Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Češka kombinacija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Češka kombinacija
nidzamotocross
 O lovu znam tu i tamo mnogo stvari. Kad vidim poneke lovce sta i kako rade dodje mi da Glavu o zid

Ali o oruzju mi manjka znanje, i te kako. Zato sam ovde i da naucim nesto. I eto svakim danom saznajem nove stvari. Smile Da sam tvrdoglav jesam. Grin Ali ne bi bilo zanimljivo da svi sve znaju. Odobreno

Veliki pozdrav za sve. iveli 3
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Podunavac

nidzamotocross kaže:
Opet se izvinjavam kolegama Podunavcu,Sniperu,Pezu,Joe the Hunter, Canisu, a i ostalima koji su se dali na razmisljanje. Oni su dokazali svoje znanje o oruzju, a ja svoje neznanje. Ali mlad sam jos uvek, malo tvrdoglav, ali ima vremena naucicu i ja nesto. Grin

iveli 3 kolege.

Kolega niko se nije naučen rodio, a greška može da se desi svakome. Čovek se uči dok je živ. Nema potrebe za izvinjavanjem. Nek si ti živ i zdrav.Bye
Tri prsta 2Kolce

PEZ

Podunavac kaže:

nidzamotocross kaže:
Opet se izvinjavam kolegama Podunavcu,Sniperu,Pezu,Joe the Hunter, Canisu, a i ostalima koji su se dali na razmisljanje. Oni su dokazali svoje znanje o oruzju, a ja svoje neznanje. Ali mlad sam jos uvek, malo tvrdoglav, ali ima vremena naucicu i ja nesto. Grin

iveli 3 kolege.

Kolega niko se nije naučen rodio, a greška može da se desi svakome. Čovek se uči dok je živ. Nema potrebe za izvinjavanjem. Nek si ti živ i zdrav.Bye

Odobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

hercegovac

Joe the hunter kaže:
Odozgo na dole cev serija 103 TRAP, Serija 102 SKIT, serija ZH 321 16/16

I ispravka u ranijim postovima ZH puske su prestale da se proizvode 1990 stim da su se jos prodavale do 1997 (zaostala produkcija)

Čemu služe ovi prorezi na skit cijevima, možda za ublažavanje trzaja ili nešto sasvim drugo? Imam kobinovanu 304 i voilo bi nabaviti ovakve cijevi. Napišite ako znate. Hvala.

Joe the hunter

hercegovac kaže:

Joe the hunter kaže:

I ispravka u ranijim postovima ZH puske su prestale da se proizvode 1990 stim da su se jos prodavale do 1997 (zaostala produkcija)

Čemu služe ovi prorezi na skit cijevima, možda za ublažavanje trzaja ili nešto sasvim drugo? Imam kobinovanu 304 i voilo bi nabaviti ovakve cijevi. Napišite ako znate. Hvala.

Ti prorezi imzju fujciju gasne kocnice da oruzje sto manje otskace zbog brzine i nacina pucanja u disciplini SKEET.Za sve ove godine nikada nisam video da u srbiji neko ima te cevi.A nove se odavno ne proizvode

hercegovac

Joe the hunter kaže:

hercegovac kaže:

Joe the hunter kaže:

Ti prorezi imzju fujciju gasne kocnice da oruzje sto manje otskace zbog brzine i nacina pucanja u disciplini SKEET.Za sve ove godine nikada nisam video da u srbiji neko ima te cevi.A nove se odavno ne proizvode

Znao sam da se više ne proizvode, ali da su tako rijetke...??? Ja živim u BiH pa ako neko ima za prodat ovakve registrovane u BiH neka pošalje PP

nemeza
 Evo jednih ali idu u paru sa trap cevima. Bye

i45.tinypic.com/2r739eu.jpg

Joe the hunter

nemeza kaže:
Evo jednih ali idu u paru sa trap cevima. Bye

i45.tinypic.com/2r739eu.jpg

Lepo, lepo to su prve koje vidim u srbiji a nagledo sam se ZH pusaka broja im se ne zna.Odobreno

nemeza
 Kolega, nisu ni ove u Srbiji na žalost u Nemačkoj su i to prodate u paru za 500 evra. Bye

Soronja
 Pozdrav momci! Mozeli neko da mi kaze za koje pritiske su predvidjene cevi 102(skit). Hvala unapred!

Podunavac
 Sva skeet municija postiže relativno niske pritiske, prvenstveno zbog male količine sačme kojom je punjena. Prtisci kod skeet municije su od 400 do 600 bara. Puške starije proizvodnje su namenjene municiji koja postiže vrednost srednjeg Pmax 650 bara, a novije (proizvedena posle 1989. godine) za vrednost srednjeg Pmax 740 bara. Ovo se odnosi na municiju 12/70. Mnogo firme (naročito Italijanske) tormentaciju svojih cevi vrše na više pritiske od propisanih. Tormentacija za puške kalibra 12/70 se vrši na 960 bara.
Tri prsta 2Kolce

Soronja
 Koristim je u sumskom lovu fazana i zeca! Znaci moze kao prvi metak F2 clasic fiber a kao drugi F2clasic ili RC4 serie oro?

Soronja
 Puskica ZH102 je 1962 god. kupljena i nije ispaljeno vise od 500 patrona, nasledstvo od dede! Sad je trenutno na ulepsavanju zato sto je sa nje sisao bruning bukvalno od trenja o odecu! Bice slika kad se vrne kuci! Pozdrav iz Novog Sada i hvala na odgovoru!

Podunavac

Soronja kaže:
Koristim je u sumskom lovu fazana i zeca! Znaci moze kao prvi metak F2 clasic fiber a kao drugi F2clasic ili RC4 serie oro?

Ova sva tri metka mogu da se koriste iz tvoje puške. Municija F2 Classic postiže pritisak 670 bara, a F2 Classic Fiber 680 bara. Municija RC4 sarije Oro postiže pritisak 600 bara. A to je još uvek u prihvatljivim granicama za puške tormentovane po starim standardima C.I.P. -a.
Tri prsta 2Kolce

Soronja
 Koje bi kugle mogle dase pucaju iz ZH102? I kolko para patrona?

Soronja
 4 Big Game Palla B&P 740 bar.da nije malo mnogo za nju?

Podunavac

Soronja kaže:
Koje bi kugle mogle dase pucaju iz ZH102? I kolko para patrona?

Sobzirom da Skeet puške nemaju čok, ili je on minimalan, sve vrste kugle mogu da se pucaju iz Skeet cevi. Što se tiče pritisaka najpovoljnije su Rottweil Brenneke Classic kugle jer postižu niske pritiske.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

Soronja kaže:
4 Big Game Palla B&P 740 bar.da nije malo mnogo za nju?

U kalibru 12/70 postiže pritisak 700 bara. To je još uvek u granicama dozvoljenog, čak i za puške starije proizvodnje koje su tormentovane po starom standardu.
Tri prsta 2Kolce

marlin
 Imam Brno ZH 308 7x65R i 12-70,gornja cijev je karabinska.Moje pitanje je kako su se pokazale montaže za iste što pravi firma Rade Hamerles?Oni su mi jedino dostupni po cijeni 82eura,čelična je komplet konstrukcija.

Sniper Hunter

marlin kaže:
Imam Brno ZH 308 7x65R i 12-70,gornja cijev je karabinska.Moje pitanje je kako su se pokazale montaže za iste što pravi firma Rade Hamerles?Oni su mi jedino dostupni po cijeni 82eura,čelična je komplet konstrukcija.

Ja sam montirao na moju kombinaciju šmalo lakši kalibar 7x 57r isto Hamerles montažu i to sa Al prstenovima za sada drži dobro,verujem da je sa čeličnima još i bolja Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Brno kombinacija KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 29 02.11.2017. 18:27
Češka zbrojovka-optika OPTIKE I MONTAŽE 6 25.04.2015. 21:25
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,187,220 posete www.srbijalov.com