Lovačke čeke
|
rk |
Objavljen 22.04.2018. 16:52
|

Veteran

Upisa: 525
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Svaka čast. Moj predlog je osmisliti nešto kao oslonac prilikom pucanja meni recimo znaci da imam da se oslonim prilikom pucanja. Takodje mislim da je možda malo visa neho sto je neophodno
RK
|
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 22.04.2018. 17:51
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
Hvala kolega, pa za oslonac sam razmisljao da dodam nesto, ali posto ne cekam karabinom mislim da mi za sada ne treba, a ako bude trebalo stolicu ponesem kuci i navarim nesto kao na slici.
Sto se visine tice, platforma je na visini od 2.1m, stolica je dodatnih 60cm, sta znam, mogu noge dodatno da skratim, namerno sam isao na malo vecu visinu da bih bio iznad kukuruza negde.
 |
|
|
|
rk |
Objavljen 23.04.2018. 00:29
|

Veteran

Upisa: 525
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Nemoj molim te da moj komentar shvatiš kao negativnu kritiku, to su stvari koje bi ja lično u ek zeleo da imam na ceki oslonac i da ne bide preterano visoka.
Inače mišljenja sam da su pokretne ceke daleko bolja priča od stabilnih odnsno da ukoliko postoji mogućnost pokretne treba koristiti.
RK
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 23.04.2018. 12:54
|

Lovčina

Upisa: 1051
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Oslonac je dobra stvar obzirom da se DS puca brenekom tj kuglom a nesto ce se vec smisliti. Ceka je odlicna samo za mojih 130kg bi kutije morale da budu malcice snaznije, dole neke stope siroke da ne tonem a i malo bi me ove penjalice brinule pogotovo za silazak u mraku kad se ukocis posle 5-6 sati cekanja.
Ali to je to tako i Ameri prave od aluminijuma takve ceke e sad od cega se ima od toga se pravi a kad je lovac vitak i vizljast ne trebaju posebne udobnosti .
Doduse kad sam ja bio vitak i vizljast u dvadesetim i nisam bas isao u lov vec vise u .
Pokretne ceke su dobre ako se lovi po kukuruzima i nema puno lovaca u ataru kao kod mene u LU. Ovako se tacno zna ko je gde pa nema smetanja i raznih rizika. |
|
|
|
lakistrike95 |
Objavljen 23.04.2018. 13:42
|

Stari član

Upisa: 280
Pristupio: 11.11.2010. 22:34
|
rk kaže:
Nemoj molim te da moj komentar shvatiš kao negativnu kritiku, to su stvari koje bi ja lično u ek zeleo da imam na ceki oslonac i da ne bide preterano visoka.
Inače mišljenja sam da su pokretne ceke daleko bolja priča od stabilnih odnsno da ukoliko postoji mogućnost pokretne treba koristiti.
Taman posla, svaki savet je dobrodosao.
Planinko011, najvise me je brinulo da se noge ne iskrive od tezine, pa sam zato nasao neke cevi koje imaju bas bas debele zidove tako da rizik od sklapanja ne postoji, bar se nadam. Mislim da bi mogla da ponese i preko 150kg. Penjalice su 20cm sirine, da pukne nece, jedino ako promasis penjalicu moze biti zeznuto. Koliko ima prednosti toliko ima i mana, prenosiva i laka, ali naustrb udobnosti. A za oslonac i kuglu ne brinem, ceku sam pravio samo za lisice, tako da nece biti tamo gde ima svinja, vec u mirnijem delu lovista gde ima i manje ljudi, gotovo da niko ne ide tamo gde cu je postaviti.
Stope cu definitivno dodati, to mi je promaklo.  |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 24.04.2018. 07:47
|

Lovčina

|
Dobre su to i zahvalne ceke a najbolja je ta mobilnost ako si siguran da ih nece niko unistiti u lovistu. Mogao bi i da montiras neki skidajuci tocka kao kolica da ih lakse pomeris sam. Malo veci tocak-mozda od APNa bi trebao zbog blata. Ili da to radis kolicima za izvlacenje divljaci.
Sto se tice visine kad pravimo ceku ja gledam racvu na 3m a moj drugar bez 5-6 metara ne racuna. Ispadne da mi vepar bude majusan iz pticije perspektive. Mada su ni prevejane barabe i stvarno kad dodju do cistine jedno vreme kao da osmatraju ili osluskuju ceku pa tek onda krecu za hranom. |
|
|
|
bataja |
Objavljen 24.04.2018. 14:51
|

Pripravnik

Upisa: 2
Pristupio: 16.05.2012. 19:40
|

bili smo vredi
|
|
|
|
gardista |
Objavljen 03.05.2018. 14:00
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
lakistrike95 kaže:
Hvala kolega, pa za oslonac sam razmisljao da dodam nesto, ali posto ne cekam karabinom mislim da mi za sada ne treba, a ako bude trebalo stolicu ponesem kuci i navarim nesto kao na slici.
Sto se visine tice, platforma je na visini od 2.1m, stolica je dodatnih 60cm, sta znam, mogu noge dodatno da skratim, namerno sam isao na malo vecu visinu da bih bio iznad kukuruza negde.

to je vise nego dovoljno,
moja je imala oko 4 metra, pravljena od Al cevi od vojnih nosila, i posle sletanja u sred dvorista na opste veselje komsija i okupljene dece, skratio sam je na 2.1m
moje neko iskustvo je sledece, dovoljno je da sedalica bude u visini vrhova kukuruza, tako da moze da se sedne u 2-3 red i da odozgo viri samo torzo, oslonac za pucanje obavezno (ja sam navario jednu cevku izmedju nogu, ravnu sa stolicom, u koju kada treba gurnem jedan stapic i eto oslonca, kad zavrsim - bacim stap i ne jedim se...
nekoliko godina vec tako lovim - osim kada sam lenj da je ponesem...
bitan momenat - bar meni je bio da sklopljena moze da stane u Nivu preko suvozackog i zadnjeg sedista, i da ne moram da je kacim na galeriju... naravno stolica je demontazna..
|
|
|
|
gardista |
Objavljen 03.05.2018. 14:01
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
lakistrike95 kaže:

to je vise nego dovoljno,
moja je imala oko 4 metra, pravljena od Al cevi od vojnih nosila, i posle sletanja u sred dvorista na opste veselje komsija i okupljene dece, skratio sam je na 2.1m
moje neko iskustvo je sledece, dovoljno je da sedalica bude u visini vrhova kukuruza, tako da moze da se sedne u 2-3 red i da odozgo viri samo torzo, oslonac za pucanje obavezno (ja sam navario jednu cevku izmedju nogu, ravnu sa stolicom, u koju kada treba gurnem jedan stapic i eto oslonca, kad zavrsim - bacim stap i ne jedim se...
nekoliko godina vec tako lovim - osim kada sam lenj da je ponesem...
bitan momenat - bar meni je bio da sklopljena moze da stane u Nivu preko suvozackog i zadnjeg sedista, i da ne moram da je kacim na galeriju... naravno stolica je demontazna..
|
|
|
|
schweps |
Objavljen 26.08.2019. 14:43
|

Član

Upisa: 169
Pristupio: 06.01.2014. 23:18
|
Jedna nova prenosiva ceka u mome lovistu.

upload image online
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 03.09.2021. 15:06
|

Lovčina

|
U mom lovackom drustvu u subotu pocinje sezona lova na svinje u delu u kome ih ja lovim a pre 10 dana sam ostao bez ceke jer je stara isturila kao i veci deo vrbe na koju je oslonjena.
https://imgur.com...
Dok sam bio na odmorima kao pravi cvrcak iz basne drugar koji je vredni mrav me sacekao sa gotovom cekom za mene od poda do krova takoreci kljuc u ruke. I onda nadjosmo bagremove od 5-6 metara (sto on voli da me podigne 2 metra vise nego sto bih ja pa mi krmaca od 150kg izgleda kao nazime) i sve dovukosmo na mesto pa za dva puta po 5 sati rada digosmo stubove i montirasmo ceku sve sa ondulinom na krovu.
Dobro de, izdala nas je aku busilica pa je ostalo da skinemo neke stare merdevine i udarimo precke i da malo ukrutimo bagremove stubove za vrbu.
Ako se pitate zasto vrba razlog je sto je okolo sadjeni topoljak koji Srbijasume seku periodicno ali vrbe uglavnom ne diraju pa nam opstaju u plavnom delu i po desetak godina.
E sad zbog suvog zemljista svinje idu ka bari i kaljuzistu stazom u blizini gde nemam pucanj ali cemo ih zamoliti ponudama da mao skrenu iz spa centra pored naseg Mek drive-a |
|
|