Na teletekstu B92 ima inforrmacija da je ministarstvo nalozilo LSS na zahtev:Lige za ornitolosku akciju Srbije zabranu lova.
U tekst su prokomentarisali i zasto .Ja tu istu gospodu pitam dali su
oni sa tim zahtevom hteli da sprece lovce da redukuju broj predatora dali ce oni nadoknaditi stetu ako predatori nacine stetu na istoj,hoce li odneti hranu.Ko moze bolje da cuva divljac od lovaca?
Svi se pitaju za nesto a nerade nista.
Slažem se sa Lalom,pošto sam ujedno i sekretar LU ni kod na se
nemože izdati dozvola za lov,svi lovci koji se upuštaju u lov stvaraju sebi problem.Inspektori neće tolerisati ako nekog uhvate u lovu.
nemoj tako lalo, ako je lov zabranjen lovcima nije predatorima... u ovakvim uslovima kad nema lova da sam na mestu sakala iskljucivo bi jeo srnetinu bez koske...treba unositi vise masti i proteina u organizam
pa jel su ti lov.inspektori visi (stariji) od ministarstva,mislim ako je ministarstvo donelo izmenu da moze lov na predatore sta ga onda oni tupe.
To su stvarno besmislice.Ovamo apeluju da se iznosi hrana u lovista,mi se trudimo svim sredstvima da sacuvamo divljac,hranimo je,a oni nam ne daju da upotrebimo ono najbitnije,a to je puska,kojm cemo smanjiti broj predatora u lovistu.
corak kaže:
To su stvarno besmislice.Ovamo apeluju da se iznosi hrana u lovista,mi se trudimo svim sredstvima da sacuvamo divljac,hranimo je,a oni nam ne daju da upotrebimo ono najbitnije,a to je puska,kojm cemo smanjiti broj predatora u lovistu.
Kolega da li si ti ikada video konja sa oglavinom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
kolege lovci, više štete su napravili gospoda u administraciji nego svi predatori zajedno. Molim vas da ne vređate konje, to je plemenita životinja.
sporting kaže:
kolege lovci, više štete su napravili gospoda u administraciji nego svi predatori zajedno. Molim vas da ne vređate konje, to je plemenita životinja.
B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lepo je napisano: ako neko lovačko udrušenje smatra da je divljač ugrozeno od strane predatora podneće zahtev lovnom inspektoru da se odobri lov na iste. To što su pojedini lovni inspektori uzeli sebi za pravo da se tako ponašaju nisu krivi oni nego oni koji su im omogućili da se tako ponašaju. Da su to pravi ljudi oni bi sami inicirali odstrel predatora a ne da ih jurimo po kafanama ili ih uopšte ne nadjemo. Posebno me zabrinjava nezainteresovanost odgovornih ljudi u udruzenju kada je to u pitanju.
Drzava trazi da se preduzmu mere za zastitu divljaci, koja je njeno vlasnistvo. LU se ne oglasavaju, po poljima i sumama su sve prisutniji tragovi predatora, izgleda da oni nisu culi za proglasenje vanredne situacije. Gledam tragove lisica koje sistematski obilaze oko zbunja i vrzina u potrazi za plenom. Kad sve ovo prodje ponovo se lovci uplatiti clanarinu a divljac ce naci u secanju na ranije godine. Ovakva tromost je zaista iznenadjujuca. Zasto LU ne obavezu sekcije da moraju da odstrele odredjeni broj predatora koji egzistiraju na njihovim terenima.
Koja crna LU. pa u 2/3 LU sedi ekipa od zla oca i od gore majke. Nemaju ti pojma, niti ih interesuju predatori. Pogledaj na temi LU "Srem" ko je do juče činio stručnu službu, a neki su i ostali. Sadašnja upravnica lovišta gleda kao u Boga u sadašnjeg predsednika LU koji se ponaša kao gizdavi paun, a o lovu ima pojma kao o pingvinima sa Madagaskara.
I mi očekujemo od takvih da misle o lovištima i divljači. Neće moći ove noći.
Naziv "Stručna služba LU" nije uzaludan. U nazivu je sve rečeno ko tu službu mora da čini. Očekivati od dojučerašnjih najboljih lovokradica u LU da "stručno" rade svoj posao je naprosto smešno.
punisher kaže:
Sadašnja upravnica lovišta gleda kao u Boga u sadašnjeg predsednika LU koji se ponaša kao gizdavi paun, a o lovu ima pojma kao o pingvinima sa Madagaskara.
Mislim da si potpuno u pravu i da su nastali neki novi momenti u kojima glavnu rec u Udruzenju vodi Predsednik a ne Upravnik lovista koji bi trebao da bude,kao strucno osposobljeno lice,alfa i omega upravljanja istim.
Zasto je to tako??? Zato sto su Upravnici u mnogim udruzenjima blago receno nesposobni,neprofesionalni i nezainteresovani.
Cast izuzecima koji svoj posao obavljaju kvalitetno!!!
sporting ova ti je na mestu, administracija je napravila vise stete nego svi predatori...pa kolega lovac zato i postoji administracija...a u nasoj zemlji bas tako i funkcionise...predatorski...
Evo jednog gostovanja na televiziji u cilju prezentovanja lova i lovstva u sto boljem svetlu! Nadam se uspesno!A veceras ili sutra u emisiji na Prvoj televiziji u emisiji Exploziv reportaza iz Nisa!
punisher kaže:
Sadašnja upravnica lovišta gleda kao u Boga u sadašnjeg predsednika LU koji se ponaša kao gizdavi paun, a o lovu ima pojma kao o pingvinima sa Madagaskara.
Mislim da si potpuno u pravu i da su nastali neki novi momenti u kojima glavnu rec u Udruzenju vodi Predsednik a ne Upravnik lovista koji bi trebao da bude,kao strucno osposobljeno lice,alfa i omega upravljanja istim.
Zasto je to tako??? Zato sto su Upravnici u mnogim udruzenjima blago receno nesposobni,neprofesionalni i nezainteresovani.
Cast izuzecima koji svoj posao obavljaju kvalitetno!!!
Hoce li sada pustiti da se malo love predatori posto je prekinuta vanredna situacija,da se barem koliko je bilo izadje u loviste,sa oruzjem naravno.