Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
duskodugousko
 Hvala Strahinja.Pozdrav!ika
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

aca

aco lepe marke,a ova sa podignutom glavom u detelini je najlepsa ! brv0 Pozdrav

hvala strahinja i meni je ta najlepsa

Sasa frrr
 Juce sam bio kod DakijaNS u dvoristu i mogu da kazem da koliko god djeluju lijepi njegovi bretoni na slikama uzivo su duplo lijepsi! Odusevili su me i izgledom i poslusnoscu, Daki ih je izdresirao svaka mu cast, samo sto ne pricaju! A mali Mrvan je posebna kategorija, lijepseg bretona nisam ni na slici gledao, po prici mogu da zamislim i kakvi su u lovu. Inace Daki mi je poklonio krilo od fazana za trening malog seter posto nisam odavde i ne lovim ovdje. Postavicu koju sliku uskoro na temu eng.seter poz.
Hvala Daki car si B)

DakiNS
 Sale pa lovci smo. A reci mi kako to da ne pričaju jesu li te lepo pozdravili
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sasa frrr
 Xaxa pozdravili su me ziva istina, po dva puta cak, ali mislio sam da ne pricaju srpski Smile

aleksa
 Interesuje me koliko je Breton sposoban da pronadje ranjenu divljac, na primer fazana ranjenog u krilo koji je u stanju kao sto znate da pobegne nekoliko desetina pa i stotina metara od mesta gde je pao.Da li to zavisi od kvaliteta jedinke ili je u svakom slucaju neophodna posebna obuka?

duskodugousko
 Nisam iskusan bretondzija,ali ti iz licnog iskustva mogu reci da svaki iole dobar breton je u stanju da isprati trag tog fazana i da ga pronadje i da ti ga donese,ako si ga aportu naucio.

strahinja

aleksa kaže:
Interesuje me koliko je Breton sposoban da pronadje ranjenu divljac, na primer fazana ranjenog u krilo koji je u stanju kao sto znate da pobegne nekoliko desetina pa i stotina metara od mesta gde je pao.Da li to zavisi od kvaliteta jedinke ili je u svakom slucaju neophodna posebna obuka?

Kao sto kaze duskodugusko,svaki breton koji je uveden u lov to ce moci odraditi...! I ja to znam iz licnog iskustva jer sam ima bretone do skoro. Pozdrav

duskodugousko
 Ako to ne moze obaviti,ona je pitanje koliko je lovno upotrebljiv........

DakiNS

aleksa kaže:
Aleksa to možeš vrlo lako odraditi. Najbolje bi bilo kada bi u lov poneo bočicu sa malo soli, ne mislim da je stavljaš fazanu na rep nego tek odstreljenom fazanu pusti krv u bočicu, zbog soli se neće zgrušati, drži je na hladnom i kada ti bude trebala uzmi i nakapaj na svakih metar dva razmaka a kasnije i veći razmak(ukoliko nemaš fazana uzmu pileću krv, ili umesto fazana samo krilo) , zatim veži fazana kanapom na štap i vuci tim tragom i ostavi ga na kraju traga, ispočetka dvadesetak metara , kasnije povećavaj dužinu i pravi petlje, potom to sa fazanom radi bez krvi, rezultat će biti da ćeš obučiti psa na krvni trag a i da prati trag ranjenog fazana jer će upamtiti šta ga čeka na kraju traga i obavezno ga na kraju pohvali i nagradi. Nećeš imati niti jednog izgubljenog fazana.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskodugousko
 Eto saveta iskusnijih.Nisam ti ja kompetentan za to,jer i ja imam mladog bretona koji radi aport u dvoristu ali na terenu nije lud za tim..Confused

aleksa
 DakiNS,hvala na savetu!Vidi se ko je iskusan bretondzija.
Duskodugousko,nadam se da ce tvoj pas onda kada to bude najpotrebnije odraditi aport,a to je u samom lovu.

duskodugousko
 I ja se nadam,ali od nadanja nema punp vajde..Moj ti je savet,ako imas vremena,radi sto vise sa njim.Jedino je taj recept proveren.

duskodugousko
 Aleksa,jel vodis psa na Paljuve?Tamo ima dosta pataka!Lepo jezero!

rasa
 pozdrav svima, nešto neće slika da se učita

duskodugousko
 Polazak kuci na kraju njegovog prvog izlaska u lov.Imao je tad 6m.Smile

alex
 hehehe bas lepo
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

duskodugousko
 nije mogao ni da stoji koliko se umorio.Smile

alex
 Svaka mu cast vidi se da je perspektivan pas samo sto vise u polje i bice pravi MALI ZMAJ
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

duskodugousko
 Evo jedne fotke iz profila.Smile Alex,kako je tvoj roki,jel preboleo ljute svalerske rane?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,389,144 posete www.srbijalov.com