišeš.iveli

Joe the hunter

nidzamotocross kaže:
Evo mene da razotkrijem sumnju. Cevi su 12/70. Moja greska je sto sam uzeo kombinovane cevi od modela BO 802 (ako sam dobro napisao), koja je od komsije koji ima taj model koji je u kalibru 12/76 - 7x65R i koja je bila kod nas da bi je cale probao da vidi da li postoji nacin da se upasuje na nasu pusku inace model ZH 301.

Ma vidim ja cevi mi se nesto mnogo razlikuju.

Cale se malopre vratio iz lova i slatko mi se ismejao, citajuci postove. A deda mi je ispricao pricu za BO 802, jer sam mu ja odneo cevi i pitao ga da mi kaze par reci o njima. Zbunise oni mene a jos vise sam zbunio ja vas. Ja sam pa toliko sigurao da nece on da puca magnum iz puske, sve misleci da je leziste 76mm, kad ono, cale gresi. Neki "veliki" lovac koji je godinama lovio kombinacijom, rekao mu je da je na stotine magnum patrona ispucao. Ono jeste i cale toliko ali kao sto rece Joe the Hunter imao je ludu srecu a kvalitetnu pusku.. Nervozan

[xhide] Sto se tice oznake na cevima, bas sam se zainteresovao i pitao komsiju. A on mi rece "mutne radnje". Verovatno je nesto bilo u pitanju uvoza.. ali time ne bih da se bavim.. [/xhide]

Opet se izvinjavam kolegama Podunavcu,Sniperu,Pezu,Joe the Hunter, Canisu, a i ostalima koji su se dali na razmisljanje. Oni su dokazali svoje znanje o oruzju, a ja svoje neznanje. Ali mlad sam jos uvek, malo tvrdoglav, ali ima vremena naucicu i ja nesto. Grin

iveli 3 kolege.

HE,he kod vas Nidzo svi nesto "kombinuju".Odakle samo dolaze te "ideje" narocito ova da se proba pasovati cevi od 802 na zh 301 to bi bas voleo da vidim.Mlad si Nidzo, mnogo je pred tobom vremena za sticanje iskustva i znanja o lovu ali vodi racuna da odlike lovca su i da nebude brzoplet.To nije dobro ni u lovu a ni u zivotu generalno.U svakom slucaju samo napred i sto vise lovi.Dobar pogled

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Brno kombinacija KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 29 02.11.2017. 18:27
Češka zbrojovka-optika OPTIKE I MONTAŽE 6 25.04.2015. 21:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,187,268 posete www.srbijalov.com