Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost!
Podunavac
 Pošto nema prikladnija tema mislim da će na ovoj biti najbolje da napišem moj slučaj.
Radi se o tome kako se u RH poštuju kolege lovci. I kako se poštuju nacionalne manjine i ljudska prava u jednoj od članica EU.
U LD Patka iz Dalja (kod Osijeka) je upravni odbor doneo odluku da se meni zabrani gostovanje u društvu zbog srbovanja. Svim svojim članovima su zabranili da me pozivaju u goste. To je isto ono društvo o kome sam pisao pre par godina, u kome je bivši predsednik rekao da dok je on na toj funkciji ni jedan srbin iz sela neće moći da bude član. Taj je smenjen, ali ne zato što je bio nacionalista, nego zato što je prodao lovački dom i zadržao pare za sebe, a onda prodao i montažni objekat koji je LD dobilo kao donaciju. Nova uprava je nakon njegove smene donela odluku da se primaju i srbi u članstvo, ali u upravnom odboru izgleda nema ni jednog srbina, iako čine polovicu članstva. Znači srbi su dobri samo za plaćanje članarina i izvršavanje radnih akcija.
Nije mi žao što su mi takvi zabranili gostovanje, ali mi je krivo iz dva razloga. Prvo što se gostovanje zabranjuje lovcima koji ne poštuju kolege i ne poštuju zakon. Niti sam koga uvredio ikad prilikom gostovanja u LD Patka Dalj, niti sam ikada prekršio bilo koji zakon. A druga stvar, krivo mi je što su moji kolege i sunarodnjaci tako olako prihvatili takvu odluku koja se kosi za zakonom i niko se nije bunio. Toliko o pravima srba u RH i demokratiji, a i o nepristrasnosti pravosuđa. U normalnoj državi bi za ovakav potez celo rukovodstvo bilo smenjeno a društvo platilo kaznu.
Tri prsta 2Kolce

mihailo
 Када би било другачије,било би забрињавајуће!

mrwa22250
 Nista cudno moj zemara,ni od hrvata a ni od tih"nasih"-ne znam ni sam kako bi ih nazvao.Ali kad bolje sagledas,tamo gde vlada takva atmosfera nemas sta traziti,jer Bogu hvala,mozes loviti gde i kad hoces bez da pazis sta ces reci i kako ces se prekrstiti pre zdravice.Dobro mi dosao,kad god ti odgovaraTri prsta,a dushmani neka.....
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Brašo nemoj da mi se sekiraš,znamo sve šta i kako. To je jedini da kazem razlog za šta si kriv a to njih najviše boli a ti se najviše ponosiš sa tim. Mislim da njih više boli nego tebe. Kao što reče i Mrwa da loviti uvjek imas gde a uz lov ide i druženje.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Podunavac
 Pa zadnjih godina sve više lovim u Srbiji a sve manje u HR. I kad lovim u HR lovim u svom društvu i selu u kojem su Srbi većina. Zato nisam ni hteo da se učlanim u LD Patka Dalj kada su me zvali pre par godina nakon smene starog predsednika. Svaka ptica svome jatu leti. Da sam hteo da prodam vjeru za večeru ostao bi u Osijeku 1991. godine i sačuvao sav svoj kapital, a ne bi se potucao po tuđim kućama sa puškom u ruci 4-5 ratnih godine i još 11-12 posleratnih, dok nisam stekao svoju kuću. Najcrnje je to što idem u goste i u društva koja su čisto hrvatska i nikada domaćini nisu dozvolili da mene (ili nekog drugog gosta) neko vređa po nacionalnoj osnovi. A u društvu u kome ima pola srba se donese ovakva odluka.
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Kolege da se manemo politike , kad već ona neće da se mane nas. Nepravdi je uvek bilo i biće , dobro smo to iskusili prehodnih godina. Iako su naša braća tamo , ipak je to druga "država", a i uverili smo se kakva je. Prema tome Rođo , žao mi je zbog nanesene nepravde , ali mislim da ne vredi da se uplićemo i žestimo zbog toga , jer kakva je situacija , ne verujem da će biti bolje.Bili smo im i bićemu uvek na meti iz čiste zavisti. setite se Mitrovićeve jahte a sad i Čedinog glisera, tražiće dlaku u jajetu . Zato je bolje da završimo sa tom temom.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Ovo rođo nije politika. Ovo se tiče lova i lovstva. Čisto kršenje lovačkog kodeksa, a i ustava RH. Ja jesam srpski nacionalista i to svi znaju. Ja to ni ne krijem. Ali nacionalista u pozitivnom smislu. Volim svoje iznad svega i svoje srpstvo ne dam nizašta. Ali nisam šovinista. Ne mrzim nikoga na verskoj i nacionalnoj osnovi. Imam drugare svih vera i nacija i van granica bivše Jugoslavije. Dok sam u Danskoj živeo imao sam dosta prijatelja arapa. Za mene je čovek prvo čovek, pa onda sve ostalo. U lovu nikada nikoga nisam uvredio niti po bilo kojoj osnovi. A o kršenju zakona o oružju i municiji i kalendara lova i lovostaja da se i ne priča. Dobrom delu članova u LD Patka Dalj održavam i upucavam oružje, nabavljam opremu i stalno me zivkaju za kojekave savete i pomoć. Ako ovde takva stvar ne može da se iznese, a gde može onda?
Tri prsta 2Kolce

krilas
 ^ E Zorane, pa ti jos nisi shvatio, da je na ovim prostorima SVE politika, cak i kad neko ide u WC.
Siroma

Tomash

Podunavac kaže:

Ovo rođo nije politika. Ovo se tiče lova i lovstva. Čisto kršenje lovačkog kodeksa, a i ustava RH. Ja jesam srpski nacionalista i to svi znaju. Ja to ni ne krijem. Ali nacionalista u pozitivnom smislu. Volim svoje iznad svega i svoje srpstvo ne dam nizašta. Ali nisam šovinista. Ne mrzim nikoga na verskoj i nacionalnoj osnovi. Imam drugare svih vera i nacija i van granica bivše Jugoslavije. Dok sam u Danskoj živeo imao sam dosta prijatelja arapa. Za mene je čovek prvo čovek, pa onda sve ostalo. U lovu nikada nikoga nisam uvredio niti po bilo kojoj osnovi. A o kršenju zakona o oružju i municiji i kalendara lova i lovostaja da se i ne priča. Dobrom delu članova u LD Patka Dalj održavam i upucavam oružje, nabavljam opremu i stalno me zivkaju za kojekave savete i pomoć. Ako ovde takva stvar ne može da se iznese, a gde može onda?

Ovde si među svojima, bilo koje vere ili nacionalnosti bili, ovde si među LOVCIMA.

I naravno da sme!

a ti drugari....e j.ebali te oni...kad su te se tako olako odrekli.....

Meni je jednom domaći lovac uvredio gosta, i više nikada, ne daa to družina, a inače takvo je i celo LD.
I ja sam Srbenda, a lovim u izmešanoj sredini, i ne znam koga više od njih volEm jer smo svi drugari, pa bilo to Albanac i, Hrvat, ili Bošnjak, sve su to ljudine, moji drugari u lovu,l braća kako god okrreneš....

a ti si tamo GOST, a to je valjda SVETINJA, inače, ako je drugačije, ma ko ih j.ebe...

DakiNS
 Rođo normalno da treba da se iznesu nepravilnosti . Nisam želeo da pisanije preraste u nešto drugo. Nismo se ustručavali pisati ni protiv mnogo jačih igrača , da bi sada prezali pisati o takvim mizerijama koje si pomenuo (namerno izbegavam da napišem ljudi ili lovaca) .Što se tiče postupka Daljaca ( bez obzira na naciju) , to ide njima na obraz , ako ga uopšte imaju . Nećeš ti propasti zbog nekoliko gostovanja kod njih , ali takvi "domaćini" nisu vredni tvog gostovanja , ali ni da ih pominjemo . Mnogih će se pokolenja stideti , a ti i ja znamo i zašto . Takav postupak nije svojstven lovcima , a mene bi bilo sramota i reći da sam član takvog udruženja , i mislim da nisu vredni ni jednog slova napisanog na forumu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

rk
 Sramno ponasanje. Lovac gost je gost celog udruženja o ovome treba da se pise ne samo na ovom forumu nego svuda.
Nazalost lovac gost nije svetinja ni u nekim nasim udruzenjima.
RK

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
SAINT HUBERT - Lovac i pas KINOLOGIJA 534 01.12.2015. 00:16
Specijalne kamere za nadzor u lovistu SVAŠTARA 9 19.07.2014. 17:33
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,546 posete www.srbijalov.com