Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
DakiNS
 Ko od bretondžija ne bi poželeo
DakiNS priložio:
122800749_3494911067213223_4458440188905641284_n.jpg

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

AcaNik
 Одлично то Тркуља ради. Обојица су баш чудо од уметника!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Mislim da nisu oni radili nego neki kanađanin.

Planinko011
 Dobro jutro kolege pogotovo ranoraniocima zelim.
Posle par turbulentinh dana u neko malo tezem periodu u mojoj porodici presekose se neke ideje i pitanja zivotne filozofije i posle 3 godine zakukavanja moje starije cerke da joj nabavim kucu a posle mojih 48 godina (dobro de nije to bilo posle osnovne skole i do pre 20 godina u prvom planu) takodje zelje da imam psa, posle 2 godine zakukavanja po komsiluku gde bih mogao box da smestim oko zgrade uz za..banciju pitanih kad im se moze i kad ih neko vec nesto pita (za plac pored mene se rodjaci koje sve znam spore i to ce se zavrsiti taman za zivotni vek psa i do moje penzije) prelomih odluku da nabavim musko stene pticara pa da zajedno prodjemo azbuku uzgoja i obuke pticara.

U opciji su bili mali minsterlender (po savetu kolege Max 011) i spinger spanijela sa kojim sa lovio i odlicnog Tobija je imao moj drug a lepo izgledaju deci potrazih ozbiljniji savet od naseg adm. Dakija NS i probudih se jednog jutra sa odlukom da to bude upravo glavni junak ove teme epanjol breton koji ce dobiti kucicu na terasi i pravo koriscenja dnevne sobe i malog kupatila koje cemo deliti.

Sa zenom sam obavio kratak razgovor i njoj je bilo jasno da se ga ona cetkati najcesce a i cistiti stan a setati kad sam ja u lovu ili na poslovima a kad decu mrzi ali je prevagnula zelja da obraduje dete iako zna da je to moje maslo(malo me doduse kinjila da bi zgodniji bio maltezer iako zna na koju vodenicu ide voda).

Elem iz citanja po wikipedijama i googlovnju mi se ipak ucinilo da je spinger pretemperamentan za drzanje u stanu a nekako malog minstelendera nikada uzivo nisam ni video svestan cinjenice da pored nemaca koje drze ljudi po unutrasnosti sa dvoristima najveci broj dobrih lovaca i onih u kucama i onih sa stanovima ipak drze bretone a nekako je zgodno sto je Daki sve vreme mog clanstva na forumu bio uvek spreman za dobronameran savet i sto, je Nesa Surbatovic, za neupucene medjunarodni kinoloski sudija i vlasik 7-8 bretona a imao cak i svetskog prvaka koga je cak dao oslikati na ulju na povecem platnu, koji zivi u mom kraju, nesto izmedju poznanika i prijatelja preko 20 godina i sto sam znao da ce me prihvatiti da par jutara nedeljno dodjem na poligin gde je on svaki dan cele godine.

I eto preko Dakija 011 sam se prijavio za musko stene (sto crvenije boje na koju cerkice reaguju) iz legla koje ce stici valjda krajem marta a koje cu preuzeti u maju ili junu moram reci Boze zdravlja u porodici.

Moram da kazem da mi se taj novac za stene vec isplatio i da me je cerkica koja je malo kruta vec dva dana okacena na moje rame i zasipaa me poljupcima koje sam dobijao tri puta godisnje dosadaSmile.

Idejni projekat kucice na terasi je gotov i jos da ga zbog kolege koji svinjari sa mnom a radi bravariju u Autokedu nacrtam jer ce mu konstrukcija biti metalna od kutija 2x2cm jer ce ta kucica biti i klupa za sedenje na terasi kojoj ce se daska od 4cm na sarku dizati radi ciscenja boksa a imace posebno i laki skidajuci krov pod malim nagibom da kad zakisnja voda ne se slije ka otvoru za odvod vode.
Videcu te eko ploce 0.1 da zasrafim na pod i sa strana a 2 cm stirodura izmedju.
Mozda mu stavim na pod linoleum koji skinem cim on nauci da ide napolje sporadi sebe.
Transportnii box cu da nabudzim odmah na trecinu gepeka jer stene stize bas u periodu kada mi krecemo u odlaske na vikendicu na planini i kod familije i prijatelja pored Drine a stene ide sa nama i spavace u tom boxu.
Sreca u ovoj planetarnoj nesreci da cemo ove godine more da zamenimo Drinom i mozda jednim boravkom od 3-4 dana na Djerdapu gde sam se rodio i gde su mi roditeljii gradili hidroelektranu.

Da svestan sam da prvo moram da naucim sta da radim i cime da hranim i zastitim stene da mi ne izumre a drugo kada da krenem sa obukom, u kom mesecu koje komande, tako pa sad inace bistrim od strane 1 pa nadalje na temi breton (voleo bih da nisam procitao upis Mrwan II) a paralelno i krace teme obuka pasa, parazitske bolesti pasa uz navijanje cerke Samo citaj tata o kuci.

Treba da uzmem i par knjiga jer na guglu ima dosta djubreta, Daki mi je ukazao na neki cd koji kosta samo 1000 dina nego nemam fejsbuk a sjajno je to sto imam 5 meseci do preuzimanja a celu godinu tj jedno 15 meseci da ga obucavam do prepelice 2022 godine.

Cini mi se da ulazim posle Kluba ljubitelja lade nive i ruskog oruzja jos u jedan militantni klub jer mi se uvek cinilo da vlasnici bretona inace malo smireni i gospodski lovci kad ih carnu vlasnici nemaca postaju ljuti ajduci u odbrani karakteristika svojih pasa a ne kaze se dzaba da se biberi drzi u maloj posudi pa je pomalo to breton u lovu.
Pitanja ce biti, vremena ima a ja cu se truditi da ne gnjavim bar pre nego sto zavrsim sa iscitavanjem svih opsth tema i teme breton.
Posebno mi je vazno kad se sta u kom mesecu radi da bi napravio raspored od fizioloskih potreba do aporta iz vode i krvnog traga (kad pas ima 6-7 meseci u septembru i oktobru da li je rano da zakaci malo vodu u kanalima i Adi Ciganliji kad ne bude kupaca jer da ga zimi prvi put guram u vodu ne bi).
Eh da mislim da neke batine ne dolaze u obzir kao ni teletkt makar on bio malo losiji mozda cuska kad bude imao vise meseci kao sto moje cerkice malo cusnem ili povucem za kosicu( znam da je to odvratno ali ne mozete zamislite kako se krvnicki biju).

Jos jednom da javno zahvalim Dakiju za savete i pomocCao poljubac kao i preporuku za nabavku steneta a vec sam bio pre dve godine na ivici da nabavim i isto mi je pomagao ali sada sam presekao terasa i dnevna soba i necu nikog da molim.

Planinko011
 Nego nesto se mislim ko ce 22 godine posle prestanka igranja rukometa opet u teretanu celu godinu?
Ali sta cu dzaba nos, dzaba poreklo, urodjene osobine i obuka ako ja ne mogu da ga bacim dovoljno visoko?

PS Daki evo ko crni Andjelko vredno citam i dosao sam do 65 strane od 202 na bretonu ali sam paralelno iscitao i krace teme parazitske bolesti pasa (uhCool), ishrana pasa, obuka pasa (bila nekad jako dobra diskusija i to cu morati vise puta). Interesantne stvari tj edukativne upise kopiram u poseban fajl koji cu stampati.
Eeeeee, da sam takav bio u skoli cale bi bio ponosan na mene a ne bi me i odvalio od batina produznim kablom za struju udesetostrucenim samo zato sto sam mu rekaosat vremena pred roditeljski sastanak da sam vrlo dobar a ja samo 7 kecevaShock.

AcaNik
 Добро дошао у клуб Smile
Што кажу, био је нормалан а онда је набавио бретона Smile
i.ibb.co/Wk8Zcpm/81201867-3320990831305577-1231370121650372608-n.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

coolerns
 @Planinko011
Bravo kolega!

Citam post a kao da ga ja pisem Smile Ja sam detinjsvto proveo sa kerom a nakon toga 30 godina zivota u zgradama, ali ljubav i zelja nikada nisu nestali. Sada i sam imam dva indijanca koji su skakali do plafona samo kada sam im obecao ribice a mogu da zamislim sta bi bilo kada bi dobili stene. Da ne spominjem fenomenalni uticaj koji ker moze da ima na decu.
I ja poslednjih godinu ili dve ozbiljno razmisljam o nabavci i takodje mi je prvi pik Breton ali jos nisam prelomio u vezi sa drzanjem kera u stanu. Razmisljam kako da resim taj izazov i iako sam stan kupio na kredit i dalje trazim dobru priliku da ga zamenim za kucu.

Svidja mi se i metodican pristup jer i sam razmisljam na slican nacin i molba bi bila ako moze na kraju da podelis taj fajl sa sakupljenim poukama i edukacijama, verujem da bi koristilo mnogima od nas.
Bilo bi zanimljivo i kada stigne stene da periodicno izvestavas o napretku po nedeljama/mesecima kao i o izazovima drzanja lovackog kera u stanu i kako si ih resavao.

U svakom slucaju svaka cast na odluci i zelim ti puno srece sa ovim projektom!

DakiNS
 Tako ti je to kad bretondžiju pitaš za savet kojeg psa da nabaviš Špringera ili Misterlendera.Odobreno
Sam si rekao da je teško naći kuče tih rasa ( da su bolji bilo bi ih više od bretona). Želja svakog ptičara je da jednog dana postane breton. Francuski gospodin

Planinko011
 Pa ja sada u 55 prvi put nabavljam psa ako ne racunam maltezera koga su moji roditelji nabavili u penziji kada odavno nisam ziveo sa njima.

U Visnjickoj banji u Bgu smo imali stan i malo dvorista doduse pod prozorom komije koji je bio sve sem dobrodusan a na moju kunjavu za psom vucjakom moj cale koji je bio nekada i prvak Srbije u lakoj kategoriji i izbacen iz gimnazije zato sto je pretukao sina direktora zbog neke devojcice, pa dosta prgav ponekad a prepricavali su mi kad je nekada davno mesar od 150 kg svirnuo majci da ga je izvukao kroz prozor fice i bacio na haubu pa ga je 5-6 ljudi skidalo sa njega, rekao on ce da nam otruje psa a onda cu ja njega da bijem pa ce da me uhapse i sta ce mi to a pas u stan ne moze.
I tako je to ostalo do danas, a kada se nesto desi tesko u zivotu onda se zapitas a sta ja to cekam i hocu odmah i zasto bi svoje dete uskracivao za priliku da odrasta pored psa? Dobro de Daki da je samo zbog nje bila bi pudlica.

Tako da se nadam da, ako bude srece i zdravlja to biti pas koga cu odgajiti i obuciti licno bez batine, pruta, teletakta i odloviti nadam se do moje i njegove lovacke penzije. Znam da biva i drugacije ali ajd da zelim da tako bude.
U ruznom mi pamcenju ostalo kada je drugar nabavio mladog labradora i doveo ga sa 6 meseci u lov. Tada smo mi isli u atar po 3-4 sata do dorucka pa onda nazad. Par kolega mu je reklo da ne ide, da je mlad pas i da skrati krug ali on je bio uporan.

Mi dosli do kola a njega nema kad u daljini vidimo cudnu siluetu koja se povecavala a onda je poceo smeh jer je to bio on sa labradorom,koji nije bio uopste mali, u rukama. Medjutim smeh je stao kada je on posustao i poceo da bessomucno sutira psa da bi ga bukvlo dovukao ko mrtvu divlju svinju do kola. Sledeci lov rece da je labrador uginuo i da je veterinar jos rekao da se razboleo.
Pa doveo bolesnog psa i jos ga krvnicki tukao.
Ako je meni neko drugar ko sto cu biiti ja psu valjda me ne bi tukao i pekao nekim strujnim udarima.

Iskreno u lovu sam se uvek radovao dobrom radu pasa prijatelja ali i ljudi sa kojima sam slucajno lovio i bilo da se radilo o lovu na ptice, divlje svinje ili jamarenju.

Sad sta ce od nas ispasti videcemo ali nadam se da bar budemo nagradjeni za smesni video ili da ce nam se radovati drugari kada odem na gostovanje jer kako bi se nasmejali.

Evo iscitah i drugi put temu obuka pasa pticara i iako nema puno 21 strana dosta je bilo za kopiranje i citanje po vise puta. Toj temi cu se iznova vracati jer nisam kopirao neke varijante nego opste objasnjenje komandi koje teba posloziti po redu ako ide obuka i sigurno dodati komande koje jos nisam cuo i shvatio.

Eto Daki posto bi sledio tvoje metode obuke danas pozovem drugara u Zasvicu i reko mu da doda u salamuru jos jednu bar tablu obradjene slanine od 5 kg sa one cetri koje su vec podignute

petarp016
 Kolege,danas vodio na kratko bretonca kog sam uzeo po terenu,markirao mi jednog fazana i jato jarebica... Za sada se ne krece lose,ali oseti se nedovoljna obuka pogotovu kad ga dphivam,potrebno je malo jace i po 2,3 puta da viknem da bi se okrenuo i dosao,ali nije strasno bilo,za prvi nas zajednicki izlazak po terenu... Svakako predstoji nam dosta vezbe i rada pre lova i nove sezone,ali pocetak je obecavajuci... Jos da pokusamo i aport i ako ti resimo bice sve super Smile
Ruski top - IZ 27

Planinko011
 Kolege da obnovim pitanje o kom sam diskusiju procitao na temi ali kakva je sada situacija sa kupiranjem repa steneta, u kom mesecu zivota mu je to najbolje obavitii i na kraju iako je na pocetku vazno da li je to nesto teoretski protivzakonito?

DakiNS
 Kupiranje se vrši prvih dan dva po rođenju , ako je rođeno sa repom . Nije po zakonu ali ti kupuješ većkupirano kuče.

AcaNik
 Закон је написао ретард! Видео сам бретона са репом и то није бретон Sad У чешкој су са реповима.

DakiNS
 Danas poslednji dan redovne sezone lova na fazana. Žule majstorski realizovao 5 od 6 odstreljenih . Nenadmašan njuh.

petarp016
 Drugari,treninzi sa bretonom idu odlicno,sve je kraci i slusanje komandi polako ali sigurno usvajamo,za 10 izlazaka samo iednom se desilo da ga povuce miris jarebica pa da ode malo dalje ali to je opet 150m bilo nije strasno,nego rekoh da pitam za savet kako da pokusam aport,kod nas sezona fazana zavrsena jos 2 nedelje decembra,a nemam aportok da bi mogo da vezbam s njim,imate neki savet sta da koristim i naxkoji nacin da probam posto je stariji ker
Ruski top - IZ 27

DakiNS
 Nađi negde dva tri krila od fazana , napravi džakče od nekoliko pari starih čarapa i strugotine mešane sa peskom zbog težine , uši krila oko džakčeta i imaš dobar aportok .Kad to napraviš malo ga u dvorištu začikuješ sa aportokom da pokuša da ti ga uzme iz ruke , i kad krene da uzima ti baci desetak metara aportok , samo pas mora biti bna dugom kanapu jer kad ode po aport , a ti ga zovneš natrag , ukoliko odbije lepo ga privučeš .

petarp016
 Joj gde da nadjem krila fazana sad,pre 3 meseca imao sad mrka kapa,aj videcu s kolegama ima li ko,a to za kanap hvala na savetu,ne bih se setio i jos nesto,da dajem neku nagradu u slucaju aporta?
Ruski top - IZ 27

DakiNS
 OBAVEZNO! Ja sam baš za takve što ne planiraju unapred ostavio dva krila , možda nekome posluže. Mislim da su rezervisana za kolegu Planinka. Confused

AcaNik
 Не мораш награду, даш му неку кинту па нека купи себи шта хоће ;)

Паде ми на памет нешто. Размишљамо ли шта један Бретон прође све за свој животни век? Какве авантуре он има. Успомене лепе и мање лепе.... Пуно тога да може роман да се напише о животу једног Бретона, зар не?

Planinko011
 Auuu, Daki pa sad si me ganuo Frown.

A ja mesec dana razmisljam nista mi nije problem samo taj aportok i kako ga napraviti kad par godina nisam ni bio u lovu na fazana.

A glupo mi da pitam jer reko covek mi poslao knjigu, ne stedi na savetima cak i kad mi pitanja nisu prepametna a jos samo da mu skocim na glavu za sasusena krila fazana pa da me otkaci.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,048,761 posete www.srbijalov.com