Kočnica
|
canis aureus |
Objavljen 31.01.2013. 22:35
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
mihailo kaže:
postoji li mogucnost montaze kocnice sa m 808 na m 70?
na prethodnim stranama na ovoj temi imaš odgovor na tvoje pitanje.
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 22:37
|
Veteran
Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
Joe the hunter kaže:
I Jevtic kaže:
opet ti podunavac menjas nazive koi traju dvesta godina ako ga je neki inzenjer ili konstruktor u mauzeru nazvao udarac onda tako treba da se zove to sto ne udara po igli nemora da znaci da netreba da se zove udarac prica je prosta bila da kocnica fizicki nedodiruje udarnu iglu nego udarac koi je u sklopu sa iglom tako da nepostoi na mauzeru spojnica koja fizicki dodiruje iglu to je cinjenica
a sto se tice slike ja sam lepo napisao kada je karabin ukocen sta se desi a koliko ja znam kada je udarac odpusten nemozes da ga zakocis
Kolega taj ko ti je rekao(a i onaj koji je prevodio tehnicku dokumentaciju) da je Mauser pre 200 godina(i nije 200 nego 120) nazvao deo koji ti zoves udarac, nema pojma i verovatno nikada nije video originalnu Mauser 98 dokumentaciju .Taj deo se u originalu zove Schlagbolzenmutter ili ti u bukvalnom prevodu drzac(matica) udarne igle.Za kaznu sto to neznas ima turpijom da mi stanjujes cevs dok ti mast ne procuri na lakat a onda cemo na
druze moj dragi ti lako mozes da pozoves raku pa da ga pitas dali ima da ti proda drzac ili ti maticu za udarnu iglu pa ce on da se izgubi jos kod drzaca a u sustini nije moje da znam kako se deo zove ja deo pravim ili ugradjujem po funkciji ne pamtim delove ko neki u svakom slucaju to nije ni bila tema rasprave a za cev se nista ne sekiraj okrenucu jos jedan krug na nonijusu pri zavrsetku pa ces sa njom moci samo da pletes dzempere
najbolja je ona puska koja se non stop kvari
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 31.01.2013. 22:54
|
Veteran
Upisa: 503
Pristupio: 15.11.2010. 13:01
|
I Jevtic kaže:
Joe the hunter kaže:
I Jevtic kaže:
opet ti podunavac menjas nazive koi traju dvesta godina ako ga je neki inzenjer ili konstruktor u mauzeru nazvao udarac onda tako treba da se zove to sto ne udara po igli nemora da znaci da netreba da se zove udarac prica je prosta bila da kocnica fizicki nedodiruje udarnu iglu nego udarac koi je u sklopu sa iglom tako da nepostoi na mauzeru spojnica koja fizicki dodiruje iglu to je cinjenica
a sto se tice slike ja sam lepo napisao kada je karabin ukocen sta se desi a koliko ja znam kada je udarac odpusten nemozes da ga zakocis
Kolega taj ko ti je rekao(a i onaj koji je prevodio tehnicku dokumentaciju) da je Mauser pre 200 godina(i nije 200 nego 120) nazvao deo koji ti zoves udarac, nema pojma i verovatno nikada nije video originalnu Mauser 98 dokumentaciju .Taj deo se u originalu zove Schlagbolzenmutter ili ti u bukvalnom prevodu drzac(matica) udarne igle.Za kaznu sto to neznas ima turpijom da mi stanjujes cevs dok ti mast ne procuri na lakat a onda cemo na
druze moj dragi ti lako mozes da pozoves raku pa da ga pitas dali ima da ti proda drzac ili ti maticu za udarnu iglu pa ce on da se izgubi jos kod drzaca a u sustini nije moje da znam kako se deo zove ja deo pravim ili ugradjujem po funkciji ne pamtim delove ko neki u svakom slucaju to nije ni bila tema rasprave a za cev se nista ne sekiraj okrenucu jos jedan krug na nonijusu pri zavrsetku pa ces sa njom moci samo da pletes dzempere
Vidi kolega Raka i Zastava moze taj deo da zove i sporet ali to ne znaci da je termin ispravan i uopste nomenklatura zastavinih delova je cudo.I to sto je neko nekad pogresio prevodeci strucnu dokumentaciju ne znaci da se toga treba drzati ko pijan plota to je i upropastilo Zastavu jel nisu hteli da se pomere od jednom usvijenih stvari 50 godina.A svet je isao napred.I nemoj tu da se vadis jel nije grdila majka Maru sto se j....... ne go sto se posle vadila.A inace mi trebaju igle pa ce mi dobro doci igla za heklanje. vidimo se u petak a sutra te zovem |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 22:57
|
Veteran
|
mada mislim da nije taj prevod koi si napisao tacan proveri opet sta tacno znaci mislim da u nasem prevodu znaci nesto ovako (sraf sa kojima busis rupe udarajuci u njega)ili zumba ali mozda ja gresim
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 31.01.2013. 22:57
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega nešto ti ne radi kalendar
vidimo se u petak a sutra te zovem
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 31.01.2013. 23:16
|
Veteran
|
I Jevtic kaže:
mada mislim da nije taj prevod koi si napisao tacan proveri opet sta tacno znaci mislim da u nasem prevodu znaci nesto ovako (sraf sa kojima busis rupe udarajuci u njega)ili zumba ali mozda ja gresim
Kolega meni netreba google prevodilac ja nemackim vladam vrlo dobro Schlagbolzenmutter je kovanica(rec sastavljena od 2 ili vise reci) i bukvalno glasi Schlagbolzen =udarna igla, [b]mutter =majka, matica(kod nas se za maticu kaze i navrtka) i logicno jel se taj deo navrce na udarnu iglu i sastavni je deo udarne igle u funkciji opaljenja.Udarac je nesto sto udara a ovo ne udara nego se krece zajedno sa iglom tako da je termin udarac sto se tice srpskog jezika POGRESAN. amerikanci taj deo zovu u bukvalnom prevodu zapinjacki deo COCKING PIECE. |
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 23:24
|
Veteran
|
opet gresis ne navrce se na udarnu iglu jer udarna igla nema navoj ali i dalje nije bitno kako se zove ali uopste je nebitno jer to nije bila ova tema moze da se zove i ekser
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 31.01.2013. 23:26
|
Admin
|
canis aureus kaže:
canis aureus kaže:
Pisao sam da koči udarnu iglu iz razloga što se udarač nalazi, takoreći, na toj igli pa samim tim kočenjem/blokiranjem udarača kočimo/blokiramo i tu udarnu iglu, zar ne ... a i htedo' da tu blokadu udarača, da ne kažem, udarne igle, odvojim od rešenja blokade obarača kakvo je na npr CZM70
... a što znači, da nisam mor'o da razmislim jer poznaVam taj slavni M98 sistem, nego da ne bih ulaziJo u detalje ... i tako to!
Iako se na prikazaToj sliKici vidi udarač (br.1) koji inače izviriva iz spojnice sa zadnje strane zatvarača kada je mehanizam Zapet sigurno držeći udarnu iglu koju blokira preko "leptir" kočnice a za to vreme na zapinjači ... eto može se kasti da leptir kočnica direkto koči udarnu iglu preko udarača, da ne kažU zapinjača
... a lepo ja to tu napis'o pa i slikICu prEkaz'o da bi se nakon tol'ke polemike došlo na isto to
svaka mu k'o Njegoševa
.....
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 23:29
|
Veteran
|
cenis ne koci direktno iglu veruj mi pogledaj sliku koju sam ja postavio i ponovo mi odgovori sta se desava kad igla onako pukne
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 31.01.2013. 23:34
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
I Jevtic kaže:
cenis ne koci direktno iglu veruj mi pogledaj sliku koju sam ja postavio i ponovo mi odgovori sta se desava kad igla onako pukne
Pa kad pukne igla pukne i metkitj, normalno
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 31.01.2013. 23:45
|
Veteran
|
I Jevtic kaže:
opet gresis ne navrce se na udarnu iglu jer udarna igla nema navoj ali i dalje nije bitno kako se zove ali uopste je nebitno jer to nije bila ova tema moze da se zove i ekser
E stvarno ces da turpijas cevku kako se ne navrce kad moras da okrenes za 90 stepeni da bi se ucvrstilo za iglu |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 31.01.2013. 23:46
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
pez kaže:
I Jevtic kaže:
Pa kad pukne igla pukne i metkitj, normalno Druze koji si najcesci uzroci pucanja igle,kao na slici sto si postavio?
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 31.01.2013. 23:48
|
Admin
|
I Jevtic kaže:
jedno pitanje kad se desi ovo na slici sta bude posle a kocnica je u polozaju ukoceno pozdrav
Druže verujem da na ovu sliku misliš!?! ...
Ova puknuta udarna igla će pod dejstvom opruge izazvati opaljenje inicijalne kapisle ako je metak u ležištu metka, da ne kažem u cevi ... ali čemu ovo pitanje uz prikazanu puknutu iglu?
To je oštećeno oružje koje je nebezbedno!
Naravno da kočnica neće zadržati taj deo slomnjene igle ali onaj drugi deo koji je pod "zahvatom" kočnice i dalje će biti zakočen! Zar ne?!
Znači igla će ostati zakočena ali delovi slomnjene igle ...
Može li se izvršiti okidanje ako je polomnjen okidač/obaračA ... precizno nanišaniti ako je otpao/skinut nišan ... ?!?
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 23:49
|
Veteran
|
Joe the hunter kaže:
I Jevtic kaže:
E stvarno ces da turpijas cevku kako se ne navrce kad moras da okrenes za 90 stepeni da bi se ucvrstilo za iglu pa to nije navtanje nego zaokretanj igla nema navoje
|
|
|
|
PEZ |
Objavljen 31.01.2013. 23:51
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Joe the hunter kaže:
I Jevtic kaže:
E stvarno ces da turpijas cevku kako se ne navrce kad moras da okrenes za 90 stepeni da bi se ucvrstilo za iglu
Znaci i zatvarac se navrce posto mu isto treba 90 stepeni da zabravi
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 31.01.2013. 23:54
|
Veteran
|
canis aureus kaže:
I Jevtic kaže:
jedno pitanje kad se desi ovo na slici sta bude posle a kocnica je u polozaju ukoceno pozdrav
Ova puknuta udarna igla će pod dejstvom opruge izazvati opaljenje inicijalne kapisle ako je metak u ležištu metka, da ne kažem u cevi ... ali čemu ovo pitanje uz prikazanu puknutu iglu?
Naravno da kočnica neće zadržati taj deo slomnjene igle ali onaj drugi deo koji je pod "zahvatom" kočnice i dalje će biti zakočen! Zar ne?!
Može li se izvršiti okidanje ako je polomnjen okidač/obaračA ... precizno nanišaniti ako je otpao/skinut nišan ... ?!?
Zbog cega se ovo desi,to me zanima
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 31.01.2013. 23:57
|
Veteran
|
canis aureus kaže:
I Jevtic kaže:
[mail][/mail]vi bre ljudi i dalje terate po svome nijedan deo fizicki nedodiruje udarnu iglu ni ukom slucaju ona nema fizicki kontakt sa kocnicom to je bila rasprava igla je zakocena preko udaraca ili kako se vec zove znaci prilikm pucanja ona moze da izvrsi opaljenje to sam pricao od pocetka tako da ni ovo nine najsigurniji sistem jer ne koci direktno udarnu iglu to sam tvrdio i tvrdim
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 01.02.2013. 00:02
|
Veteran
|
pez kaže:
Joe the hunter kaže:
I Jevtic kaže:
E stvarno ces da turpijas cevku kako se ne navrce kad moras da okrenes za 90 stepeni da bi se ucvrstilo za iglu
Znaci i zatvarac se navrce posto mu isto treba 90 stepeni da zabravi ako mislis na rucicu ona se zaokrece a ako mislis na spojnicu ona se navrce
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 01.02.2013. 00:05
|
Veteran
|
Ako je metak u cevi ne postoji nista sto moze biti sto posto sigurno zakoceno. Po mom misljenju skromnom.
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 01.02.2013. 00:11
|
Veteran
|
golf071 kaže:
Ako je metak u cevi ne postoji nista sto moze biti sto posto sigurno zakoceno. Po mom misljenju skromnom. postoji druze ukoliko kocnica koci posle opruge a ne pre onda moze prilikom pocanja iste da nedodje do opaljenja. Ali tu se postavlja drugo pitanje sta ako pukne kocnica ali nebitno je jer vise necu pisato na ovoj temi
|
|
|