Omiljeni restoran
|
klaja |
Objavljen 12.09.2012. 22:33
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
kelt kaže:
u Beogradu najbolje jagnjece pecenje definitivno kod Uzelca pecenjara NK na auto putu za NS kod Zemun polja...kad zemo pece...  strogo na raznju i na drva.
Imao sam prilike da je probam i stvarno je za svaku pohvalu.Restoran potpuno neupadljiv i smesten izmedju ogromnih hala a kad se udje oseca se domacinski duh
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 12.09.2012. 22:39
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
DakiNS kaže:
Na moju radost bio sam u mnogo dobrih restorana nadam se da još uvek rade ali pomenuo bih Amerikanac u Nišu , Koliba ili nešto slično u Pirotu, zatim restoran kod hidroelektrane u Ivanjici (mmmm kakva jagnjetina) zatim u Sm Palanci na obali dunava zaboravih kako se zove.Pa u Vranju onaj da li simpov ili Yumkov restoran na brdu, pa splav restoran Dunavac u Futogu, a ne mogu da ne pomenem Debeli hlad na putu od Požarevca prema Ždrelu ( Tamo za večeru dobiješ dve Karađorđeve i to povelike , a jedva jednu pojedeš). Ne mogu da ne pomenem Lovački restoran u Senti, gulaš a posle krofne i to one kao što su bake pekle. Bilo je i na Kosovu dobrih restorana , kako je sada ne znam.Ako se setim još kojega pišem.
Ako znas toliko biblioteka koliko kafan vodim te onda u jednu kafanu hehehehe. Gledam tvoj spisak Daki pa skoro smo ista mesta obilazili ali ipak one kafane na Kosovu su bile nenadhebive. Secam se samo kafana po Caglavici ( Kralj ,DVor i ne secam se vise naziva), pa u Pristini recimo Klub privrednika ili Lovcen (kakva je dimljena tamo bila) pa kafana Hercegovina ( sve bilo dobro i malo puta li sam se tamo napio 86 i 87 godine) u Kosovu Polju koju je drzao jedan veliki lovac i ugostitelj Rade Vujovic.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.09.2012. 22:45
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kada pomenu klub privrednika oduševila me je dimljena punjena pastrmka.A da ne preskočim. U Kraljevu pored reke bio je jedan restoran gde sam jeo božansku teletinu, da li je ispog sača ili ne ne pamtim ali onako rolovana topila se u ustima.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sasa035 |
Objavljen 12.09.2012. 22:54
|

Stari član

Upisa: 238
Pristupio: 13.11.2011. 10:18
|
Stara tresnja na Banovom brdu,Bela ladja na Mravi u Cupriji,Mali raj u Jagodini,Etno restoran Velika plana,Konak Kragujevac,Sidro Beska sto se nase tradicionalne kuhinje tice a ima i onih modernih i njih podjednako volim.
sasa035
|
|
|
|
vladant |
Objavljen 13.09.2012. 14:14
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
chaki kaže:
DakiNS kaže:
Na moju radost bio sam u mnogo dobrih restorana nadam se da još uvek rade ali pomenuo bih Amerikanac u Nišu , Koliba ili nešto slično u Pirotu, zatim restoran kod hidroelektrane u Ivanjici (mmmm kakva jagnjetina) zatim u Sm Palanci na obali dunava zaboravih kako se zove.Pa u Vranju onaj da li simpov ili Yumkov restoran na brdu, pa splav restoran Dunavac u Futogu, a ne mogu da ne pomenem Debeli hlad na putu od Požarevca prema Ždrelu ( Tamo za večeru dobiješ dve Karađorđeve i to povelike , a jedva jednu pojedeš). Ne mogu da ne pomenem Lovački restoran u Senti, gulaš a posle krofne i to one kao što su bake pekle. Bilo je i na Kosovu dobrih restorana , kako je sada ne znam.Ako se setim još kojega pišem.
Ako znas toliko biblioteka koliko kafan vodim te onda u jednu kafanu hehehehe. Gledam tvoj spisak Daki pa skoro smo ista mesta obilazili ali ipak one kafane na Kosovu su bile nenadhebive. Secam se samo kafana po Caglavici ( Kralj ,DVor i ne secam se vise naziva), pa u Pristini recimo Klub privrednika ili Lovcen (kakva je dimljena tamo bila) pa kafana Hercegovina ( sve bilo dobro i malo puta li sam se tamo napio 86 i 87 godine) u Kosovu Polju koju je drzao jedan veliki lovac i ugostitelj Rade Vujovic.
Pa dodjite braco, Kosovo je jos tu gde je i bilo, a i ostala je poneka kafana gde se jos uvek dobro jede a jos vise pije!
Pozdrav!
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 13.09.2012. 15:52
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Vladane moze svasta da se desi uskoro. Do 1999 sam cesto isao na Kosovo. Cak sam i vojsku sluzio u Pristini i poznavao sam ga dosta dobro. Obisao ga uzduz i popreko. Uvek se dobro jelo i pilo a zaboravih da navedem i onaj restoran riblji kod Prizrena ( ako me pamet sluzi) sto mu je basta bukvalno nad ribnjakom. Odlicna pastrmka. Cak sam i u lov isao svojevremeno tj 1986 iznad peci sa jednim pukovnikom nacelnikom bezbednosti vojne i Rahmanom Morinom. Jebiga morao da ih vozim a znali da sam lovac pa sa prosteao sa njima. Bilo divokoza iznad Peci bas dosta.
Tog lova nece skoro biti Kelt veruj mi kad ti kazem.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.09.2012. 18:27
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ko voli riblje specijalitete odličan je restoran Kruna u Apatinu, a ko voli malo konkretnija jela restoran Lazar u Odžacima. Meni se u Lazaru sviđa i ikonografija, ko je bio tamo zna o čemu govorim.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 13.09.2012. 21:47
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|

|
|
|
|
Limun |
Objavljen 13.09.2012. 21:52
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Indjijanac kaže:
 
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"
   
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.09.2012. 23:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
Vladane moze svasta da se desi uskoro. Do 1999 sam cesto isao na Kosovo. Cak sam i vojsku sluzio u Pristini i poznavao sam ga dosta dobro. Obisao ga uzduz i popreko. Uvek se dobro jelo i pilo a zaboravih da navedem i onaj restoran riblji kod Prizrena ( ako me pamet sluzi) sto mu je basta bukvalno nad ribnjakom. Odlicna pastrmka. Cak sam i u lov isao svojevremeno tj 1986 iznad peci sa jednim pukovnikom nacelnikom bezbednosti vojne i Rahmanom Morinom. Jebiga morao da ih vozim a znali da sam lovac pa sa prosteao sa njima. Bilo divokoza iznad Peci bas dosta.
Tog lova nece skoro biti Kelt veruj mi kad ti kazem.
Chaki bio sami u tom restoranu onaj što ima bazene različitih nivoa gde su pastrmke a stolovi su između nih. odabereš pastrmku ,oni je uhvate i pripreme.Da li je to taj?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.09.2012. 23:46
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Pre 7-8 godina bila je na Ribarcu drvena baraka zvana restoranom. Ime je bilo DUD -Dunavsko umetničko društvo. Izuzetna riblja čorba. Iako smo znali od vlasnika kada se zatvori kuhinja u pozne sate dobiti gratis za meze ili kasnu večeru leba-masti posuto alevom paprikom Znala je moja pre nego krenemo u Dud na kartanje ispeći poveliku gomilu ribljih ćufti za meze a vlasnik Nikola donese još i Zlatiborskog sira,paradajza pa se priključe i ostali gosti i nastane urnebes .na kraju svako izvadi iz džepa para koliko ima i ostavi na stolu.da li je pokrivalo trošak ne znam ali gazda se nije nikada požalio Eh koja su to vremena bila. Na žalost zbog zavisti neko je jednu noć potpalio restoran, a ujutro ostalo samo zgarište .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 14.09.2012. 09:07
|

Veteran

Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
BAs taj Daki restoran. Ocigledno smo obilazili iste ugostiteljske objekte.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
saja rudnik |
Objavljen 01.11.2012. 21:18
|

Stari član

Upisa: 224
Pristupio: 11.06.2010. 08:48
|
Ako hoces da jedes dobro pecenje,bilo jagnjece ili prasece u Kragujevcu ides u BIBLIOTEKU kod Milutina,stari put za Beograd povise Elektosumadije.Ima pecenjara u Koricanima kod Divca gde je takodje pecenje extra i pecenjara u Pivari stari put prema Jagodini.Specijaliteti sa rostilja i ostale poslastice Velika Avala na ulazu u Kragujevac iz pravca Topole.Mala Avala naselje Jabucar put za Beograd stari-za sladokusce crevca na zaru,pohovani mozak izvaredni.Od Susickog stadiona jedno 400m Restoran PALAS kod Mice Nemca-izvaredan kutak za izvaredan uzitak sto bi se reklo.U naselju Vinogradi na prvoj krivini Restoran PEVAC-extra dobri specijaliteti od ribe pored rostilja.U Mrcajevcima kod Mice Grbica-izvaredan kuvani kupus prste da polizes.Za sad toliko bice jos.Potvredjena i dobro overena sva ova mesta..ha..ha..
Saja Rudnik
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 20.08.2014. 08:05
|

Lovčina

Upisa: 1049
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Eh, moja ruzna proslost koje se sa gnusanje secam . Sedenje po kafanama i gurmanluci zbog kojih sam sa 95kg dosao do 145kg pa sada po odustajanju jedva spustio 20kg.
Meni je previse kafana ostalo u lepom secanju e sad u zavisnosti od drustva, teme sastanka da li je to ukusan zalogaj ili hranjenje gladnih ociju, da li si sa drugarima ili nekom simpaticnom damicom tako i biram ambijent.
Od kafana za ekstremne sportove poput Nese na Belim vodama, Orahovog lada 100m dalje, Ive u Zarkovu, sam odustao jer pored ogromnih porcija guraju so nemilice sto mi je uvek rezultiralo skokom pritiska (ne samo donjeg) i gutenjem tableta.
Kad sam sa nekom snajkom i ne zelim da imam u vidnom polju te prostake od kolega lovaca, geometara i raznijeh onda Rubin, Melevila, Srbijasume u Kosutnjaku ili cak Aquadanubius kod Petrovaradina ili kuca vina Kovacevic u Irigu gde se moze predahnuti izmedju predjela i glavnog jela , posle glavnog jela malo morgen moze samo u Holivudu.
Kada prolazite preko Zlatibora uvek bi vam preporucio kafanu Pego u selu Sljivovica na putu ka Kremnima sa uvek svezom jagnjetinom i jagnjecom corbom.
E sad meni je uz plodove tora omiljena riba tj riblja corba i paprikas ali ne mogu da kazem da je negde standardan ekstra kvalitet. Nekad bolje nekad losije ali ok su mi u Beogradu Renato, splav kod alasa Bosanca na Adi (malo cudan nadimak za alasa), splav Zica u Ostruznioci, Mika (ili ti Mija) alas, nekada Na kraju sveta u Kovilju a jedan eeekstra paprikas sam probao na Jelen salasu na Palicu sve uz tamburase.
Ali ubedljivo najbolji fish mi je legao posle celodnevnog lova u Morovicu na -22 do -10, na lovackoj kuci na Vranjaku-Morovic neke davne 2004-2005 zime kada sam omlatio 7 navrsenih tanjira necega izmedju corbe i paprikasa uz bar dva domaca hleba i par buteljki belog vina (cudno salate se uopste ne sacam ).
E onda je nastupila nocna mora kada je tadasnji domacin Jova, koji se znao i takmiciti, izneo punu serpu ribe przene na masti u bolji zlata i gde se nije mogao videti ni jedan crn ili bledunjav deo ali ja ne mogoh ni da probam 
Eh, predvece cu otici na krug oko Ade a zimi okrenem glavu od onog saca kod Sunaseta sa gnusanjem i pitam se kako samo mogu da se nazderavaju tamo.
Nego kakva imate iskustva sa pelenama drugih proizvodjaca sem od Pampersa , ja sve slusam Max-a 011 koji to istrazuje emprijski sa naucnog stanovista? |
|
|
|
gardista |
Objavljen 20.08.2014. 11:36
|

Član

Upisa: 114
Pristupio: 07.08.2010. 20:56
|
SUMO kaže:
Trofej na ZR putu. Muzika na uvce danju/nocu
klopa ok, cene korektne, sadrzaji za sitnu decu bogati!
poTpisujem...
bolju gurmansku sam jedino probao u NS u restoranu Sokache Nishko - kod Tempa... ni manjeg restorana ni vece porcije...i jos MOravska salata i na kraju obavezno po sedanju u kola svracanje kod Raduna da se uzme litra kole za preziv i popustanje rupice na kaishu...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.08.2014. 15:07
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Niško sokače smo posetoli Podunavac , Klaja i ja posle sajma , nisam uspeo isprazniti tanjir. I miris i ukus a i količina čista desetka.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 20.08.2014. 19:26
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
нико да помене камионџије у сврљигу величина њихових порција је надалеко чувена, а богами им ни квалитет није за потцењивање ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.08.2014. 20:43
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
DakiNS kaže:
Niško sokače smo posetoli Podunavac , Klaja i ja posle sajma , nisam uspeo isprazniti tanjir. I miris i ukus a i količina čista desetka.
Ја сам моју порцију јуначки савладао, али једва. А после сам до дубоко у ноћ налевао Лава да је лакше сварим.
Ко иде за Апатин или околину а воли фиш (рибљу чорбу) нек обавезно сврати у Златну Круну код браће Вишекруна. Чорба је екстра. А и печена риба је добра. А мешано месо у Бачкој незнам да има боље (и веће) од оногу у ресторану Лазар у Оџацима. И друга јела су им одлична (и поголеме порције) али некако највише волим мешано. Ја сам гурман и могу да поједем доста, али кад тамо испразним порцију нема места ни за једну палачинку.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.08.2014. 20:58
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Има један мали локал у Новом Саду где служе веееелике ћевапе. Мислим Бањалучке. Незнам како се зове локал али су ћевапи фантастични.
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 26.09.2014. 22:12
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Jel se vidjamo na sajmu,dolazi li neko?
|
|
|